Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Vorig jaar alle bezittingen verkocht, nu gestrand in Nieuw-Zeeland: “Ach, terugkeren is nooit een optie geweest”

HLN
Vorig jaar alle bezittingen verkocht, nu gestrand in Nieuw-Zeeland: "Ach, terugkeren is nooit een optie geweest"
Cindy Van Steelandt (40) en Mark Verdonschot (38) hadden zich hun toekomst wel enigszins anders voorgesteld toen ze eind vorig jaar op wereldreis vertrokken. Verder dan Nieuw-Zeeland is het koppel nooit geraakt door het uitbreken van de coronacrisis. "Vervelend, maar als het virus dan toch wereldwijd toeslaat, zitten we misschien beter hier vast."
Lees verder

Minister-president Vervoort: "Crisis slaat gat in Brusselse begroting van 2020 en 2021"
De coronacrisis slaat een diep gat in de Brusselse begroting voor dit en volgend jaar. Voor 2020 zal het begrotingssaldo met meer dan 1,5 miljard negatief zijn. In 2021 is het begrotingstekort met 1,5 miljard iets lichter. Dat was de boodschap van minister-president Rudi Vervoort (PS) in zijn beleidsverklaring voor het Brussels Parlement.
Lees verder

Help, ik heb geen goesting! Seksuoloog Chloé De Bie legt uit waarom dat niet zo erg is
Een van de grootste misvattingen over seks? Dat je altijd spontaan zin moet hebben voor je vrijt. Onzin, zegt Chloé De Bie, klinisch seksuoloog, relatietherapeut en schrijfster van het nieuwe boek En ze leefden nog lang en gelukkig. Tegelijk geeft ze enkele praktische tips om de passie in de slaapkamer aan te wakkeren. "Laat elke kus minstens zes seconden duren en kies er eens bewust voor om een bepaalde periode geen seks te hebben."
Lees verder

Winkeliers in stadscentra kreunen mee onder sluiting horeca: "Overheid moet helpen, anders wordt dit groot debacle"
De winkelstraten ogen leeg, bezoekersaantallen en omzetcijfers dalen zienderogen. De winkeliers in onze provinciehoofdsteden zien mee af door de sluiting van de horeca en gaan de toekomst met veel zorgen tegemoet. "De totaalervaring van shoppen in de stad valt helemaal weg", klinkt het in koor.
Lees verder

Biostatisticus Kurt Barbé: "Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties"
Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).
Lees verder

Draaien we dit weekend laatste keer aan de klok? Ook bouwsector pleit voor permanent winteruur
Dit weekend gaat het winteruur in en de bouwsector in ons land pleit ervoor om in de lente niet terug te keren naar het zomeruur. Dit debat wordt ook op Europees niveau gevoerd, maar een beslissing is er nog niet.
Lees verder

Vergeet 'Black Friday': in eigen land steunen we met 'Bel Friday' volgend weekend de Belgische retailers
'Black Friday' is in november traditioneel een hoogdag voor shoppers, met kortingen bij retailers wereldwijd. Maar dit jaar is het net ongezien belangrijk om lokale winkels te steunen, en dus slaan een pak Belgische merken de handen in elkaar voor een nieuw concept: 'Bel Friday'. Shoppen met mooie kortingen bij je favoriete Belgische webshops of winkels om de hoek? Yes, please.
Lees verder

Franse politie pakt man op die in Duitsland verdacht wordt van 160 seksuele misdrijven
In het Franse Rumersheim-Le-Haut, dicht bij van Straatsburg, is afgelopen vrijdag een 52-jarige Italiaan opgepakt die in Duitsland verdacht wordt van 160 verkrachtingen en andere seksuele misdrijven. Tegen de man liep een Europees aanhoudingsmandaat.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vier vluchters krijgen speelruimte, op naar eerste duel tussen Ackermann en Bennett?
Na drie dagen vol klimkilometers kunnen de sprinters in de vierde rit van de Vuelta eindelijk hun hart ophalen. De etappe is overwegend vlak, een massasprint lijkt onvermijdelijk. De topfavorieten voor de ritzege zijn Sam Bennett en Pascal Ackermann, maar ook Jasper Philipsen moet in staat geacht worden om mee te doen voor de overwinning. Op deze pagina volgt u de etappe vanop de eerste rij.
Lees verder

