Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

Smartphone kopen voor maximum 500 euro? Dit zijn de twee toppers van het moment

HLN
Smartphone kopen voor maximum 500 euro? Dit zijn de twee toppers van het moment
Met een budget van ongeveer 500 euro, kom je momenteel bij twee toppers uit. In het Android-universum is de OnePlus Nord momenteel heer en meester, bij Apple is dat de iPhone SE. Welke van die twee het meest waar biedt voor je geld? Onze techredacteur analyseerde de schermen, camera's, batterijen en hardware van beide toestellen.
Lees verder

Een waarzegster had het allemaal voorspeld: hoe de onbekende Australische Mary de kroonprinses van Denemarken werd
Het leven van Mary Donaldson (48) leest als een heus sprookje: de Australische juriste die plots prinses wordt. Want zo is het gelopen voor prinses Mary van Denemarken, en zo werd het ook voorspeld. "Een waarzegster zei me ooit ik verliefd zou worden op een buitenlandse man, dat ik naar Europa zou verhuizen en dat ik beroemd zou worden." En zeggen dat ze eerst helemaal niet wist dat ze met een prins stond te praten.
Lees verder

OnePlus Nord of iPhone SE: welke smartphone is jouw 500 euro het meeste waard?
Met een budget van ongeveer 500 euro, kom je momenteel bij twee toppers uit. In het Android-universum is de OnePlus Nord momenteel heer en meestal, bij Apple is dat de iPhone SE. Welke van die twee het meest waar biedt voor je geld? Onze techredacteur analyseerde de schermen, camera's, batterijen en hardware van beide toestellen en kwam uit op een duidelijke winnaar.
Lees verder

Manchester City rouwt om gewezen jeugdspeler Jeremy Wisten (17)
Manchester City meldt het overlijden van de 17-jarige Jeremy Wisten, een verdediger die sinds 2016 voor de club speelde maar die recent te horen kreeg dat hij niet langer mocht blijven. Volgens sommige bronnen stapte de jongen na die zware teleurstelling zelf uit het leven.
Lees verder

VS voeren eerste keer in maanden luchtaanval uit op taliban in Afghanistan
Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan hebben voor het eerst sinds februari een luchtaanval uitgevoerd op de taliban. De aanval van gisterenavond diende om Afghaanse regeringstroepen te beschermen, meldde een legerwoordvoerder. Er zouden vijf talibanstrijders bij om het leven zijn gekomen.
Lees verder

Longartsen roepen bevolking op: "Volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks"
De Beroepsvereniging van de Belgische longartsen roept de bevolking op om zich strikt aan de opgelegde maatregelen te houden. "We worden weer overspoeld door een toevloed aan patiënten. Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen", slaan de longartsen alarm in een open brief.
Lees verder

Steven Van Gucht roept werkgevers op om personeel zoveel mogelijk te laten telewerken: "Jullie zijn belangrijke schakel in bestrijden van virus"
Viroloog Steven Van Gucht zei het deze ochtend al, en herhaalde het tijdens de persconferentie van het Nationale Crisiscentrum: we moeten met z'n allen zoveel mogelijk thuisblijven de komende dagen. Van Gucht richtte zich tijdens de persconferentie dan ook naar werkgevers en zaakvoerders, met een oproep om hun personeel waar dat kan zoveel mogelijk te laten telewerken.
Lees verder

IN BEELD. Halloween op het Witte Huis, met onder meer een mini-Trump en mini-Melania die (op afstand) de show stelen
Met een paar corona-aanpassingen waren de Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania zondag, zoals de traditie het wil, de gastheer en gastvrouw van tientallen superhelden, eenhoorns, skeletten, een hotdog en zélfs een miniatuurversie van henzelf. Een blik op de Halloweenfeestelijkheden aan het Witte Huis.
Lees verder

KOERS KORT. Zuid-Afrikaans kampioen Ryan Gibbons trekt naar UAE Team Emirates
UAE Team Emirates heeft de Zuid-Afrikaanse kampioen op de weg Ryan Gibbons aangetrokken. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen. De 26-jarige Gibbons komt over van NTT Pro Cycling, de WorldTourploeg uit eigen land en ook werkgever van Victor Campenaerts.
Lees verder

