Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

Stad Oudenburg: Vacatures bij crematorium Polderbos

Vacatures bij crematorium Polderbos
Bij het nieuwe crematorium Polderbos,voor de regio Oostende, Bredene, Oudenburg en Middelkerke, zijn er momenteel 3 vacatures. Solliciteren kan tot uiterlijk 31 oktober 2020.
 

Bediende administratie, onthaal en plechtigheden (M/V)

Functie
 • Je staat in voor de administratie. Je hebt hoofdzakelijk contact met uitvaartondernemers en families.
 • Je organiseert en begeleidt afscheidsplechtigheden.
Profiel
 • Je hebt een diploma TSO in een studierichting secretariaat-talen of handel OF een diploma ASO,
 • steeds met minimum 3 jaar aantoonbare relevante beroepservaring. Je hebt een goede pc-kennis (Office).
 • Je bent bereid vaak op zaterdag te werken.
Aanbod
 • Een voltijds contract (onbepaalde duur). Verloning volgens de geldende loonschalen (niveau C1-C3).
 • Relevante beroepsanciënniteit wordt volledig erkend tot 27 jaar.
 • Diverse extralegale voordelen.
 • Gerichte opleidingen.

2 Technische medewerkers (M/V)

Functie
 • Je staat in voor de technische ondersteuning van de crematies en het onderhoud van de technische
 • installaties en de gebouwen.
Profiel
 • Je hebt een diploma TSO in een studierichting elektriciteit of je kan aantonen dat je minstens 3 jaar
 • aantoonbare relevante beroepservaring hebt.
 • Je bent bereid vaak op zaterdag te werken.
Aanbod
 • Een voltijds contract (onbepaalde duur). Verloning volgens de geldende loonschalen (niveau C1-C3).
 • Relevante beroepsanciënniteit wordt volledig erkend tot 27 jaar.
 • Diverse extralegale voordelen.
 • Gerichte opleidingen.

Solliciteren?

Informatie kan je opvragen bij directeur Crematorium Polderbos Johan Seynaeve, op het nummer 0493-15 10 00 of mailen naar info@polderbos.be

Solliciteren kan tot uiterlijk 31 oktober 2020.
 • per mail naar info@polderbos.be 
 • per post t.a.v. Johan Seynaeve, Crematorium Polderbos, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende
Meer info over Polderbos vind je op www.polderbos.be.
Lees verder

Strengere maatregelen vanaf 19 oktober
Het Overlegcomité kondigde vrijdagavond 16 oktober 2020  een aantal nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. De nieuwe richtlijnen gaan in vanaf maandag 19 oktober 2020 en duren vier weken. Na twee weken volgt een evaluatie. De verstrenging is noodzakelijk om de razendsnelle opmars van het virus te stoppen. Zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als dodelijke slachtoffers stijgt exponentieel. We zetten nu een stap terug, om nadien samen terug vooruit te gaan.

Met de huidige maatregelen kiest het Overlegcomité voor gezondheid als allerhoogste prioriteit. Zonder gezondheid, geen leven. Zonder gezondheid, geen vrijheid. Op dit moment is het virus heel dichtbij. Iedereen kent wel iemand die ziek is door corona, opgenomen is in het ziekenhuis, in quarantaine verblijft of mogelijk zelfs een overleden persoon. Vanaf 19 oktober 2020 gelden daarom opnieuw strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus

