Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 oktober 2020

Unizo: "Meer dan 11.000 Vlamingen stampten tijdens lockdown een eigen zaak uit de grond”

HLN
Unizo: "Meer dan 11.000 Vlamingen stampten tijdens lockdown een eigen zaak uit de grond"
Ondanks de coronacrisis en de lockdown hebben meer dan 11.000 Vlamingen in de lockdown-maanden maart, april en mei een eigen zaak opgestart. Dat blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie Unizo, die berichtgeving van De Zondag daarover corrigeert.
Lees verder

Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: "Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook"
Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. "Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen." Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. "Een knuffel geven en krijgen, dat missen we."
Lees verder

Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: "We geloven dat het verantwoord is"
Bij ons zijn alle pretparken verplicht op slot, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. Hoe verantwoord is dat? "Het is ook belangrijk dat mensen in deze vervelende tijd even hun zorgen kunnen vergeten."
Lees verder

Duo rijdt met explosief materiaal rond bij Schiphol
De Nederlandse politie heeft vanochtend bij Schiphol twee mensen aangehouden nadat in hun auto explosief materiaal is gevonden.
Lees verder

Verhuizen mag, ook in code rood
De Vlaamse regering heeft de kleurencodes voor het Vlaams woonbeleid goedgekeurd. Dat meldt minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Aan de hand van de kleuren moet duidelijk worden wat mag en niet mag voor de woonsector. Verhuizen mag alvast altijd, zo blijkt.
Lees verder

Opnames nieuw seizoen 'De Mol' al achter de rug: "Geen evidentie in deze onzekere tijden"
Fans van 'De Mol' kunnen alvast beginnen aftellen. In het voorjaar zal het nieuwe seizoen te zien zijn op VIER. Dat vertelt presentator Gilles De Coster (39) in De Zondag.
Lees verder

Nu al 24 doden, vooral studenten, bij aanslag van IS in Kaboel
Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf gisteren opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het dodental is inmiddels naar 24 gestegen. Er vielen ook 57 gewonden. Bij de aanslag kwamen vooral studenten op. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft het bloedbad opgeëist.
Lees verder

Concertreeks met Natalia en Bart Peeters na première stopgezet
De concertreeks 'Zoolala' had een opstekertje moeten zijn in coronatijden. Niet alleen voor de meer dan 4.000 mensen die een kaartje hadden gekocht, maar ook voor de Zoo van Antwerpen, die een financieel steuntje in de rug zou krijgen dankzij de concerten. Alleen werd de concertreeks meteen na de première zaterdag stopgezet. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder

D-day in de Giro: dit zijn de belangrijkste starttijden van de cruciale slottijdrit
De Ronde van Italië wordt vandaag beslist in een vlakke tijdrit van 15,7 kilometer naar Milaan. Jai Hindley en Tao Geoghegan Hart strijden om de eindzege. Hieronder de belangrijkste starttijden op een rij.
Lees verder

Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboete omdat ze samen broodje eten: "Geldklopperij, er los over"
Vijf studenten kregen recent een boete van 1.250 euro. Omdat ze samen een broodje aten op een bankje, op de Grote Markt in Kortrijk. Ze gingen licht in de fout omdat een coronamaatregel stelt dat enkel een samenscholing van maximum vier personen mag. "Dit gaat niet meer over preventie of over de strijd tegen corona, dit is pure geldklopperij", reageert een ouder. "De politie beboet voortaan overal meteen, niet enkel in Kortrijk", reageert burgemeester Ruth Vandenberghe.
Lees verder

Ondanks 'favorietje' Hanne: An-Sofie uit 'Boer zkt Vrouw' blijft voor Frits strijden
Dat boer Frits (23) al vanaf het prille begin een boon heeft voor Hanne is géén geheim. Hij noemde haar zelfs zijn favorietje. Maar nadat de kippenkweker Lise naar huis stuurde, klikt het ook steeds beter met An-Sofie (23). "Ik had me evengoed het derde wiel aan de wagen kunnen voelen, maar Frits gaf me oprechte aandacht", zegt An-Sofie uit 'Boer zkt Vrouw' nu in TV Familie. "En ja, ik wil voor hem strijden. Tot het bittere einde. Misschien kan het tij nog keren, hé!"
Lees verder

IN KAART. Alle provincies boven hoogst mogelijke alarmdrempel. Bekijk hier de coronasituatie in uw gemeente en regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Adele grapt over gewichtsverlies in eerste televisieoptreden in drie jaar
Voor het eerst in drie jaar is zangeres Adele (32) nog eens op televisie verschenen, als gastpresentator van het tv-programma 'Saturday Night Live'. Daar grapte ze onder meer over haar indrukwekkende gewichtsverlies en bedankte ze politica Sarah Palin (56) voor haar Amerikaanse doorbraak.
Lees verder

Nederland nadert grens van 300.000 besmettingen: 100.000 nieuwe gevallen erbij in twee weken
Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt.
Lees verder

Hartverwarmende actie in Nederland: 15.000 knuffelberen op tribune om kankerpatiëntjes te steunen
En plots zaten er 15.000 knuffelberen op de tribunes tijdens het Eredivisie-duel tussen sc Heerenveen en FC Emmen. Het ging om een symbolische actie van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD, waarmee ze aandacht wilden vragen voor de circa 15.000 kinderen in Nederland die kanker hebben.
Lees verder

De pret van winterkamperen en de 5 mooiste plekken om je motorhome te parkeren deze herfstvakantie
Terug naar de natuur en even vertragen. Dat is wat er ons deze winter te doen staat. We zagen hoe onze vakantieplannen één voor één geschrapt werden door de pandemie. Tot er alleen nog kamperen overbleef. Maar in tegendeel tot wat je misschien wel denkt is kamperen écht niet alleen een activiteit voor tijdens de warmere maanden. Redactrice Valérie en haar gezin zijn alvast fan. We lijsten ook de 5 mooiste campings van het land op. Enkel nog aan jou om te kiezen.
Lees verder

Moeder reanimeert vierjarig kind met hulp van brandweer na CO-vergiftiging
De Brusselse brandweer heeft afgelopen nacht een vierjarige kunnen redden van een CO-vergiftiging. Het kindje was bewusteloos en ademde niet meer.
Lees verder

Michaël Pas over zijn huwelijk: "Ik heb mijn ouders heel hard doen schrikken"
Twee jaar geleden stapte acteur Michaël Pas (54) in het huwelijksbootje. Niet omwille van de romantiek, maar wel uit zakelijke overwegingen. Dat vertelt hij in 'De Rotonde' op Radio 2. Al kwam er toch - onverwacht - wat romantiek aan te pas.
Lees verder

Topmannen Facebook en Twitter op het matje geroepen door de Senaat voor het blokkeren van kritisch artikel over Biden
Twittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook zullen na de Amerikaanse verkiezingen in de Senaat verschijnen om vragen te beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Voorzitter Lindsey Graham van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken heeft dat bekendgemaakt.
Lees verder

Speervisser (59) vecht voor z'n leven na haaienaanval in Great Barrier Reef
Een 59-jarige man verkeert in kritieke toestand nadat hij door een haai werd aangevallen in het Groot Barrièrerif voor de kust van de Australische stad Townsville. Dat melden de hulpdiensten.
Lees verder