Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeurdag, waarop vechtpartij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf

HLN
Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeurdag, waarop vechtpartij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf
Een vechtpartij op de opendeurdag van de Vrije School Haverlo in Assebroek, bij Brugge, is vrijdagmorgen voor de rechter geëindigd. De moeder van een 17-jarige leerlinge gooide twee jaar geleden een hamburger in de richting van een leerkracht, waarop de poppen aan het dansen gingen. Samen met haar man hangt de vrouw een effectieve celstraf boven het hoofd.
Lees verder

Chippendales-moordfilm cast eerste hoofdrol: Dev Patel speelt Somen 'Steve' Banerjee
De hele wereld kent de Chippendales-franchise, of je het nu wil toegeven of niet. Maar de wereldwijde striptease-acts kennen een gewelddadige geschiedenis. Zo is één van de oprichters, Somen 'Steve' Banerjee, aangeklaagd omdat hij z'n drie zakenpartners zou vermoord hebben. Net die geschiedenis wordt verfilmd. Banerjee wordt vertolkt door acteur Dev Patel (30).
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "De nacht voor hun eerste schooldag slaap ik slecht: 'Wat doen we de kinderen toch aan?'"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Diezelfde nacht slaap ik slecht: 'Wat doen we de kinderen toch aan?'"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Joaquin Phoenix kruipt in de rol van Napoleon Bonaparte
Voor een nieuwe film van Ridley Scott (82) kruipt Joaquin Phoenix (45) in de huid van Napoleon Bonaparte. De film gaat over het leven van de Franse alleenheerser en de grillige relatie die hij had met zijn vrouw, Josephine.
Lees verder

Dilemma voor Thorup in doel: "Kiezen voor de ervaring van Vukovic, of de toekomst van Vandevoordt"
Racing Genk ontvangt zondag competitieleider Charleroi. Coach Jess Thorup moet een pak knopen doorhakken, maar de moeilijkste ligt wellicht in doel. De ervaren Danny Vukovic (35) ligt in balans met Maarten Vandevoordt (18). Thorup: "Mijn keuze is al gemaakt."
Lees verder

Acteur Jonah Hill uit elkaar met zijn verloofde
Komiek Jonah Hill (36) en zijn verloofde Gianna Santos (31) geven de brui aan hun relatie, dat meldt People. Vorig jaar vroeg de 'Wolf Of Wall Street'-acteur de fotografe nog ten huwelijk na een relatie van één jaar.
Lees verder

Steven Defour voorgesteld bij KV Mechelen: "Emotioneel belangrijkste transfer uit mijn carrière"
"Mijn gsm stond niet meer stil sinds mijn transfer officieel werd." Steven Defour (32) is deze middag officieel voorgesteld bij KV Mechelen. De ex-Rode Duivel tekende een prestatiegericht contract van één jaar bij de club van zijn hart. "Het heeft altijd in mijn hoofd gespeeld om hier ooit terug te keren."
Lees verder

HLN breekt eigen record als grootste Belgische nieuwsmerk
Dat Vlamingen een ongelofelijke nieuwshonger hebben, bevestigen de groeicijfers uit de meest recente CIM Persstudie, waar vooral online een groei te merken is. HLN blijft het grootste nieuwsmedium van het land met dagelijks 2,6 miljoen lezers en surfers en verstevigt zijn positie van marktleider in 4 van de 5 provincies.
Lees verder

Jasper Stuyven kan met nieuwe Audi uitkijken naar het tussenseizoen
Het seizoen zit er bijna op, maar Jasper Stuyven heeft een extra reden om naar de winter uit te kijken. De Leuvenaar rijdt sinds kort rond met een splinternieuwe Audi RS6. De richtprijs voor de wagen ligt rond de 110.000 euro.
Lees verder

Inwoners van Chinese stad kunnen zich nu al laten vaccineren: "Vooral bedoeld voor medisch personeel"
De Chinese stad Jiaxing biedt haar inwoners noodvaccinaties tegen het coronavirus aan. Het is de eerste operatie van deze omvang in het land. Het vaccin dat gebruikt wordt, is nog niet goedgekeurd voor de grote markt.
Lees verder

Stevie Nicks open over keuze voor abortus: "Anders had Fleetwood Mac niet bestaan"
Toen ze 31 was, liet Stevie Nicks (72) een zwangerschap beëindigen. Dat vertelt de zangeres van Fleetwood Mac in The Guardian. "Een kind was onmogelijk."
Lees verder

KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverdedigster in Ronde - Zakarin heeft nieuwe ploeg
De Russische wielrenner Ilnur Zakarin komt vanaf komend seizoen opnieuw uit voor het procontinentale Gazprom-Rusvelo, waarvoor hij in 2013 en 2014 al reed. Hij verlaat CCC en ondertekende bij Rusvelo een contract voor twee seizoenen. De 31-jarige Zakarin won ritten in Giro en Tour. Met een derde plaats in de eindstand zette hij in de Ronde van Spanje van 2017 zijn beste resultaat neer. "Ik had een aanbieding om in de WorldTour te blijven, maar toen Rusvelo me contacteerde, ben ik van gedachten veranderd", klinkt het bij Zakarin. "Ik kijk ernaar uit om terug voor het team te rijden dat zo'n belangrijke rol gespeeld heeft in mijn carrière. Ik wil er mijn ervaring overbrengen op de jongeren en meedoen voor de prijzen in de rittenkoersen in het eerste deel van het seizoen. Mijn piek zal in de lente liggen." Naast CCC en Rusvelo kwam Zakarin ook jarenlang uit voor Katusha.
Lees verder

Pfizer hoopt goedkeuring voor coronavaccin eind november aan te vragen in VS
Het Amerikaanse Pfizer hoopt tegen eind november in de Verenigde Staten via een noodprocedure de goedkeuring te kunnen aanvragen voor het coronavaccin dat het samen met het Duitse BioNtech ontwikkelt. Dat zegt Pfizer-topman Albert Bourla in een open brief op de website van het bedrijf.
Lees verder

App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden
De app Crashform, die bijna drie jaar geleden door de verzekeringssector werd gelanceerd om de aangifte van ongevallen te vergemakkelijken, kan voortaan door alle betrokken partijen worden gebruikt. In het verleden kon de ongevalsaangifte slechts op één smartphone worden gedaan. "Nu kan dat voor beide bestuurders. Dit moet het gebruik van de app een boost geven", verwacht sectororganisatie Assuralia.
Lees verder

Jos Brech huilt in laatste woord: "Hoeveel pech kan je hebben, dat je een dood kind vindt"
Jos Brech die terechtstaat voor de moord op Nicky Verstappen (11), heeft er spijt van dat hij niet eerder meldde dat hij de jongen dood gevonden had in augustus 1998, vertelde hij huilend in zijn laatste woord. "De angst bekroop me, dat ik bekeken werd, ik had de moed niet."
Lees verder

Eenvoudige quiz legt uit waarom iedereen anders omgaat met de coronamaatregelen. Doe zelf de test
Een nieuwe vergadering van het overlegcomité brengt ook nieuwe maatregelen met zich mee. En iedereen gaat daar op een andere manier mee om. Met deze quiz kan je zelfs achterhalen hoé je er anders mee omgaat. Ben jij een 'Brain' die eerst antwoord wil op al zijn vragen, een 'Rebel' die vooral naar vrijheid verlangt of eerder een 'Buddy' of 'Boss'?
Lees verder

Eenvoudige quiz legt uit waarom iedereen anders omgaat met coronamaatregelen. Doe zelf de test
Een nieuwe veiligheidsraad brengt ook nieuwe maatregelen met zich mee. En iedereen gaat daar op een andere manier mee om. Met een nieuwe quiz kan je zelfs achterhalen hoé je er anders mee omgaat. Ben jij een 'Brain' die eerst antwoord wil op al zijn vragen, een 'Rebel' die vooral naar vrijheid verlangt of eerder een Buddy of Boss?
Lees verder

SHOWBITS. De olifanten van Kathleen en Dries en Kat uit de oude doos
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Blessure De Bruyne toch iets erger dan gedacht, Guardiola: "Kevin zal enkele wedstrijden missen"
Kevin De Bruyne is ook out voor de Premier League-wedstrijd tegen Arsenal van morgen. 'KDB' vroeg in het Nations League-duel tegen Engeland zelf om zijn vervanging, nadien haakte hij af voor de interland tegen IJsland wegens stramheid in de spieren. Onderzoek bij Man City heeft intussen aangetoond dat KDB kampt met een ontstekingsgevoel.
Lees verder