Doorgaan naar hoofdcontent

Seattle is na sweep voor vierde keer WNBA-kampioen

Seattle is na sweep voor vierde keer WNBA-kampioen

Seattle Storm heeft zich met een sweep (3-0) gekroond tot WNBA-kampioen en volgt op de erelijst Washington Mystics op. Seattle won in de bubbel van Bradenton/Florida voor de derde keer en met 92-59 van Las Vegas Aces.

Lees verder

Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron: 'Er komen strengere maatregelen voor Brussel'

Alain Maron (Ecolo), de Brusselse minister voor Volksgezondheid, heeft op de Franstalige radiozender RTL duidelijk gemaakt dat er strengere maatregelen zullen komen voor de hoofdstad. Later vandaag zit er een crisiscel samen.

Lees verder

Op café of restaurant, wat is nu het verschil?

Voor restaurants veranderen de coronamaatregelen niet, terwijl cafés wel moeten ingrijpen. Wat is het verschil?

Lees verder

De stijlgeheimen van Alizée Van Strydonck: 'Je bent nooit te gekleed wanneer je uitgaat'

Alizée Van Strydonck and Ysaline Grangé zijn de vrouwen achter het Antwerps modelabel Âme, dat staat voor luxueuze, no-nonsense en comfortabele mode. Dit zijn de stijlgeheimen van Van Strydonck.

Lees verder

Tot vijf jaar cel voor tunnelkraak bij BNP Paribas Fortis

De vijf beklaagden van de tunnelkraak bij BNP Paribas Fortis op de Belgiëlei in Antwerpen hebben celstraffen tot vijf jaar gekregen.

Lees verder

Bouchez (MR) zegt sorry

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft via Twitter publiek zijn excuses aangeboden. De afgelopen dagen kwam de liberaal zwaar onder vuur te liggen nadat hij soloslim had gespeeld met ministerposten.

Lees verder

LIVE. Brusselse regering kondigt strengere maatregelen aan

Dinsdag werden er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die vanaf vrijdag voor heel het land gelden. In Brussel gaat het slechter dan in veel andere delen van ons land en daarom zit de Brusselse crisiscel straks samen. De persconferentie zou om 11 uur beginnen, maar is verlaat naar 11.30.

Lees verder

Twee verdachten geïdentificeerd voor verspreiding naaktfoto's BV's

In het onderzoek naar de verspreiding van naaktfoto's van BV's zijn twee jongemannen opgepakt. Eén van hen werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de andere werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten

Lees verder

LIVE. Van Gucht: 'Nog steeds verdere versnelling van besmettingen'

Om 11 uur geeft het crisiscentrum meer uitleg over de recente cijfers. Volg de persconferentie in de video hierboven.

Lees verder

Nobelprijs chemie naar genschaar Crispr-Cas

Dit jaar krijgen Emmanuelle Charpentier en Jennifer Doudna de Nobelprijs chemie voor de ontwikkeling naar de 'genschaar' Crispr-Cas, waarmee het genoom van organismen aangepast kan worden.

Lees verder

Ronaldo en andere Juve-internationals hebben quarantainemaatregel geschonden

Cristiano Ronaldo en verschillende andere internationals van Juventus hebben Turijn al verlaten om aan te sluiten bij de selectie van hun land, waarmee ze de sinds zaterdag geldende quarantainemaatregel hebben overtreden nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten zullen dit melden bij het gerecht.

Lees verder

Wielerploeg Marianne Vos verschijnt na coronageval niet aan de start van Brabantse Pijl

Wielerploeg CCC-Liv, de ploeg van de Nederlandse Marianne Vos, heeft op het laatste moment afgezien van deelname aan de Brabantse Pijl. Bij de ploeg heeft een persoon positief getest op het coronavirus.

Lees verder

Hoe kan u thuis mensen coronaveilig ontvangen? 'Naast wijn en water ook handgel'

Stel dat u thuis enkele mensen wil ontvangen voor een etentje. Hoe pakt u dat het best aan met de nieuwe coronamaatregelen? Viroloog Steven Van Gucht gaf op de persconferentie van het Crisiscentrum enkele tips.

Lees verder

Michelle Obama: 'Trump is een president die zijn job niet aankan'

In een 24 minuten durende video die dinsdag op sociale media verscheen, haalt de voormalige first lady van de Verenigde Staten zwaar uit naar Donald Trump. Michelle Obama beschuldigt de president er niet alleen van dat hij zijn job niet aankan, maar noemt hem ook een racist. 'Momenteel verkeert ons land in chaos', aldus Obama die oproept om in november voor Joe Biden te stemmen. 'De president probeert iemand de schuld te geven om mensen af te leiden van zijn missers.'

