Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 oktober 2020

UiT in Waregem | Voortraject Vlieg Expeditie, Buren bij Kunstenaars en Boerenmarkt

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Doorwinterde filmfan?

Liefhebber van een gezellig avondje film? Dan ben je meer dan welkom tijdens de maandagse filmavonden in cc De Schakel. Geen krakende chips, rondvliegende popcorn of slurpgeluiden in stereo... zak rustig onderuit in onze knusse schouwburgzeteltjes en zink voor een paar uurtjes weg in meeslepende verhalen of straffe films van het afgelopen jaar.

Lees meer ...


Koop lokaal op de Boerenmarkt

Zondag 4 oktober | Markt Waregem
Opnieuw een hoogdag voor fans van gezonde, duurzame en (h)eerlijke voeding. Naast verse groenten, fruit, zuivel en vlees rechtstreeks van bij de boer, vind je er ook artisanaal gemaakte zoetigheden. En natuurlijk zijn FairTrade producten uit het Zuiden te koop op de stand van de wereldwinkel. De kinderen kunnen een bezoekje brengen aan de mobiele kinderboerderij.

Lees meer ...


Het Groot Dictee Heruitgevonden

Vrijdag 9 oktober l Bibliotheek Waregem
Gezocht: spellingsliefhebbers, woordenfans en taalbewonderaars! Want voor het tweede jaar op rij kan je in onze bibliotheek deelnemen aan Het Groot Dictee Heruitgevonden. Geen zorgen: je hoeft geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. 

Lees meer ...


Buren bij Kunstenaars

17 en 18 oktober l Zuid-West-Vlaanderen
Beeldende kunst is springlevend, en ze is overal waar je ze niet verwacht. Buren bij Kunstenaars is daar het bewijs van: op 17 en 18 oktober laten niet minder dan 300 Zuid-West-Vlaamse artiesten je hun werk zien, en als je geluk hebt mag je meteen ook eens binnengluren in hun atelier.

Lees meer ...


Voortraject Vlieg Expeditie

24 en 28 oktober l Be-Part en bibliotheek
Ben je tussen 6 en 12 jaar en knutsel je graag? Dan daagt Vlieg jou uit! Ga creatief aan de slag met koffers. De workshops vinden plaats op 24 oktober (8 tot 12 jaar) en 28 oktober (6 tot 8 jaar) telkens van 14.00u. tot 17.00u. in de bib en Be-Part. Inschrijven kan tot 19 oktober in bibliotheek Waregem of via de website. De resultaten van de workshops worden tentoongesteld tijdens Vlieg Expeditie op 15 november.

Lees meer ...


Kunstenparcours Contrei Live

Tot 26 oktober l Zuid-West-Vlaanderen
Intercommunale Leiedal pakt uit met Contrei Live, een kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Verken het parcours aan de hand van drie fietslussen. Een mobiele website, gratis fietskaarten en een bezoekersgids maken je wegwijs. In onze Gaverbeekse meersen kan je het Meershuisje van Rick Abelen bewonderen.

Lees meer ...


Expo BREADCRUMBS

Tot 29 november l Be-Part
De expo BREADCRUMBS van Frank&Robbert Robbert&Frank wordt verlengd tot 29 november 2020. We zorgen voor voldoende ruimte en vragen om online je tijdslot te boeken. Be-Part is in oktober open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag, telkens van 13.00u. tot 17.00u.

Lees meer ...


Tijdelijke tentoonstelling: 170 jaar Waregem Koerse

Tot 6 december l HIPPO.WAR 
Deze expo brengt meer dan 170 jaar Waregem Koerse in beeld. Herbeleef aan de hand van affiches en foto's tientallen edities van het paardenevent. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de evolutie die Waregem Koerse heeft doorgemaakt. Ontdek iconische beelden van de sprong over de Gaverbeek en bewonder foto's van bijzondere momenten uit de geschiedenis van Waregem Koerse.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Wil jij graag een expo bezoeken? Maak dan op voorhand een reservatie. Het telefoonnummer van de exposant vind je in de kalender. Om een veilig en comfortabel bezoek te garanderen, worden maximaal 5 personen tegelijk toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht. 

01/10 - 12/10: Ariane en Tiny Vanheerswynghels
16/10 - 25/10: Gwenn Schoonjans
28/10 - 03/11: Ives De Roo en Marius Weststrate