Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Voorstel van EF Education First om Giro stop te zetten geweigerd door UCI: “De bubbel is beschadigd”

HLN
Voorstel van EF Education First om Giro stop te zetten geweigerd door UCI: "De bubbel is beschadigd"
EF Education First heeft de Internationale Wielerunie (UCI) gevraagd om de Ronde van Italië stop te zetten op de tweede rustdag, komende maandag. Dat schrijft Eurosport. De UCI heeft die vraag geweigerd.
Lees verder

Navalny herstelt in het Zwarte Woud van vergiftiging, EU maakt namen bekend van Russen tegen wie ze sancties treft
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is na zijn behandeling in een Berlijns ziekenhuis blijkbaar aan het herstellen in het Duitse Zwarte Woud. Hij verblijft met zijn gezin in een dorp niet zo ver van de grens met Zwitserland en Frankrijk, melden Duitse media.
Lees verder

Bekendste slager van het land doet gouden zaken dankzij coronacrisis: "Er is nog nooit zoveel Belgisch vlees gegeten als de jongste maanden"
Bij slager Hendrik Dierendonck (46), bekend als leverancier van sterrenrestaurants zoals Oud Sluis, gaan de zaken zo goed dat hij dringend op zoek is naar vijftien extra werknemers én binnenkort een zesde beenhouwerij opent in Antwerpen. Vreemd genoeg is die groei - voor een groot stuk althans - te danken aan de coronacrisis.
Lees verder

Levenloos lichaam van oudere man aangetroffen in natuurgebied in Tremelo
Donderdagnamiddag is het levenloos lichaam van een oudere man aangetroffen in natuurgebied Bolloheide in Tremelo. De wetsdokter en het labo zijn momenteel ter plaatse.
Lees verder

83-jarige man in natuurgebied vermoedelijk gestorven na aanval door dolgedraaide hond
In natuurgebied Bolloheide in Tremelo, tussen de Grootlosestraat en de Van Maelelaan, werd donderdagnamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van de 83-jarige F.R. Vermoedelijk is hij om het leven gekomen door een aanval van een hond.
Lees verder

Zet altijd de handrem aan... zeker als je naast een diepe vaart staat
Langs de Nieuwlandstraat in Gistel is donderdag rond 15.45 uur een auto in de vaart beland. Een bestuurder had Renault Clio in de graskant gezet, stapte uit, maar was vergeten zijn handrem aan te trekken.
Lees verder

Eigenaar van gebouw veroordeeld tot celstraf met uitstel na dodelijke gasexplosie in Luik
De eigenaar van het gebouw in Luik waar ruim tien jaar geleden een gasexplosie plaatsvond is veroordeeld tot veertien maanden cel met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank beslist. Veertien mensen zijn toen omgekomen.
Lees verder

Drie dagen voor de Ronde is Yves Lampaert (bijna) weer de oude na sleutelbeenbreuk: "Ik zweef tussen zelfvertrouwen en twijfel"
Het einde komt te vroeg. Net wanneer Yves Lampaert (29) stilaan zijn beste niveau haalt, is het seizoen voorbij. Nog één kans heeft hij, de Ronde van Vlaanderen zondag. "Mijn grote vorm is aan het komen, maar het zal kantje boord zijn om een topresultaat te rijden."
Lees verder

Pieter Timmers bij zijn afscheidsevent International Swimming League: "Fred Deburghgraeve staat nog veel hoger dan mezelf"
Pieter Timmers staat voor een lang afscheidsevent: met zijn VS-team New York Breakers zwemt hij vanaf deze vrijdag tot 6 november in Budapest de International Swimming League. En dan zit zijn carrière erop, met dat geweldig olympisch zilver in Rio als piek. "Tokio 2021 zullen wel de pijnlijkste Spelen zijn om naar te kijken."
Lees verder

Bij Standard rollen ze spierballen voor komst Club: "Wij zijn van niemand bang, hoor"
Standard versus Club Brugge - het zwaartepunt van speeldag negen ligt in Luik zaterdagavond. Maxime Lestienne en zijn coach blikken vooruit.
Lees verder

