Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Overleden vrouw schenkt huis aan dierenasiel: “Jammer dat we haar niet meer kunnen bedanken”

HLN
Overleden vrouw schenkt huis aan dierenasiel: "Jammer dat we haar niet meer kunnen bedanken"
Ze kregen goed nieuws deze week, bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Een 83-jarige dame uit Waregem laat hen haar huis na. "Het kost ons meer dan 400.000 euro per jaar om het asiel draaiende te houden", zegt medewerkster Veerle Debaillie. "Als dierenliefhebbers aan het einde van hun leven aan ons denken, dan kunnen we daar dus alleen maar héél blij mee zijn."
Lees verder

Meghan Markle wil rechtszaak tegen tabloids uitstellen
Meghan Markle (39) heeft een verzoek ingediend om haar rechtszaak tegen uitgeverij Associated Newspapers uit te stellen. Haar advocaten zullen donderdag tijdens een hoorzitting toelichten waarom de zaak, die gepland staat in januari in Londen, in hun ogen moet worden verplaatst. Dat melden Britse media.
Lees verder

Ziekenhuizen onder zware druk: "Tegen vanavond liggen er mensen op de gang"
Peter Fontaine, algemeen directeur van de Brusselse Europa Ziekenhuizen, trekt aan de alarmbel. Van de zes kamers op de spoed van de site in Ukkel zijn er sinds deze ochtend al vier bezet met patiënten die wellicht coronapositief zijn. In het ziekenhuis wordt het ergste gevreesd. "Tegen vanavond zullen er mensen op de gang liggen", luidt het.
Lees verder

10 weetjes die u moet onthouden na de eerste tien speeldagen in de Jupiler Pro League
Van de gevaarlijkste ploeg over de meest waardevolle speler tot de opvallende statistieken van de uitploegen. De competitie is tien speeldagen ver: tijd voor een balans.
Lees verder

KIJK LIVE. Jambon wil bepaalde strengere coronamatregelen al voor vrijdag invoeren
In het Vlaams Parlement wordt gedebatteerd over de nieuwe coronamaatregelen die de Vlaamse regering gisteren heeft aangekondigd. U kan de plenaire zitting hieronder live volgen.
Lees verder

KIJK LIVE. Jambon wil bepaalde strengere coronamaatregelen al voor vrijdag invoeren
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Dat heeft hij gezegd in het Vlaams Parlement tijdens een actualiteitsdebat over de strengere regels. U kan de plenaire zitting hieronder live volgen.
Lees verder

KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen
In het Vlaams Parlement vindt een actualiteitsdebat plaats over de nieuwe maatregelen die de Vlaamse regering gisteren heeft aangekondigd in de strijd tegen Covid-19. U kan de plenaire zitting hier live volgen.
Lees verder

Cristiano Ronaldo na het nieuws dat hij nog steeds besmet is: "Coronatest is bull***t"
Géén duel vanavond tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Portugese ster van Juventus is nog steeds Covid-19-positief, zonder dat hij de minste symptomen vertoont. Tot zijn grote woede: "Corontests zijn bull***t", reageert hij via Instagram op het nieuws van zijn positieve test. Zijn derde al.
Lees verder

COLUMN. Kón ik mijn grootmoeder nog maar beschermen
Ze heette Paula. Ze kwam uit een gezin van tien kinderen en schonk zelf tien kinderen het leven. Ze was mijn grootmoeder langs moeders kant. Ze stierf toen ik veertien jaar was. Ik was te jong om haar te verliezen, maar mijn moeder was de jongste van haar zeven zonen en drie dochters, en ik was de jongste van haar negenentwintig kleinkinderen. Ik wist dus dat de kans klein was dat ze me volwassen zou zien worden. Toen ze op sterven lag en ik naar huis ging omdat ik het niet meer kon aanzien hoe ze langzaam weggleed, drukte ik een laatste kus op haar voorhoofd.
Lees verder

