Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 oktober 2020

Nog één knuffelcontact buiten eigen gezin en maximum vier vrienden op bezoek: hoelang kunnen we dat nog aan?

HLN
Nog één knuffelcontact buiten eigen gezin en maximum vier vrienden op bezoek: hoelang kunnen we dat nog aan?
Eén knuffelcontact, noemt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke het. De komende maand mag elk van ons nog slechts één iemand buiten z'n eigen gezin vastpakken, knuffelen of op minder dan anderhalve meter benaderen. Hoelang houden we dit nog vol? "Veel langer dan we denken", zegt psycholoog Elke Van Hoof.
Lees verder

LIVE. Nieuw record: ruim 10.000 besmettingen op één dag in België - Strengere maatregelen vanaf maandag - Chinese farmareus belooft werkend vaccin in november -
De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat daarom vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Jan Jambon: "Tien procent bevolking is drager van het virus" - Nieuw record: ruim 10.000 besmettingen op één dag in België - Strengere maatregelen vanaf maandag
De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat daarom gisteren urenlang samen om strengere coronamaatregelen te nemen. Zo moet de horeca vanaf maandag minstens een maand dicht. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
Lees verder

Julian Alaphilippe & Tom Boonen, debutant en expert over een gouden kans op succes: "Geniet vooral, Julian. Je bent wereldkampioen!"
De een is benieuwd of het kan. De ander weet perfect hoe het moet. Áls debutant Julian Alaphilippe (28) zondag de Ronde van Vlaanderen wint, zal het drievoudig laureaat Tom Boonen (40) niet verbazen. "Dit is een gouden kans. Misschien 'once in a lifetime'."
Lees verder

Voor het eerst meer dan 10.000 coronabesmettingen op 24 uur - Gemiddeld 6.764,3 besmettingen per dag
Dinsdag 13 oktober zijn er voor het eerst meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld. Dat blijkt zaterdagochtend uit het online dashboard van Sciensano.
Lees verder

Vorig jaar diende andere BV al klacht in: eerder al negen onderzoeken naar man achter 'Eveline', nooit stond hij voor rechter
In de zaak van de 27-jarige Gentenaar die Sean Dhondt, Peter Van de Veire en Stan Van Samang in de val lokte met naaktfoto's diende een andere Bekende Vlaming vorig jaar al een klacht in tegen dezelfde dader. Het parket in Brussel moet beslissen of G.R. voor de rechtbank komt. Opvallend: in zeven andere dossiers tegen G.R. vond het parket van Dendermonde het niet nodig hem voor de rechter te brengen.
Lees verder

Mathieu van der Poel klaar voor de laatste 'Grote Clash' met Van Aert: "Wout en ik zijn gewoon de sterksten"
Morgen gaat hij wéér in de clinch met Wout van Aert. Weer hard tegen hard. Maar enkel op de fiets deze keer, zegt Mathieu van der Poel (25). Van alle tegenstanders heeft zijn grote rivaal de beste indruk op hem gemaakt. «Hij zal weer mijn grootste concurrent zijn.»
Lees verder

OVERZICHT. Voor het eerst meer dan 10.000 coronabesmettingen in één dag tijd, meer dan 2.000 patiënten in ziekenhuizen
Op dinsdag 13 oktober zijn er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België. Ook het gemiddelde blijft voorlopig steil verder klimmen, net als de opnames in de ziekenhuizen en de overlijdens. In de hospitalen liggen voor het eerst sinds midden mei weer meer dan 2.000 patiënten.
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse kietelt RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute: "Anderlecht komt terug. Misschien sneller dan je denkt"
Super Sunday – voor Wouter Vandenhaute (58) althans. Eerst de Ronde Van Vlaanderen, nadien Anderlecht-OHL. Het ging evenwel geen seconde over de koers, toen Marc Degryse Vandenhaute bezocht voor zijn coming-out in de media als RSCA-voorzitter. Dat was, dixit Marc, "hoog tijd".
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Al bewoog Jambon "hemel en aarde", De Croo wilde korte pijn
De horeca sluiten of niet: dat was de moeilijkste knoop die het Overlegcomité gisteren moest doorhakken. "Er is lang gediscussieerd om alleen de cafés te sluiten en de restaurants open te houden." "Hemel en aarde" bewoog Vlaams minister-president Jambon, maar premier De Croo wilde de korte pijn.
Lees verder

