Doorgaan naar hoofdcontent

Argentijns gerecht opent onderzoek naar eventuele nalatigheid bij overlijden Diego Maradona

Argentijns gerecht opent onderzoek naar eventuele nalatigheid bij overlijden Diego Maradona

Het Argentijnse gerecht heeft vrijdag een onderzoek geopend om te bepalen of er sprake is van nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Het parket wil nagaan of de voormalige topvoetballer de nodige zorgen kreeg.

Lees verder

Iraanse president houdt Israël verantwoordelijk voor dood kernfysicus

De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus. In een verklaring op zijn officieel nieuwsportaal noemt hij de dood van Mohsen Fakhrizadeh een 'daad van terrorisme' uitgevoerd door Israël.

Lees verder

Jana Raman geplaatst voor Copa de la Reina

Jana Raman (3 punten, 7 rebounds, 3 assists) heeft zich na een 77-52 overwinning met Estudiantes Madrid versus het Tenerife van collega Belgian Cat Heleen Nauwelaers (3 punten, 3 rebounds, 1 assist) geplaatst voor de Copa de la Reina.

Lees verder

Noorwegen levert verdachte 40 jaar na aanslag uit aan Frankrijk

Noorwegen levert een 61-jarige Noor uit aan Frankrijk. De man wordt daar verdacht van betrokkenheid bij een terroristische aanlag in 1982.

Lees verder

144 verdiepingen met de grond gelijk gemaakt in 10 seconden

In Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten werden vrijdag vier leegstaande torens tot ontploffing gebracht. Met één druk op de knop verdween het complex in een dikke stofwolk. Bekijk de indrukwekkende explosie in de video hierboven.

Lees verder

Premier Alexander De Croo denkt dat WK veldrijden in Oostende zonder publiek zal doorgaan

Premier Alexander De Croo verwacht dat het WK veldrijden in Oostende van 30 en 31 januari 2021 nog zonder publiek zal moeten doorgaan. Dat liet hij vrijdagavond verstaan op het Gala van de Flandrien.

Lees verder

Wildparkeerders voor je garagepoort beu? Deze Kruibekenaar heeft slimme oplossing

Niets zo vervelend als een bestuurder die zijn wagen voor je garagepoort parkeert waardoor je opgesloten zit in je eigen huis. Een garagist uit Kruibeke is dat asociale gedrag zo beu dat hij deze boodschap in koeien van letters op zijn poorten liet plaatsen: 'Never ever park here'. Duidelijke taal dus, van de garagist met veel gevoel voor humor.

Lees verder

Hoe De Croo telkens maar weer de cijfers moet volgen

'Ons land kan geen nieuwe algemene lockdown aan.' Dat zei Alexander De Croo twee maanden geleden tijdens zijn regeerverklaring, maar onder druk van de cijfers moest hij zijn taalgebruik aanpassen. In bovenstaande video blikken we terug op de toespraken van de premier.

Lees verder

Ethiopisch leger bombardeert hoofdstad dissidente regio

Zwaar geschut heeft zaterdag Mekele getroffen, de hoofdstad van de dissidente regio Tigray, waar het Ethiopische leger een militaire operatie uitvoert, zo hebben de plaatselijke regering en humanitaire werkers gezegd.

Lees verder

Bedreigen van leerkracht met 'dood zoals Samuel Paty' kost man 18 maanden cel

Een 19-jarige man is tot een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden veroordeeld omdat hij een leerkracht ermee bedreigd had hem te laten 'sterven zoals Samuel Paty'. Dat heeft het parket van Nice zaterdag gemeld.

Lees verder

Niet alle musea heropenen dinsdag

Vanaf 1 december mogen musea weer bezoekers ontvangen, zo werd gisterenavond beslist. De gretigheid om te heropenen is groot, maar niet alle musea zijn klaar voor de heropstart.

Lees verder

Dua Lipa: nooit stoppen met dansen

'If you don't want to see me dancing with somebody…' dan had u niet naar het livestreamconcert van Dua Lipa moeten kijken. Coronaproof zag het er niet uit, escapistisch was het des te meer.

Lees verder

Problemen voor Lewis Hamilton tijdens laatste oefensessie, Max Verstappen snelste in Bahrein

De Nederlander Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Bahrein de snelste tijd gereden. Problemen waren er bij Mercedes, Lewis Hamilton kwam met zijn F1-bolide stil te staan.

Lees verder

VAR ligt Liverpool dwars: twee afgekeurde goals en penalty tegen, Trossard pakt bij rentree punt tegen de kampioen

De stoom kwam bijna uit Jürgen Klopp zijn oren tijdens Brighton-Liverpool. Lange tijd leek de regerende Engelse kampioen die moeilijke verplaatsing tot een goed eind te brengen, maar op aangeven van de videoref kreeg de thuisploeg in blessuretijd nog een penalty nadat de man eerder al twee goals van Liverpool afgekeurd had. Leandro Trossard maakte voor Brighton zijn eerste minuten vol sinds hij begin deze maand was uitgevallen met een adductorenletsel.

Lees verder

UITSLAG URBAN CROSS KORTRIJK. Eli Iserbyt wint na late uitval, Wout van Aert bij terugkeer in veldrijden meteen derde

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Urban Cross in Kortrijk gewonnen, de tweede manche van de X²O Badkamers Trofee. Zijn ploegmaat Michael Vanthournhout reed meer dan de helft van de cross alleen aan de leiding, maar werd teruggeslagen door een lekke band. Iserbyt reed uiteindelijk in de voorlaatste ronde weg van Lars van der Haar en Wout van Aert, die bij zijn terugkeer in het veldrijden meteen derde werd.

