Doorgaan naar hoofdcontent

Protesten houden aan in Thailand ondanks ingetrokken nooddecreet

Protesten houden aan in Thailand ondanks ingetrokken nooddecreet

De Thaise regering heeft een nooddecreet ingetrokken dat was bedoeld om protesten de kop in te drukken. Door de strengere maatregelen, met onder meer een samenscholingsverbod voor meer dan vijf personen, namen de protesten juist toe. Ook nu dat het ingetrokken is, volharden de demonstranten in hun eisen.

Lees verder

Killian Overmeire kondigt na 17 jaar einde profcarrière aan: "Waasland-Beveren had wel gebeld, maar ik kon mijn principes niet opgeven"

Killian Overmeire zet een punt achter zijn profcarrière. De middenvelder kon na het faillissement van zijn geliefde Lokeren geen nieuwe profclub meer vinden. Opvallend: streekrivaal Waasland-Beveren had hem wel nog gepolst, maar dat wou Overmeire zelf niet. "Ik kon mijn principes niet opgeven voor een laatste kans op het hoogste niveau", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Kevin De Bruyne kan donderdag training hervatten bij Manchester City na blessure

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft woensdagavond tijdens zijn persconferentie na de 3-1 zege tegen Porto op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League bevestigd dat Kevin De Bruyne donderdag de trainingen kan hervatten. De Rode Duivel viel tien dagen geleden uit tijdens het Nations League-duel op Wembley tegen Engeland (2-1). Zaterdag trekt City in de Premier League naar West Ham. Die partij lijkt echter nog te vroeg te komen voor De Bruyne.

Lees verder

Officieel: Sep Vanmarcke rijdt de komende drie jaar voor het Israel Start-Up Nation van Chris Froome en Rik Verbrugghe

Sep Vanmarcke rijdt de komende drie jaar voor Israel Start-Up Nation. Dat heeft het wielerteam donderdagochtend officieel bekendgemaakt.

Lees verder

Speekselcontroles in Giro leveren 'slechts' één positieve test op bij staflid van Astana

Het Giro-peloton heeft donderdagmorgen nog eens opgelucht mogen ademhalen. De 484 speekseltests die organisator RCS, in samenwerking met de Internationale Wielerunie (UCI), de voorbije twee dagen uitvoerde, hebben geen nieuwe positieve coronagevallen opgeleverd bij renners. Bij Astana testte wel één staflid positief op COVID-19. Hij ging meteen in isolatie.

Lees verder

OPROEP. Ging u als leek aan de slag in de zorgsector?

In de zorgsector dreigt een groot tekort aan personeel, nu de tweede golf van het coronavirus op volle kracht komt. VDAB gaat daarom op zoek naar tijdelijk werklozen uit bijvoorbeeld de horeca of eventsector om in de bres te springen.

Lees verder

Schuld stijgt boven 500 miljard

Voor het eerst gaat België meer dan 500 miljard in het rood. Het effect van de tweede coronagolf is niet eens meegerekend.

Lees verder

Spektakel gegarandeerd vandaag in de Giro: zo zag de Stelvio er vanochtend uit

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Het Giro-peloton moet zich vandaag over de Stelvio, een bergpas van 2758 meter, zien te hijsen. Vanochtend even voor 10u30 bleek uit live camerabeelden dat de renners omringd door sneeuw zullen klimmen, maar de weg zelf ligt er wel prima bij.

Lees verder

Formule 1: Romain Grosjean verlaat Haas op het einde van het seizoen

F1-piloot Romain Grosjean verlaat renstal Haas op het einde van het seizoen. De 34-jarige Fransman maakte het nieuws van zijn vertrek zelf bekend op Facebook. "Het laatste hoofdstuk is afgesloten en het boek is af", postte hij.

Lees verder

Virologen trekken kaart van strenge lockdown

Nadat de druk op strengere maatregelen aan Franstalige kant werd verhoogd, vindt de roep om een lockdown nu ook gehoor bij Vlaamse virologen. Pierre Vandamme verwijst naar het buitenland, Marc Van Ranst pleit voor een 'korte strenge lockdown'.

Lees verder

South Belgian Rally met wereldkampioen Ott Tänak gaat zaterdag niet door

De South Belgian Rally, de derde manche van het BK rally, die voorzien was voor zaterdag, wordt geannuleerd door de burgemeester van Vresse-sur-Semois, Arnaud Allard. De toenemende coronacijfers hebben de lokale autoriteiten tot deze beslissing doen overgaan.

Lees verder

Vicepremier Sophie Wilmès (MR) ligt op intensieve zorg: 'Toestand stabiel'

De Belgische vicepremier Sophie Wilmès (MR) is opgenomen op intensieve zorg wegens covid-19. Dat werd bevestigd aan De Standaard. Haar toestand is wel stabiel en ze is bij bewustzijn, aldus haar woordvoerder.

