Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Vuitton-bende: drie dokwerkers en baas transportfirma in cel voor invoer van 1,3 ton cocaïne

HLN
Vuitton-bende: drie dokwerkers en baas transportfirma in cel voor invoer van 1,3 ton cocaïne
Met een Louis Vuitton-beer ter waarde van 15.000 euro zetten de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen begin deze week de kroon op hun werk na 18 huiszoekingen. Negen verdachten werden gearresteerd, zes ervan zijn aangehouden. Er werd ook 300.000 euro in beslag genomen.
Lees verder

CD&V: "Cultuursector is niet gebaat bij activiteitenpremie"
Orry Van de Wauwer (CD&V) heeft vragen bij de Vlaamse steun voor de cultuursector vanuit het Noodfonds. Uit zijn vraag aan Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) in het parlement bleek dat zowat 30 miljoen van de voorziene 65 miljoen euro niet werd uitgedeeld. "Doe een aangepaste tweede ronde opdat de middelen terechtkomen waar ze nodig zijn", zegt het Vlaamse parlementslid. Hij vindt de nieuwe activiteitenpremie geen goed idee.
Lees verder

LIVE GIRO. De Gendt met 14 andere aanvallers op weg naar de Stelvio
Vallen de maskers vandaag definitief af? De Ronde van Italië is tussen Pinzolo en de Laghi di Cancano aan de koninginnenrit toe. Het peloton krijgt 208 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor een rit over meer dan 5.000 hoogtemeters. Blikvanger is uiteraard de passage over de Stelvio. U volgt de achttiende rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

Sophie Wilmès bedolven onder steunbetuigingen: "Veel moed, we weten dat je sterk bent"
Het regent op sociale media steunbetuigingen aan het adres van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR). Donderdagochtend raakte bekend dat onze oud-premier opgenomen was op de dienst intensieve zorg nadat ze besmet raakte met het coronavirus.
Lees verder

Ferrari heeft alleenrecht op gebruik merknaam Testarossa terug
Sportwagenfabrikant Ferrari is weer de enige die de merknaam Testarossa mag gebruiken. Dat heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. In 2017 bepaalde een Duitse rechtbank dat Ferrari de iconische naam te lang niet had gebruikt en dat die daarom niet langer beschermd was.
Lees verder

Hij de was, zij de vuilbakken. Hoe zorg je ervoor dat het huishouden gelijk is verdeeld? "Lijstjes werken niet, systemen wel"
De helft van de koppels maakt ruzie over het huishouden. Maar hoe geraak je uit die eeuwige discussie over de vuilnisbakken, volle wasmanden en de vergeten zonnecrème? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft concreet advies. Freya en Sarah vertellen hoe zij de eeuwige discussies met hun partners hebben opgelost. "We zijn begonnen met wie wat automatisch of graag doet."
Lees verder

Anderhalve week: zo beangstigend snel kan situatie in onze ziekenhuizen compleet uit de hand lopen
Het blijft wachten op het effect van de strengere coronamaatregelen die onze regering begin en midden deze maand nam. Dat de tijd dringt, blijkt uit een aantal grafieken die UGent-onderzoeker Bart Mesuere deelt. Als we er niet in slagen om de trend om te buigen, kan de situatie in onze ziekenhuizen binnen anderhalve tot twee weken al compleet uit de hand lopen.
Lees verder

Mathieu Terryn trapt nieuw seizoen 'Het huis' af
Op 3 november begint het nieuwe seizoen van 'Het Huis' op Eén. Opnieuw neemt Eric Goens (51) acht verschillende, interessante figuren mee voor een indringend gesprek.
Lees verder

Jambon: "Protocollen voor cultuursector slechts licht bijgestuurd"
De protocollen voor de cultuursector hoeven slechts licht te worden bijgestuurd. Dat zei Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon vandaag in het Vlaams Parlement. Hij vindt niet dat er morgen op het Overlegcomité drastische beslissingen moeten worden genomen voor de cultuur.
Lees verder

Herbekijk hier hoe uitblinker Lukaku tweeklapper scoort in Champions League
Romelu Lukaku was gisteravond weer de redder in nood voor Inter. De Rode Duivel dwong met zijn tweeklapper een gelijkspel af tegen Borussia Münchengladbach. Tevreden was hij echter niet. "Dit is geen goed resultaat. We moesten meer doen", aldus Lukaku.
Lees verder