Franstalig onderwijs verlengt herfstvakantie, minister Ben Weyts: "Niet aan de orde in Vlaanderen"
De Franse gemeenschap en de onderwijsverstrekkers hebben beslist om de herfstvakantie te verlengen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft Onderwijsminister Caroline Désir (PS) donderdagnamiddag aangekondigd. De Vlaamse onderwijswereld zit maandagavond opnieuw samen met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), maar die laat via zijn kabinet weten dat een verlenging van de vakantie in Vlaanderen "niet aan de orde is".
Lees verder

Neuzenverkoper Carl failliet door coronacrisis: "Mijn zaak draaide op toeristen"
In Gent komt -voorlopig- een einde aan een lange historie. Carl Demeestere legt de boeken neer. Bijna twee decennia verkocht de man cuberdons op de Groentenmarkt in Gent. Corona deed hem de das om, maar ooit hoopt hij er terug te staan. "We will meet again", zegt hij vastberaden.
Lees verder

Neuzenverkoper Carl failliet door coronacrisis: "Mijn zaak draaide te veel op toeristen, maar ik kom terug"
In Gent komt -voorlopig- een einde aan een lange historie. Carl Demeestere legt de boeken neer. Bijna twee decennia verkocht de man cuberdons op de Groentenmarkt in Gent. Corona deed hem de das om, maar ooit hoopt hij er terug te staan. "We will meet again", zegt hij vastberaden.
Lees verder

Football Talk. Ook Bushiri (Mechelen) test positief - Juventus lijdt 90 miljoen euro verlies
Juventus heeft in het seizoen 2019-2020 een verlies geleden van 89,7 miljoen euro. De club die de voorbije negen seizoenen telkens de landstitel veroverde, liet in het seizoen 2018-2019 ook al een verlies van 39,9 miljoen euro noteren.
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen kent ploegmaats Vuelta, Trek-Segafredo zonder kopman naar Spanje - Telenet Baloise Lions wordt Baloise Trek Lions
Het veldritteam Telenet Baloise Lions vervelt vanaf 1 januari 2021 tot Baloise Trek Lions. "Baloise Insurance en Trek Bikes zorgen in deze moeilijke periode voor een extra inspanning", zo klinkt het bij de ploeg. "Onze trouwe partners Baloise Insurance en Trek Bikes erkennen dat het veldrijden op dit moment geen makkelijke periode doormaakt", verklaart sportief manager Sven Nys.
Lees verder

Italiaanse oppositieleider Salvini gespot met mondmasker voor Trump
De Italiaanse rechtse oppositieleider Matteo Salvini is met een 'Trump 2020'-mondmasker verschenen op een protest. Daarmee betuigt hij zijn steun voor de herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump.
Lees verder

Sekswerkers in Antwerps Schipperskwartier zien amper klanten: "Mondmaskers, handgel: het is hier perfect veilig. Maar niemand komt"
De tweede coronagolf laat zich goed voelen in de Antwerpse rosse buurt. Uit schrik voor het virus blijven de klanten er massaal weg. En het ziet er niet meteen naar uit dat ze snel zullen terugkeren. "Er gebeuren sociale drama's", zegt Violett, het steunpunt voor sekswerkers in Vlaanderen.
Lees verder

Istrië, de Kroatische provincie waar corona amper bestaat: "Mensen kussen en schudden hier nog steeds handen"
Niet meer dan een groene speldenkop op een bloedrode wereldkaart. De Kroatische provincie Istrië is, samen met het Spaanse eiland La Palma, de laatste groene reiszone voor Belgen. Amper besmettingen en een 'normaal' leven, daar dromen we hier al meer dan een halfjaar van. In Istrië is het realiteit.
Lees verder

Besparingspotentieel op energiefactuur tot bijna 1.500 euro per gezin
Vele tienduizenden gezinnen en kmo's in ons land blijven met slapende energiecontracten zitten en betalen op die manier te veel voor elektriciteit en aardgas. Het besparingspotentieel in oktober loopt in extremis op tot bijna 1.500 euro op jaarbasis voor een gezin, zo blijkt uit nieuwe berekeningen van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (Creg).
Lees verder

Syriëstrijdster samen met drie kinderen teruggekeerd naar België
De Vilvoordse Syriëstrijdster Noura Firoud (24) is met haar drie kinderen vanuit Turkije teruggekeerd naar België. Het parket Halle-Vilvoorde zal zich nu ontfermen over de drie minderjarige kinderen van de vrouw.
Lees verder