Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Wim Opbrouck over het belang van ‘Bake Off’: “Onderschat niet hoeveel het doet voor de samenleving”

HLN
Wim Opbrouck over het belang van 'Bake Off': "Onderschat niet hoeveel het doet voor de samenleving"
Woensdagavond begint met het vierde seizoen van 'Bake Off' voor tien hobbybakkers het avontuur van hun leven. Een bonte bende, maar Wim Opbrouck (51) zou het niet anders willen. Hij blikt aan de vooravond van deze coronaproof editie vooruit op zijn kleurrijke kostuums, veiligheidsmaatregelen zoals de 'knuffelstok' en de moeilijkheden die de nieuwe locatie met zich meebracht. "We hebben de tent een paar keer bijna moeten ontruimen door de wind."
Lees verder

Antwerpse bende ontvoert gokverslaafde en vriendin: "Meisje gaat als heroïnehoer voor ons werken tot je schulden zijn afbetaald!"
Een Antwerpse bende heeft een gokverslaafde boekhouder (22) en zijn vriendin (27) ontvoerd en gegijzeld in ruil voor 60.000 euro losgeld. Als hij niet betaalde, zouden zij de vriendin met heroïne inspuiten en haar verkopen in de prostitutie in Noord-Frankrijk. De opdrachtgever van dit alles was de zachte maar moegetergde computernerd Amara K. Er hangt hem 8 jaar cel boven het hoofd.
Lees verder

SHOWBITS. Shawn Mendes geniet van de liefde en Kat Kerkhofs heeft keuzestress
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE VUELTA. Renners bezig aan slotklim, wie bestookt leider Carapaz?
Een nieuwe dag in de Vuelta, een nieuwe bergrit. De achtste etappe voert het peloton van Logroño naar Alto de Moncalvillo. De finish ligt op de top van een helling van eerste categorie. Behoudt Richard Carapaz zijn rode leiderstrui? Volg het hier LIVE!
Lees verder

De Decker voor match tegen Hoffenheim: "Kentering komt er heus wel"
Na de hoopgevende 5-1-thuiszege tegen Beerschot zit AA Gent met drie nederlagen op rij opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. "De kentering komt er heus wel", zegt T1 Wim De Decker voor het treffen met Hoffenheim.
Lees verder

Strijd om eindwinst ligt helemaal open: Roglic klopt Carapaz na heerlijk duel in Vuelta
Primoz Roglic heeft op fantastische wijze de achtste etappe van de Vuelta gewonnen. De Sloveen rekende op de slotklim af met rodetruidrager Richard Carapaz en nadert in het klassement tot op dertien seconden van de Ecuadoriaan.
Lees verder

FBI: "Chinezen zetten landgenoten in de VS onder druk om terug te keren"
In de Verenigde Staten zijn vijf Chinezen opgepakt die landgenoten in de VS onder druk zetten om terug te keren naar China. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat het om een campagne om tegenstanders van de Chinese regering te bedreigen en te intimideren.
Lees verder

Sporteconoom vindt niet dat overheid financieel moet bijspringen voor profvoetbal: "Voetbal kan zichzelf redden"
Voor eens en voor altijd: wie is er nu écht onmisbaar in de sportwereld? Het zijn wij, de supporters! Zonder toeschouwers door strengere coronamaatregelen kijken sportclubs in een diepe financiële afgrond. "Als de staat moet bijspringen, laat de steun dan naar de kleinere sporten gaan", zegt sporteconoom Thomas Peeters. "Voetbal kan corona zelf overleven als het de tering naar de nering zet."
Lees verder

Van 'de gladiator' tot drie ex-smaakmakers van onze Belgische velden: de elf van Lazio doorgelicht
Er mogen dan heel wat toppers ontbreken, Lazio kan nog steeds een aardig basiselftal opstellen voor het Champions Leagueduel tegen Club Brugge. De elf Romeinen doorgelicht. Wat u moet weten, en wat u mag weten.
Lees verder