Lees verder

Matej Mohoric verlaat Vuelta met breuk in schouder

De Sloveen Matej Mohoric gaat donderdag niet meer van start in de derde etappe van de Ronde van Spanje. De renner van Bahrain-McLaren ging woensdag onderuit tijdens een afdaling en bleek daarbij een breuk in zijn schouder te hebben opgelopen. Mohoric, onlangs nog vierde in Luik-Bastenaken-Luik, reed de rit nog wel uit.

Lees verder

Nederlandse autoriteiten geven groen licht: EK veldrijden kan plaatsvinden zonder publiek

Het EK veldrijden op 7 en 8 november in het Nederlandse 's-Hertogenbosch kan onder strikte voorwaarden plaatsvinden. De organisatie kreeg deze week groen licht van de lokale veiligheidsregio Brabant-Noord. Publiek is niet toegelaten. Renners en hun omkadering moeten vooraf getest worden en voortdurend mondmaskers dragen. De enige uitzondering geldt voor de renners tijdens de wedstrijd.

Lees verder

Giovanni Visconti zal bergtrui in Giro niet winnen: de Italiaan moet opgeven door knieblessure

Giovanni Visconti is donderdag niet meer van start gegaan in de Ronde van Italië. De Italiaan van Vini Zabú-KTM was al de hele Giro in een felle strijd verwikkeld met de Portugees Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling) om de bergtrui. Ook in de achttiende etappe van donderdag zijn er veel punten te verdienen, maar Guerreiro heeft na de opgave van Visconti een flinke marge ten opzichte van zijn nieuwe naaste belager, onze landgenoot Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Lees verder

Marc Van Ranst wint carrièreprijs voor wetenschapscommunicatie

Viroloog Marc Van Ranst heeft de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 gewonnen. De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie loven zijn heldere en brede communicatie over zijn vakgebied.

Lees verder

Alle korfbalwedstrijden van komend weekend worden uitgesteld door het coronavirus

De Raad van Bestuur van de Belgische Korfbalbond (KBKB) heeft donderdag beslist om alle competitiewedstrijden van het komende weekend uit te stellen. Vrijdag komt het Federaal Overlegcomité terug samen om eventuele verdere maatregelen te bespreken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De federale regering liet in hun communicatie van vorige week al uitschijnen aanpassingen te willen doorvoeren in de sportsector. Vooralsnog is er echter geen duidelijkheid.

Lees verder

Besmettingen bij contactpersonen van huisarts Kruisem blijven beperkt

Het aantal besmettingen bij contactpersonen van de huisarts in Kruisem blijft beperkt, een kleine 7 procent van hen testte positief op het coronavirus. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid donderdag. In de Oost-Vlaamse gemeente werd vorige week een corona-uitbraak vastgesteld die terug te brengen was naar één arts, die niet altijd een mondmasker droeg in zijn praktijk.

Lees verder

Antwerpse politie zoekt slachtoffers van man die met list al 26 vrouwen verkrachtte

Een 40-jarige man wordt ervan verdacht 26 vrouwen verkracht te hebben. Hij beloofde hen geld in ruil voor seks, maar betaalde niet. De verdachte werd intussen aangehouden, maar de politie van Antwerpen vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn.

Lees verder

Live. Premier De Croo licht slechte coronacijfers toe in de Kamer

De bijzondere commissie voor de aanpak van covid-19 houdt opnieuw een hoorzitting. Premier Alexander De Croo (Open VLD) licht de verstrengde maatregelen. Allicht worden ook vragen gesteld over een nieuwe lockdown.

Lees verder

Wedstrijden Waasland-Beveren en Moeskroen mogelijk uitgesteld wegens coronabesmettingen

Voetbalclub Waasland-Beveren heeft bekendgemaakt dat er nog een coronabesmetting vastgesteld is. De volgende wedstrijd, zondag tegen Charleroi, dreigt uitgesteld te worden. Bij Moeskroen zijn er ook verschillende gevallen en komt de wedstrijd van zaterdag tegen Cercle Brugge in gevaar.

Lees verder

'Het is nu al erger dan de eerste golf'

De afdeling intensieve zorg van het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle ligt vol, terwijl de patiënten blijven komen. 'Mijn grootste angst is dat we straks moeten kiezen wie we redden en wie niet.'

Lees verder

Obama en Trump bespotten elkaar tijdens campagne

Voormalig president Obama voert campagne voor Joe Biden, de huidige presidentskandidaat die vicepresident was onder Obama. Tijdens zijn speech in Philadelphia ging hij te keer tegen Trump. Op een bijeenkomst in North Carolina gaf Trump antwoord.

