Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Matthew McConaughey doet schokkende onthulling in memoires: “Ik werd seksueel misbruikt tijdens mijn kinderjaren”

HLN
Matthew McConaughey doet schokkende onthulling in memoires: "Ik werd seksueel misbruikt tijdens mijn kinderjaren"
De Amerikaanse acteur Matthew McConaughey (50) deed heel wat opmerkelijke verhalen uit de doeken in zijn nieuwe biografie 'Greenlights'. Daarin had hij het onder andere over zijn moeilijke jeugd en de traumatische ervaringen die hij destijds heeft meegemaakt, zoals seksueel misbruik en de dood van zijn vader.
Lees verder

Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: "Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent"
Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. "Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik", zucht hij. "Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers."
Lees verder

Polen demonstreren tegen strengere abortuswet
In de Poolse hoofdstad Warschau hebben enkele honderden mensen geprotesteerd tegen de strengere abortuswet. Vanaf nu is het in het land verboden om een abortus uit te voeren als de foetus afwijkingen vertoont. Vanavond zijn er nog meer protesten gepland.
Lees verder

Schotse rusthuisbewoonster (104) deelt hartverscheurende laatste wens: "Ik wil mijn familie bij mij, dat is mijn recht"
Haar familie na 7 maanden terugzien, dat is alles wat de 104-jarige Mary Fowler nog wil. De Schotse rusthuisbewoonster deelde die laatste wens in een hartverscheurende videoboodschap. "Ik wil mijn gezin bij mij, dat is mijn recht. Help mij!"
Lees verder

Terwijl alles over corona gaat, is er ook nog één klimaatstaker in Gent
Helemaal alleen maar vol overtuiging. Zo stond Sandrine Mairesse (28) vanmorgen voor het stadhuis van Gent. "Ik sta hier voor het klimaat, want dat is ook nog steeds een probleem", stelt ze, "en ik doe dit in het kader van Fridays for Future, een wereldwijde actie. Ik kom elke week terug."
Lees verder

"Natuurlijk was Pelé beter dan Messi": Paul Van Himst en Hugo Camps halen herinneringen op aan de 80-jarige Braziliaanse voetbalgod
Pelé blaast vandaag 80 kaarsjes uit. De levende voetballegende schitterde twee decennia tussen 1958 en 1977 in een tijd dat tv-verslaggeving beperkt was. Ex-Anderlechtspeler Paul van Himst (77), die nog tegen Pelé gevoetbald heeft, en onze columnist-voetbalromanticus Hugo Camps (77) zagen wel met éigen ogen hoe hij de titel als de 'beste voetballer ooit' verdient: "Pelé speelde al modern voetbal in de jaren vijftig."
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht genomineerd voor Wablieft-prijs
Het radioprogramma "De Inspecteur", viroloog Steven Van Gucht en de website "De Welzijnswijzer" van de stad Roeselare zijn dit jaar de drie kanshebbers op de Wablieft-prijs. Met die prijs wordt een persoon, project of organisatie bekroond die duidelijke taal hanteert. De winnaar wordt op 15 december bekendgemaakt.
Lees verder

Van "we zijn in shock" tot "we begrijpen dat gezondheid voorgaat": pretparken reageren verdeeld op verplichte sluiting
De pretparken moeten opnieuw de deuren sluiten, en dat tot minstens 19 november. Dat maakten premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten deze ochtend bekend na het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen gisterenavond. Wij legden ons oor te luister bij Plopsa, Bellewaerde en Plopsaland.
Lees verder

LIVE GIRO. Campenaerts voert schifting door, RCS-baas Vegni na inkorten etappe: "Iemand zal hiervoor opdraaien"
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe was oorspronkelijk 258 kilometer lang, maar onder druk van enkele teams is de rit ingekort tot 124 kilometer. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder

Andorra gaat massaal testen "om skiseizoen te redden"
Andorra, het ministaatje in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje, gaat massaal testen op het nieuwe coronavirus, bij de eigen bevolking en bij de buitenlandse seizoenarbeiders. De regering probeert zo om het skiseizoen, één van de belangrijkste pijlers van de economie in Andorra, te redden.
Lees verder

