Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Topclubs reageren op nieuw verbod op publiek in stadions: “Begrip, maar ook ontgoocheling”

HLN
Topclubs reageren op nieuw verbod op publiek in stadions: "Begrip, maar ook ontgoocheling"
Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Dat schrijft paars-wit op z'n clubwebsite. "Maar toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park."
Lees verder

Natalie Portman ziet op tegen haar superheldentraining: "Ik met het gespierde lichaam van Thor? Geen idee hoe ik dat ga klaarspelen"
Natalie Portman (39) kruipt binnenkort in de huid van dondergod Thor, voor de Marvel-film 'Thor: Love And Thunder'. Daarmee is ze één van de eerste actrices die zich een lichaam vol uitgesproken spieren moet aanmeten voor een rol in een superheldenfilm. "Ik heb geen idee hoe ik het ga doen", aldus Portman.
Lees verder

Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: "Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet"
Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. "De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden"
Lees verder

Situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger: "17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Covid-geval"
De Belgische coronacijfers stijgen razendsnel én over de hele lijn: niet alleen het aantal besmettingen neemt toe, ook het aantal nieuwe hospitalisaties stijgt en de situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger. "De stabiliserende trend die we vorige week zagen in de Waalse woonzorgcentra is opnieuw ontspoord", zo zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van de Crisiscel.
Lees verder

LIVE GIRO. Etappe ingekort na protest renners, peloton met bussen onderweg naar nieuwe start
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe is zo goed als volledig vlak, maar wel 258 (!) kilometer lang. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder

'Eveline' gebruikte ook foto's van Gentse onderwijzeres: "Ze is een groter slachtoffer dan die BV's"
G.R., de jongeman die via catfishing naaktfoto's van verschillende BV's bemachtigde, gebruikte voor zijn praktijken foto's van een Gentse onderwijzeres. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Hoe de 27-jarige G.R. aan de foto's van de jonge vrouw geraakte, is nog niet duidelijk. De onderwijzeres heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. G.R. werd begin oktober onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen later vrijgelaten onder voorwaarden.
Lees verder

Vlaamse subsidie voor Brailleliga verdwijnt: "Kans op culturele beleving ontnomen"
De Brailleliga verliest vanaf volgend jaar 250.000 euro aan subsidie. De boosdoener is het nieuwe decreet sociaal-cultureel volwassenwerk, want de subsidieaanvraag van de vzw kreeg daar een negatief antwoord. "De Vlaamse regering ontneemt blinden en slechtzienden de kans op culturele beleving", vindt de Brailleliga. Bevoegd minister-president Jan Jambon benadrukt dat de beslissing is genomen door een onafhankelijke beoordelingscommissie.
Lees verder

Van rode lokken tot 'mirror hair': BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit hoe je de haartrends voor deze herfst zelf creëert
Er is geen ontkennen aan: de zomer is onmiskenbaar voorbij. Het goede nieuws? Een nieuw seizoen schreeuwt om een nieuwe coupe. En dit najaar spelen deze haartrends de hoofdrol. BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft tekst en uitleg.
Lees verder

'Flashdance' krijgt reboot als tv-serie
De populaire 80's-film 'Flashdance' krijgt een reboot als tv-show. De Amerikaanse CBS wil een nieuwe versie van het verhaal opnemen, met andere acteurs.
Lees verder

ANALYSE. Trump won het laatste verkiezingsdebat met leugens. Maar dit keer won hij tenminste
Donald Trump heeft de beste zaak gedaan in het laatste verkiezingsdebat. Hij had nog veel meer leugens nodig dan de vorige keer, maar kreeg Joe Biden in de hoek zonder al te veel brutaliteit. De Democraat won wel op vlak van menselijkheid, maar moest Barack Obama zelfs in de rug schieten om het te halen en heeft redenen om bezorgd te zijn.
Lees verder

Dit is de Orde van Transformanten: sekte van misbruikverdachte Robert B. hield buurt jarenlang in de greep
In een villawijkje in het Nederlandse Hoeven, op zo'n 20 minuten rijden van de grens met België, woonden ooit alle leden van de Orde der Transformanten. 'Profeet' Robert B. (58) hebben ze in geen jaren meer gezien. En daar was niemand rouwig om. B. is woensdag in Duitsland opgepakt, mede op verdenking van kindermisbruik in Hoeven tussen 2006 en 2008.
Lees verder

