Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE VUELTA. Vijf renners - met Valverde - strijden voor etappewinst, klassementsmannen voeren geen oorlog

HLN
LIVE VUELTA. Vijf renners - met Valverde - strijden voor etappewinst, klassementsmannen voeren geen oorlog
Het Vueltapeloton heeft vandaag de zevende etappe aangesneden. De renners genoten gisteren van een rustdag, waarop ook iedereen aan een coronatest onderworpen werd. Niemand testte gelukkig positief. De renners zijn rond 13u vertrokken in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz en zullen rond de klok van 17u finishen in Villanueva De Valdegovía, zo'n 160 kilometer verderop. Onderweg moeten de renners tweemaal de Puerto de Orduna bedwingen, een klim van eerste categorie. De laatste top ligt op 19 kilometer van de streep. Mis niets van de zevende etappe in deze liveblog.
Lees verder

Minister Van Quickenborne: "Elk pv wordt bij politie afgedrukt en op rechtbank terug ingescand? Wat een tijdverlies!"
De computer en de rechtbank, ze lijken niet voor mekaar gemaakt. De nieuwe minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) viel dinsdagochtend van de ene in de andere verbazing bij een bezoek aan het Antwerpse gerecht. Hij gaat tientallen miljoenen investeren in digitalisering.
Lees verder

Grote uitverkoop bij Brantano loopt op zijn einde, enkel nog koopjes in Ninove
De uitverkoop bij de failliete schoenenketen Brantano is bijna voorbij. Enkel de vestiging in Ninove is nog minstens de hele week open. De winkel in Bastenaken sluit vandaag/dinsdag. Dat meldt het veilinghuis Moyersoen, dat de uitverkoop organiseert.
Lees verder

Maya de Bij krijgt haar 3de bioscoopfilm in 2021
In het voorjaar van 2021 krijgt Maya een derde bioscoopfilm: 'Maya en het gouden ei'. Free Souffriau leent haar stem opnieuw aan Maya, Willy wordt vertolkt door Thomas Van Goethem. De andere rollen worden later bekend gemaakt.
Lees verder

Bestuurder bestelwagen getuigt na horrorcrash met inbrekers op E19: "Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien"
Wat pijn in de borst, een schaafwonde aan het scheenbeen en wat verwondingen in het gezicht: dat houdt de 38-jarige Stevy Di Legami uit Buggenhout over aan zijn horrorcrash met drie inbrekers op de E19 in Machelen. Als gewezen motorracer is hij wel wat gewoon, maar toen hij dinsdagmiddag de spookrijdende dieven tegen hoge snelheid op zich af zag komen, keek hij de dood in de ogen. "In twee seconden tijd flitste mijn hele leven voorbij", getuigt hij.
Lees verder

Bestuurder bestelwagen getuigt na horrorcrash met inbrekers op E19: "Ik dacht dat ik mijn kindje van 5 maanden oud nooit meer zou zien"
Wat pijn in de borst, een schaafwonde aan het scheenbeen en wat verwondingen in het gezicht: dat houdt de 38-jarige Stevy Di Legami uit Buggenhout over aan zijn horrorcrash met drie inbrekers op de E19 in Machelen. Als gewezen motorracer is hij wel wat gewoon, maar toen hij dinsdagmiddag de spookrijdende dieven tegen hoge snelheid op zich af zag komen, keek hij de dood in de ogen. "In 2 seconden tijd flitste mijn hele leven voorbij", getuigt hij.
Lees verder

Gewapende man die rondliep bij politiekantoor heeft psychologische problemen: "Hij heeft hulp nodig"
De zus van de man die vannacht voor het centraal commissariaat van de Brusselse politie rondliep met een tas vol wapens, zegt dat haar broer ernstige psychologische problemen heeft. "Hij heeft hulp nodig, maar laat zich niet vrijwillig helpen."
Lees verder

18-jarige geniet van zonsondergang met vriendin en wordt doodgeschoten
Een jonge Amerikaan is overleden na een schietincident aan een meer in Pennsylvania. Jason Kutt (18) is allicht het slachtoffer geworden van een jachtongeval. Hij was zaterdagnamiddag samen met zijn vriendin naar een bosrijk gebied afgezakt om te genieten van de zonsondergang.
Lees verder

Waarom is België nu zwaarst getroffen land van Europa? Van Ranst wijst naar "bepaalde beleidskeuzes uit verleden"
België is sinds dinsdag de slechtste leerling van de coronaklas in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). "Dat is onder meer de fout van het vorige politieke beleid", vertelt viroloog Marc Van Ranst.
Lees verder