Lees verder

Waals minister De Bue besmet, Waalse regering in quarantaine

Waals minister van Toerisme en Bestuurszaken Valérie De Bue heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. De Waalse regering gaat uit voorzorg in quarantaine.

Lees verder

Net op moment dat Brussel cafés sluit, trekt grote betoging door de stad

Een politiek conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan heeft in Brussel heel wat betogers op de been gebracht. Pijnlijk: net nu de coronacijfers zo slecht zijn dat de stad alle cafés gaat sluiten, betogen tientallen mensen zonder daarbij de afstandsregels te respecteren.

Lees verder

Petra Kvitova voorbij Laura Siegemund naar halve finales Roland Garros

Petra Kvitova (WTA-11) heeft zich woensdag in Parijs voor de halve finales van Roland Garros geplaatst. De 30-jarige Tsjechische deed dat door de Duitse Laura Siegemund (WTA-66) in 1 uur en 20 minuten met tweemaal 6-3 te verslaan.

Lees verder

Grace Brown soleert naar zege in Brabantse Pijl voor vrouwen

Grace Brown (Mitchelton-Scott) was woensdag de sterkste in de Brabantse Pijl voor vrouwen (WE 1.1), met start in Lennik en finish na 121,5 kilometer in Overijse. De 28-jarige Australische rondde een solo van zowat 20 kilometer perfect af. De Duitse Liane Lippert werd tweede voor haar teamgenote bij Team Sunweb, de Nederlandse Floortje Mackaij. Lotte Kopecky won de sprint voor de vierde plaats.

Lees verder

Mike Pence en Kamala Harris debatteren op meer dan drie meter afstand en met plexiglas

Vicepresident Mike Pence (61) en vicepresidentskandidaat Kamala Harris (55) houden vandaag hun eerste en enige debat. Met de recente coronabesmettingen in het Witte Huis krijgen ze extra veel aandacht.

Lees verder

Groen licht voor motie van wantrouwen tegen Barcelona-voorzitter Bartomeu

Tegenstanders van FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu hebben voldoende handtekeningen verzameld om een motie van wantrouwen in te dienen tegen de directie van de club. Dat heeft de zakenman Jordi Farré, die mee aan de wieg stond van het verzet, woensdag aangekondigd.

Lees verder

Deze veertien 'gewone' leraars en experts moeten ons onderwijs redden

De commissie die het niveau van ons onderwijs moet opkrikken, is woensdag officieel voorgesteld. Naast voorzitter Philip Brinckman, directeur van het Sint-Jozefscollege in Turnhout, gaat het om zeven leerkrachten en zeven academische experts. 'Dankzij hen zal het debat zich niet afspelen boven de hoofden van de leerkrachten zelf', zegt Brinckman.

Lees verder

Nadal moet tot halftwee 's nachts tennissen om voorbij Sinner te raken op Roland Garros

's Werelds nummer twee Rafael Nadal heeft zich dinsdagnacht voor de dertiende keer in zijn carrière voor de halve finales van Roland-Garros geplaatst. In zijn honderdste wedstrijd op het Parijse gravel nam de 34-jarige Spanjaard in 2 uur en 49 minuten met 7-6 (7/4), 6-4 en 6-1 de maat van het Italiaanse talent Jannik Sinner (ATP-75).

Lees verder

Oefeninterland België-Ivoorkust gaat ondanks maatregelen in Brussel door zoals gepland, 6.200 tickets de deur uit

Ondanks de woensdag afgekondigde bijkomende maatregelen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan de oefeninterland van donderdagavond tussen België en Ivoorkust doorgaan zoals gepland, zo bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (RBFA) woensdag aan persagentschap Belga. Woensdagvoormiddag waren er 6.200 tickets de deur uit.

Lees verder

Partijtop Gouden Dageraad runt criminele organisatie

De leiders van de Griekse neonazipartij Gouden Dageraad zijn door de rechtbank schuldig bevonden aan het besturen van een criminele organisatie. De rechtbank stelt dat leiders van de partij buitenlanders, migranten, politieke tegenstanders en vermeende vijanden terroriseerden.

Lees verder

Nooit meer lege vijver in Stadspark Antwerpen? Stadsbestuur vindt duurzame oplossing

Via bestaande leidingen kan het grondwater van onder het Antwerpse stedelijk administratief centrum Den Bell op het Zuid worden afgeleid naar de vijver in het Stadspark. Vanaf mei 2021 zou de vijver dan niet meer leeg komen te staan. 'We hebben zo een duurzame oplossing gevonden', zegt Claude Marinower (Open VLD), schepen van Openbaar Domein.