Lees verder

Getuigenis Ghislaine Maxwell uit 2015 vrijgegeven voor rechtszaak

Een rechter heeft beslist om de getuigenis van Ghislaine Maxwell van een rechtszaak uit 2016 vrij te geven. De rechterhand van de overleden miljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein wilde niet dat die documenten het licht zouden zien.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 18 GIRO. Dubbelslag voor Team Sunweb: Hindley wint op Stelvio, Kelderman pakt roze trui

Jai Hindley (Team Sunweb) heeft de achttiende etappe van de Giro op zijn naam geschreven en nestelt zich op de tweede plaats in het klassement. Team Sunweb was met een plan gestart aan de rit, maar INEOS Grenadiers nam al snel het commando over. Rohan Dennis verzette bergen werk voor ploegmaat Tao Geoghegan Hart die een verbeten strijd uitvocht met Hindley. Toch was het de Australiër die aan het langste eind trok. Kelderman zakte net zoals Almeida door het ijs, maar kon de schade beperken en pakte nipt de roze trui.

Lees verder

Macron houdt pakkende speech tijdens plechtigheid Samuel Paty

De Franse president Emmanuel Macron eerde woensdagavond Samuel Paty tijdens een herdenkingsdienst in Sorbonne in Parijs. Paty werd vrijdag vermoord nadat hij Mohammed-cartoons had getoond tijdens de les. In zijn speech noemde hij Paty een symbool van de waarden van de Franse republiek.

Lees verder

Polen maakt abortus zo goed als onmogelijk

De Poolse grondwet verbiedt een abortus uit te voeren omdat de foetus afwijkingen vertoont. Die beslissing komt neer op een verbod op vroegtijdige afbreking van de zwangerschap.

Lees verder

Prins Laurent over halfzus Delphine: 'Ik ken haar al twintig jaar, onze deur is open'

Prins Laurent heeft zich vandaag voor het eerst uitgesproken over halfzus Delphine van Saksen-Coburg. Volgens Laurent is ze bij hem thuis steeds welkom, maar dat is 'niets nieuws'. Bekijk het interview in bovenstaande video.

Lees verder

Nederlander hackt Twitteraccount Amerikaanse president Donald Trump

Trump gebruikte het wachtwoord 'maga2020!' (de vaak gebruikte afkorting voor Trumps slogan Make America great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 3 VUELTA. Dan Martin wint prestigesprint bergop

Dan Martin (Israel Start-Up Nation ) heeft in de Vuelta een prestigespurt boven op het 1.735 meter hoog gelegen Laguna Negra in Vinuesa gewonnen. Het was voor de Ier zijn allereerste zege voor zijn werkgever van de voorbije twee jaar. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blijft leider in een voorlopig regenachtige Ronde van Spanje.

Lees verder

Klokkenluider Edward Snowden krijgt permanente status in Rusland

De voormalige CIA-medewerker Edward Snowden die in de Verenigde Staten wegens spionage wordt gezocht, heeft een permanente verblijfsstatus in Rusland gekregen.

Lees verder

Samen vanop afstand naar films kijken: Disney lanceert nieuwe functie

Streamingdienst Disney+ pakt uit met een nieuwe functie. Met GroupWatch kan je als abonnee gezamenlijk met vrienden en familie naar films en series kijken, zelfs wanneer je niet samen bent. Via de nieuwe functie kunnen tot zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten en smart tv's samen Disney+ kijken en ook live reacties met elkaar delen.

Lees verder

Bpost Bank wil meer klanten en minder slapende rekeningen

Bpost Bank gaat de houders van een slapende gratis rekeningen vanaf 1 januari anderhalf euro per maand laten betalen. Voor actieve klanten blijft de gratis digitale rekening gratis.

Lees verder

Ziekenhuizen naar 2A: 60 procent bedden op intensieve voorbehouden voor covid-patiënten

De ziekenhuizen moeten overgaan naar fase 2A. Tegen 2 november moeten ze 60 procent van de capaciteit op intensieve zorgen voorbehouden voor covid-19. De reguliere zorg wordt afgebouwd.

Lees verder

Borat doet het opnieuw (maar het werkt niet)

Met de sequel Borat subsequent moviefilm wil de Britse komiek Sacha Baron Cohen als de besnorde reporter uit Kazachstan opnieuw de Amerikaanse volksaard ontmaskeren. Maar de enige die ontmaskerd wordt is Rudy Giuliani die, rommelend in zijn broek, Rudy Giuliani zit te wezen.

Lees verder

Matthew McConaughey: 'Ik werd seksueel misbruikt als tiener'

Acteur Matthew McConaughey (50) vertelt in zijn memoires dat hij in zijn tienerjaren verschillende kerel seksueel misbruikt werd.

