Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 november 2020

Ann Wauters schreef met haar gezin een Sint-boek: “Met Pieten in alle kleuren, behalve in ’t zwart”

HLN
Ann Wauters schreef met haar gezin een Sint-boek: "Met Pieten in alle kleuren, behalve in 't zwart"
Gaat basketster Ann Wauters (40) een toekomst als auteur van kinderboeken tegemoet? Haar Sint-boek wordt op zomaar eventjes 75.000 exemplaren gedrukt. De Pieten-controverse gaat ze alvast niet uit de weg: "Da's een traditie die ik in het buitenland niet meer uitgelegd krijg", zegt de atlete, die ook een update over haar coronabesmetting geeft.
Lees verder

Nmecha maakt indruk, maar lijkt onhoudbaar voor paars-wit: Pep heeft 'm nog niet opgegeven
Het is een kwestie van te genieten zo lang het duurt. De kans dat Lukas Nmecha (21) volgend seizoen nog in Anderlecht speelt, lijkt klein. Niet het minst omdat Pep Guardiola van kortbij volgt hoe Nmecha hier ontploft.
Lees verder

Zachte Allerheiligen met krachtige windstoten
We krijgen zondag veel bewolking met soms droge perioden, maar ook af en toe (mot)regen. Het is erg zacht met maxima van 13 tot 18 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden, ruimend naar het zuidwesten. Windstoten van 55 tot 65 km/u zijn mogelijk, zegt het KMI.
Lees verder

Al 43 doden en bijna 900 gewonden na aardbeving vlakbij Turkse stad Izmir: reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden
Reddingswerkers zijn in negen ingestorte gebouwen in Izmir, in het westen van Turkije, nog steeds bezig met het zoeken naar overlevenden onder het puin. De Turkse stad werd vrijdag zwaar getroffen door een aardbeving. Volgens de autoriteiten is het dodental inmiddels opgelopen tot zeker 43. Eerder was sprake van 37 dodelijke slachtoffers. Van de bijna 900 gewonden liggen er nog 229 in ziekenhuizen. Na de aardbeving zijn al ruim 800 naschokken geregistreerd. Op het Griekse eiland Samos eiste de aardbeving twee levens.
Lees verder

IN KAART. Aantal patiënten in Vlaamse ziekenhuizen stijgt minder sterk, grootste stijgingen besmettingen in West- en Oost-Vlaanderen
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Hoe duur is de dood? Juridisch adviseur legt uit hoe je financiële kopzorgen kan vermijden als een naaste overlijdt
Nu zondag herdenken we weer massaal onze overleden dierbaren. Voor wie nog maar net afscheid moest nemen van een geliefde, zouden geld en papierwerk de laatste van hun zorgen mogen zijn. Het tegendeel is waar: rekeningen worden geblokkeerd, begrafeniskosten kunnen hoog oplopen, wat met de erfenis,...? Juridisch adviseur en jonge weduwe Evi Vanheel (38) geeft tips tegen (financiële) kopzorgen in rouwtijd.
Lees verder

Grote lijnen Tour 2021 zijn al uitgelekt, zondag officiële presentatie: "Finish niet óp, maar na Mont Ventoux"
Zullen we met z'n allen maar even heel hard hopen dat in 2021 opnieuw een Tour kan worden gereden? In afwachting van de kleine details, vanavond, nu al de grote contouren.
Lees verder

Intensivist toont wat vreselijke gevolgen kunnen zijn van winkelen op koopzondag: "Hoe het begon. Hoe het eindigde"
Een intensivist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) roept iedereen op een erg aangrijpende manier op om niet te gaan winkelen tijdens de koopzondag in Antwerpen. Walter Verbrugghe deelde op Twitter twee röntgenfoto's: eentje van gezonde longen en eentje van longen die aangetast zijn door het coronavirus. Met de tekst: "Hoe het begon. Hoe het eindigde."
Lees verder

Het zegt veel over Lewis: Bottas, allesbehalve een kneusje, slaagt er maar niet in om Hamilton écht uit te dagen
In normale omstandigheden wint Mercedes alles - vingers in de neus. Zoals McLaren in 1988. Of Alfa Romeo in 1950. Vaak serveerde een seizoen met dominante auto een boeiend duel tussen de twee rijders. Niet zo nu. Lewis Hamilton rijdt zijn teamgenoot van het kastje naar de muur. Arme Bottas? Neen, Hamilton is zo goed.
Lees verder

Ze dicteerde haar boeken, was oerconservatief en hield niet van vrouwen: leven van schrijfster Barbara Cartland overtreft haar fictie
Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet viert Vlaanderen twee weken lang het Feest van het Boek. Auteurs zijn uiteraard meesters in het vertellen van verhalen, maar soms overtreft hun eígen levensloop alle fictie. Dat was ook het geval bij Barbara Cartland, de flamboyante stiefoma van prinses Diana en zelf dé onbetwiste koningin van de stationsroman.
Lees verder

