Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: ex-OCMW-voorzitster dagvaardt oud-burgemeester voor de ...

HLN
Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: ex-OCMW-voorzitster dagvaardt oud-burgemeester voor de strafrechter na vechtpartij
In Herstappe laaide de politieke vete tussen de twee lokale politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hoog op. Een dag voor de kiezers naar de stembus trokken, raakte de echtgenoot van ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten (63) slaags met oud-burgemeester en gemeenteraadslid Serge Louwet (76). Het koppel Pirson-Creten dagvaardde de zeventiger en vraagt nu een schadevergoeding. De toekenning van een grafconcessie voor een familiegraf aan de familie van Creten zou aan de oorzaak liggen van de jarenlange vete.
Lees verder

Antwerpse ondernemers nemen gerechtelijke stappen tegen sluiting van de horeca
Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat na het Ministerieel Besluit van 18 oktober, dat de horeca verplichtte de deuren te sluiten. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg voor een onmiddellijke schorsing van besluit. "Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen én een schending van het gelijkheidsbeginsel."
Lees verder

Antwerpse horeca-uitbaters nemen gerechtelijke stappen tegen sluiting: "Als dit blijft duren, gaan heel wat zaken het niet overleven"
Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat wegens de verplichte sluiting van de horeca. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg om die beslissing te schorsen. "Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen en een schending van het gelijkheidsbeginsel", vinden ze.
Lees verder

Dit zijn de mooiste tuinen van 2020
Al voor de 24ste keer werd de wedstrijd 'De Vlaamse Tuinaannemer' georganiseerd, waaraan alle professionele Vlaamse tuinaannemers konden deelnemen. Op basis van de aanleg en het onderhoud van de tuin werden in verschillende categorieën winnaars gekozen. Dit is een overzicht.
Lees verder

Gentse supportersgroep wil Thorup bedanken tijdens topper, maar "club laat actie niet toe": "Dit gaat over wederzijds respect"
Alle ogen op de Ghelamco Arena vanavond. Jess Thorup brengt er met KRC Genk (voor het eerst) een bezoek aan zijn ex-club AA Gent. Een supportersgroep van de Buffalo's wilde spandoeken op de lege tribunes leggen om de Deen te bedanken voor het werk dat hij in Oost-Vlaanderen verrichtte, maar meldt dat de club de actie niet toelaat.
Lees verder

INTERVIEW. Nicole Kidman staat naast Hugh Grant in 'The Undoing': "Hij heeft zijn motivatie teruggevonden"
De lockdown houdt Hollywood al meer dan acht maanden in haar greep, en dat begint nu ook op grote filmsterren als Nicole Kidman (53) effect te hebben. De opnames van haar nieuwste film 'The Northman' werden noodgedwongen voor een tijdje stilgelegd, en ook de release van haar HBO-reeks 'The Undoing' werd met zes maanden uitgesteld. Vanaf vandaag is - bij ons via Telenet - de eerste aflevering eindelijk te zien, en als je goed kijkt zie je ook haar dochters opduiken. In een interview met onze Hollywoodredactrice vertelt ze openlijk over Hugh Grant, haar zangkunsten, haar zorgen om de filmindustrie en de toekomst van haar kroost. "Mijn dochters hebben vijf dagen in ijskoude temperaturen gefilmd, maar géén seconde gezeurd."
Lees verder

TV TIPS. De terugkeer van Winteruur en de vraag van tien miljoen: kan Ella Leyers ook vanavond weer scoren?
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

Voetbal Vlaanderen neemt woensdagnamiddag beslissing over jeugdvoetbal
Voetbal Vlaanderen zal woensdagnamiddag op een bestuursvergadering beslissen of er in het kader van de strijd tegen het coronavirus bijkomende maatregelen wenselijk zijn.
Lees verder

Trump wil benoeming van 'zijn' opperrechter vieren bij het Witte Huis, vorig event rond Amy Coney Barrett bleek superverspreider
De Amerikaanse president Donald Trump wil de verwachte benoeming van 'zijn' opperrechter Amy Coney Barrett vieren met een feestje in de openlucht bij het Witte Huis. Het is de bedoeling dat er op de bijeenkomst zo veel mogelijk afstand wordt gehouden, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.
Lees verder

Football Talk. Wachten op debuut Teodorczyk: spits naar Polen voor verzorging - Dimata valt uit in oefenmatch - Michel Vorm stopt ermee
Volgens het statistiekenbureau CIES Football Observatory speelt Waasland-Beveren met de gemiddeld derde jongste ploeg van Europa. In de acht Jupiler Pro Leaguewedstrijden was de gemiddelde leeftijd in de opstellingen van de Waaslanders 23,4 jaar, net als het Nederlandse ADO Den Haag. Op kop staat het Deense Nordsjaelland, met 22,7 jaar, voor het Portugese Famalicao (23,1 jaar). Anderlecht staat op plek zes met 23,6 jaar. Onderaan vinden we het Cypriotische Anorthosis Famagusta met een gemiddelde leeftijd van 31,3 jaar.
Lees verder

Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje: "Al tweede avontuurlijke stel sinds lockdown"
De wildcamera van een man uit Zemst, die alleen beelden schiet wanneer er beweging in het veld is, draait de laatste weken overuren. Niet door loslopend wild, maar door een vrijend koppeltje. Het avontuurlijke stel heeft er de voorbije maand al heel wat spannende momenten beleefd. "De camera hangt er al jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis in maart spot ik er meer wilde koppeltjes dan wilde dieren mee", lacht de eigenaar.
Lees verder

De herfstvakantie verlengd: wat nu met de kinderopvang? En 10 andere belangrijke vragen beantwoord
Hoera! Vreugdedansje. Wie schoolkinderen heeft, herkent het tafereel van zondagavond bij het 'goede nieuws' van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wellicht wel. De herfstvakantie wordt ook in Vlaanderen verlengd, tot en met 11 november. Maar de mededeling van de minister deed ouders ook massaal in het haar krabben, zo blijkt uit de zowat 1.500 vragen die wij van u ontvingen. Is dit extra vakantie, of moet er aan afstandsonderwijs worden gedaan? Wanneer komt er duidelijkheid over de sportkampen? En hoe zeker is dat de scholen op 12 november opnieuw openen?
Lees verder

De herfstvakantie verlengd: wat nu met de kinderopvang? En een pak andere vragen beantwoord
Hoera! Vreugdedansje. Wie schoolkinderen heeft, herkent het tafereel van zondagavond bij het 'goede nieuws' van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wellicht wel. De herfstvakantie wordt ook in Vlaanderen verlengd, tot en met 11 november. Maar de mededeling van de minister deed ouders ook massaal in het haar krabben, zo blijkt uit de zowat 1.500 vragen die wij van u ontvingen. Wat nu in hemelsnaam met de opvang? Wanneer komt er duidelijkheid over de sportkampen? En hoe zeker is dat de scholen op 12 november opnieuw openen?
Lees verder

Acteur Stefaan Degand (43) schrijft met nieuw boek een ode aan zijn overleden echtgenote. "Toen ik de haar dag na ons huwelijk voor het eerst 'mijn vrouw' noemde, tintelde ik van trots"
"Veel mensen zijn bang van me", zegt Stefaan Degand met zijn bekende bulderlach. Maar wie achter zijn boze blik gaat piepen, treft een zijdezachte ziel. De titel van zijn nieuw boek 'Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder' verwijst naar zijn overleden echtgenote Julie (31). "Genieten van het leven en van elkaar: dat konden we goed. Onze verhitte discussies eindigden meestal in een lachsalvo." De vragen in dit interview zijn gebaseerd op een studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Het gaat om 36 vragen die de intimiteit tussen twee vreemden kan versnellen. De volledige overzicht vind je hier.
Lees verder

Acteur Stefaan Degand (43) schrijft met nieuw boek een ode aan zijn overleden echtgenote. "Toen ik haar de dag na ons huwelijk voor het eerst 'mijn vrouw' noemde, tintelde ik van trots"
"Veel mensen zijn bang van me", zegt Stefaan Degand met zijn bekende bulderlach. Maar wie achter zijn boze blik gaat piepen, treft een zijdezachte ziel. De titel van zijn nieuw boek 'Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder' verwijst naar zijn overleden echtgenote Julie (31). "Genieten van het leven en van elkaar: dat konden we goed. Onze verhitte discussies eindigden meestal in een lachsalvo." De vragen in dit interview zijn gebaseerd op een studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Het gaat om 36 vragen die de intimiteit tussen twee vreemden kan versnellen. De volledige overzicht vind je hier.
Lees verder

Coens en De Crem overtreden coronaregels door in restaurant van hotel te lunchen
CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet.
Lees verder

Ook als meest besmette hoofdstad van Europa blijft Brussel de plek van de achterpoortjes
Hoe groeide Brussel uit tot de Europese hoofdstad met het hoogste aantal besmettingen? Een zaterdagnacht in de straatjes rond de Grote Markt levert een overdaad aan verklaringen op. In deze stad is er altijd wel iemand die weet hoe wat niet mag 'en stoemelings' toch kan.
Lees verder

Bloopers: Koen Wauters en Ruth Beeckmans gaan plat van het lachen op de set van 'Snackmasters'
Op de set van de finale van 'Snackmasters' loopt het niet altijd van een leien dakje... Presentatoren Koen Wauters en Ruth Beeckmans vergeten soms ook wel eens hun tekst, of ze krijgen de slappe lag tijdens de opnames. Gelukkig zorgt dat voor een paar leuke bloopers!
Lees verder

Leuven is Europese Sportstad van 2021: "Hoe wij WK wielrennen gaan organiseren, heeft jury weggeblazen"
Leuven is maandag tot Europese Sportstad van 2021 gekroond. Naast de titel van Meest Innovatieve Stad van Europa is het dus al de tweede titel die Leuven sinds kort binnenrijft. "We investeren al jaren fors in sport in Leuven. We zijn bijzonder blij en fier", reageert schepen van sport Johan Geleyns (CD&V).
Lees verder

Verdachten van hacking op Belgische bankautomaten gevat in Portugal
In Portugal zijn deze zomer twee mannen aangehouden voor feiten van hacking op bankautomaten in ons land. Dat meldt het Antwerpse parket. De twee zullen in november worden uitgeleverd zodat ze in België kunnen worden berecht.
Lees verder