Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

Minstens 7 doden en tientallen gewonden na explosie autobom in Afghanistan

HLN
Minstens 7 doden en tientallen gewonden na explosie autobom in Afghanistan
Bij de explosie van een zware autobom zijn zondagochtend minstens zeven mensen gedood in Ghor, een provincie in het westen van Afghanistan. Minstens 73 anderen raakten gewond, melden de gezondheidsdiensten van Ghor.
Lees verder

IN KAART. Steeds dramatischere cijfers in Luik: elke dag meer dan 1.300 nieuwe besmettingen erbij, bekijk hier de situatie in uw gemeente en provincie
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft stijgen met elke dag nieuwe records. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

IN BEELD. Joren Houtevels is de nieuwe Mister Gay Belgium
Joren Houtevels uit het Vlaams-Brabantse Leuven werd zaterdagavond in het Antwerpse Theater Elckerlyc verkozen tot Mister Gay Belgium 2020. Heel wat BV's woonden de avond bij.
Lees verder

Nu al de vreemdste valpartij van deze Ronde: vluchter Mühlberger haalt zichzelf onderuit met bevoorradingszakje
Zeer vreemde valpartij. Vroege vluchter Gregor Mühlberger (26) wilde een vol bevoorradingszakje weggooien, maar bracht zichzelf zo ten val. Het zakje bleef aan het stuur van de Oostenrijker hangen en hij werd zo onderuit getrokken. Het was een stevige smak. Gelukkig kon Mühlberger wel verder.
Lees verder

Politie neemt hele reeks exotische dieren in beslag na melding over geurhinder
Het wijkteam van Merksem van de politiezone Antwerpen heeft zaterdag in een woning in de Van Stralenlei een hele reeks dieren in beslag genomen. Er waren de voorbije dagen verschillende meldingen binnengekomen van geurhinder en zaterdag liet de bewoner van het bewuste pand de politie eindelijk binnen.
Lees verder

Automobilist rijdt woning binnen na achtervolging door politie in centrum van Denderleeuw
In de Noordstraat in Denderleeuw is afgelopen nacht een bestuurder met zijn Toyota een woning binnengereden nadat hij uit de bocht ging en een ander voertuig raakte. De wagen ging aan het slippen en reed door het raam naar binnen bij Jurgen en Nathalie. "Enkele meters meer naar rechts en de schade was een pak groter geweest", vertelt Jurgen.
Lees verder

Automobilist onder invloed rijdt woning binnen na achtervolging door politie in centrum van Denderleeuw
In de Noordstraat in Denderleeuw is afgelopen nacht een bestuurder uit Denderleeuw met zijn Toyota een woning binnengereden nadat hij aan hoge snelheid uit de bocht ging en een ander voertuig raakte. De bestuurder was ook onder invloed van alcohol. De wagen ging aan het slippen en reed door het raam naar binnen bij Jurgen en Nathalie. "Enkele meters meer naar rechts en de schade was een pak groter geweest", vertelt Jurgen.
Lees verder

Deze chauffeur vond een unieke parkeerplaats: "Wagen hangt hier al sinds vannacht"
In de nacht van zaterdag op zondag belandde in de Oordegemstraat in Vlierzele (Sint-Lievens-Houtem) een Peugeot Partner hoog en droog in de struiken.
Lees verder

LIVE. Nieuwkomer Gelin in de basis bij Antwerp op bezoek bij Zulte Waregem
• Regenboogstadion • 13u30 • Speeldag 9 • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Sam Maes lukt veelbelovende start als 21ste in eerste manche reuzenslalom Sölden, straks tweede run
De Belgische topskiër Sam Maes (22) heeft zijn start in het nieuwe wereldbekerseizoen niet gemist. In de eerste run van de reuzenslalom in Sölden finishte hij als 21ste en valt dus binnen de topdertig al zeker in de punten. Vanaf 13u15 skiet hij de tweede manche.
Lees verder

Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor tsunami: "De situatie in Brussel en Wallonië is de ergste en gevaarlijkste van heel Europa"
Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) staan we "heel dicht bij een tsunami in Brussel en Wallonië". En is de gezondheidssituatie in die regio's de ergste en gevaarlijkste van heel Europa. Dat heeft hij gezegd tijdens het programma C'est pas tous les jours dimanche op Franstalige zender RTL-TVi.
Lees verder

Wielertoerist (68) komt om het leven na aanrijding door personenwagen
In de Plassendaalsesteenweg tussen Oudenburg en Oostende is zondagvoormiddag een fietser (68) om het leven gekomen door een aanrijding. De man maakte deel uit van een groepje van een vijf tal wielertoeristen.
Lees verder

Dealer slaat op de vlucht maar botst tegen politiewagen
Een 18-jarige bromfietser probeerde zaterdagnacht te ontkomen aan een politiecontrole, maar botste na een achtervolging op een politievoertuig. Hij wordt ervan verdacht cannabis te dealen. Tijdens andere acties dit weekend werden nog verschillende dealers opgepakt.
Lees verder

LIVE GIRO. De Gendt mee in ontsnapping in zware bergrit, blijft Almeida indruk maken?
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens staat volledig achter de strengere regels: "Je kan nu niet anders dan drastisch optreden"
Er zit een duidelijke lijn in de maatregelen, meent Herman Goossens, professor microbiologie aan de UAntwerpen. "De rode draad is om mensen zoveel mogelijk thuis te houden. Dat kan ik als wetenschapper alleen maar toejuichen", vertelt hij aan De Morgen.
Lees verder

"Ik heb 500.000 volgers": populaire Karen Damen stoot Kürt Rogiers van zijn troon
Karen Damen heeft een hoera-bericht met wel vijf uitroeptekens op haar sociale media gepost. De 'Familie'-actrice, die nu ook jureert in 'The Masked Singer', liet licht euforisch weten dat ze op Instagram een magische grens had overschreden: "Ik heb 500.000 volgers!! Dat ik een half miljoen volgers heb!!!" Daarmee is ze de absolute koningin in soapland en stoot ze Kürt Rogiers van zijn ongenaakbaar geachte troon.
Lees verder

Ex-partners Peter (56) en Catherine (52) kunnen na hun breuk nog door dezelfde deur: "Als ik een probleem heb, dan kan ik Peter bellen. Andersom ook."
Voor Peter (56) en Catherine (52) kreeg een gedeeld verleden in Saoedi-Arabië een mooi, amoureus vervolg in Vlaanderen. Het werd helaas geen sprookje van 1.001 nacht, want hun huwelijk liep stuk op manke communicatie, uitgedoofde passie en uiteenlopende interesses. Hieronder lees je wat ze nog over elkaar te zeggen hebben. Alle andere artikels uit het dossier 'Ex-files' lees je hier.
Lees verder

Wout van Aert duikt de gracht in, topfavoriet kan zonder erg verder
In de aanloop naar de Kortekeer kwam topfavoriet Wout van Aert samen met een tiental andere renners ten val. De winnaar van onder meer Milaan-Sanremo dook de gracht in, maar kwam er zonder erg vanaf. Van Aert kon vrij eenvoudig weer aansluiten in het peloton. Ook Tim Wellens lag erbij.
Lees verder

"Wie denkt hij wel dat hij is?": Agüero legt hand op schouder van vrouwelijke lijnrechter
Sergio Agüero bevindt zich - vooral op Twitter - in het oog van een stormpje nadat hij zijn hand op de schouder van een vrouwelijke lijnrechter legde. Ongepast, zo klinkt het. City-coach Pep Guardiola wil de zaak niet opblazen. "Ga op zoek naar andere problemen. Dit is niets."
Lees verder

Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt het boetekleed aan: "Besef over vakantie van koning kwam te laat"
De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich 'daarvan bewust moeten zijn', zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
Lees verder