Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 oktober 2020

Régine Mahaux (59) is huisfotografe van Trump: “Over politiek spreek ik me niet uit. Wie ben ik om dat te doen?”

HLN
Régine Mahaux (59) is huisfotografe van Trump: "Over politiek spreek ik me niet uit. Wie ben ik om dat te doen?"
Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. "Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast."
Lees verder

Schipper vaart tegen half geopende Meulestedebrug: schade groot, hinder voor verkeer kan maanden aanslepen
Een binnenschip is deze ochtend tegen de Meulestedebrug in Gent gevaren. De schipper vaarde onder de brug ondanks het feit dat één van de twee delen nog naar beneden was gelaten. Het is voorlopig onduidelijk of een defect aan de brug, die volgend jaar vervangen wordt, ertoe leidde dat ze niet volledig opende. Niemand raakte gewond, maar de brug is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer moet een lokale omleiding volgen.
Lees verder

Real Madrid in crisis naar Camp Nou, moet Zidane vrezen voor zijn job? "Ik ga niet eens proberen om die berichtgeving te ontkennen"
De Spaanse Clásico is al een tijdje niet meer de referentie in het internationale voetbal - zie naar de jongste Champions League-editie. Vanmiddag in Camp Nou heeft vooral Real Madrid veel te verliezen. Misschien zelfs zijn zo gevierde trainer...
Lees verder

LIVE GIRO. Laatste bergrit in de Giro: behoudt Wilco Kelderman de roze leiderstrui?
De strijd om het roze nadert zijn ontknoping. In het slotweekend van de Giro moeten de renners vandaag drie keer klimmen naar de Colle di Sestriere. Behoudt Wilco Kelderman de leiderstrui of komt er een aanval van Tao Geoghegan Hart voor de tijdrit van morgen. U volt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

"Nee, zo'n klepper krijgen we niet elke dag binnen": Gentse viswinkel heeft heilbot van 150kg in de aanbieding
De viswinkel Het Viskraam in Merelbeke kreeg deze morgen een heel bijzondere bestelling binnen: een heilbot van ongeveer 150 kilo zwaar en 2,2 meter lang. "Het is de tweede keer in ons bestaan dat we zo een klepper binnenkrijgen", zeggen de verkopers.
Lees verder

Departementen gezondheid en veiligheid grotendeels gespaard bij begrotingsopmaak
De ministerraad heeft gisteren de begrotingsnotificaties goedgekeurd. Zo zal België voor het eerst sinds 2018 weer een echte begroting kunnen indienen, meldt staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
Lees verder

Wouter Deprez eindigt show door nachtklok met halflege zaal
In Stasegem (West-Vlaanderen) worden de coronamaatregelen strikt nageleefd. Dat mocht komiek Wouter Deprez (45) aan den lijve ondervinden, toen zowat de helft van de toeschouwers voor het einde van de show naar huis vertrokken. Dat vertelt een toeschouwer aan Radio 2.
Lees verder

Ziekenwagen op weg naar dringende interventie bekogeld in Ganshoren: voorruit sneuvelt
Op de Keizer Karellaan in Ganshoren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een ambulance bekogeld vanop een balkon of vanuit een raam van een woning. Het voertuig, dat zwaar beschadigd werd, was op weg naar een dringende interventie.
Lees verder

Planten in de herfst spaart je werk én (veel) geld uit: onze tuinexperte legt uit hoe je er vandaag nog aan begint
Ben je van plan een haag, een bessentuin, rozen, fruitbomen of een mooie sierboom aan te planten? Daar is het nu het beste moment voor. Koop je je planten met blote wortel, dus zonder pot, dan spaar je bovendien een pak geld uit. Maar hoe pak je dat het best aan? Moet je de planten meteen voedingsstoffen geven? En hoelang moet je steunpaal zijn? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad.
Lees verder