Karel Van Eetvelt over voetballen zonder publiek: "Jammer, want we deden veel inspanningen om mensen veilig te ontvangen"
Karel Van Eetvelt, de CEO van Anderlecht, betreurt de beslissing om de voetbalmatchen in de Jupiler Pro League één maand achter gesloten deuren te laten doorgaan. "Al is het vooral belangrijk dat we nog kúnnen voetballen.
Lees verder

Toernooidirecteur van European Open zegt dat er wél nog publiek naar Lotto Arena mag komen, maar coronacommissaris fluit hem terug
De European Open, het ATP-tennistornooi dat momenteel in Antwerpen loopt, maakte zich sterk dat er in de Lotto Arena wél nog publiek zou worden toegelaten. "We hebben daarvoor het akkoord van Celeval en de federale autoriteiten", zei tornooidirecteur Dick Norman vanmorgen. Maar in een reactie aan Sporza spreekt de woordvoerder van coronacommissaris Pedro Facon dat tegen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Sprinters aan zet: op naar eerste duel tussen Ackermann en Bennett?
Na drie dagen vol klimkilometers kunnen de sprinters in de vierde rit van de Vuelta eindelijk hun hart ophalen. De etappe is overwegend vlak, een massasprint lijkt onvermijdelijk. De topfavorieten voor de ritzege zijn Sam Bennett en Pascal Ackermann, maar ook Jasper Philipsen moet in staat geacht worden om mee te doen voor de overwinning. Op deze pagina volgt u de etappe vanop de eerste rij.
Lees verder

Wat denken experts over nieuwe maatregelen? "Ze zullen niet volstaan"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben zonet extra maatregelen bekendgemaakt omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Epidemioloog Pierre Van Damme is blij met de sense of urgency, andere experts vrezen echter dat de nieuwe maatregelen niet zullen volstaan.
Lees verder

Woordvoerder Brussels parket gaat aan de slag bij minister Van Quickenborne
Denis Goeman, de woordvoerder van het parket van Brussel, geeft zijn functie op en gaat aan de slag bij federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Zijn collega-woordvoerder Willemien Baert maakt het nieuws vrijdag bekend.
Lees verder

Maar liefst 75 Belgische militairen besmet na Duits oefenkamp
Op een militair oefenterrein in Duitsland is bij tientallen Belgische militairen die daar oefenden het coronavirus vastgesteld. De 75 manschappen in Bergen (Nedersaksen) zijn per bus naar ons land teruggekeerd. De besmettingen zijn vastgesteld tussen 19 en 23 oktober, meldt het ministerie van Defensie.
Lees verder

Crisis slaat gat van ruim 1,5 miljard in Brusselse begroting 2020, 1,5 miljard in 2021
De coronacrisis slaat een diep gat in de Brusselse begroting voor dit en volgend jaar. Voor 2020 zal het begrotingssaldo met meer dan 1,5 miljard negatief zijn. In 2021 is het begrotingstekort met 1,5 miljard iets lichter. Dat was de boodschap van minister-president Rudi Vervoort (PS) in zijn beleidsverklaring voor het Brussels Parlement.
Lees verder

LIVE GIRO. Etappe ingekort na protest renners, herstart in Abbiategrasso
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe is zo goed als volledig vlak, maar wel 258 (!) kilometer lang. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder

OPROEP. Helpende handen en sterke schouders: zet u zich in voor anderen?
"Eén ploeg van 11 miljoen Belgen. Uw schouder kan steun bieden aan diegenen die het moeilijker hebben." Premier Alexander De Croo gaf vanochtend een emotionele boodschap: om het coronavirus te verslaan, zullen we elkaar moeten helpen. Misschien doet u dat al sinds maart, misschien begint u er nu pas mee. Wij zoeken lezers die in de bres springen voor anderen, of voor wie één klein gebaar een wereld van verschil maakt - boodschappen doen, wuiven aan het raam, de hond uitlaten, ...
Lees verder