Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Losada schuift favorietenrol door naar Antwerp: “Zij staan verder, maar dat is geen schande”

HLN
Losada schuift favorietenrol door naar Antwerp: "Zij staan verder, maar dat is geen schande"
Hoewel Beerschot voor Antwerp staat in het klassement deed Beerschottrainer Hernan Losada op zijn persmoment voor de derby alle moeite om de favorietenrol af te schuiven. "Antwerp kan twee of drie ploegen opstellen. Zij staan verder dan wij, maar dat is ook geen schande."
Lees verder

Oplichters ontfutselen vrouw (67) uit Meerhout 15.000 euro via WhatsApp: "Ze halen de zwaksten eruit, het is eigenlijk sociale hacking"
Een vrouw (67) uit Meerhout is het slachtoffer geworden van een opvallende vorm van fraude via berichtendienst WhatsApp. De oplichter deed zich voor als de zoon van het slachtoffer – met als smoesje dat hij een nieuw nummer heeft omdat zijn gsm stuk is – en slaagde er zo in de vrouw te overtuigen drie keer ongeveer 5.000 euro over te schrijven. "Ze hebben helaas een zeer vette kluif aan haar gehad", doet haar schoonzoon het verhaal. "Haar droom om een nieuw autootje te kopen kan ze nu wel vergeten."
Lees verder

LIVE. Elio Di Rupo kondigt "gedeeltelijke lockdown" af voor Wallonië. Van Ranst: "Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen"
Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering aangekondigd tijdens een persconferentie. De avondklok gaat in Franstalig België al in om 22 uur en duurt tot 6 uur 's ochtends. Di Rupo kondigde nog meer verstrengingen aan. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 19 november. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan het mogelijk "als inspiratie" dienen voor Vlaanderen.
Lees verder

Elio Di Rupo kondigt "gedeeltelijke lockdown" af voor Wallonië. Van Ranst: "Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen"
Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering aangekondigd tijdens een persconferentie. De avondklok gaat in Franstalig België al in om 22 uur en duurt tot 6 uur 's ochtends. Di Rupo kondigde nog meer verstrengingen aan. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 19 november. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan het mogelijk "als inspiratie" dienen voor Vlaanderen.
Lees verder

Giro-baas Vegni furieus na ingekorte etappe door rennersprotest: "Geen sprake van dat ik prijzengeld uitdeel"
Giro-baas Mauro Vegni was absoluut niet tevreden over het rennersprotest en de negentiende Giro-etappe die daardoor ingekort werd. "Iemand zal hiervoor moeten opdraaien" Vegni wil alvast het prijzengeld inhouden. "Vandaag werd er niet gekoerst. Geen sprake van dat ik dat uitdeel."
Lees verder

Superprestige van Ruddervoorde zonder publiek, maar wel ingezegend in kerk: "We schatten het verlies op 70.000 euro"
Ook het veldritseizoen ziet zich ondermijnd door corona, maar de eerste Superprestige op Belgische bodem in Ruddervoorde vindt zaterdag wel plaats. Organisator Wim Pyfferoen schat het verlies zonder fans op 70.000 euro. "Dit kunnen we geen twee jaar doen."
Lees verder

Wat is die plastic koker waarin coronapatiënten vervoerd worden?
Het waren hallucinante beelden die te zien waren in het Luikse CHC-ziekenhuis, patiënten die in plastic kokers getransporteerd werden. Het zijn opvouwbare isolatiekamers met een eigen luchtfiltratiesysteem, "een beschermingsmiddel tegen extreem besmettelijke en extreem dodelijke virussen die een patiënt hebben besmet".
Lees verder

Vader van leerling blijft aangehouden in onderzoek naar onthoofding van geschiedenisleraar
De vader van leerling Brahim Chnina, die woensdag in verdenking gesteld werd wegens "medeplichtigheid aan terroristische moord" in het onderzoek naar de dood van leraar Samuel Paty in Conflans-Sainte-Honorine, is vrijdag in voorlopige hechtenis genomen, zo is van het nationale antiterreurparket en van zijn advocaat vernomen.
Lees verder

LIVE. Kompany zet Zulj en Bundu in de basis tegen KV Kortrijk
• Tiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion • KV Kortrijk en Anderlecht hebben allebei veertien punten
Lees verder

Bedenker 'Emily in Paris' reageert op ophef rond Netflixreeks
Niet alle kijkers zijn even enthousiast over de Netflix-serie 'Emily in Paris'. Vooral in Frankrijk kreeg de show, die begin deze maand verscheen, flink wat kritiek vanwege de clichés over de hoofdstad en zijn inwoners. Bedenker Darren Star (59) heeft er echter geen spijt van dat "Parijs door een betoverende lens is bekeken."
Lees verder

