Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Tien spelers positief bij KV Mechelen, totale balans staat nu op dertien besmettingen

HLN
Tien spelers positief bij KV Mechelen, totale balans staat nu op dertien besmettingen
Ook KV Mechelen zit met flinke coronazorgen. Bij de meest recente testronde bleken nog eens zeven spelers positief. Eerder deze week legden ook Bushiri, Peyre en Togui al een positieve test af, wat de teller op tien A-kern-spelers brengt. Op vraag van Malinwa is de competitiewedstrijd tegen Eupen van morgen uitgesteld. Bij OHL blijft het voorlopig bij één besmetting.
Lees verder

Corona grijpt Koning Voetbal steeds heviger naar de keel: matchen van KV Mechelen, Waasland-Beveren én Moeskroen uitgesteld
Al zeker drie Jupiler Pro League-matchen van komend weekend zijn uitgesteld. Het gaat om Charleroi-Waasland-Beveren, Cercle Brugge-Moeskroen en Eupen-KV Mechelen. W.-Beveren, Moeskroen en KV Mechelen worden getroffen een golf coronabesmettingen en de drie ploegen vroegen daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan. Dat uitstel komt er dus ook, zo bevestigt de Pro League.
Lees verder

Matchen van KV Mechelen, Waasland-Beveren én Moeskroen uitgesteld op basis van Covid-19-protocol van Pro League
Al zeker drie Jupiler Pro League-matchen van komend weekend zijn uitgesteld. Het gaat om Charleroi-Waasland-Beveren, Cercle Brugge-Moeskroen en Eupen-KV Mechelen. W.-Beveren, Moeskroen en KV Mechelen worden getroffen een golf coronabesmettingen en de drie ploegen vroegen daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan. Dat uitstel komt er dus ook, zo bevestigt de Pro League.
Lees verder

Orange komt eerstdaags met langverwacht 'internet only'-aanbod
Orange België zal in de komende dagen een abonnement met enkel vast internet lanceren. Dat heeft topman Xavier Pichon donderdag aangekondigd. Hij wil het marktaandeel van Orange op het vaste netwerk vergroten.
Lees verder

Football Talk. Anderlechtspits Mukairu nog steeds vast in Turkije, Luc Vanden Bossche nieuwe clubarts van RSCA
Nog een transfer na de mercato. Luc Vanden Bossche wordt de nieuwe clubarts van Anderlecht. Vanden Bossche was al sinds 2006 clubdokter van AA Gent, maar vertrekt nu dus. Anderlecht trekt hem aan als vervanger van Kristof Sas, waarmee de samenwerking beëindigd werd. Eerder deze maand probeerde Anderlecht ook al - vergeefs - een scout weg te plukken bij de Buffalo's. Sportief directeur Peter Verbeke werkte in het verleden nog voor AA Gent.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten"
De 74-jarige Roger Putseys kreeg vrijdagochtend het laatste woord in het Leuvense assisenhof. "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten", richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
Lees verder

'Julian' van Fleur Pierets verfilmd door Maaike Neuville
In september 2019 verscheen het boek 'Julian' van Fleur Pierets. Het verhaal kende iedereen toen al: vrouwelijk kunstenaarskoppel Fleur Pierets en Julian P. Boom gingen trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk was toegelaten, maar Julian stierf na het vierde huwelijk. Nu is de start gemaakt om Fleurs boek te verfilmen. 'Julian' wordt het regiedebuut van actrice Maaike Neuville ('De Twaalf', 'Red Light').
Lees verder

Pro League-voorzitter Croonen over voetbal achter gesloten deuren: "Er alles aan doen om snel weer fans toe te laten in stadions"
Pro League-voorzitter Peter Croonen reageerde ontgoocheld op de beslissing van de regering om geen publiek meer toe te laten bij voetbalwedstrijden. "We hebben - gezien de situatie - uiteraard begrip", aldus Croonen. "We hebben er alles aan gedaan om op een veilige manier publiek toe te laten. Daarvoor zijn protocollen ontwikkeld, die zowel op lokaal, gewestelijk als federaal vlak zijn goedgekeurd. We zijn steeds flexibel geweest om aanpassingen te doen. Het is wat het is, de politiek beschikt over alle informatie om een beslissing te nemen. Wij vertrouwen erop dat die beslissing de juiste is voor de volksgezondheid."
Lees verder

