Doorgaan naar hoofdcontent

Macron na terreuraanslag: ‘Het obscurantisme en het geweld zullen niet winnen’

Macron na terreuraanslag: 'Het obscurantisme en het geweld zullen niet winnen'

De Franse president Emmanuel Macron heeft de aanslag van vrijdag, waarbij een leraar op straat werd vermoord, streng veroordeeld. Verschillende mensen, familieleden van de dader, maar ook ouders van leerlingen, zijn ondertussen opgepakt. De dader werd gedood door de politie.

Lees verder

Echtgenote Bart De Pauw: 'Hij heeft dingen gedaan die niet oké zijn, maar niks dat beoordeeld moet worden door een rechter'

Ines De Vos, de echtgenote van Bart De Pauw, erkent dat haar man in het verleden 'dingen heeft gedaan die niet oké zijn', maar vindt die niet zwaarwichtig genoeg om een proces te rechtvaardigen. Dat zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Robinho is alweer weg bij Santos na aanhoudend protest

Na aanhoudend protest van supporters en sponsors is het contract van de Braziliaanse aanvaller Robinho bij Santos in onderling overleg opgeschort, opdat de ex-international zich volledig kan concentreren op de rechtszaak die in Italië tegen hem loopt, zo maakte de club vrijdag bekend.

Lees verder

Trump op rally: 'Sluit de Bidens op, Bidens zoon is als een stofzuiger'

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Georgia heeft president Trump gezegd dat het gezin van van Joe Biden in de gevangenis zou moeten worden geplaatst. 'De familie is een criminele onderneming.'

Lees verder

Nederlandse koning breekt vakantie in Griekenland af na ophef

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima keren terug naar Nederland nadat er commotie was ontstaan rond hun 'weinig respectvolle houding in deze coronatijden'.

Lees verder

512 extra coronacontroles in de Giro uitgevoerd: niemand positief

Na de vele coronabesmettingen op de eerste rustdag van de Giro en de ongerustheid die dat teweegbracht bij teams en renners heeft de Giro-organisatie en UCI afgelopen donderdag en vrijdag 512 extra coronatests afgenomen bij de renners en de omkadering van de teams. Geen enkele van die 512 tests bleek positief. Dat meldt de organisatie en de UCI. Op de tweede rustdag op 19 oktober een nieuwe reeks corona-controletests worden uitgevoerd.

Lees verder

Onze man in de VS: 'Veel mensen willen hier tot het uiterste gaan als hun kamp verliest'

Over enkele weken is het zover: dan kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. In de peilingen lijkt de democratische kandidaat Joe Biden als winnaar naar voren geschoven te worden, maar geven die peilingen een correct beeld van wat zich in de realiteit bij de kiezers afspeelt? Buitenlandjournalist Steven De Foer trok naar de Verenigde Staten om het hun op de man af te vragen. Eerste stop: swing state Pennsylvania.

Lees verder

Ardern op weg naar absolute meerderheid in Nieuw-Zeeland

Zittend premier Jacinda Ardern wint de verkiezingen in Nieuw-Zeeland met een heel grote voorsprong. Haar partij Labour lijkt zelfs op weg naar een absolute meerderheid.

Lees verder

Minister van Financiën kleeft bedrag op bijdrage grootste vermogens: '250 à 300 miljoen, per jaar'

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft voor het eerst zelf een bedrag geplakt op de financiële bijdrage die de federale regering zal vragen van de mensen met 'de grootste draagkracht'.

Lees verder

Geen CrossCup voor Nieuwjaar, Mol en Roeselare uitgesteld naar maart

De organisatie van de CrossCup, het regelmatigheidscriterium in het veldlopen, heeft de manches van Mol en Roeselare uitgesteld van november naar maart volgend jaar. Dat maakten de organisatoren zaterdag bekend. Er komen op die manier geen wedstrijden voor Nieuwjaar.

Lees verder

Jepchirchir loopt snelste tijd ooit op halve marathon in vrouwenrace, Lauwaert 38e in persoonlijk record

De Keniaanse Peres Jepchirchir heeft zaterdag tijdens het WK halve marathon in het Poolse Gdynia haar eigen wereldrecord in de 'women-only races' bijgesteld. Ze liep naar goud in 1u05:16. Nina Lauwaert finishte als 38e in een persoonlijk record van 1u11:33.