Frankrijk bereid visserij in te perken voor brexit-deal
Zoals bekend is de toegang van Europese vissers tot de Britse visgronden een groot struikelblok in de onderhandelingen. De Europese handelsdelegatie waarschuwde eerder dat wat de EU betreft er geen handelsakkoord komt zonder afspraken over de visserij.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Putseys (74) schuldig aan doodslag na fatale burenruzie. Procureur eist 15 jaar cel
De 74-jarige Roger Putseys is schuldig aan doodslag. Tot dat oordeel zijn de twaalf juryleden vrijdagnamiddag gekomen. De zeventiger kreeg 's ochtends het laatste woord in het Leuvense assisenhof. "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten", richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Putseys (74) schuldig aan doodslag na fatale burenruzie die beslecht werd met koksmes op oprit: "Van wettige zelfverdediging of uitlokking is geen sprake"
De 74-jarige Roger Putseys is schuldig aan doodslag. Tot dat oordeel zijn de twaalf juryleden vrijdagnamiddag gekomen. De zeventiger kreeg 's ochtends het laatste woord in het Leuvense assisenhof. "Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten", richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vluchters zijn eraan voor de moeite, op naar duel Ackerman-Bennett?
Na drie dagen vol klimkilometers kunnen de sprinters in de vierde rit van de Vuelta eindelijk hun hart ophalen. De etappe is overwegend vlak, een massasprint lijkt onvermijdelijk. De topfavorieten voor de ritzege zijn Sam Bennett en Pascal Ackermann, maar ook Jasper Philipsen moet in staat geacht worden om mee te doen voor de overwinning. Op deze pagina volgt u de etappe vanop de eerste rij.
Lees verder

Cerny verschalkt Belgen in veelbesproken ingekorte Giro-rit, Campenaerts op dichtste ereplaats
Josef Cerny (CCC) schreef de negentiende etappe van de Giro achter zijn naam. De Tsjech was de beste uit een kopgroep, waar ook Victor Campenaerts, Sander Armée en Iljo Keisse deel van uitmaakten. De rit werd na rennersprotest ingekort. Geen 258, maar wel 124 kilometer. "Hier zal iemand voor moeten opdraaien", was Giro-baas Mauro Vegni woest.
Lees verder

Belgische staat niet in beroep tegen veroordeling over opvang asielzoekers
De Belgische staat gaat niet in beroep tegen de recente veroordeling over de opvang van asielzoekers. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Volgens Mahdi moet er binnen de 30 dagen een oplossing zijn om dwangsommen te vermijden.
Lees verder

Bennett remonteert Philipsen in de laatste rechte lijn, Roglic behoudt leiderstrui
Sam Bennett heeft de eerste sprinterskans in de Vuelta met beide handen gegrepen. De Ier won de vierde rit na een snelle sprint. Bennett remonteerde Jasper Philipsen in de laatste rechte lijn. Mareczko werd derde, Primoz Roglic behoudt z'n rode leiderstrui.
Lees verder

ULB-epidemioloog richt zich tot influencers: "Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf"
De in Franstalig België bekende epidemioloog Marius Gilbert doet een hartstochtelijke oproep naar influencers nu het aantal ziekenhuisopnames in het Brussels Gewest en in Waalse steden aan een schrikbarend tempo blijft toenemen. "Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf", tweette de professor van de Université Libre de Bruxelles (ULB) na afloop van de persconferentie van het Overlegcomité.
Lees verder

ONZE OPINIE. De halve waarheden van experten en politici dragen in deze crisis bij aan het gebrek aan burgerzin om de maatregelen te blijven volgen
Wanneer ministers en experten de volledige waarheid niet vertellen, ondergraven ze hun eigen geloofwaardigheid. Twee van onze belangrijkste gidsen doorheen deze coronacrisis hebben deze week tegen die regel gezondigd: minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Lees verder

Erdogan bevestigt Turkse test met Russisch S-400-raketafweersysteem
Turkije heeft enkele dagen geleden inderdaad een test uitgevoerd met het Russische S-400-raketafweersysteem. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vrijdag bevestigd. Hij voegde er aan toe dat dergelijke testen ook in de toekomst nog zullen plaatsvinden.
Lees verder