Lees verder

Standard moet meerdere erkennen in Rangers

Standard heeft tegen Rangers FC zijn eerste wedstrijd dit seizoen in de Europa League verloren.

Lees verder

Monika Van Lierde, alias dokter Ann, verlaat 'Thuis' na 25 jaar

Het was vandaag de laatste aflevering met dokter Ann De Decker in de VRT-serie 'Thuis'. Na 25 jaar zoekt actrice Monika Van Lierde een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Antwerp levert beste seizoensprestatie af in Europese opener tegen Ludogorets met dank aan beproefde recept

Achter komen, en toch winnen. Hoe kon het ook anders dat Antwerp zo zijn intrede deed in de Europa League. De tegengoal was slechts een voetnoot, want de Great Old toonde zich heer en meester op Bulgaarse bodem. Goed voor 1-2 winst, en een perfecte start in zijn groep.

Lees verder

AA Gent ledigt de kelk tot op de bodem: nu ook dramatische start Europa League tegen zwakke broertje Liberec

De scherpte achterin en voorin waren de Buffalo's al kwijt, het vertrouwen nu ook helemaal. Tegen het zwakke Slovan Liberec presteerde AA Gent het om te verliezen. 1-0. Na een dramatische competitiestart volgt dus ook het slechtst mogelijke begin aan een campagne die het seizoen nog een beetje had redden. De kelk moet leeg tot op de bodem. Maar of het einde al in zicht is?

Lees verder

Amerikaanse verkiezingen: Washington legt sancties op aan Iran voor inmenging

De Verenigde Staten hebben donderdag de Iraanse Revolutionaire Garde en enkele Iraanse media gesanctioneerd omdat ze 'probeerden in te grijpen' bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Lees verder

Zes jihadistische leiders omgekomen bij droneaanval in Syrië

Bij een droneaanval in het noordwesten van Syrië zijn donderdag veertien jihadisten, onder wie zes commandanten omgekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (OSDH)

Lees verder

Tariq Ramadan in verdenking gesteld voor verkrachting vijfde vrouw

De Franse Justitie heeft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die reeds wordt vervolgd voor verkrachting van vier vrouwen, donderdag opnieuw in verdenking gesteld.

Lees verder

Verkiezingen Amerika: 'Bernie Sanders geïnteresseerd in ministerspost als Biden wint'

Bernie Sanders wil graag minister worden als Joe Biden komende maand de presidentsverkiezingen wint. Dat bericht nieuwssite Politico. Volgens ingewijden is de voor Amerikaanse begrippen zeer linkse senator uit Vermont vooral geïnteresseerd in de post van minister van Arbeid.

Lees verder

Project Kompany zit in de penarie

Vanavond speelt voetbalclub Anderlecht tegen Kortrijk, op papier een uitgemaakte zaak, maar niet met het Anderlecht van vandaag. Met dichtgeknepen billen wachten de supporters af, want paars-wit geraakt maar niet uit het sukkelstraatje. Ligt het aan de ploeg, de coach of het bestuur. En wat moet RSCA eraan doen?

Lees verder

Hoogtepunten laatste debat voor Amerikaanse verkiezingen: 'Leren leven met het virus? We gaan er aan dood!'

Donderdagavond plaatselijke tijd namen president Donald Trump en zijn Democratische tegenstanders het voor de laatste keer tegen elkaar op. Corona nam opnieuw een hoofdrol, maar ook Hunter Biden en Trumps financiën kwamen aan bod.

Lees verder

Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen stijgt tot boven 10.000, bijna 496 opnames gisteren

Tussen 13 tot 19 oktober waren er in ons land elke dag gemiddeld 10.453,6 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 69 procent tegenover de zeven dagen ervoor.

Lees verder

Trump en Biden maken van laatste treffen een topdebat: 'U kent mij, en u kent hem. Welk land wil u zijn?'

Wat een verademing. Het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden was een dieptepunt in de Amerikaanse politieke geschiedenis, vooral door Trumps onbeschofte gedrag. De tweede en laatste confrontatie van vannacht was echter alles wat zo'n debat moet zijn: een stevige, soms bitse, maar ook inhoudelijke en informatieve woordenstrijd. Het ging over schandalen en roddels, maar óók over concrete plannen en beleidsopties.

Lees verder

Wind en regen zorgen voor wisselvallig weekend

Het wordt een wisselvallig weekend en daar hebben vooral de wind en de regen mee te maken. Zaterdag wordt winderig en wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buien en maxima van 11 tot 17 graden. Zondag trekt een storing van west naar oost. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Overlegcomité houdt om 9 uur persconferentie over nieuwe maatregelen

Om 9 uur vrijdagochtend houdt het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo.

Lees verder