Engelsman Anthony Taylor fluit duel tussen Club en Lazio
De Engelse scheidsrechter Anthony Taylor werd door de Europese voetbalfederatie UEFA aangesteld om woensdag het Champions League-duel tussen Club Brugge en Lazio in goede banen te leiden.
Lees verder

Tom Barman en vriendin Charlotte na bijna 8 jaar uit elkaar
Tom Barman (48) en zijn vriendin Charlotte Pavic zijn elkaar. Dat liet de frontman van dEUS zelf optekenen tijdens zijn passage in 'Alleen Elvis blijft bestaan' op Canvas. "Ik had tijdens corona heel erg nestdrang, wat ironisch was, want net ervoor is het gedaan geraakt met mijn vriendin", gaf Tom toe. De twee vormden sinds 2013 een koppel.
Lees verder

Na de slanket, de snuggie en de onesie: dit jaar voelt de 'oodie' als een knuffel in de donkere coronawinter
In de herfst en winter gaan we helemaal prat op loungewear. Hoe comfortabeler en gezelliger, hoe liever. Met elk jaar weer een gek item dat de kroon spant als ultieme 'comfortwear'. Na de heerschappij van de onesie, de slanket en de snuggie, komt deze winter aan de macht: de oodie.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde houdt vol dat dood van z'n vriendin een ongeluk was: "Isabelle hield van westerns en wilde een demonstratie van de revolver"
Tijdens z'n verhoor in het Brugse assisenhof hield William De Bondt (53) uit Diksmuide maandagmorgen vol dat de dood van z'n vriendin een ongeluk was. "Isabelle hield van westerns en wilde een demonstratie van de revolver", vertelde hij. Van de verhalen over jaloezie of voorafgaandelijk partnergeweld was volgens de drinkebroer niets aan. En van het bewuste schietincident? Daar herinnerde hij zich verder niet veel meer van.
Lees verder

POLL. Moet Sergio Ramos volgens u beschouwd worden als beste centrale verdediger aller tijden?
't Is het prestigieuze Franse voetbalmagazine France Football dat de vraag vandaag opwerpt. "Moet Sergio Ramos beschouwd worden als de beste verdediger aller tijden?" Wat vindt u? Laat het gerust weten in onderstaande poll.
Lees verder

Mignolet, Kossounou en Krmencik trainen weer na negatieve coronatest
Goed nieuws voor Club Brugge. Simon Mignolet, Michael Krmencik en Odilon Kossounou legden een negatieve coronatest af. Ze staan intussen alweer op het trainingsveld.
Lees verder

Hoofdbeschuldigde aanslagen 2015 in Frankrijk ziet zichzelf als zondebok: "Ik heb er niets mee te maken"
"Ik heb er echt niets mee te maken." Dat heeft Ali Riza Polat, hoofdverdachte tijdens het proces van de aanslagen van januari 2015, gezegd voor het hof van assisen in Parijs. De man ontkent elke "medeplichtigheid" aan de terroristische aanslagen en beschouwt zichzelf als een "zondebok".
Lees verder

Vlaamse regering buigt zich morgen over eventuele bijkomende maatregelen
De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Dat laat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) weten.
Lees verder

Terugkeer van coach laat geen enkele Buffalo onberoerd: "We missen alles aan Thorup"
De terugkeer van Jess Thorup naar de Ghelamco Arena laat niemand onberoerd. Niet de Gentse fans, die er vanavond niet zullen zijn, niet de coach en niet de spelers. En dat voor een match die bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen van AA Gent.
Lees verder

Alle 41 deelnemende landen wagen nieuwe kans tijdens Songfestival 2021
Het volgende Eurovisiesongfestival, dat in mei 2021 wordt gehouden in Rotterdam, telt opnieuw 41 deelnemers. Alle landen die zich dit jaar hadden ingeschreven voor de editie die vanwege corona werd geannuleerd, keren terug. Dat heeft de organisatie van NPO, NOS en AVROTROS bekendgemaakt.
Lees verder

Absenteïsme van 10 à 30 procent bij ziekenhuizen: "Bed werkt niet zonder het personeel errond"
In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel absenteïsmecijfers van 10 tot 30 procent opgetekend, door ziekte maar ook door de quarantaineregels. "Een bed werkt niet zonder het personeel errond", zei interfederaal woordvoerder Yvan Van Laethem maandag tijdens de persconferentie.
Lees verder