Lees verder

Franse WK-leider Fabio Quartararo crasht zwaar op Spaans circuit

De Franse WK-leider Fabio Quartararo (Yamaha) is zaterdag op het Circuit Motorland Aragon zwaar ten val gekomen tijdens de derde vrije oefensessie voor de Grote Prijs motorsport van Aragon in de MotoGP-klasse.

Lees verder

Zo ziet het steunpakket voor de horeca eruit

Zowel de federale als de Vlaamse regering voorzien extra steun voor de horeca nu restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Zo ziet het steunpakket eruit.

Lees verder

Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen sluiting cafés en restaurants

Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt ceo Matthias De Caluwe. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.'

Lees verder

Waasland-Beveren – KV Oostende is eerste match Jupiler Pro League die wordt uitgesteld door corona

De eerste afgelasting in 1A is een feit: Waasland-Beveren-KV Oostende is afgelast. Bij de Waaslanders zouden maar liefst zestien positieve coronagevallen zijn. Het gaat om 13 spelers en drie stafleden. KV Daardoor kan er logischerwijs niet gespeeld worden.

Lees verder

Eén huisarts veroorzaakt corona-uitbraak in Kruisem

In de gemeente Kruisem in Oost-Vlaanderen is een corona-uitbraak vastgesteld die terug te brengen is naar één arts. De huisarts zou de voorschriften van het dragen van een mondmasker niet strikt hebben nageleefd. Dat meldt burgemeester Joop Verzele (CD&V).

Lees verder

Ruben Bemelmans geeft forfait voor European Open na positieve coronatest

Ruben Bemelmans (ATP 219) moet verstek laten gaan voor het European Open, het ATP-toernooi dat maandag van start gaat in de Lotto Arena in Antwerpen. Dat heeft toernooidirecteur Dick Norman zaterdag laten weten in een videoconferentie.

Lees verder

Na de aanslag, de angst bij Franse leerkrachten: 'Wat kunnen we nu nog zeggen in de klas?'

Franse leerkrachten zijn in shock nadat een collega van hen gisteren onthoofd werd omdat hij Mohammedcartoons getoond had in zijn les. Ze vragen zich af hoe ze nog kunnen vertellen over vrije meningsuiting zonder hun leerlingen en hun ouders tegen de borst te stuiten.

Lees verder

Op 120 meter onder de grond aan klifduiken doen, het kan in een Roemeense zoutmijn

Klifduikers Rhiannan Iffland en Constantin Popovici hebben wel een heel bijzondere locatie uitgezocht om er hun sport te beoefenen. De twee maakten voor een keer geen sprongen in een zwembad of in de buitenlucht, maar wel 120 meter onder de grond in een oude Roemeense zoutmijn. Het levert bijzondere beelden op, bekijk ze in bovenstaande video.

Lees verder

Bestuurder die inreed op betoging: 'We moesten vluchten nadat betogers ons eerst hadden aangevallen'

De bestuurder die vrijdagavond met een auto inreed op een betoging van Vlaams-nationalisten in Puurs, wordt vanmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zijn twee passagiers zijn vrijgelaten. De drie verklaarden dat zij eerst werden aangevallen door betogers. 'Ze moesten op de vlucht slaan, nadat de ruit van hun auto door betogers werd ingeslagen.'

Lees verder

Brandweer speurt in water naast looptraject naar vermiste jogger

Met man en macht wordt al sinds vrijdag in en rond de Blaarmeersen gezocht naar Pieter-Jan Huygens. De 32-jarige man uit Lede ging donderdag in de late namiddag joggen in het populaire Gentse recreatiedomein. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Lees verder

Dader van moord op Franse leraar was erkende vluchteling van 18

De 18-jarige man van Tsjetjeens-Russische komaf die vrijdag een Franse leraar onthoofde nabij Parijs, bevond zich legaal in Frankrijk. Abdoullakh Abouyezidovitch A. had het statuut van erkende vluchteling. Dat heeft de Franse antiterrorismeprocureur zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

'Mijn vrienden in China willen niet naar het buitenland reizen. Ze zijn bang van het virus.'

