Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

Retie: Corona-update 16 oktober '20: Strengere maatregelen vanaf 9 oktober

Corona-update 16 oktober '20: Strengere maatregelen vanaf 9 oktober
De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend: het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft het Overlegcomité, na kennis te hebben genomen van een advies van CELEVAL, een reeks verstrengingen beslist.
Lees verder

Stijgende besmettingscijfers ook in Retie merkbaar
Op dit moment blijven de besmettingscijfers in ons land fors stijgen. Helaas merken we deze stijging momenteel ook in onze gemeente. De voorbije 14 dagen werden er meer dan 80 besmettingen bij Retiese inwoners vastgesteld.
Lees verder

Corona-update 23 oktober '20: COVID-19 alarmniveau 4: Overlegcomité verstrengt coronaregels voor sport, cultuur en hoger onderwijs
Het Overlegcomité heeft een reeks coronaregels op het vlak van sport, culturele evenementen en (hoger) onderwijs in lijn gebracht met alarmniveau 4. De strengere regels zijn nodig om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kan blijven functioneren.
Lees verder

Burgemeesters Balen, Dessel, Mol en Retie roepen op: "Dringend strenge beperkingen nodig, of we treffen ze zelf"
De gemeentebesturen van Balen, Dessel, Mol en Retie vragen van de hogere overheden om zeer snel bijkomende maatregelen te treffen die de sociale contacten in het verenigingsleven en de vrijetijdssfeer drastisch beperken. Dit om de druk op de gezondheidszorg in onze regio te verminderen.
Lees verder