Spelen we binnenkort met z'n allen videogames op onze smartphone? "Gooi je console nog niet meteen weg"
Waarom zou je het houden bij Pokémon GO of PUBG Mobile, als je op je smartphone ook de laatste nieuwe topgames kan spelen? Microsoft en Google willen het mogelijk maken om zonder console of computer videogames als FIFA, Assassin's Creed en Halo te spelen. Maar werken die even goed als met een console of op je computer? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Onze game-expert onderzocht het en beantwoordt de meest prangende vragen. "Dat alles verloopt via een internetverbinding, is meteen ook het grootste struikelblok bij gamestreaming."
Lees verder

Weer vroeger donker door winteruur: zo geniet je maximaal van daglicht in huis
Veel daglicht in huis is goed voor je comfort én humeur. Bovendien is het helemaal gratis: je elektriciteitsfactuur en het milieu varen er wel bij. Maar hoe haal je op een efficiënte manier daglicht binnen? En als dat niet gaat, hoe laat je je interieur toch lichter lijken? Bouwsite Livios helpt je op weg met tien tips.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt getuigen (G/L/T/B/Q) – Hoe verliep jouw coming-out tegenover je kinderen?
Voor een artikel op Nina.be zoeken we mensen (G/L/T/B/Q) die willen getuigen over hoe zij hun outing naar hun – jonge of al iets oudere - kinderen toe hebben aangepakt. Hoe formuleerde je je verhaal? Hoe moeilijk vond je het om het openbaar te maken? Waar had je schrik voor? Welke reactie kreeg je? Welke vragen stelden ze? Welke emoties kwamen hierbij naar boven? Heeft de bekentenis een kloof veroorzaakt of bracht het jullie net dichter bij elkaar?
Lees verder

RSC Anderlecht begrijpt maatregelen, maar is ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is
RSC Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park.
Lees verder

Geen volk meer in de stadions en dat betekent gemiddeld 300.000 euro verlies per match voor ploegen uit Jupiler Pro League
Opnieuw voetballen zonder publiek in de Jupiler Pro League. Weg inkomsten uit ticketing, catering en VIP-arrangementen. Onze profclubs zouden daarmee 300.000 euro per match mislopen. Het financiële plaatje voor de clubs ten gevolge van de tweede coronagolf.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Martine Tanghe en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Voetballegende Pelé viert zijn 80ste verjaardag: een rijkgevulde carrière in zestien foto's
Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé, viert vandaag zijn 80ste verjaardag. Een grote naam voor de oudere voetballiefhebbers, maar bij jongeren zal er weinig over hem bekend zijn. Daarom zijn carrière en leven in zestien foto's.
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht: "We evolueren deze week richting 20.000 besmettingen per dag"
De coronacijfers blijven onrustwekkend toenemen in ons land en volgens viroloog Steven Van Gucht gaan we waarschijnlijk richting 20.000 gevallen per dag. En er is nog meer slecht nieuws: het aantal besmettingen bij de oudsten gaat steil de hoogte in.
Lees verder

Niels Destadsbader stelt concertenreeks uit naar april 2021
Zo'n twee weken geleden kondigde Niels Destadsbader een reeks concerten aan in de Gentse Ghelamco Arena. Destadsbader zou in november maar liefst twaalf keer 'het dak eraf' spelen. Iets waar niet alleen hijzelf, maar duidelijk ook zijn publiek erg op uit was: in een mum van tijd waren alle shows uitverkocht. Jammer genoeg ziet hij zich nu genoodzaakt om alles uit te stellen naar april 2021.
Lees verder

Axel (21) overleed op terugweg van kroegentocht, vijf studenten staan terecht
Bijna twee jaar na een studentendoopachtige kroegentocht die Axel (21) het leven kostte in Luik, staan vijf studenten terecht voor onvrijwillige doodslag, schrijft La Meuse. Zij lieten het slachtoffer grote hoeveelheden alcohol drinken.
Lees verder

Maartje Van Neygen beleefde angstige momenten tijdens spoedbevalling: "Toen Artie zijn keel openzette, waren we gerust: oef hij ademt!"
Het waren bange momenten voor zangeres Maartje Van Neygen (bijna 25) en haar echtgenoot Senne Bonnarens (25). Op 6 oktober, na 33 zwangerschapsweken, moest de dochter van Erik en Sanne met spoed een keizersnede ondergaan. "We hadden geen idee wat er op ons afkwam."
Lees verder

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat noemt spelen zonder publiek "stevige klap"
De komende maand wordt er in de Belgische competitie opnieuw achter gesloten deuren gevoetbald. Volgens Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond en sterke man bij Charleroi, is het voor de clubs "een stevige klap". "Vanuit economisch standpunt is dit enorm moeilijk", zegt hij aan de RTBF.
Lees verder