Will Ferdy maakt zich zorgen om gezondheid: "Ik heb last van hyperventilatie"
"Hout vasthouden, maar geen enkel familielid of vriend is tot nog toe besmet geraakt met het coronavirus", zegt Will Ferdy. Toch blijft de 93-jarige coryfee niet gespaard van zorgen. Buiten de klassieke ouderdomskwaaltjes werd vorig jaar de ziekte van Parkinson bij hem vastgesteld. Tot overmaat van ramp heeft de 'Christine'-zanger nu ook last van ademhalingsproblemen.
Lees verder

Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?
Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het 'gewone leven' te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?
Lees verder

Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: "De regering neemt zware risico's. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend"
In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico's wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
Lees verder

Frustraties wegmeppen met een coronapiñata of kunstselfies maken: 6 tips voor een topweekend
Weekend? Ons favoriete moment van de hele week. Zeker als het de kans geeft om alle stress van de werkweek opzij te schuiven en naar hartenlust op te laden. Dit weekend doe je dat met een grappige coronapiñata, een uitstap naar het Modemuseum in Hasselt of door wat cultuur op te snuiven. Aan jou de keuze!
Lees verder

Automonteur neemt binnengebrachte politiecombi om alcohol te kopen in nachtwinkel
Waarom staat een combi van een andere politiezone geparkeerd voor een nachtwinkel? Dat wilden agenten in de Luikse stad Seraing donderdagavond weten, zo melden de Sudinfo-kranten.
Lees verder

Vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen reageren: "Verbaasd dat hij er opnieuw voor kiest om zijn pleidooi via de media te voeren"
De vrouwen die zich burgerlijke partij stelden in de zaak tegen Bart De Pauw (52) zijn verontrust dat de televisiemaker de aandacht van de media blijft zoeken. Dat zegt Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in een mededeling.
Lees verder

LIVE GIRO. Sunweb versus Ineos in de strijd om het roze op weg naar Sestriere?
De strijd om het roze nadert zijn ontknoping. In het slotweekend van de Giro moeten de renners vandaag drie keer klimmen naar de Colle di Sestriere. Behoudt Wilco Kelderman de leiderstrui of komt er een aanval van Tao Geoghegan Hart voor de tijdrit van morgen. U volt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

"Ik kan geen zuurstof 'oefenen'": eerste repetitie 'The Masked Singers' viel Aap zwaar
Dat het voor de Masked Singers helemaal niet makkelijk is om te zingen in zo'n warm pak en masker, bewijst ook Aap. Tijdens de eerste repetitie kreeg ze het nummer 'Old Town Road' niet uitgezongen, vertelt ze in 'Behind The Mask'.
Lees verder

Familiedrama op kerkhof in Aalst: koppel dood aangetroffen aan graf zoon
Op het kerkhof in Aalst zijn deze ochtend twee lichamen gevonden van een ouder koppel aan een graf. Mogelijk gaat het om een familiedrama waarbij een ouder koppel zichzelf beroofde van het leven. De hulpdiensten zijn momenteel massaal aanwezig en het onderzoek loopt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vijfde rit is gesneden koek voor avonturiers, wat met de rode trui van Roglic?
We schakelen straks over naar het winteruur, maar in Spanje blijven ze gewoon koersen. De Vuelta trekt vandaag in de vijfde rit van Huesca naar Sabiñanigo over geaccidenteerd terrein. Het woord is aan de aanvallers. U volgt de rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

OPROEP. Maakt u uw agenda leeg wegens de stijgende coronacijfers?
Voor een reportage is VTM Nieuws op zoek naar een gezin dat zijn agenda leegmaakt omdat de coronasituatie steeds erger wordt. Hebt u besloten om toch maar niet naar de grootouders te gaan, dat etentje met vrienden te schrappen of geen sportwedstrijd van de kinderen meer bij te wonen én wil u daarover voor de camera getuigen? Stuur ons dan een mailtje en vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder