Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Volg hier persconferentie onthoofding nabij Parijs: dader is 18-jarige Tsjetsjeen, inwoner filmde dodelijke con...

HLN
LIVE. Volg hier persconferentie onthoofding nabij Parijs: dader is 18-jarige Tsjetsjeen, inwoner filmde dodelijke confrontatie met politie
De dader van de onthoofding van de 47-jarige Franse leraar Samuel Paty vrijdag in de buurt van Parijs, was een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou is geboren. Dat heeft een juridische bron bevestigd. De man bedreigde na zijn afschuwelijke moord de politie, die hem in Eragny doodschoot. Een bewoner filmde die confrontatie vanuit zijn huis.
Lees verder

De bloedband van Arne Monsecour en zijn zus: «Als ik ridder speelde, was Aaron prinses. Zij was altijd al Nora»
«Ik heb nooit een broer gehad. Ik heb altijd mijn zus Nora gezien.» Arno Monsecour (24) is de helft van een eeneiige tweeling. Zijn spiegelbeeld Aaron is nu de bekende danseres en transvrouw Nora Monsecour, inspiratie-bron voor de film 'Girl'. Een verhaal van doorzettingsvermogen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Na ruzie met 'Sex and the City'-collega verlaat Kim Cattrall de stad die haar groot maakte
Als de wulpse Samantha uit 'Sex and the City' was ze jaren gek op New York, maar de liefde voor de stad die haar groot maakte lijkt intussen flink bekoeld. Actrice Kim Cattrall (64) zet haar gezellige cottage in de New Yorkse Hamptons zelfs te koop. Een zoveelste bewijs dat ze schoon schip maakt met haar verleden.
Lees verder

Klaar voor de kou: onze tuinexperte toont hoe je je tuin helemaal winterproof maakt
Oktober is dé maand bij uitstek om je tuin klaar te maken voor de nakende winter. Maar hoe bereid je je gazon en hagen voor op de koude? En wat wat moet je doen om je planten en tuinmeubelen zo goed mogelijk te beschermen? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad en helpt je je tuin helemaal winterklaar te maken.
Lees verder

Chrissy Teigen laat voor het eerst van zich horen na miskraam
Chrissy Teigen (34) heeft voor het eerst van zich laten horen op social media sinds de miskraam van haar derde kindje. Op Instagram deelde ze een brief die haar man en zanger John Legend aan haar opdroeg na het verlies van hun ongeboren baby.
Lees verder

Seks op de eerste date? Voor 1 op de 3 singles moet dat kunnen
Sinds corona hebben we tijd zat om te swipen op Tinder en co. Maar vertaalt zich dat ook naar dates, of een avondje tussen de lakens? Niet altijd. Slechts één op de drie singles heeft het laatste jaar een afspraakje gehad. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma 'Love, Sex & Drama' met presentatrice Tess Goossens.
Lees verder

Fevia wil ook steunmaatregelen voor toeleveranciers horeca
De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, vraagt om in het steunplan dat momenteel wordt uitgewerkt voor de horeca ook rekening te houden met de toeleveranciers. "Achter de horeca gaat immers een ganse keten schuil", klinkt het.
Lees verder

LIVE (15u30). Dortmund-Belgen gaan op bezoek bij Hoffenheim
• Bundesliga • Speeldag 4 • Beide ploegen 6 op 9 • Prezero Arena
Lees verder

Ook nieuw dagrecord in Nederland: 8.141 coronabesmettingen gisteren
Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 8.141 nieuwe coronagevallen geregistreerd bij onze noorderburen, een nieuw dagrecord.
Lees verder

Opening Plopsahotel met een maand uitgesteld na strengere coronamaatregelen
De geplande opening van het eerste Plopsahotel bij Plopsaland in De Panne van 23 oktober gaat niet door. Vrijdag 27 november is de nieuwe openingsdatum maar veel zal afhangen van hoe de coronasituatie evolueert. Ondertussen vraagt de Plopsa-group extra steun van de overheid.
Lees verder

Elfde ebola-epidemie in Congo is onder controle
De elfde ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo, waardoor sinds juni 53 doden vielen, "is onder controle". Dat heeft professor Jean-Jacques Muyembe, die verantwoordelijk is voor de strijd tegen de ziekte, verklaard.
Lees verder

Nederlandse prinses Mabel Wisse Smit heeft leven weer op de rails: "De dalen zijn minder diep"
Na de dood van haar man, de Nederlandse prins Friso, bleef prinses Mabel Wisse Smit (52) wonen in het huis in Hammersmith, in het westen van Londen, dat zij en Friso kochten toen ze hun eerste dochter verwachtten. Mabel voelt er zich thuis en dat is niet verwonderlijk, want Hammersmith is volgens makelaars een van de meest gewilde buurten van Londen. Sinds het begin van de coronacrisis verblijft Mabel echter met haar dochters Luana (15) en Zaria (14) in Nederland. Een terugkeer naar Engeland lijkt nog niet meteen in zicht.
Lees verder

Nu Gilbert er dit jaar niet bij is, de wonderbaarlijke Ronde van 2017 revisited: "Phil is misschien wel de slimste coureur waar ik ooit mee samenwerkte"
"Wie op 56 kilometer van de aankomst ontsnapt op de Oude Kwaremont, doet dat normaal gezien niet voor de zege." Wilfried Peeters verwoordt drie jaar na datum nog eens perfect wat iedereen dacht toen Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen 2017 ten aanval trok. Draaide dat toch even anders uit. Een terugblik naar de wonderdag van Gilbert, voor onze surfers was dit een van de strafste momenten uit de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.
Lees verder

Nu Gilbert er dit jaar niet bij is, de Ronde van 2017 revisited: "Phil is misschien wel de slimste coureur waar ik ooit mee samenwerkte"
"Wie op 56 kilometer van de aankomst ontsnapt op de Oude Kwaremont, doet dat normaal gezien niet voor de zege." Wilfried Peeters verwoordt drie jaar na datum nog eens perfect wat iedereen dacht toen Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen 2017 ten aanval trok. Draaide dat toch even anders uit.
Lees verder

LIVE. GOAL! Salah knalt Liverpool op voorsprong
• Premier League • Vijfde speeldag • Goodison Park • Ref: Michael Oliver
Lees verder

LIVE GIRO. Ganna maakt favorietenrol waar en rijdt Dennis van tabellen, wat doet roze trui Almeida?
In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
Lees verder

Eerste corona-afgelasting in 1A: zestien positieve gevallen bij Waasland-Beveren, duel tegen KV Oostende uitgesteld
Dat wordt dus geen Waasland-Beveren - KV Oostende maandagavond. De Waaslanders zitten namelijk met zestien positieve coronagevallen. Dat bleek vandaag uit de resultaten van de testen van gisteren.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert moet zieke Teunissen missen in Ronde van Vlaanderen
Mike Teunissen zal morgen niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. Hij voelt zich niet goed, zo laat zijn ploeg Jumbo-Visma weten. Een domper voor Wout van Aert, de 28-jarige Nederlander moest als superknecht dienen. "Mike voelt zich niet lekker", zo meldt Jumbo. Naar verluidt zou het gaan om een 'gewone' verkoudheid, wat betekent dat Teunissen niet besmet is met Covid-19. De ploeg laat weten dat Teunissen woensdag wel van start hoopt te gaan in de Driedaagse Brugge-De Panne.
Lees verder

Keren prins Harry en Meghan Markle terug naar het VK? "Er wacht hen confrontatie met de Queen"
Zijn prins Harry (35) en Meghan Markle (38) van plan om Amerika te verlaten? Als we de Britse tabloids mogen geloven, zou er een - al dan niet tijdelijke - terugkeer naar het VK op de agenda staan. Volgens voorname koninklijke bronnen werd hun verblijf in het paleis reeds in gereedheid gebracht om de hertog en hertogin te ontvangen. Al zou hen eerst nog een confrontatie met de Queen te wachten staan, omdat Meghan en Harry ook aan de andere kant van de oceaan "voor problemen blijven zorgen."
Lees verder

Drieste ingrepen en onwaarschijnlijke VAR-fases: Liverpool en Everton delen de punten in beladen derby
Zéér betwistbare VAR-fases, vier goals en een rode kaart. Na een heerlijke pot voetbal is een beladen Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton op 2-2 geëindigd.
Lees verder