 • De horeca moet sluiten, dit voor een maand.  Na twee weken volgt een evaluatie. Afhaal blijft wel mogelijk tot 22 uur. Ook hotels blijven open. Een pakket aan steunmaatregelen wordt uitgewerkt om de horeca in deze zware periode maximaal te ondersteunen.
 • Nachtwinkels moeten om 22 uur sluiten. 
 • Er mag geen alcohol meer verkocht worden na 20 uur 's avonds.
 • Tussen middernacht en 5 uur 's ochtends geldt er een nachtklok. Niemand mag zich dan nog op het openbaar domein bevinden, tenzij voor dringende medische verplaatsingen of wanneer men van of naar het werk rijdt. Feestjes tot in de vroege uurtjes zijn uit den boze.
 • Nauwe contacten worden beperkt tot 1 extra persoon per huishouden. Met deze persoon mag je knuffelen, op minder dan 1,5 meter en zonder mondmasker. Je kiest je nauw contact voor een vaste periode van twee weken. Daarna kan je een andere vriend of familielid kiezen. Wees extra voorzichtig met contacten tussen jongeren en ouderen.
 • Thuis mag je nog maximum 4 personen uitnodigen. Je behoudt steeds de veilige afstand bij deze mensen. Deze 4 mensen blijven gedurende een periode van 2 weken dezelfde.
 • Telewerk wordt verplicht voor de functies waar dat mogelijk is. Bij jobs waar telewerken niet kan toegepast worden, moet er maximaal ingezet worden om in de meest veilige omstandigheden te kunnen werken.
 • Activiteiten die niet vallen onder het protocol sport en cultuur, daar wordt de aanwezigheid beperkt tot 40 mensen. In de tussentijd worden de protocollen voor sport en cultuur herbekeken.
 • Koffietafels na een uitvaart mogen nog met maximum 40 personen doorgaan.
 • Kerstmarkten en rommelmarkten zullen niet meer kunnen, gewone markten mogen wel nog mits het respecteren van de veiligheidsvoorschriften.
 
Houd het veilig! Meer dan ooit moeten we samen alert blijven en de maatregelen strikt opvolgen!

Barometer op komst

De komende week verwachten we een overkoepelende barometer met verschillende alarmniveaus. Deze barometer wordt gekoppeld aan bijgestuurde protocollen voor onder andere cultuur en sport. Deze worden de komende dagen uitgewerkt. Tot dan blijven de huidige protocollen van kracht. 
Lees verder

Coronamaatregelen LDC Biezenbilk en WZC Riethove
Naar aanleiding van de nieuwe nationale COVID-19-maatregelen worden ook enkele lokale maatregelen getroffen om het virus in te dijken. Het lokaal dienstencentrum Biezenbilk zal daarom vanaf maandag 19 oktober 2020 tijdelijk haar deuren sluiten. Inwoners die er een warme maaltijden komen nuttigen, laten we niet in de kou staan. Zo zullen zij opnieuw kunnen rekenen op een thuislevering.  Ook voor WZC Riethove wordt een aangepaste bezoekregeling ingevoerd.

Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk

Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk en de cafetaria van WZC Riethove sluiten tijdelijk hun deuren vanaf maandag 19 oktober 2020. Het stadsbestuur wil hiermee onmiddellijk gehoor geven aan de nationale maatregelen. Op deze locaties komen tal van kwetsbare ouderen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn.

De personen die er dagelijks hun maaltijd komen nuttigen, zullen echter niet in de kou staan. Tijdens de sluiting voorzien we opnieuw dat er maaltijden aan huis kunnen geleverd.  Alle gebruikers werden hierover intussen geïnformeerd.

Tijdens de sluiting van LDC Biezenbilk kan men steeds terecht op de Sociale Hulplijn met eventuele vragen op het nummer 059-40 19 95. De hulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.

WZC Riethove

Ook in Woonzorgcentrum Riethove worden maatregelen genomen. 

Afgelopen maanden zijn we in het woonzorgcentrum gelukkig gespaard gebleven van het virus. We zullen er alles aan doen om ook deze periode te doorstaan. We passen daarom de bezoekregeling aan waarbij we zowel oog hebben voor het welzijn als veiligheid van onze bewoners en personeelsleden.

Voortaan zal er nog maximum 1 vertrouwenspersoon of partner per bewoner een bezoek op de kamer op afspraak kunnen vastleggen. Andere bezoekers (max. 4 per inwoner en max. 2 per bezoekmoment) kunnen een afspraak boeken in de bezoekersruimte op het gelijkvloers. In deze ruimte zijn plexi-schermen voorzien en zit men bovendien ook op veilige afstand.
 
Tevens blijven we extra alert en zal bij het minste signaal van een mogelijke besmetting de bezoekmogelijkheid tijdelijk stopgezet worden tot de situatie weer als veilig kan beschouwd worden.

Al vele maanden doen we als stad heel wat inspanningen om onze inwoners te beschermen. Een sluiting en beperkt bezoek zijn geen aangename beslissingen maar wel noodzakelijke om zo veilig door de winter te komen. Bij deze ook een warme oproep aan alle inwoners om zich aan de maatregelen te houden.

Lees verder