Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

6 Belgische powervrouwen schrijven een liefdesbrief aan hun lichaam: “Lief Lijf, je bent fenomenaal”

HLN
6 Belgische powervrouwen schrijven een liefdesbrief aan hun lichaam: "Lief Lijf, je bent fenomenaal"
Op Nationale Vrouwendag vieren we vrouw-zijn in al haar facetten. Ons lichaam hoort daar ook bij. En laat dat nu net het pijnpunt van veel vrouwen zijn. We bekritiseren het, haten het, ondervoeden het soms zelfs. Terwijl ons lijf eigenlijk niets dan liefde verdient. Daarom schreven 6 zelfbewuste vrouwen speciaal voor deze bijzondere dag een liefdesbrief aan hun lichaam. En ook jij kan meedoen.
Lees verder

Op stap met Vlaamse 'pedojagers': "Wij willen hen confronteren en mentaal breken"
De 'pedohunters'. Het klinkt misschien als een sensationele realityshow, maar dit zijn echter burgers die het recht in eigen hand nemen. Hun doel, vermeende pedoseksuelen in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. "Dit is gevaarlijk en kan politieonderzoek in het gedrang brengen", klinkt bij de federale politie en experts.
Lees verder

Fans van Johnny Depp trekken ten strijde: al meer dan 130.000 handtekeningen voor boycot 'Fantastic Beasts'
Warner Bros. maakte eerder deze week bekend dat Johnny Depp (52) niet meer als Gellert Grindelwald te zien zal zijn in 'Fantastic Beasts 3'. Fans zijn niet van dit nieuws gediend en hebben nu een petitie gestart, die al meer dan 130.000 handtekeningen verzamelde.
Lees verder

KOERS KORT. Geen Belgen op EK baanwielrennen
Het EK baanwielrennen in Plovdiv in Bulgarije start woensdag zonder de Belgische ploeg. Vanwege het coronavirus wil Belgian Cycling geen risico nemen en moet elke renner thuisblijven. België is niet het enige land dat afwezig blijft.
Lees verder

KVM-doelman Coucke vervangt Kaminski, Vermaelen mag wéér niet reizen uit Japan
Gaetan Coucke is de vervanger van Thomas Kaminski bij de Rode Duivels. Het is de eerste selectie voor de 22-jarige doelman van KV Mechelen. Kaminski, die de gekwetste Hendrik Van Crombrugge kwam vervangen, testte positief op Covid-19.
Lees verder

Tweede brand in migrantenkamp op Samos in twee weken: "Gasflessen in keuken ontploft"
In het migranten- en vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos is woensdag brand uitgebroken, voor de tweede keer al deze maand. Dat zegt een lokale verantwoordelijke.
Lees verder

Tijd dringt voor brexit: "Volgende week nieuwe ronde gesprekken"
De handelsbesprekingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie worden naar verluidt volgende week in Brussel voorgezet. Dat melden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Ondanks dat een akkoord nog niet is bereikt, zouden de onderhandelaars voldoende aanknopingspunten zien om verder te praten.
Lees verder

Heisa om explosief interview met prinses Diana veroorzaakt crisis bij BBC: "We nemen dit héél serieus"
De BBC heeft formeel besloten een nieuw onderzoek te starten naar het omstreden televisie-interview met prinses Diana uit 1995. Dat doet de Britse omroep na claims van haar broer Earl Spencer (56), die beweert dat journalist Martin Bashir (57) destijds onwettig handelde om haar vertrouwen te winnen en haar zo voor de camera's te krijgen. Volgens juridische experten kan de BBC zelfs geconfronteerd worden met een onderzoek van Scotland Yard.
Lees verder

Marc (61) en Lutgarde (60) laten hun huis uit de jaren 90 schatten: "750.000 euro is realistisch voor zo'n grote villa"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij een immomakelaar naar de villa van Marc (61) en Lutgarde (60) in Rotselaar. "Het grote voordeel is dat je geen duidelijk nineties-etiket op het huis kan kleven, wat maakt dat er geen elementen zijn die een koper direct zal willen veranderen en het dus ook perfect instapklaar is."
Lees verder

De ster van Johnny Depp was al tanende voor zijn proces: "Er is niemand in zijn bijzijn die niet betaald wordt"
Nu Johnny Depp ontslagen werd bij de 'Fantastic Beasts'-franchise, lijkt zijn toekomst in Hollywood zo goed als onbestaande. Het gevolg van het bitse proces tegen The Sun en zijn ex Amber Heard, waarbij zijn imago flink besmeurd werd door al het moddergooien? Misschien was dat maar de druppel die de emmer deed overlopen, want de carrière van Depp, die een karikatuur van zichzelf geworden is, is al enkele jaren in vrije val.
Lees verder

Els Van Hoof (CD&V) vraagt genderquota voor directie overheidsbedrijven
CD&V-Kamerlid Els Van Hoof vraagt naar aanleiding van Vrouwendag om bindende genderquota in te voeren voor de directiecomités van economische overheidsbedrijven. Momenteel is enkel een aanwezigheid van minimaal een vrouw per drie zitjes verplicht in de raden van bestuur van beursgenoteerde ondernemingen en overheidsbedrijven.
Lees verder

