Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Royaltykenners verbijsterd door ontmoeting koning Albert en Delphine: “Een zeer extreme bocht na al die tijd”

HLN
Royaltykenners verbijsterd door ontmoeting koning Albert en Delphine: "Een zeer extreme bocht na al die tijd"
Koning Albert (86) heeft zondag zijn buitenechtelijke dochter prinses Delphine ontvangen voor een eerste officiële ontmoeting. Ook 'stiefmoeder' koningin Paola was er bij, zo heeft het paleis bekendgemaakt. Het was een samenkomst die onze royaltykenners in hun koffie deed verslikken, zo vertellen ze in gesprek met HLN LIVE. "Ik zit ondertussen weer op mijn stoel, waar ik een halfuur geleden nog was afgevallen."
Lees verder

Nederlandse horeca sloot bijna twee weken geleden de deuren, maar effect lijkt uit te blijven. Hoe kan dat?
In België is het inmiddels iets meer dan een week geleden dat de strengere coronamaatregelen zijn ingegaan. Een daarvan was het sluiten van de horeca. Nederland deed het ons een week eerder (donderdag 15 oktober) al voor, maar daar zakken de cijfers niet meteen. Hoe komt dat?
Lees verder

België overtrad mensenrechtenconventie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens
Ons land heeft de Europese mensenrechtenconventie overtreden bij de uitwijzing van een Soedanees eind 2017. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag geoordeeld. Het meent dat ons land artikel 3 van die conventie met de voeten heeft getreden, dat een verbod op onmenselijke of mensonterende behandeling voorschrijft. De regering heeft drie maanden de tijd om te vragen of de Grote Kamer van het Hof de zaak behandelt.
Lees verder

Kersvers VTM-duo Andy Peelman en Dina Tersago: "Onze eerste ­ontmoeting was met haar man erbij, vlak nadat ik haar mijn favoriete onenightstand had genoemd"
Blijft champagne bruisend als er een lepeltje in de fles zit? Eten we spinnen in onze slaap? Is ­zigzaggen in de file nu echt sneller? Vanaf volgende week gaan Dina Tersago (41) en Andy Peelman (37) in 'Ze Zeggen Dat' samen de hort op om dat soort beweringen proefondervindelijk te testen op de waarheid. En het nieuwe VTM-duo kan het bijzonder goed met elkaar vinden. "Dina is geen standaard vrouw, dat heb ik intussen wel ondervonden. Een beest noem ik haar", klinkt het in hun eerste dubbelinterview. En ook: "Als corona er niet was geweest, hadden we al dertig keer afgesproken."
Lees verder

Sneltestbus rijdt vanaf donderdag door Vlaanderen: "Na 20 minuten weet je of je corona hebt"
Twee ondernemers uit het Meetjesland laten vanaf donderdag de Sneltestbus door Vlaanderen rijden. Ideaal voor bedrijven om hun personeel te laten testen.
Lees verder

Heb je als werkloze minder kans op een Tinderdate? Arbeidsexpert Stijn Baert zocht het uit
Werken is méér dan een manier om geld te verdienen. Onze job geeft ons een bepaald doel, helpt ons bij onze zelfontplooiing en beïnvloedt hoe andere mensen ons zien. Werkexpert Stijn Baert van ons geldpanel vroeg zich af of dat ook geldt tijdens het daten, en onderzocht het met een praktijktest. De resultaten zijn verrassend: "Mannen en vrouwen moeten op verschillende zaken inzetten om meer kans te maken op een date".
Lees verder

Opvallend: Corona, gekwetsten,.... van de vijftien rijkste clubs is geen enkele nog ongeslagen
Samen zouden ze graag een Super League oprichten, een gesloten liga voor de rijkste clubs. Anno 2020-2021 is geen van de supermachten uit de top 15 van rijkste clubs in Europa nog ongeslagen. Zijn er nog groten?
Lees verder

Man schiet naar arbeiders bij buurman, verschanst zich in woning en geeft zich uiteindelijk over
De speciale eenheden van de federale politie zijn dinsdag kort na de middag in de Duivenstraat in Wervik gearriveerd om er een man te overmeesteren die zich had verschanst in zijn woning. Dat bevestigt burgemeester Youro Casier. De man leeft kennelijk in onmin met zijn buurman. Dinsdagmiddag was er naar verluidt een discussie waarbij de man plots een vuurwapen greep en vuurde in de richting van arbeiders die bij z'n buur aan het werk waren. Niemand raakte gewond. De schutter liep daarop zijn woning binnen en weigerde een tijdlang om naar buiten te komen.
Lees verder

Acute ondervoeding bij kinderen op hoogste niveau ooit in Jemen
Met meer dan een half miljoen gevallen in de zuidelijke districten, is de acute ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar de hoogste die ooit in Jemen werd geregistreerd. Bijna 100.000 kinderen lopen daardoor het risico om vroeg te sterven. Dat blijkt dinsdag uit internationaal onderzoek van onder meer de Verenigde Naties, waarover Unicef bericht.
Lees verder

