Doorgaan naar hoofdcontent

Manifestaties tegen coronamaatregelen: tientallen aanhoudingen en oproerpolitie tegenover 200 betogers in Jubelpark, ...

HLN
Manifestaties tegen coronamaatregelen: tientallen aanhoudingen en oproerpolitie tegenover 200 betogers in Jubelpark, geen incidenten bij gedoogde actie aan Noordstation
De Brusselse politie heeft zondag snel een einde gemaakt aan een betoging tegen de coronamaatregelen in het Jubelpark. Er werden enkele tientallen aanhoudingen verricht, maar een aanzienlijke groep is vervolgens richting Noordstation getrokken. Daar was de Bolivarlaan het toneel voor een andere actie, die evenzeer tegen de coronamaatregelen was gericht, maar wel mocht plaatsvinden.
Lees verder

Verslagenheid in Gullegem groot na gezinsdrama dat moeder en dochter het leven kost: "Veroordeel niet maar zorg voor elkaar"
Het gezinsdrama waarbij een moeder vrijdag haar jarige dochter (17) doodstak en daarna uit het leven stapte, zorgt voor veel beroering in de Wevelgemse deelgemeente Gullegem. "Zo'n voornaam en enthousiast meisje, niet te vatten", klinkt het. Ook burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) is diep onder de indruk. "Laat ons vooral goed voor elkaar zorgen", zegt hij. "Daar hebben we in deze sombere tijden meer dan nood aan."
Lees verder

Handelsgesprekken tussen Britten en EU verlengd tot woensdag
De gesprekken over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie worden verlengd tot en met woensdag. Dat heeft een Britse regeringsfunctionaris tegen het persbureau Bloomberg gezegd.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Cameron Diaz en Benji Madden kopen nieuwe villa in Beverly Hills
Cameron Diaz (48) en haar echtgenoot Benji Madden (41) hebben samen een nieuw optrekje gekocht in Beverly Hills, Los Angeles. Ze betaalden 14,7 miljoen dollar (12,4 miljoen euro) voor de luxueuze villa.
Lees verder

Echtpaar stapt samen uit het leven bij het graf van hun zoon (26): "Rouwen kent geen eindpunt"
Op het kerkhof in Aalst zijn zaterdagochtend twee lichamen gevonden aan een graf. Een bejaard echtpaar had besloten om uit het leven te stappen, bij het graf van hun zoon. "Rouwen kent geen eindpunt. Zij wilden terug bij hun zoon zijn", zegt psychotherapeute Lies Scaut.
Lees verder

Antwerp is de ploeg van 't Stad: Mbokani bezorgt zijn team zege én de leidersplaats na dolle derby
Antwerp is de ploeg van 't Stad. En voorlopig zelfs ook de leider in de Jupiler Pro League. 't Kostte de mannen van Ivan Leko bloed, zweet en tranen, maar ze wonnen vanmiddag wel met 3-2 van Beerschot na een hoogst vermakelijke derby. Mbokani kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinnaar.
Lees verder

Bekende YouTuber Kastiop (22) sinds vrijdag vermist: "Hij heeft even tijd nodig, het gebrek aan sociaal contact door corona weegt op hem"
Kacper Przybylski (22) is nog altijd niet terecht. De Hasseltse YouTuber verliet zijn ouderlijke woning aan de Windmolenstraat, en sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. "Ik weet zeker dat Kacper niemand kwaad wilde doen door weg te lopen", reageert huisgenoot Vincent Frère. "Hij had het de laatste tijd gewoon wat moeilijk door een gebrek aan sociale contacten. Ik hoop dat hij weet dat zijn vrienden, familie, mama en fans hem zo hard missen. Ik hoop dat Kacper dit ziet en snel thuiskomt."
Lees verder

LIVE F1. Hamilton op weg naar nieuw record, Brit rijdt vrij comfortabel voorop
Primeur in Portugal vanmiddag, waar in Portimão op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão voor het eerst een Formule 1-wedstrijd wordt gereden. Hamilton vertrekt voor de 97ste keer vanop de pole, al was ploegmaat Bottas sneller tijdens de drie vrije trainingen gisteren. Wie gaat er met de overwinning aan de haal? U kan het hier LIVE volgen.
Lees verder

Lewis Hamilton wint in Portimão 92ste GP na chaotische openingsfase en breekt legendarisch record Schumacher
Lewis Hamilton heeft weer een nieuw record te pakken. In het Portugese Portimão - dat voor het eerst de F1 mocht ontvangen - bleef de Brit na een chaotische openingsfase zijn ploegmaat Bottas voor. Verstappen vervolledigt het podium. Voor Hamilton is het zijn 92ste GP, daarmee steekt hij Michael Schumacher de loef af.
Lees verder