Deze maatregelen neemt federale regering om druk op huisartsen te verlichten
Het aantal besmettingen met Covid-19 stijgt al weken exponentieel en het water staat de huisartsen stilaan aan de lippen. Vooral de administratieve overbelasting weegt zwaar. Om de druk op de huisartsen te verlichten, neemt de federale regering extra maatregelen, zo laat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) weten.
Lees verder

Jolien en Herbert uit 'Temptation Island' verwachten tweede kindje
Herbert (26) en Jolien (27), die in 2017 als koppel deelnamen aan 'Temptation Island', worden volgend jaar de ouders van een tweede spruit. Dat hebben de twee bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

Ook Duitsland voert strengere maatregelen in: vanaf maandag 'lockdown light'
Zoals in België is de situatie in Duitsland ook al een tijdje "zeer ernstig". Daarom heeft de Duitse overheid beslist om opnieuw in lockdown (light) te gaan. Dat schrijven Duitse media. De strengere maatregelen zullen maandag 2 november ingaan.
Lees verder

Coronapatiënten van Luiks ziekenhuis herstellen in woonzorgcentrum
Coronapatiënten van het ziekenhuis CHR de la Citadelle in Luik zullen kunnen revalideren in woonzorgcentra. De stilaan verzadigde kliniek krijgt zo meer ruimte om nieuwe patiënten op te nemen. Het ziekenhuis sloot daarover een akkoord met een groep woonzorgcentra.
Lees verder

COVID-patiënten van Luiks ziekenhuis herstellen in woonzorgcentrum
COVID-patiënten van het ziekenhuis CHR de la Citadelle in Luik zullen kunnen revalideren in woonzorgcentra. De stilaan verzadigde kliniek krijgt zo meer ruimte op nieuwe patiënten op te nemen. Het ziekenhuis sloot daarover een akkoord met een groep woonzorgcentra.
Lees verder

Belgische influencers en videomakers krijgen eigen Oscars: wie nomineer jij voor een 'Jamie'?
Gek dat het nog zo lang geduurd heeft, maar ook hier in Vlaanderen krijgen we voor het eerst 'online video awards'. Op 22 januari 2021 organiseren Filmfestival Oostende en creatief bureau Hurae (van vlogger Hannes Coudenys) samen de Jamies. Influencers, Youtubers, TikTokkers, vloggers, Instagrammers en noem maar op: al wie online video maakt, kan je nomineren voor een award.
Lees verder

Carles Tusquets nieuwe voorzitter van FC Barcelona
FC Barcelona heeft een nieuwe voorzitter. Carles Tusquets Trias de Bes is de opvolger van Josep Maria Bartomeu, die gisteren zijn ontslag indiende.
Lees verder

Sophie Wilmès mag afdeling intensieve zorg verlaten, maar moet nog in ziekenhuis blijven
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) mag de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis verlaten. Dat laat ze weten via Twitter. Wilmès blijft wel nog even opgenomen.
Lees verder

Sophie Wilmès mag afdeling intensieve zorgen verlaten, maar moet nog in ziekenhuis blijven
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) mag de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis verlaten. Dat laat ze weten via Twitter. Wilmès blijft wel nog even opgenomen.
Lees verder

Wereldwijd meer dan 500.000 nieuwe Covid-19-besmettingen op één dag tijd
Over de hele wereld zijn gisteren meer dan een half miljoen nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat berekende het Franse persbureau AFP op gezag van data van de gezondheidsautoritieiten. AFP spreekt van een nieuw record.
Lees verder

LIVE VUELTA. Froome aan het werk in nieuwe bergetappe, Dewulf maakt deel uit van kopgroep
Een nieuwe dag in de Vuelta, een nieuwe bergrit. De achtste etappe voert het peloton van Logroño naar Alto de Moncalvillo. De finish ligt op de top van een helling van eerste categorie. Behoudt Richard Carapaz zijn rode leiderstrui? Volg het hier LIVE!
Lees verder