Uitgenodigd op het huwelijk, maar George en Amal Clooney "kenden Harry en Meghan niet"
George Clooney (59) en z'n echtgenote Amal (42) waren enkele van de wereldberoemde gasten op het huwelijk van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) in 2018. Goede vrienden uit LA, dacht iedereen. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.
Lees verder

Club-coach Philippe Clement: "Zolang er geen vaccin is, moeten we met deze situatie leren omgaan"
Morgenavond (21u) is Club Brugge toe aan z'n tweede wedstrijd in de Champions League, een thuismatch tegen Lazio. De Italianen misten vanochtend op training een pák spelers - waaronder doelpuntenmachine Ciro Immobile -, terwijl blauw-zwart trainde met een volledig fitte selectie. Mogelijk gooien de (nog onbekende) resultaten van de coronatests afgenomen door de UEFA nog roet in het eten, maar aanvoerder Ruud Vormer en coach Philippe Clement waren het op de persconferentie roerend eens: "Iedereen is er klaar voor."
Lees verder

Frankrijk voert reddingsoperatie uit voor migranten die Kanaal willen oversteken, minstens één dode
De Franse autoriteiten hebben vanochtend een reddingsoperatie uitgevoerd voor migranten die probeerden om met een bootje het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Er konden zeventien mensen gered worden, maar minstens één man is verdronken, zo meldt de prefectuur van het departement Nord.
Lees verder

Alibaba-miljardair Jack Ma ziet fortuin met 27 miljard dollar stijgen door beursgang
De beursgang van Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, levert de oprichter van beide bedrijven Jack Ma ruim 27 miljard dollar op (23 miljard euro). Daarmee leunt hij dicht aan bij de top tien van rijkste mensen ter wereld, berekenden het financiele persbureau Bloomberg en zakentijdschrift Forbes.
Lees verder

Is Jommeke seksistisch? "Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat"
In een opiniestuk voor het weekblad Knack klaagt voormalig Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) het seksisme in de stripverhalen van Jommeke aan. "Het is onrealistisch om te verwachten dat we de verhoudingen tussen de personages zouden aanpassen, maar in de recente avonturen van Jommeke houden wij wel degelijk rekening met de huidige tijdsgeest", reageert Jo Nachtergaele, woordvoerder van Standaard Uitgeverij.
Lees verder

Van Ranst wijst werkgevers terecht: "Telewerk is meer dan toelaten om 1 of 2 dagen per week van thuis te werken"
Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter aandacht gevraagd voor het naleven van de regels rond telewerk. "Beste werkgevers, momenteel hoort telewerk meer te zijn dan uw werknemers toelaten om 1 of 2 dagen per week van thuis te werken", klinkt het kritisch.
Lees verder

Karrewiet brengt Amerikaanse presidentsverkiezingen op kindermaat
Vlaams jeugdjournaal Karrewiet wil haar kijkers de mogelijkheid bieden om de Amerikaanse presidentsverkiezingen mee te volgen. In vijf video's hoopt Karrewiet-anker Jelle Mels dit belangrijk nieuwssegment te verduidelijken aan zijn jonge publiek.
Lees verder

Wouter van 'Idool' en Katerine van 'Star Academy' zingen duet op Q-music
Wouter De Clerck (37) en Katerine Avougastakis (37) waren deze ochtend samen te horen voor een duet op radiozender Q-Music. De 00's-sterren blikten daarbij nostalgisch terug op hun deelnames in de talentenjachten 'Idool' en 'Dance Academy'.
Lees verder

Corona- en blessureperikelen voor Lazio: 12 (!) spelers missen duel met Club Brugge
Club Brugge ontmoet morgenavond een B-team van Lazio in het Jan Breydelstadion. Onder meer Immobile, Luis Alberto, Anderson, Pereira en Lazzari bleven weg van training en moeten al zeker passen voor de confrontatie met blauw-zwart.
Lees verder

Duitsland waarschuwt omstreden Thaise koning voor "onmiddellijke gevolgen"
Als koning Vajiralongkorn (68) met Thaise politiek de wet overtreedt in Duitsland, zullen er onmiddellijk gevolgen zijn. Daarvoor waarschuwde Heiko Maas, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, maandag tijdens een persconferentie.
Lees verder

LIVE VUELTA. Kopgroep van 40 renners, met Dewulf en Wellens, scheurt zich los van het peloton
Het Vueltapeloton heeft vandaag de zevende etappe aangesneden. De renners genoten gisteren van een rustdag, waarop ook iedereen aan een coronatest onderworpen werd. Niemand testte gelukkig positief. De renners zijn rond 13u vertrokken in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz en zullen rond de klok van 17u finishen in Villanueva De Valdegovía, zo'n 160 kilometer verderop. Onderweg moeten de renners tweemaal de Puerto de Orduna bedwingen, een klim van eerste categorie. De laatste top ligt op 19 kilometer van de streep. Mis niets van de zevende etappe in deze liveblog.
Lees verder