Gezond uit het zuiden: 3 favoriete mediterrane lekkernijen van een olijfolie-experte
In haar nieuwe boek ontrafelt olijfolie-experte Wilma Van Grinsven-Padberg de geheimen van de mediterrane keuken, want die zou één van de gezondste ter wereld zijn. Waarom worden mensen in het mediterrane gebied gezonder en slanker oud? Experts leggen de bijzondere levensstijl uit en foodies uit het zuiden delen hun favoriete recepten. Wij geven alvast een voorproefje uit Het mediterrane dieet.
Lees verder

OVERZICHT. Dit zijn alle nieuwe coronamaatregelen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië
Sinds vrijdag zijn over heel het land heel wat nieuwe maatregelen getroffen om de grote verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vrijdag werden de maatregelen voor cultuur, sport en vrije tijd voor het hele land aangescherpt, terwijl in Wallonië en Brussel nog strengere maatregelen werden ingevoerd. Vlaanderen besliste om, naast de strengere federale maatregelen, voorlopig geen andere verstrengingen door te voeren. Wij zetten alle maatregelen per regio op een rijtje.
Lees verder

ONS RAPPORT. Vier Antwerp-spelers charmeren met 7 op 10, Holzhauser flirt met buis
Antwerp kroonde zich tot 'de Ploeg van 't Stad' na een vermakelijke stadsderby tegen Beerschot. In ons rapport haalt niemand meer dan 7 op 10, vier Beerschot-spelers ontsnapten aan een buis. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

TV TIPS. Amoureuze stress bij Junior Planckaert en wie kraakt de Code van Coppens dit keer als eerste?
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

LIVE GIRO. Jai Hindley of Tao Geoghegan Hart gaan van start: wie pakt het roze in Milaan?
Wie op voorhand had gezegd dat deze Giro zou beslecht worden in een tijdrit tussen Jai Hindley (24) en Tao Geoghegan Hart (25) was drie weken geleden wellicht eens weggelachen. Toch is in dit knotsgek jaar niets minder waar. Vanaf 13u40 vlammen de renners 15,7 kilometer tegen de klok naar Milaan. Aan het eind wacht de Trofeo Senza Fine!
Lees verder

Paus zal 13 nieuwe kardinalen benoemen: voor het eerst ook een Afro-Amerikaan
Paus Franciscus heeft vandaag aangekondigd dat hij de komende maand dertien nieuwe kardinalen zal creëren, onder wie voor het eerst een Afro-Amerikaan.
Lees verder

SHOWBITS. Orlando Bloom ging vissen en Kato heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SOS wintertijd: slaapexpert geeft tips zodat de kinderen niet al om 5 uur naast je bed staan
Vroeger was de overgang op wintertijd iets om naar uit te kijken: je mocht een uur langer onder je dekbed blijven liggen. Heb je kleine kinderen thuis, dan is het verzetten van de klok vaak een regelrechte ramp. Voortaan staan die schatten niet om zes uur 's morgens te gillen om aandacht, maar begint het circus al om vijf uur. Hoe beperk je de wintertijdschade voor het hele gezin? Slaapdeskundigen Stephanie Molenaar en Merel Obermeijer geven advies. "Je kind ineens een uur later naar bed brengen is geen goed idee."
Lees verder

LIVE VUELTA. Izagirre ontsnapt op slotklim, kan hij volhouden en Roglic onder druk zetten?
Daags voor de rustdag staat er in de Vuelta opnieuw een finish bergop op het menu. De zesde etappe zou normaal gezien aankomen op de Tourmalet, maar de coronacrisis besliste daar anders over. De streep ligt nu op de Aramón Formigal. Een nieuwe kans voor de vluchters? Volg het hier LIVE!
Lees verder

CD&V vraagt maatregelen voor Brussels openbaar vervoer
Dat Brussel strengere coronamaatregelen invoert, is volgens oppositiepartij CD&V een goede zaak. Maar de partij dringt aan op maatregelen rond het openbaar vervoer. "In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.
Lees verder

Doen 'overwerkte' Belgische labo's coronatesten voor Nederlandse overheid? De waarheid is genuanceerder
Er ontstond dit weekend op sociale media ophef over het feit dat Belgische labo's coronatesten zouden analyseren voor de Nederlandse overheid. En dat terwijl België zijn teststrategie wijzigde om onder meer de druk in de labo's te verlichten. De waarheid is genuanceerder.
Lees verder