Football Talk. FIFA-voorzitter Gianni Infantino test positief op COVID-19 - Geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen
Gianni Infantino, de vijftigjarige Zwitserse voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft een positieve test afgelegd op het coronavirus. De FIFA maakte het nieuws dinsdag zelf bekend in een persbericht. Infantino ging meteen na het testresultaat in isolatie. Die isolatieperiode zal minstens tien dagen duren. De Zwitser vertoont lichte symptomen.
Lees verder

Kiki Bertens mist Australian Open na achillespeesoperatie
Kiki Bertens heeft zich laten opereren aan een achillespees en is om die reden voor lange tijd uitgeschakeld. De nummer negen van de wereld mist onder meer de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in januari. Bertens meldde het nieuws op Instagram.
Lees verder

LIVE (18u00). Overklassen Red Flames in voorlaatste groepswedstrijd Litouwen?
De Red Flames spelen vanavond in Litouwen hun voorlaatste groepswedstrijd in de voorronde van het EK. Met een zes op zes, zijn de Belgen altijd zeker van kwalificatie. Bedoeling is dus vooral om straks vertrouwen te tanken met het oog op de volgende match tegen groepsleider Zwitserland.
Lees verder

Vlaams Belang-parlementslid De Reuse vindt dat terugkerende Syriëstrijders "nekschot" verdienen
Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vindt dat terugkerende Syriëstrijders niet welkom zijn in België, maar een "nekschot" verdienen. Dat heeft hij zich laten ontvallen tijdens een discussie in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement. Vraagsteller Nadia Sminate (N-VA) noemt de uitspraak van De Reuse "ongepast".
Lees verder

Bende gelinkt aan Poolse hooligans smokkelde tonnen drugs naar België en andere landen
Met de arrestatie van dertien verdachten in Polen en Spanje is een internationaal netwerk voor drugshandel opgerold dat onder meer België tot zijn afzetgebied rekende. Dat meldt Europol. Sinds 2011 heeft de bende 15 ton marihuana gesmokkeld met een waarde van 88 miljoen euro, stelt Europol.
Lees verder

Michael Woods wint met late uitval geanimeerde heuveletappe, Carapaz behoudt rode leiderstrui
De Canadees Michael Woods (EF Pro Cycling) heeft de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Na een enerverende heuvelrit toonde hij zich de beste van een kopgroep van vijf. Omar Fraile werd tweede, Alejandro Valverde derde. De klassementsmannen bestookten elkaar niet en kwamen samen over de streep. Richard Carapaz mag morgen opnieuw in de rode trui vertrekken.
Lees verder

Rutte: "Aangifte van Erdogan tegen Wilders is niet acceptabel"
De aangifte van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tegen de Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders is "niet acceptabel". Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag gezegd, toen hij via de camera's van de Nederlandse media Erdogan aansprak.
Lees verder

Eva Daeleman bevallen van dochtertje Moon
Eva Daeleman is twee weken geleden bevallen van een dochtertje, die de naam Moon meekrijgt. Dat nieuws bevestigde ze vandaag op sociale media.
Lees verder

Ook vleermuizen houden zich aan de afstandsregel (als ze ziek zijn)
De afstandsregel is één van de basisregels die gelden in de strijd tegen de coronapandemie. Het doel van deze regel is de verspreiding van het virus te dwarsbomen. Een simpele regel waar velen het moeilijk mee hebben, maar bij sommige soorten in het dierenrijk wordt deze techniek automatisch toegepast. Zo blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in Behavioral Ecology, dat vampiervleermuizen minder tijd doorbrengen met soortgenoten zodra ze ziek zijn.
Lees verder

Hiërarchie van de winnaars: met Iserbyt en Aerts rijden op dit moment maar twee afwerkers rond
Niels Albert ziet dat maar twee veldrijders een cross écht naar hun hand kunnen zetten. "Op dit moment rijden er maar twee afwerkers rond." De rest heeft niet de capaciteiten om de klus helemaal af te ronden.
Lees verder

Tweeling die na geboorte gescheiden werd meer dan 20 jaar later herenigd dankzij TikTok
Treni en Trena zijn Indonesische tweelingzussen die elkaar al meer dan twee decennia niet meer hadden gezien. Kort na hun geboorte liepen hun wegen uiteen. Vandaag zijn ze 24 en vielen ze elkaar eindelijk opnieuw in de armen. Trena vond Treni toevallig via TikTok.
Lees verder