Lees verder

Konijnen houden voetbalclub van veld

Voetbalclub Rivo Riemst kampt met een konijnenplaag, meldt Het Belang van Limburg. Het oefenveld is door de vele gaten en kuilen onbespeelbaar. 'Het is dweilen met de kraan open', zegt bestuurslid Christophe Eycken. 'Vandaag vullen we de gaten, morgen zijn er alweer nieuwe.'

Lees verder

Brasschaat roept 91-jarige uit tot sportfiguur van het jaar

Rik Dupont is door de gemeente Brasschaat uitgeroepen tot Sportfiguur van het Jaar. Niks opmerkelijks, tot u verneemt dat de man 91 is. Dat signaleert Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Kuisheidsgordel voor mannen kan gehackt worden

Een elektronisch apparaat dat bestemd is als soort van kuisheidsgordel voor mannen, kan wegens een fout in het beveiligingssysteem gehackt worden. Het apparaat kan vanop afstand worden vergrendeld, waardoor het geslachtsdeel van de gebruiker vast komt te zitten.

Lees verder

Zwaar ongeval aan Kennedytunnel, maar geen sprake van reddingsstrook

In de Antwerpse Kennedytunnel gebeurde woensdagvoormiddag een zwaar ongeval. Een motorrijder van de federale politie raakte er zwaargewond. Aanvankelijk was de hele tunnel richting Gent versperd, er ontstond dan ook een lange file. Toch was er op de Antwerpse Ring amper sprake van een reddingsstrook.

Lees verder

Indrukwekkende Ganna wint nu ook bergrit in Giro

Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) heeft de vijfde rit in de Giro gewonnen. De Italiaan was de enige overblijver van de vlucht van de dag. Hij reed op de slotklim van eerste categorie weg van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Einer Rubio (Movistar), die op dertig kilometer van de streep op zoek waren gegaan naar de kopgroep.

Lees verder

Waarom Joe Biden (niet) de volgende Amerikaanse president wordt

Op 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Joe Biden neemt het dan op tegen huidig president Donald Trump. Maar hoeveel kans maakt Biden nu precies om de volgende president te worden? Onze Amerikakenner Steven De Foer wikt in bovenstaande video de kansen van de 77-jarige Democraat.

Lees verder

Brabantse Pijl: Alaphilippe klopt Van der Poel in sprint

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De wereldkampioen, Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix) en Benoit Cosnefroy (AG2R) reden met z'n drieën naar de streep. Daar klopte Alaphilippe zijn landgenoot en de Nederlandse kampioen in de sprint.

Lees verder

Lichamen op Franse kerkhoven meegesleurd door overstromingen

Storm Alex heeft grote schade aangericht in het zuiden van Frankrijk. Een kerkhof werd bijna volledig weggespoeld door de zware overstromingen. Op de kust van Italië werden acht lichamen gevonden, maar het is nog niet duidelijk of het gaat om slachtoffers van de storm of lijken vanop weggespoelde kerkhoven.

Lees verder

Voetballegende Panenka, wereldberoemd om zijn strafschop, met corona in kritieke toestand

De Tsjechische oud-voetballer Antonin Panenka ligt in kritieke toestand op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in zijn vaderland. Dat heeft zijn vroegere club Bohemians 1905 bekendgemaakt. De 71-jarige Tsjech is getroffen door het coronavirus. "Tonda, kom op!", meldde de clubleiding.

Lees verder

Breed applaus voor Rzoska die uithaalt naar VB'er: 'U ontmenselijkt Petra De Sutter'

Een tweet van Vlaams Parlementslid Bart Claes over de aanstelling van Petra De Sutter als minister kwam vanmiddag ter sprake in het halfrond. Rzoska haalde zwaar uit naar de VB'er. Hij kreeg er een breed applaus voor.

Lees verder

David Goffin legt positieve coronatest af: "Slecht nieuws, ik ga in isolatie"

David Goffin (ATP 13) heeft positief getest op het coronavirus en zal komende week niet deelnemen aan het ATP-toernooi in het Russische Sint-Petersburg. Dat heeft de Luikenaar woensdag via Instagram gemeld.

Lees verder

Tsitsipas bereikt halve finales op Roland Garros na winst tegen Rublev

Stefanos Tsitsipas (ATP 6) heeft zich geplaatst voor de halve finales op Roland Garros, het derde en meteen ook laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Zijn cafés de motor van de epidemie?

Ons land krijgt de coronabesmettingen maar niet onder controle. Cafébazen en -gangers betalen het gelag. Drinkgelegenheden moeten in het hele land om 23 uur sluiten. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten ze zelfs een maand helemaal dicht. Zijn cafés dan echt de motor van de epidemie?

