Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 oktober 2020

OVERZICHT. Deze nieuwe maatregelen zijn sinds middernacht van kracht in heel het land

HLN
OVERZICHT. Deze nieuwe maatregelen zijn sinds middernacht van kracht in heel het land
In het Staatsblad is gisteravond het nieuwe ministeriële besluit (MB) verschenen dat nieuwe verstrengde maatregelen oplegt in heel het land. De verstreningen zijn om middernacht ingegaan. Wallonië en Brussel nemen daarbij ook de nieuwe Vlaamse maatregelen op, zoals de sluiting van de musea en de cultuurcentra. Brussel houdt wel vast aan haar eigen strengere maatregelen, bijvoorbeeld op het vlak van de avondklok en het alleen winkelen.
Lees verder

Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om 5 jaar lang cannabis te kweken
Het was een drukke woensdagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent. Maar liefst 12 beklaagden stonden terecht voor het bezitten, telen en invoeren van cannabis in en rond Gent. Spilfiguur Boy V. B. (33) uit Assenede overtuigde onder andere zijn ouders, ex-schoonouders en (ex)partners om mee in zijn drugsproject te stappen. Na intens politieonderzoek konden verschillende plantages opgerold worden. Voor Boy V.B. vorderde de procureur een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 24.000 euro.
Lees verder

Sancho en Haaland bezorgen Dortmund in slotfase verdiende zege tegen Zenit
Logische overwinning voor Borussia Dortmund tegen Zenit. Al openden de Duitsers de score wel pas tien minuten voor tijd. Een penaltyfout op Thorgan Hazard leidde de 1-0 van Sancho in, Haaland verdubbelde de score in de absolute slotfase.
Lees verder

Barça wint op veld van Juve na lucky goal en strafschop, Morata ziet drie doelpunten afgekeurd worden
Zonder Cristiano Ronaldo heeft Juventus niet kunnen winnen van Barcelona. De Oude Dame moest in eigen huis het onderspit delven na een lucky goal van Ousmane Dembélé en een strafschopdoelpunt van Lionel Messi. Alvaro Morata was de schlemiel van de avond: de Spaanse spits scoorde drie keer, maar zag z'n goals afgekeurd worden wegens buitenspel.
Lees verder

Geen zes op zes: Club mist vooral in de tweede helft de kansen en geraakt niet voorbij Lazio (1-1)
Geen zes op zes voor Club Brugge in de Champions League. Blauw-zwart beet vanavond de tanden stuk op een veredeld B-elftal van Lazio (1-1). Al is vier op zes natuurlijk óók geen slecht begin.
Lees verder

Margriet doet Delphine Lecompte voorstel: "Geef mij wat van je hoge libido?": de leukste momenten uit de 11de 'Slimste Mens'-aflevering
Slimste Mens-sensatie Ella Leyers overheerst alles en iedereen en overwint elke moeilijkheid. Ook haar zo gevreesde en verdoemde elfde deelname aan de quiz van Erik Van Looy. In aflevering twaalf gaat ze voor het absolute record en kan ze VTM-journalist Julie Colpaert van de troon stoten. Door alle aandacht ging de entrée van de meest vreemde kandidaat ooit in 'De Slimste Mens' wat verloren. Wie is die Delphine Lecompte?
Lees verder

ONS RAPPORT. "Brandweerman in bijberoep": vijf Brugse spelers krijgen zeven
Onze Club-watcher zag een sterke collectieve Brugse prestatie. Met een puntenpakker, een te duchten concurrent voor Mechele en een absolute gezel voor de defensie van Lazio. "En een brandweerman in bijberoep. Hij blust telkens wanneer het té heet dreigt te worden." Ons rapport van Club Brugge, met vijf spelers die een zeven op tien krijgen.
Lees verder

ONS RAPPORT. Alleen maar zessen en zevens, man van de match was gesel voor Lazio-defensie
Club Brugge en Lazio hielden het op een 1-1-draw. In ons rapport bij blauw-zwart alleen maar zessen en zevens, met een man van de match die een gesel was voor de Romeinse defensie.
Lees verder

Hans Vanaken: "Jammer. Hier zat meer in"
Hans Vanaken, die Club Brugge op 1-1 bracht tegen Lazio, vond ook dat er meer in zat tegen de Italiaanse club. "Maar het had evengoed 1-2 kunnen zijn en dan sta je hier nog meer teleurgesteld voor de camera."
Lees verder