Het sterke geslacht? Waarom vrouwen wél die titel kunnen claimen, al sinds de prehistorie. "Niks in hun biologie houdt vrouwen tegen"
Van de zorg tot in het onderwijs: vooral vrouwen lijken de maatschappij ­recht te houden in deze coronacrisis. En nu blijkt ook nog eens dat het klassieke beeld dat we hebben van vrouwen als louter verzamelaars in de prehistorie, niet echt klopt. Op Nationale Vrouwendag zoeken we uit wie echt 'het sterke geslacht' is. Doen vrouwelijke ­leiders het anders en beter? Waarom sterven vrouwen minder vaak aan COVID-19? En zit er dan toch een jager in elke vrouw? "Wie nu nog gelooft dat vrouwen zwakke wezens zijn, is compleet fout."
Lees verder

Motorrijder verongelukt vlak bij ziekenhuis
Een 55-jarige motorrijder uit Boom is woensdagmiddag verongelukt in de buurt van het ziekenhuis AZ Rivierenland in Rumst. De man was de rotonde gepasseerd en reed richting Niel toen hij de controle over zijn stuur verloor. Een ambulance die toevallig voorbijkwam probeerde het slachtoffer te reanimeren maar tevergeefs.
Lees verder

LIVE. Brand wint modderige Jaarmarktcross in Niel bij vrouwen, wat doet Europees kampioen Iserbyt?
Op Wapenstilstand vindt traditiegetrouw de Jaarmarktcross in Niel plaats. In de derde manche van de Superprestige gaan we op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel. Etaleert Europees kampioen Eli Iserbyt weer zijn blakende vorm, of kaapt iemand anders de zege weg? Volg het LIVE op HLN.be! De heren starten klokslag 15u.
Lees verder

Massale protesten in Armenië tegen overeenkomst over Nagorno-Karabach: "Tientallen personen opgepakt"
Duizenden mensen zijn in Armenië op straat te gekomen om te protesteren tegen de overeenkomst met Rusland en Azerbeidzjan over een stopzetting van de gevechten in het conflictgebied Nagorno-Karabach. De manifestanten in het centrum van hoofdstad Jerevan eisen dat premier Nikol Pasjinian aftreedt.
Lees verder

"Moeke Betty" (91) van dancing "De Parasol" overleden: "De verplichte coronasluiting is ze niet meer te boven gekomen"
Elisabeth Van den Berghe, alias "Moeke Betty" van "De Parasol" in Velzeke is overleden. Ze is 91 jaar geworden en was vermoedelijk de oudste, maar zonder twijfel de meeste bekende dancinguitbaatster van het land. "De verplichte sluiting van de zaak door de corona deed haar wegkwijnen" vertelt haar zingende zoon Danny, die samen met zijn broer Eddy de dancing nu alleen moet runnen.
Lees verder

'De Zeven Zussen'-auteur Lucinda Riley schrijft geschiedenis: 3 miljoen boeken verkocht in België en Nederland
De populaire schrijfster Lucinda Riley (54) heeft meer dan 3 miljoen boeken verkocht in Nederland en België. Dat laat de uitgever van de schrijfster, Xander Uitgevers, woensdag weten.
Lees verder

Duitse international Toni Kroos vindt Nations League maar niets: "Wij spelers zijn maar marionetten van de UEFA en FIFA"
Het interlanddrieluik tijdens de coronapandemie stuit op nogal heftige kritiek. Toni Kroos van de Mannschaft ergert zich sowieso aan nieuwe competities als de Nations League die de fysieke belasting op topinternationals nog verzwaren: "Dit is toch alleen maar gepland om alles financieel uit te zuigen, en natuurlijk ook de individuele spelers fysiek leeg te zuigen."
Lees verder

LIVE. Favorieten vinden elkaar: Sweeck, Iserbyt en Aerts met drie op kop in modderige Jaarmarktcross
Op Wapenstilstand vindt traditiegetrouw de Jaarmarktcross in Niel plaats. In de derde manche van de Superprestige gaan we op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel. Etaleert Europees kampioen Eli Iserbyt weer zijn blakende vorm, of kaapt iemand anders de zege weg? Volg het LIVE op HLN.be! De heren starten klokslag 15u.
Lees verder

Club Brugge rijft met kinderboek 'More Than Football Award 2020' binnen
Club Brugge en zijn Foundation zijn uitgeroepen tot de laureaat van de "More Than Football Award 2020" met het project 'De Beer en zijn Sjaal'. Het unieke kinderboek van Club Brugge, dat jonge en oudere fans oproept tot respect en verdraagzaamheid, werd door een vakjury van meer dan 100 CSR-managers uit Europese topclubs en profcompetities verkozen als beste sociale actie in het Europese voetbal.
Lees verder