Lees verder

Agent beschuldigd van moord op George Floyd vrij op borgtocht

De voormalige agent die beschuldigd wordt van de moord op George Floyd, Derek Chauvin, is vrijgelaten uit voorhechtenis na het betalen van een borgsom van 1 miljoen dollar. Dat meldt Reuters.

Lees verder

Peter Willems voegt zich bij raad van bestuur Pro League, François en Croonen doen voorlopig gewoon verder

Het lege zitje in de raad van bestuur van de Pro League wordt ingenomen door Peter Willems. De ceo van OHL was de enige kandidaat nadat Vincent Goemaere (Cercle Brugge) zich had teruggetrokken.

Lees verder

Binnenkort GAS-boetes voor lichte snelheidsovertredingen

Steden en gemeenten zullen binnenkort GAS-boetes mogen uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen op plaatsen waar maar 30 of 50 kilometer per uur gereden mag worden. Die maatregel heeft het Vlaams Parlement goedgekeurd.

Lees verder

Wie wint straks de Nobelprijs (en heeft dat nog enig belang)?

Van alle Nobelprijzen is die voor de Vrede degene waar het meest naar uitgekeken wordt. Morgen is het opnieuw zover, dan beslist een vijfkoppig comité wie in de voetsporen mag treden van onder meer Martin Luther King, Desmond Tutu en Barack Obama. Maar wat is de prestigieuze prijs, na bijna 120 jaar, nog waard?

Lees verder

Engelse internationals Abraham, Chilwell en Sancho zijn na coronafeestje onzeker voor clash met België

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft woensdag bevestigd dat hij niet kan rekenen op Tammy Abraham, Ben Chilwell en Jadon Sancho in de oefeninterland tegen Wales op donderdag. De spelers hebben de Covid-19 richtlijnen niet opgevolgd en zijn ook onzeker voor de wedstrijd tegen de Rode Duivels komende zondag.

Lees verder

Agent die George Floyd met knie klemde, komt vrij op borg

Derek Chauvin, die beschuldigd wordt van de moord op George Floyd, kon tot vorige week de borgsom van 1 miljoen dollar helemaal niet betalen. Maar nu is hij toch vrij.

Lees verder

Ziekenhuisopnames met een derde gestegen

Tussen 28 september en 4 oktober zijn de ziekenhuisopnames in ons land met 32 procent gestegen. Gemiddeld worden er nu bijna 91 mensen per dag opgenomen. Ook het aantal dagelijkse besmettingen (2.595,4) en overlijdens (11,7) blijft stijgen.

Lees verder

Het vice-presidentieel debat dat nog nooit zo belangrijk is geweest

Woensdagavond plaatselijke tijd namen de Democratische running mate Kamala Harris en de Republikeinse vice-president Mike Pence het tegen elkaar op in een debat dat in normale verkiezingsjaren als bijkomstig wordt beschouwd. 2020 is echter geen normaal verkiezingsjaar en de running mates moesten bewijzen dat ze het roer kunnen overnemen indien nodig.

Lees verder

Vicepresidentsdebat VS: civiele toon contrasteert scherp met politieke realiteit

Vicepresident Mike Pence en Democratisch 'running mate' Kamala Harris gaven tv-kijkend Amerika vannacht iets onverwachts: een beschaafd politiek debat. Pence toonde zich een effectieve verdediger van Trumps beleid, Harris liet kansen op fellere replieken liggen, allicht om niet als een 'nasty woman' te worden weggezet.

Lees verder

Weer blijft nog hele week wisselvallig

De komende dagen moeten we niet op beter weer rekenen. Ook vandaag en het komende weekend blijft het erg wisselvallig.

Lees verder

Ecuador wil in België wonende ex-president laten oppakken

Justitie in Ecuador heeft Interpol gevraagd een zogenaamde 'red notice' uit te vaardigen tegen voormalig president Rafael Correa. Die woont in België in ballingschap.

Lees verder

Vrouwen verdienen de helft van mannen in Hollywood

Hollywood gaat er prat op aandacht te hebben voor diversiteit, maar de loonkloof tussen acteurs en actrices blijft bijzonder groot, ook bij de A-listers.

Lees verder

Vlaanderen schrapt fiscaal voordeel voor pick-ups

Wie een pick-up koopt en die wagen niet voor professionele doeleinden gebruikt, kan binnenkort niet meer genieten van een fiscaal vriendelijk regime. Dat schrijvenDe Tijd en Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Trump noemt besmetting 'zegen van God' en belooft gratis behandeling

De Amerikaanse president Donald Trump belooft zijn landgenoten gratis dezelfde experimentele coronabehandeling met antilichamen zoals hij die gekregen heeft, aldus de president woensdag in een video.

Lees verder