Conflict Nagorno-Karabach laait weer op
Twee dagen nadat de laatste wapenstilstand tussen Armenië en Azerbeidzjan tot een einde was gekomen, is het conflict over de regio Nagorno-Karabach in de zuidelijke Kaukasus opnieuw geëscaleerd. Beide landen beschuldigden elkaar woensdag burgers te doden met beschietingen op steden.
Lees verder

Ruud Vormer: "Het is goed dat we niet tevreden zijn met gelijkspel tegen Lazio"
'Mixed feelings' bij Ruud Vormer na het 1-1-gelijkspel tegen Lazio. "Of we tevreden mogen zijn? Dat is moeilijk te zeggen", aldus de Nederlander van Club Brugge.
Lees verder

"Dat belooft voor later": onze chef voetbal ziet Club vooral na rust op Champions League-niveau acteren
Nadat Lazio domweg Club Brugge weer in de match had geholpen, speelde gans blauw-zwart vervolgens een tweede helft om U tegen te zeggen. Het wordt in volle lockdown een warme herfst voor Club – kwalificatie blijft voor hen een stevige optie.
Lees verder

Degryse en Mulder spreken van gemiste kans: "De prestatie was goed, de uitslag niet"
Club Brugge is in eigen huis niet voorbij Lazio geraakt. De landskampioen bleef steken op een 1-1-gelijkspel. Een gemiste kans, zo vonden ook de analisten in de studio. "Vooral omdat Club Brugge in de tweede helft oké was", stak Jan Mulder van wal. "Ze begonnen sneller te combineren, het aanvalsspel was mooi... Ze hadden het verdiend." Mulder zag dat blauw-zwart niet altijd het geluk aan z'n zijde had. "Die keeper (Reina, red.) redde een keer met z'n zitvlak, dan zit het ook niet mee. De prestatie was goed, de uitslag niet."
Lees verder

Aantal besmettingen sterk gestegen in onderwijs, maar weinig clusters
De coronacijfers in het onderwijs zijn de laatste tijd sterk gestegen en evolueren daarmee in de richting van het maatschappelijke niveau, al blijven ze tot nu toe wel lager. Dat blijkt uit een nieuwe update van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's), meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdagavond. Het merendeel van de besmettingen blijkt te herleiden tot situaties buiten de schoolmuren.
Lees verder

Philippe Clement tevreden over geleverde spel: "Was kraken en barsten bij Lazio"
Club-coach Philippe Clement kon na de wedstrijd naar eigen zeggen leven met het resultaat. "Ik heb het in de kleedkamer ook gezegd tegen mijn jongens: het is een dubbel gevoel, maar geen fifty-fifty-verhaal", aldus Clement. "Het is 90% trots en 10% teleurstelling, omdat we in dat ene aspect nog beter moeten worden. En dat is de efficiëntie. Dat heeft natuurlijk ook met ervaring te maken. Charles De Ketelaere is 19 jaar, Dennis is 22 jaar, Diatta 21. Hun jongste speler was 24, zij hebben al veel meer ervaring opgedaan. Ik ben er zeker van dat mijn jongens ook naar dat niveau kunnen toegroeien."
Lees verder

Man United haalt uit en Barça wint van Juve: bekijk hier alle samenvattingen van de CL-matchen van gisteren
Heel wat spektakel gisteren in de Champions League. Zo won Barcelona de topaffiche tegen Juventus. Manchester United en Chelsea haalden dan weer stevig uit. Bekijk hieronder de samenvattingen van alle Champions League-matchen van woensdag.
Lees verder

LIVE. Verstrengde maatregelen voor heel het land van kracht - Frankrijk vanaf morgen in lockdown
De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Verstrengde maatregelen voor heel het land om middernacht ingegaan - Frankrijk vanaf morgen in lockdown
De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Kinderen en jongeren willen vooral samen gamen
Het klassieke beeld van de eenzame gamer is compleet achterhaald: jongeren houden ervan om samen met hun vrienden te gamen én om nieuwe mensen te leren kennen in games. Het sociaal aspect van gamen wint steeds meer aan belang. Ze spelen het liefst tegen vrienden. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Apestaartjarenonderzoek, een tweejaarlijkse bevraging door Mediaraven, Mediawijs en imec-mict van de Universiteit Gent.
Lees verder

Trump legt kritiek naast zich neer en houdt grote rally in Arizona
Met minder dan een week te gaan tot de verkiezingen, heeft de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw een campagnebijeenkomst gehouden, deze keer in de staat Arizona. Dat deed Trump ondanks kritiek dat hij zijn herverkiezing boven de gezondheid van zijn aanhangers stelt.
Lees verder