IN KAART. Steeds dramatischere cijfers in Luik: elke dag meer dan 1.200 nieuwe besmettingen erbij, bekijk hier de situatie in uw gemeente en provincie
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft stijgen met elke dag nieuwe records. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Weekeinde met wolkenvelden en enkele opklaringen
Het is zaterdag gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt, met vooral in het westen enkele opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar aan zee is er in de namiddag kans op buien. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Het eerste gesprek met Ines De Vos (50), mevrouw Bart De Pauw: "Ik ken de waarheid. En ik kan daarmee leven"
Drie jaar geleden, bijna dag op dag, barstte op de Reyerslaan een bom. Ergens in Lier, bij een gezin met drie kinderen, gebeurde hetzelfde. Bart De Pauw (52) - tv-maker, echtgenoot en vader - werd wereldnieuws. 'Een zaak.' Bleef al die tijd onzichtbaar: Ines De Vos, z'n vrouw. Enkel intimi zagen hoe ze vocht. Voor de kinderen. Het bedrijf. En finaal ook haar huwelijk. In wat haar eerste interview ooit is, blikt ze op die periode terug. "Die eerste twee jaren probeer je gewoon overeind te blijven. De verwerking: die begint nu pas."
Lees verder

Trump haalt slogan van vorige verkiezingen weer boven tijdens campagnebijeenkomst: "Sluit de Bidens op"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond lokale tijd tijdens een verkiezingsbijeenkomst opgeroepen om de familie Biden in de gevangenis te gooien. "Sluit de Bidens op", zei Trump tijdens een bijeenkomst in Macon in de Amerikaanse strijdstaat Georgia waar hij in de peilingen steeds meer druk voelt van de Democraat. Ook zijn slogan van vier jaar geleden, "Sluit Hillary (Clinton, red.) op", haalde hij opnieuw boven.
Lees verder

Emotionele ontmaskering van Zeemeermin in 'The Masked Singer': "Het doet deugd dat mensen mijn stem nog herkennen"
Het was ze dus toch: Karen Damen (45) had het bij het juiste eind toen ze haar voormalige K3-collega Kathleen Aerts (42) als Zeemeermin aanduidde in 'The Masked Singer'. "Dat veel mensen na al die jaren mijn stem nog herkennen, vind ik een compliment", zegt Kathleen. "Maar ik heb wel een spoedcursus moeten volgen om mijn claustrofobie te overwinnen."
Lees verder

Sociale partners bieden regering sociale vrede aan
Voor het eerst in jaren zijn de sociale partners erin geslaagd een gezamenlijke toekomstvisie voor het land uit te werken. "Dit is een engagement om samen te werken met de regering", klinkt het in De Tijd.
Lees verder

Voedingsdeskundige neemt 10 fruitdrankjes voor kinderen onder de loep: "Bijna allemaal even ongezond als blikje cola"
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week op het menu: fruitdrankjes, of beter suikerdrankjes. "Twee derde van de fruitdrankjes op de markt bevat te weinig fruit en te veel suiker", aldus voedingswetenschapster Hella Van Laer, die voor ons tien fruitdrankjes voor kinderen analyseerde. Maar zijn er ook die wel goed scoren qua voedingswaarde? Of laat je ze beter helemaal links liggen?
Lees verder

'Seksuolotte' dient klacht in tegen 50 mannen omwille van dickpics en seksuele berichten: "Ik heb overal screenshots van"
Ze getuigde eerder al in interviews over de vele dickpics en vunzige berichten die ze kreeg via sociale media, maar nu heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (27) - beter bekend als 'Seksuolotte' - besloten dat de maat echt vol is. De Limburgse heeft klacht ingediend tegen 50 mannen. Die riskeren nu vervolgd te worden voor stalking, schrijft Het Belang Van Limburg.
Lees verder

De duurste garagebox ter wereld staat in Nederland: 995.000 euro voor 22 vierkante meter parkeerplek
Twee jaar geleden was er ophef over een rijtjeshuis in Amsterdam dat te koop stond voor 1,5 miljoen euro. Dit jaar komt de vraagprijs van een parkeergarage in een van de betere buurten van Amsterdam zelfs al in de buurt van een miljoen.
Lees verder

De wereld door de ogen van vrijbuiter Mehdi Carcela: "Corona maakte me paranoïde"
De ene vindt hem arrogant, de andere nonchalant. In Luik is hij dan weer nummer één in de populariteitspoll – niemand komt in de buurt. De lokale chouchou. Wat er allemaal van zij: hij is een fijne gesprekspartner. De wereld door de ogen van Mehdi Carcela (31), voor eeuwig een vrijbuiter.
Lees verder