Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Amerikanen stellen TikTok-verbod uit

HLN
Amerikanen stellen TikTok-verbod uit
De populaire app TikTok wordt nog niet meteen verboden in de Verenigde Staten. Normaal zou een verbod op donderdag lokale tijd ingaan, maar het Amerikaanse ministerie van Handel liet weten het verbod nog niet te handhaven in afwachting van "nieuwe juridische ontwikkelingen".
Lees verder

Autoriteiten Amerikaanse verkiezingsinfrastructuur: "Geen bewijs van verloren of gewijzigde stembiljetten"
"Er is geen bewijs dat een stemsysteem stemmen heeft verwijderd of is kwijtgespeeld." Dat zeggen verschillende verantwoordelijken voor de verkiezingsinfrastructuur in de Verenigde Staten in een gezamenlijk statement.
Lees verder

Belangrijkste adviseur van Britse premier Johnson "weg tegen Kerstmis"
Dominic Cummings, de belangrijkste adviseur van de Britse premier Boris Johnson, zal zijn rol tegen Kerstmis neergelegd hebben. Dat zeggen verschillende Britse media.
Lees verder

Obama: "Republikeinen begeven zich op een gevaarlijk pad"
Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen Republikeinen die, ondanks zijn electorale nederlaag, zittend president Donald Trump blijven steunen.
Lees verder

Lefevere hoopt dat veiligheidsdossier in versnelling komt na schorsing Groenewegen: "Gebruik alarmsignalen om gevaarlijke punten aan te geven"
Met een schorsing tot mei 2021 zette de UCI een punt achter het sprintincident tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen uit augustus in de Ronde van Polen. Maar daarmee is het dossier 'veiligheid in de koers' niet van de baan. Patrick Lefevere pleit voor een stroomversnelling in het dossier en maakte bekend dat er wellicht twee rechtszaken tegen Dylan Groenewegen zullen volgen.
Lees verder

LIVE. Kinderen vaker met coronavirus besmet dan aanvankelijk gedacht
Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Er is hoop, maar nog geen vol Sportpaleis: "Een volle festivalweide in 2021? Dat is wishful thinking"
Onze hoop groeit dat de zomer van 2021 er één wordt zoals die van 2019, met verre reizen en grote festivals. Maar ondanks de komst van hét vaccin, miljoenen sneltests en een nieuwe - Belgische - paper over slimme massatesting, blijft dat voorlopig wishful thinking, helaas.
Lees verder

Op de vuist, domme rode kaarten, zijn kat sturen: de 36 fratsen in twee jaar van Didier Lamkel Zé, hoofdrolspeler in z'n eigen soap
Didier Lamkel Zé. De duurste inkomende transfer ooit van Royal Antwerp FC op dat moment zou ook de meest besproken worden. Ex-coach Denis Renaud waarschuwde de Great Old nochtans: "Hij heeft een atypisch karakter." Wat volgt zijn 36 afleveringen van de soap 'Je maakt wat mee met Didier Lamkel Zé'.
Lees verder

Geen volk? Geen huur betalen: winkeluitbater krijgt gelijk in geschil met verhuurder
Een Brusselse winkeluitbater die tijdens de verplichte sluiting in de eerste lockdown zijn huur niet meer betaalde, heeft gelijk gekregen van de rechter. Geoorloofd wegens overmacht, luidt het. "Geen volk, geen huur."
Lees verder

Vanaf volgend jaar zegt weerman David Dehenauw minder snel dat het 'warmer is dan normaal'
Vanaf januari zal je weermannen Frank Deboosere of David Dehenauw minder snel horen zeggen dat de temperatuur 'hoger ligt dan gemiddeld'. Tegen 1 januari worden de waarden voor de gemiddelde temperatuur en andere waarnemingen immers herberekend. "Door de opwarming moeten de normen sneller worden aangepast."
Lees verder

Politicologe Sarah De Lange: "Trump beweegt steeds meer richting Orbán"
Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor grootschalige verkiezingsfraude, blijft Donald Trump hardnekkig de nederlaag ontkennen, en steeds meer Republikeinen treden hem daarin bij. Wat is de Amerikaanse president zinnens? "Trump beweegt van populisme naar autoritarisme", zegt politicologe en populisme-expert Sarah de Lange.
Lees verder

Er is hoop, maar nog geen vol Sportpaleis
Onze hoop groeit dat de zomer van 2021 er één wordt zoals die van 2019, met verre reizen en grote festivals. Maar ondanks de komst van hét vaccin, miljoenen sneltests en een nieuwe - Belgische - paper over slimme massatesting, blijft dat voorlopig wishful thinking, helaas.
Lees verder

Onze opinie. We zijn het allemaal beu. De dagen zijn kort, maar voelen lang
Gemiddeld 7.664 besmettingen en 199 doden per dag: het zorgpersoneel zweet zich door de dagen en nachten en de ziekenhuizen liggen zo vol dat niet-dringende zorg niet kan worden aangeboden. Terwijl wij, de gezonde burgers, afgeleid werden van corona door de politieke thriller die zich in de Verenigde Staten afspeelt, ging het leven en helaas ook het sterven in onze ziekenhuizen verder. De nachten zijn er niet stil, en soms te stil.
Lees verder

Komen er naast testcentra nu ook vaccinatiecentra?
Nu er een vaccin in zicht is, buigen de verschillende ministers van Volksgezondheid zich over een vaccinatiestrategie voor het hele land. Eén van de pistes is om - naar analogie met de testcentra - deels te werken met vaccinatiecentra.
Lees verder

Knuffelkledij verovert onze kledingkast: we kopen met z'n allen streelzachte troost
We zijn softies geworden in onze kleerkast. De strakke jeans ligt op het onderste schap, we doen het in coronatijd met sponsen broeken en wollen rokken. Ooit zorgden die materialen voor jeugdtrauma's, maar vandaag is het streelzachte troost. "Een sjaal waarin je kan wegduiken, geeft het huidcontact dat we zo missen."
Lees verder

België moet belasting op huurinkomsten aanpassen
De Belgische belasting op de verhuur van vastgoed moet worden aangepast. Het anders belasten van inkomsten verkregen in België en die in andere EU-landen kwam ons land op een Europese boete van 2 miljoen euro te staan. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zegt aan een oplossing te werken.
Lees verder

Ziekenhuisopnames blijven dalen, net als aantal geregistreerde besmettingen
Het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 blijft afnemen. Volgens gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano waren er gisteren 399 opnames, het laagste dagcijfer sinds 19 oktober.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens: "Ik ben uitgeteld. Knock-out. I hate it"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze voortaan elke vrijdag in een nieuwe column in 'Het Laatste Nieuws'.
Lees verder

Januzaj was goed voor WK-goal tegen Engeland, nu niet eens in selectie: wat is er aan de hand, Adnan?
Diamonds are forever. Maar ze blinken niet altijd. Adnan Januzaj (25): na z'n juweeltje tegen Engeland op het WK nu niet eens in de brede selectie van Martínez voor diezelfde affiche. Wat is er aan de hand, Adnan?
Lees verder

Facebookbaas Mark Zuckerberg ziet Biden als nieuwe president en bekritiseert Trump
Facebook-topman Mark Zuckerberg ziet Joe Biden als de volgende president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij tijdens een conference call met medewerkers gezegd, zo meldt nieuwssite Buzzfeed. Zuckerberg had ook kritiek op foute informatie die werd verspreid door president Donald Trump.
Lees verder