Reconstructie van het Overlegcomité: "Als het aan Vandenbroucke had gelegen, was het nog iets strenger geweest"
Dat het publiek uit de stadions verbannen moest worden, daar was het Overlegcomité het gisteravond snel over eens. De discussie ging vooral over cultuur, evenementen én de dierentuinen. "Als het aan Vandenbroucke had gelegen, was het nog iets strenger geweest."
Lees verder

Kinderen staan als één blok achter vader die in cel zit als moordverdachte van moeder: "Hopelijk is papa snel terug thuis"
"Pijnlijk. Én onrechtvaardig." Zo noemt Elke Bohnen (35) het feit dat haar vader in de gevangenis van Hasselt opgesloten zit op verdenking van de moord op haar moeder, meer dan twee jaar geleden. "Mijn broer, zus en ik staan voor 200 procent achter papa. We hebben nog geen seconde aan zijn onschuld getwijfeld - ook nu niet." Ze hopen één ding: "Dat papa snel terug thuis is."
Lees verder

Amper naar de aula en niet meer pendelen tussen kot en thuis: "Het is niet meer leuk om student te zijn"
Virologen roepen studenten op om de komende maand ofwel op kot te blijven ofwel thuis, want als ze voortdurend heen en weer pendelen is de kans groot dat ze hun ouders of grootouders gaan besmetten. Maar vier weken enkel thuis of op kot blijven, daar hebben de studenten niet veel zin. En ook het feit dat ze amper nog naar de aula kunnen, begint zwaar door te wegen.
Lees verder

Een jawoord, een arrestatie en twee slachtoffers: heftige aflevering 'Familie' doet de spanning stijgen
Het is de kijkers deze week niet ontgaan: het ging er heftig aan toe in 'Familie'. Met als ontknoping de extra spannende aflevering van vrijdagavond, die eindigde met een jawoord, een arrestatie en een tweede slachtoffer. Zo gaat 'Familie' met enkele prangende vragen het weekend in.
Lees verder

Belgische atleten juichen komst vaccin voor Olympische Spelen toe
Het nieuws dat er in 2021 vaccins beschikbaar zullen zijn voor de atleten die zich selecteerden voor de Olympische Spelen, wordt positief ontvangen door Belgische sporters die al zeker zijn van hun ticket voor Tokio. De teneur: "Ik heb er geen probleem mee om me laten inenten, op voorwaarde dat het honderd procent veilig is."
Lees verder

LIVE. Wie wordt ontmaskerd? Volg hier 'The Masked Singer' aflevering 6
Een nieuwe vrijdag, een nieuwe 'The Masked Singer'. Ook tijdens de zesde show zetten Jens Dendoncker (30), Julie Van den Steen (28) en Karen Damen (45) hun speurtocht naar de bekende gezichten achter de maskers onverminderd verder. Ze krijgen deze keer de hulp van gastspeurder Vincent Banić (32), al moet er ook weer afscheid worden genomen van een deelnemer. Wie de wedstrijd uiteindelijk moet verlaten, kan je hier live volgen.
Lees verder

LIVE. 0-1! Jakubech gaat in de fout, Nmecha straft de blunder van de Kortrijk-doelman af
• Tiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion • KV Kortrijk en Anderlecht hebben allebei veertien punten
Lees verder

Van Ranst begrijpt knuffelende voetballers niet: "Ik zeg al maanden dat dit niet verstandig is"
Covid-19 grijpt het Belgische voetbal steeds steviger naar de keel. Drie Jupiler Pro Leaguewedstrijden van dit weekend worden uitgesteld door een golf aan besmettingen. Hun gedrag op het veld - denk aan de gezamenlijke juichmomenten - doet daar volgens viroloog Marc Van Ranst geen goed aan. "Ik zei een aantal maanden geleden al dat dat niet verstandig is. Testen alleen beschermt niemand tegen infectie. Men zegt dat voetbal dusdanige grote emoties teweegbrengt dat het vieren samen onweerstaanbaar is. Ik heb daar mijn idee over... Maar goed. Ik heb daar al genoeg ambras over gekregen toen ik dit de eerste keer vertelde."
Lees verder

Dit monster is de ideale gezinsauto voor ouders met race-aspiraties
De Brabus Rocket 900 is 888 pk sterk en heeft een trekkracht van 1250 Newtonmeter. Daarmee ben je zo bij de Ikea en sleep je moeiteloos de zwaarste caravans voort - desnoods over het circuit.
Lees verder

Kathleen Aerts haalt opgelucht adem na 'The Masked Singer': "Dankzij Zeemeermin ben ik verlost van mijn claustrofobie"
Het avontuur van Kathleen Aerts (42) in 'The Masked Singer' zit erop. Onder het masker van Zeemeermin heeft de gewezen K3-zangeres, die bekendstaat om haar eeuwige glimlach, geregeld de traantjes verbeten. 'Claustrofobie zit in de familie. Ik dacht dat ik ging sterven in mijn kostuum.'
Lees verder