Man in middeleeuwse kledij met sabel slaat toe in Quebec: twee doden, vijf gewonden
Twee mensen zijn om het leven gekomen door steekpartijen in de binnenstad van Quebec in het oosten van Canada. Minstens vijf personen raakten gewond, melden Canadese media.
Lees verder

VTM 4 zendt Bondfilms van Sean Connery uit als eerbetoon
Vanaf vanavond kan je op VTM 4 elke dag kijken naar een Bond-film met Sean Connery. De zender doet dat als eerbetoon na het overlijden van de Schotse acteur, die gisteren overleed in zijn slaap op 90-jarige leeftijd.
Lees verder

Onze chef voetbal zag dat Philippe Clement zélf een staatszaak maakte van de draw tegen KV Mechelen: "Als maar niets blijft hangen"
Waar stopt voor een trainer de loyauteit aan spelers die jou mee hebben grootgemaakt? Kun je zo diep gaan snijden in de relatie trainer-vestiaire? Wist hij goed wat hij deed, of is hij verraden door zijn emoties? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert werpt de nodige vragen op bij de vernietigende uithaal van Philippe Clement naar zijn spelerskern. "Als maar niets blijft hangen."
Lees verder

Baba Yega grijpt naast overwinning in 'Holland's Got Talent'
Jammer maar helaas: Baba Yega heeft zijn finaleplek in 'Holland's Got Talent' niet kunnen verzilveren. Hoewel de dansformatie voor het eerst live hun maskers afzette en de jongens hun ware gelaat lieten zien tijdens hun finale-act, was het toch dansduo Tommy en Rowan dat met de overwinning aan de haal ging. Baba Yega grijpt zo net naast het prijzengeld van 50.000 euro.
Lees verder

Hoe Freek Braeckman dankzij Eddy Wally in de media belandde
Iedere week is hij bloedserieus te zien als VTM-nieuwsanker, maar Freek Braeckman is eigenlijk via een vreemde omweg in de mediawereld terechtgekomen. Dat vertelde hij zaterdag in 'Speeltijd', het radioprogramma waarin Ann Van Elsen met een bekend persoon terugkeert naar school om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. En anker zijn, dat is eigenlijk niet zijn droomjob: "Ik wil nog altijd liever piloot worden."
Lees verder

Eerste passagiersvliegtuig vertrekt negen jaar na geplande opening vanop nieuwe luchthaven Berlijn
Het eerste passagiersvliegtuig is vanmorgen vertrokken vanop de nieuwe luchthaven van Berlijn (BER). Het gaat om een Easyjet-vliegtuig dat op weg is naar Londen-Gatwick met 64 passagiers aan boord. De nieuwe luchthaven moest normaal negen jaar geleden al geopend worden.
Lees verder

'Taxi' Lawrence mag nog eens uit de garage bij Anderlecht: "In de VS heeft hij een fenomenale reputatie"
Behoudens een verrassing staat Kemar Lawrence (28), terug na privéproblemen, tegen Antwerp voor het eerst in de basis bij Anderlecht. "Hij is klaar", zegt trainer Kompany.
Lees verder

Weduwe Sean Connery over zijn laatste momenten: "Op het einde kon hij zich niet meer uitdrukken"
Vandaag rouwt de wereld om acteur Thomas Sean Connery, de enige echte James Bond, die zaterdag op 90-jarige leeftijd overleed op de Bahama's. Tot het einde zat zijn vrouw Micheline Roquebrune naast hem, vertelde de weduwe (zelf 91) in een reactie aan de Mail on Sunday. "Hij is vredevol ingeslapen", aldus Micheline. "Dat was zijn laatste wens: zachtjes wegglijden zonder gedoe."
Lees verder

Het verhaal achter de Angliru, het Beest van Asturië: "Wij zijn geen beesten, dit is onmenselijk"
Het is slechts een geitenpad, maar de weg naar de Alto de El Angliru heeft een naam als een klok in het hedendaagse wielrennen. Vandaag moet het Vuelta-peloton voor een achtste keer over de mythische berg - die stroken heeft tot 23 procent. Alberto Contador nam er op fenomenale wijze afscheid, maar in de jaren daarvoor was het chaos en tumult troef. "Zoiets heb ik nog nooit gezien. Er gaan hier renners te voet staan."
Lees verder

Grote uitbraak in woonzorgcentrum Zeveneken: nu al 130 mensen besmet
In woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken (Lochristi) hebben al een negentigtal residenten en een veertigtal personeelsleden positief op COVID-19 getest. Het WZC krijgt dan ook versterking om de uitbraak er onder controle te krijgen. Directie en verzorgend personeel kunnen zaterdag al rekenen op de hulp van de koepel en het Rode Kruis, zondag komt daar nog een delegatie van de Civiele Bescherming bij.
Lees verder