Vlaamse influencers verspreiden waanzinnige complottheorieën over corona: "Dit is gevaarlijk"
Ook in Vlaanderen wemelt het op sociale media van de complottheorieën over Covid-19. Wat begint bij een gezond wantrouwen kan snel overslaan naar het verspreiden van de meest waanzinnige onzin. En dat blijft niet zonder gevolgen. "Hier zien we een direct gevaar voor de volksgezondheid."
Lees verder

Elisabeth (75) vraagt man afstand te houden in winkel. Vijf minuten later ligt ze op de grond met een gebroken bekken
Elisabeth Staes (75) werd zondagochtend op straat neergeduwd door een boze man. Ze had hem enkele minuten eerder in de Delhaize een opmerking gegeven omdat hij onvoldoende afstand hield. De dader vluchtte weg en wordt gezocht door de politie.
Lees verder

Nieuwe betogingen tegen coronabeperkingen in Italië
In Italië duurt de golf van betogingen tegen de coronarestricties voort. Woensdag betoogden ondernemers en werknemers van restaurants, bars en andere horecazaken in verscheidene steden tegen de beperkingen, waaronder Milaan, Triëst, Firenze en Napels. Federaties uit de dienstensector en de horeca hadden tot protesten "op 24 plaatsen in het hele land" opgeroepen.
Lees verder

ASSISEN. Kevin (31), die onterecht in de cel zat voor vadermoord, getuigt: "Ik ben een wandelende tijdbom"
Kevin Huypens was net 18, toen hij in de gevangenis werd gestoken voor de moord op zijn vader Steve. Zeven maanden zou de jongen vastzitten. Tot bleek dat de Duitser Fred Wittig (57) weleens de dader zou kunnen zijn. Vandaag is Kevin 31 en kwam hij getuigen op het assisenproces tegen Wittig. Nog steeds is hij bitter over wat hem overkwam. "Voor de rest van mijn leven ben ik getekend."
Lees verder

Club speelt vanavond tegen B-ploeg: marktwaarde basiselftal Lazio bijna gehalveerd
Lazio mist door coronaperikelen heel wat basisspelers tegen Club Brugge. Maar in welke mate is de Italiaanse club onthoofd? Wij vergeleken de verwachte basisploeg met het elftal van vorige week tegen Dortmund. Het verschil in marktwaarde is groot.
Lees verder

1,4 ton cocaïne in container met cacao onderschept op weg naar Antwerpen
Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane vandaag een partij van 1435 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van de partij is ruim 107 miljoen euro.
Lees verder

Vandenbroucke zwaar aangedaan na bezoek aan ziekenhuis in Luik: "We moeten nu echt superstreng zijn voor onszelf"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij zag er bijzonder droevige taferelen en personeel dat zich uit de naad werkt voor alle coronapatiënten die er worden verzorgd. De minister was aangedaan na het bezoek. Hij roept iedereen op om extra voorzichtig te zijn.
Lees verder

SK Deinze telt zeventien (!) besmette spelers: "We hadden twee superverspreiders"
Bij SK Deinze blijven de coronabesmettingen stijgen. De tests begin deze week leverden drie nieuwe positieve gevallen op. Zeventien spelers zijn besmet. Iedereen, de staf incluis, zit in quarantaine. Sommige spelers zelfs in isolatie.
Lees verder

PSV'ers Zahavi en Teze na coronabesmetting niet welkom op Cyprus voor Europa League-duel
De autoriteiten op Cyprus hebben geweigerd om PSV-spelers Eran Zahavi en Jordan Teze toe te laten op het eiland. Dat meldt PSV. Volgens de club komt dit omdat zij eerder deze maand positief werden getest op het coronavirus.
Lees verder

Willy Sommers test positief op corona
Willy Sommers is besmet met het coronavirus, zo meldt Ringtv. De zanger kreeg vanmorgen zijn testresultaten terug.
Lees verder

Waarom Erdogan en Macron niet meer door dezelfde deur kunnen
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft "juridische en diplomatieke stappen" aangekondigd, na de publicatie van een karikatuur met zichzelf in de hoofdrol op de frontpagina van Charlie Hebdo. Erdogan werpt zich op als verdediger van de Europese moslims en verwijt de Fransen en hun president moslimhaters te zijn. Achtergrond bij een escalerend conflict.
Lees verder