Europa landen nemen drastische maatregelen om de tweede coronagolf af te remmen. Ook in China zijn er sinds het prille begin in Wuhan nieuwe uitbraken geweest. Testen en soms een lokale lockdown zijn de Chinese middelen. Maar China lijkt opnieuw in een precoronatijdperk te leven. 'Het masker wordt enkel nog voor de show gedragen.'

Lees verder

'Ageless Love' van Delphine van Saksen-Coburg onthuld in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas is zaterdag de sculptuur 'Ageless Love' van Delphine van Saksen-Coburg onthuld. Het was het eerste publieke optreden van de prinses van België sinds ze haar nieuwe titel kreeg. 'Maar ik blijf wie ik ben.'

Lees verder

Buffalo's verkeren na blamage tegen Cercle Brugge opnieuw in crisis

AA Gent kon op bezoek bij Cercle Brugge op geen enkel moment de partij controleren en slaagde er nooit in om een vervolg te breien aan de hoopgevende 5-1 zege tegen Beerschot. Het werd een 5-2-blamage die coach Dedecker alleen maar meer kopzorgen brengt.

Lees verder

Ganna blaast iedereen weg in tweede tijdrit, Almeida steviger in het roze

Filippo Ganna heeft zaterdag ook de tweede tijdrit van de Giro gewonnen. Een beresterke Thomas De Gendt kwam twee seconden te kort voor een plaats op het podium. Joao Almeida staat nog steviger in het roze. De Portugees van Deceuninck-Quick-Step smeerde - behalve Wilco Kelderman - alle andere concurrenten meer dan een minuut aan.

Lees verder

Beerschot houdt schietoefeningen tegen STVV en wint met 6-3

Beerschot heeft zich voortreffelijk hersteld van de oplawaai op het veld van AA Gent, net voor de interlandbreak. Nochtans speelden de Mannekens niet uitermate sterk, het was vooral het bezoekende Sint-Truiden dat bedroevend slecht acteerde.

Lees verder

KV Mechelen van hemel naar de hel tegen Kortrijk

Geen glorieuze comeback voor Steven Defour bij KV Mechelen. De Mechelse comeback kid bleef tegen Kortrijk 90 minuten op de bank en zag hoe zijn ploeg alweer ongelukkig ten onder ging met 1-2. KV Mechelen blijft door de nederlaag onderin het klassement steken. Kortrijk klimt door de winning goal van Makarenko op naar de middenmoot.

Lees verder

Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty.

Lees verder

Ruim 2.250 coronapatiënten in ziekenhuis

Er lagen zaterdag 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Dat blijkt zondagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Warmere dagen op komst

Zondag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele buien bij relatief frisse maxima tussen 8 en 13 graden. Midden volgende week wordt het gevoelig warmer, maar ook onstabieler, voorspelt het KMI.

Lees verder

Heb ik griep of corona? Zo herkent u het verschil

Nu de dagen stilaan korter en kouder worden, komt het seizoen van de griep eraan. Hoewel de symptomen van de griep op het eerste gezicht goed gelijken op die van covid-19, is het toch mogelijk een onderscheid te maken. In bovenstaande video zetten we de symptomen van beide virussen tegenover elkaar.

Lees verder

Israël start officiële diplomatieke relaties op met Bahrein

Israël en Bahrein formaliseren zondag officieel de normalisering van hun diplomatieke relaties. Dat gebeurt tijdens een ceremonie in Manama, de hoofdstad van Bahrein.

Lees verder

Koeien 'ontspannen zich' als mensen tegen ze praten

Vriendelijke woorden zijn goed voor koeien. Vooral als die rechtstreeks worden uitgesproken door mensen die naast hen staan in plaats van via een bandopname. Een studie, die de invloed van spreken en aaien op dieren heeft onderzocht, is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Psychology.

Lees verder

Britse bedrijven vragen politici om Brexit-akkoord te sluiten

Meer dan zeventig belangenbehartigers van Britse bedrijfssectoren, die gezamenlijk meer dan zeven miljoen werknemers in dienst hebben, doen een laatste poging om politici over te halen terug te keren naar de onderhandelingstafel over de brexit. Ze willen voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie vertrekt zonder handelsakkoord.

Lees verder