Lees verder

De Croo belt met Congolese president

Alexander De Croo heeft zaterdag voor het eerst sinds hij premier is een telefonisch onderhoud gehad met de Congolese president Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo. Ze bespraken de situatie in beide landen op verschillende vlakken, zo werd vernomen in de entourage van De Croo.

Lees verder

Ziekenhuizen mogen weer 'gewone' patiënten behandelen

De druk op de Belgische ziekenhuizen blijft groot door het hoge aantal coronapatiënten. Maar doordat hun aantal toch al een tijdje in dalende lijn gaat, geeft de overheid ziekenhuizen nu de toestemming om de klassieke hospitalisaties en daghospitaalactiviteiten opnieuw op te starten, ten minste 'wanneer die geen gebruik maken van intensieve zorgen'.

Lees verder

Kevin De Bruyne helpt Manchester City met twee assist aan forfaitzege tegen Burnley

Manchester City heeft na twee wedstrijden zonder zege nog eens kunnen winnen in de Premier League. Het smeerde Burnley een forfaitnederlaag aan. Riyad Mahrez maakte een hattrick, Kevin De Bruyne was goed voor twee assists.

Lees verder

Vakbonden organiseren donderdag betoging aan kerncentrale Doel

Kaderleden en bedienden van energiebedrijf Engie Electrabel zullen op donderdag 3 december betogen aan de kerncentrale van Doel. Het protest is gericht tegen de federale regering, die de kernuitstap voorlopig behoudt.

Lees verder

Eden Hazard moet alweer geblesseerd naar de kant bij Real Madrid

Eden Hazard is tijdens de wedstrijd tegen Alaves al in de eerste helft naar de kant gemoeten. Na een kleine tik van een Alaves-speler in de zestien kon de Rode Duivel na 28 minuten niet meer verder. Opnieuw een domper voor Hazard, die dit seizoen al kreeg af te rekenen met een blessure en een coronabesmetting.

Lees verder

Kortrijkse vuurwerkwinkel schiet volledige stock de lucht in

Door het aangekondigde nationaal vuurwerkverbod heeft de Vuurwinkel in Kortrijk zaterdag zijn volledige voorraad aan vuurwerk te vernietigen. 'Het is een noodkreet. We hebben net een zeer zware investering gedaan, en nu horen we dat we niets mogen verkopen', aldus uitbater Thomas Desmet. 'De hele evenementensector kreunt onder de coronamaatregelen.'

Lees verder

Duizenden protesteren in Frankrijk tegen omstreden wetswijziging en politiegeweld

Na meerdere gevallen van brutaal politiegeweld zijn in Frankrijk zaterdag duizenden mensen de straat op getrokken om te protesteren tegen dat geweld en tegen een omstreden wetswijziging die de politie in bescherming neemt. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken schat in dat er in heel het land zowat 133.000 mensen hebben betoogd.

Lees verder

Nog minder dan 4.000 covid-patiënten in ziekenhuis

Het aantal patiënten met covid-19 in de Belgische ziekenhuizen is gedaald tot minder dan 4.000. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Van de 3.933 zieken liggen er nog 967 op intensieve zorgen.

Lees verder

Eerste vrieskou op komst

Het wordt zondag opnieuw zonnig, maar vrij koud met maxima van 2 tot 6 graden. Zondagavond blijft het droog en is het in vele streken lichtbewolkt. Dat meldt het KMI. Maandagochtend zal het overal vriezen.

Lees verder

Meerdere gewonden bij betoging tegen avondklok in Luik

Op een betoging tegen de avondklok zijn in Luik zaterdagavond naar schatting 500 mensen komen opdagen. Drie mensen gerechtelijk aangehouden, 17 mensen anderen administratief aangehouden. Zeven mensen raakten gewond.

Lees verder

Belgian Lions op zoek naar nieuwe stunt versus Litouwen: "Het zal een agressieve match worden"

De Belgian Lions kunnen zich vandaag (18u30 Belgische tijd) verzekeren van een ticket voor het EK in 2022. Dan moet de selectie van bondscoach Dario Gjerjga wel in de bubbel in Vilnius en na de knappe winst versus Tsjechië wel opnieuw met een stunt en tegen Litouwen uitpakken. "Het zal een agressieve match worden," zegt Belgische Speler van het Jaar Hans Vanwijn.

Lees verder

Vlaams Belang zet Carrera Neefs uit de partij na hulde aan SS-soldaat

Vlaams Belang zet het lidmaatschap van Carrera Neefs stop. Dat heeft voorzitter Tom Van Grieken meegedeeld in De Zondag. Neefs was eerder deze maand in opspraak geraakt nadat ze bloemen had neergelegd op het graf van SS-soldaat Willem Heubel in Nederland.

Lees verder

Belgische Maxime 'Madmax' Blieck wordt tweede op officieus WK breakdance: "Kan wel wenen van geluk"

De Belgische Maxime Blieck heeft zaterdag de tweede plaats behaald op het Red Bull BC One World Final in het Oostenrijkse Salzburg. Dat is de belangrijkste breakdance-competitie ter wereld, het officieuze wereldkampioenschap.

Lees verder