Dit weten we over 5 volwassen en 2 scholieren die in verdenking zijn gesteld voor moord op Samuel Paty
De moord op leraar Samuel Paty heeft een schokgolf door Frankrijk gestuurd. Stilaan raken meer details bekend over de zeven verdachten die in het onderzoek in verdenking zijn gesteld. Dit weten we over hen.
Lees verder

School De Vleugel week toe wegens tekort aan leerkrachten: "Geen besmettingen bij de leerlingen, maar iedereen les geven is nu onmogelijk"
GO!-basisschool De Vleugel in Zaventem sluit vanaf vrijdag tot en met volgende week woensdag de deuren wegens een tekort aan leerkrachten. De school benadrukt dat er momenteel geen leerlingen ziek zijn, maar kan er niet langer voor zorgen dat de 350 kinderen op een verantwoorde manier les kunnen volgen. Voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep wordt noodopvang voorzien.
Lees verder

Geen van de 350 leerlingen ziek, maar toch moet school sluiten wegens tekort aan leerkrachten
GO!-basisschool De Vleugel in Zaventem sluit vanaf vrijdag tot en met volgende week woensdag de deuren wegens een tekort aan leerkrachten. De school benadrukt dat er momenteel geen leerlingen ziek zijn, maar kan er niet langer voor zorgen dat de kinderen op een verantwoorde manier les kunnen volgen. De ouders van de 350 leerlingen moeten nu inderhaast opvang vinden.
Lees verder

Prins Laurent spreekt over prinses Delphine: "Onze deur staat altijd voor haar open"
Prins Laurent (57) heeft in het VTM Nieuws voor het eerst gesproken over prinses Delphine (52). Hij laat weten dat zij altijd welkom is bij hem thuis.
Lees verder

BBC-journalist die Lady Di en Michael Jackson interviewde "ernstig ziek" door Covid-19
Martin Bashir, de BBC-journalist die in 1995 wereldberoemd werd door zijn spraakmakende interview met prinses Diana, is getroffen door het coronavirus. De 57-jarige Brit van Pakistaanse origine is volgens de BBC "ernstig ziek" door medische complicaties.
Lees verder

Het dramatische avondje van Courtois en Real tegen Shakhtar
Dramatisch begin van de Champions League voor Real Madrid. Gisteren gingen Thibaut Courtois & co in eigen huis roemloos ten onder tegen de B-ploeg van Shakhtar Donetsk. Bij de rust stond het zelfs 0-3, de inhaalrace van de 'Koninklijke' kwam te laat: 2-3 werd het uiteindelijk. Courtois viel weinig te verwijten, maar hij baalde wel als een stekker. Real in crisis, en zaterdag volgt al de Clásico tegen FC Barcelona...
Lees verder

LIVE VUELTA. Pinot niet meer van start in Vuelta, Van der Sande kiest het ruime sop
Geen twee zonder drie. Ook vandaag staat in de Vuelta een bergrit op het programma. Na twee ritten krijgt het klassement al flink vorm. Zorgt de aankomst op bergop bij Laguna Negra voor nieuwe verschuivingen? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

De week van Julie Houtman: "Van twee inkomens naar één. Bij de eerste rekening viel er een steen op mijn hoofd"
Na de onverwachte breuk met Thuis-acteur Mathias Vergels eerder dit jaar, zet Julie Houtman (28) dapper haar schouders onder haar nieuwe leven. In haar column schrijft ze openhartig over haar nieuwe leven als single mama – met alle bijbehorende én herkenbare ups en downs.
Lees verder

Echtgenoot (65) opgepakt in moordzaak Gerty Vanhoef: man ontkent voorlopig elke betrokkenheid
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft woensdag de 65-jarige echtgenoot laten arresteren op verdenking van moord op de 61- jarige Gerty Vanhoef. Gerty werd in de avond van 28 augustus 2018 in haar woning, de Damiaanhoeve in Elen, met geweld om het leven gebracht.
Lees verder

Verdachte (65) opgepakt in moordzaak Gerty Vanhoef
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft woensdag een 65-jarige man laten arresteren op verdenking van moord op de 61- jarige Gerty Vanhoef. Gerty werd in de avond van 28 augustus 2018 in haar woning, de Damiaanhoeve in Elen, met geweld om het leven gebracht.
Lees verder