European Open gaat nog één dag door met publiek: "Er is vanmorgen wat verwarrende informatie rondgestuurd"
Omdat het te moeilijk was om vandaag nog iedereen te verwittigen en alles te reorganiseren, gaat de European Open nog één dag door met publiek in de Lotto Arena. In het weekend zal het ATP 250-torrnooi heel waarschijnlijk zonder toeschouwers worden afgewerkt.
Lees verder

Veggieburger en sojaworst mogen van Europees parlement op menu blijven
Veggieworsten, sojaburgers en kaasalternatieven mogen van het Europees Parlement op het menu blijven staan.
Lees verder

Frank Vandenbroucke: "Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19"
De verschillende overheden vragen de ziekenhuizen tegen 2 november het aantal bedden voor coronapatiënten te verhogen en niet-dringende operaties die planbaar zijn, gedurende vier weken uit te stellen. Dringende operaties en vitale behandelingen blijven doorgaan. "Wij sluiten elke dag omzeggens een ziekenhuis voor andere zorg dan Covid", verwees minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) naar het stijgende aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten.
Lees verder

Strijdende partijen in Libië komen staakt-het-vuren overeen
De belangrijkste partijen bij het conflict in Libië hebben een nationaal en permanent staakt-het-vuren ondertekend, na vijf dagen van besprekingen in Genève onder toezicht van de Verenigde Naties. "Deze verwezenlijking houdt een belangrijke wending naar vrede en stabiliteit in Libië in", zegt de volkerenorganisatie. De Turkse president Erdogan trekt het akkoord meteen in twijfel.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Kippenvel, en niet van de kou"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Nu al bijna driekwart Europese landen rood: ook Duitsland, Denemarken en Zweden beginnen weg te glijden
De Europese coronakaart ziet er weer een pak roder uit. Bijna drie kwart van alle landen heeft intussen de alarmdrempel overschreden van 120 bevestigde gevallen per 100.000 inwoners in veertien dagen. Opmerkelijk: ook traditionele sterkhouders als Duitsland, Denemarken en Zweden beginnen langzaam weg te glijden.
Lees verder

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau over #ImWithSanna en kledingvoorschriften in de politiek: "Politici kleden zich al jàren te stijf"
De Finse premier Sanna Marin (34) veroorzaakte nogal wat ophef. Op één van de foto's in de oktobereditie van het Finse modemagazine Trendi poseert ze in een blazer, waaronder ze geen kleding draagt. Marin kreeg massaal veel steun op sociale media, onder de hashtag #ImWithSanna. Zo ook van sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27). Hij legt uit waarom hij de Finse premier steunt. "We zouden ook politici de ruimte mogen geven om zichzelf te zijn."
Lees verder

Sp.a voorzitter Conner Rousseau over #iamwithsanna en kledingvoorschiften in de politiek: "Politici kleden zich al jàren te stijf"
De Finse premier Sanna Marin (34) veroorzaakte nogal wat ophef. Op één van de foto's in de oktobereditie van het Finse modemagazine Trendi poseert ze in een blazer, waaronder ze geen kleding draagt. Marin kreeg massaal veel steun op sociale media, onder de hashtag #imwithsanna. Zo ook van sp.a voorzitter Conner Rousseau (27). Hij legt uit waarom hij de Finse premier steunt. "We zouden ook politici de ruimte mogen geven om zichzelf te zijn."
Lees verder

Oude ploeg met jonge ideeën en véél Belgen: hoe Israël Start-Up Nation de hemel wil bestormen
Na Froome, Impey, Woods en Verbrugghe heeft nu ook Sep Vanmarcke (32) zijn handtekening gezet. Geen ploeg die zo actief is op de transfermarkt als Israel Start-Up Nation. Het team wil de hemel bestormen en maakt daarbij opmerkelijke keuzes: veel oude renners en een stevige Belgische input.
Lees verder

CEO Mega World heeft herstelplan "zonder ontslagen of winkelsluitingen"
Mega World heeft een herstelplan klaar dat geen impact heeft op het personeel. Dat zegt CEO Rudy Claes. Maandag beslist de rechtbank over het al dan niet toekennen van een bescherming tegen schuldeisers. Beschuldigingen van gesjoemel ontkent de CEO met klem.
Lees verder

LIVE GIRO. Etappe ingekort na protest renners, RCS-baas Vegni woest: "Iemand zal hiervoor opdraaien"
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe is zo goed als volledig vlak, maar wel 258 (!) kilometer lang. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder