Doorgaan naar hoofdcontent

Amnesty International slaat alarm over groot aantal burgerdoden bij bloedbad in Ethiopië

HLN
Amnesty International slaat alarm over groot aantal burgerdoden bij bloedbad in Ethiopië
Bij een "bloedbad" in het noorden van Ethiopië zijn vermoedelijk honderden burgers om het leven gekomen. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International vandaag. Volgens getuigen zou de slachtpartij zijn aangericht door troepen die de lokale machtspartij steunen.
Lees verder

Belgian Cats leggen Portugal over de knie en blijven met perfect rapport aan kop in EK-kwalificatiegroep
De Belgische basketvrouwen hebben hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 uit bij Portugal zonder problemen gewonnen. De troepen van bondscoach Philip Mestdagh haalden het in Odivelas met 49-59 (rust: 17-33) en blijven in hun poule ongeslagen aan de leiding.
Lees verder

Dolly Parton: "Ik zie er zo jong uit als mijn plastische chirurgen toelaten"
Dolly Parton (74) mag dan al lang de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, de zangeres wil niet dat dat haar aan te zien is. Dat vertelt ze in de talkshow 'The Oprah Conversation'.
Lees verder

Dit duo is nu al zeker van plek in de finale van 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'
'Mijn Keuken Mijn Restaurant' nadert z'n ontknoping. Een eerste duo kreeg dan ook van de jury te horen dat zij sowieso in de finale zitten. "We zitten op een wolkje dat alleen maar groter wordt", klinkt het dan ook enthousiast bij de gelukkigen.
Lees verder

Songfestival-kenner André Vermeulen op pensioen: "Nachtmerries over gehad"
VRT-journalist André Vermeulen (65) ging onlangs op pensioen. Al was dat niet van harte, vertelt hij in 'Vandaag'.
Lees verder

Matthew Perry bevestigt: "'Friends'-reünie komt in maart"
'Friends'-fans kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Nadat de reünie van het populaire programma vanwege het coronavirus werd uitgesteld, is er nu eindelijk een datum. Op Twitter vertelde Matthew Perry (51), die Chandler in de serie speelt, dat de reünie in maart dan toch echt komt.
Lees verder

Diensthoofd UZ Gent: "Heropening scholen komt te vroeg"
UZ Gent-diensthoofd intensieve zorg Dominique Benoit vindt de opening van de scholen nog te vroeg, maakte hij duidelijk in Terzake. Hij vreest een eventuele derde golf, die de zorg niet aankan.
Lees verder

Trump verbiedt investeringen in Chinese bedrijven gecontroleerd door leger
De Amerikaanse president Donald Trump verbiedt Amerikaanse investeringen in Chinese bedrijven die er door Washington van worden beticht de militaire activiteiten van Peking te ondersteunen. Hij ondertekende daarover vandaag een decreet. Het investeringsverbod gaat in op 11 januari, negen dagen voor zijn vertrek uit het Witte Huis en zijn vervanging door Joe Biden. TikTok krijgt ondertussen meer tijd van het Amerikaanse hof van beroep om bezwaar aan te tekenen tegen Trump.
Lees verder

TikTok krijgt meer tijd voor bezwaar tegen bevel Trump
ByteDance, eigenaar van de populaire filmpjesapp TikTok, heeft van het Amerikaanse hof van beroep tot 14 december de tijd gekregen om bepaalde documenten in te dienen in zijn bezwaarprocedure. Het Chinese concern verzet zich tegen het bevel van president Donald Trump om alle Amerikaanse activiteiten over te dragen aan een partij in de Verenigde Staten.
Lees verder

Een heuse 'vrienden'-moord en de eerste tranen: dit was aflevering twintig van 'De Slimste Mens'
"Ik had veel liever Conner naar huis zien gaan", snikte zangeres Chibi Ichigo net nadat ze haar vriendje Umi Defoort bij zijn vierde deelname aan 'De Slimste Mens' een mogelijke plaats in de finaleweken door de neus boorde. En erg lief was Chibi eerder ook al niet tegen jurylid Gert Verhulst. "Ik heb ook Maya De Bij gespeeld in Plopsaland. Slecht betaald", klonk het. Immer vrolijke Gert bleef lachen, maar legde Chibi wat later tussen zijn boterham. Voor we het vergeten, Conner Rousseau won opnieuw.
Lees verder

Emma Roberts wilde jonge moeder zijn: "Maar ik was steeds aan het werk"
De 29-jarige actrice Emma Roberts is momenteel in verwachting van haar eerste kindje, met haar vriend Garrett Hedlund (36). Dat ze nu pas aan kinderen begint, was totaal onverwacht, vertelt ze in Cosmopolitan.
Lees verder

Manchester United-voorzitter behoudt het vertrouwen in Ole Gunnar Solskjaer: "Blijven doorgaan op positieve weg"
Ed Woodward, de algemeen directeur van Manchester United, heeft zijn steun uitgesproken aan coach Ole Gunnar Solskjaer. De Mancunians begonnen het seizoen op een dramatische wijze en staan voorlopig pas veertiende in de Premier League.
Lees verder

Boekenbon Literatuurprijs 2020 naar Oek de Jong
De Boekenbon Literatuurprijs 2020 is voor de Nederlandse auteur Oek de Jong en zijn boek 'Zwarte schuur'. De prijs bedraagt 50.000 euro. Behalve 'Zwarte schuur' waren 'Amen' van Marcel Möring, 'Gloria' van de Vlaming Koen Sels, 'Pastorale' van Stephan Enter en 'Waagstukken' van de Vlaamse Charlotte Van den Broeck genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs. De prijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek.
Lees verder

Crisis bezorgt Disney eerste jaarverlies in meer dan 40 jaar
Walt Disney heeft voor het eerst in meer dan vier decennia een boekjaar met rode cijfers afgesloten. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft door de coronacrisis miljarden dollars verloren. Veel pretparken waren lange tijd gesloten, waardoor Disney inkomsten misliep. Ook werd de productie van veel films en televisieseries opgeschort vanwege de virusuitbraak, en sportkanaal ESPN had er last van dat veel sportcompetities waren stilgelegd.
Lees verder

Een wereldgoal, een late ommekeer, één keer verlengingen en één keer penalty's: Noord-Macedonië, Hongarije, Slovakije en Schotland naar het EK na avond vol suspense
Spektakel in de play-offs om het EK voetbal na een avond vol onverwachte plotwendingen. Na vier spannende wedstrijden wisten Noord-Macedonië, Hongarije, Slovakije en Schotland zich te plaatsen. De suspense was nooit veraf.
Lees verder

Porsche toont voor het eerst zijn 'mislukte' modellen
In Porsche Unseen gunt designchef Michael Mauer de kijkers een blik in de geheime garage van het Duitse sportwagenmerk. Daarin staan veel auto's die nooit het productiestadium hebben gehaald.
Lees verder

Soap gaat door: Tripadvisor pakt hotel genadeloos aan nadat toerist in cel belandde
Een vakantieresort in Thailand is boos op Tripadvisor vanwege een opvallende waarschuwing op de pagina van het hotel. De wereldberoemde reissite meldt bezoekers dat het resort een klacht heeft ingediend tegen een gebruiker van Tripadvisor, die een negatieve recensie schreef. 'De recensent heeft daardoor een tijd in de gevangenis doorgebracht', valt er te lezen. Het hotel reageert woest en stelt dat het bericht 'buitengewoon misleidend is'.
Lees verder

Mertens staat na marathonmatch in de kwartfinales in Linz
Elise Mertens (WTA 21) heeft haar tweede ronde (achtste finale) gewonnen op het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/202.250 dollar). De Belgische nummer één haalde het na twee uur en 34 minuten tennis in drie sets (6-4, 5-7 en 6-2) van de Russische veterane Vera Zvonareva (WTA 173), die dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel stond.
Lees verder

Football Talk. Inter en Chili kibbelen om Sanchez - Jiangsu Suning pakt eerste titel in Chinese Super League
Reinaldo Rueda, de bondscoach van Chili, en de Italiaanse topclub Inter Milaan hebben geruzied over de dijblessure van aanvaller Alexis Sanchez. Rueda wijst naar de Italianen als boosdoener, maar die noemen de beschuldigingen "onaanvaardbaar".
Lees verder

Eén op de tien Vlamingen heeft diabetes, Diabetes Liga wil meer onderzoek
Het aantal mensen met diabetes blijft onrustwekkend toenemen. In Vlaanderen leven naar schatting 500.000 mensen met diabetes (type 1 of type 2). Naar aanleiding van de 30ste editie van Wereld Diabetes Dag op 14 november, roept de Diabetes Liga op om meer te investeren in wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.
Lees verder