Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

LIVE. Thorup kiest voor Vukovic in doel, houdt Genk de punten thuis tegen Charleroi?

HLN
LIVE. Thorup kiest voor Vukovic in doel, houdt Genk de punten thuis tegen Charleroi?
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 9 • Aftrap: 18u15
Lees verder

Waarom Japan het coronavirus wél onder controle heeft
Japan slaagt er zonder massaal testen of nieuwe lockdown toch in om het aantal coronadoden beperkt te houden. Topviroloog en regeringadviseur Hitoshi Oshitani over 'de Japanse methode' zonder harde dwang.
Lees verder

Ziekenhuizen onder druk door personeelsleden die steeds vaker uitvallen: "Niet alleen Covid-19 maar ook stress"
Het netwerk van Iris Ziekenhuizen en het UZ Brussel vrezen dat ziekteverzuim onder het personeel in de komende weken wel eens voor problemen kan zorgen. De tweede golf begint te wegen op het personeel dat zelf ook vaker ziek is, al dan niet door Covid-19.
Lees verder

De Wever kwaad op activisten van Ineos Will Fall: "Jobs en welvaart zijn vieze woorden voor deze verwende jongeren"
Bart De Wever (N-VA) en actiecollectief 'Ineos Will Fall' zullen wel nooit de beste vrienden worden. De burgemeester plaatste zondag op zijn Facebookpagina een foto van het Brabostandbeeld met daarop een protestaffiche van Ineos Will Fall. "Deze verwende kinderen denken dat ze nieuw zijn voor de wereld, terwijl ze alleen jong zijn in de wereld."
Lees verder

Nieuwe nederlaag voor rode lantaarn Moeskroen, Eupen pakt volle buit op Le Canonnier
Een nieuwe nederlaag voor Moeskroen. Dit keer gingen de Henegouwers met 0-2 onderuit tegen Eupen. Knowledge Musona en Jonathan Heris tekenden voor de doelpunten tegen de rode lantaarn.
Lees verder

Chantal van den Broek-Blaak pakt de zege bij de vrouwen, Lotte Kopecky derde
De Nederlandse Chantal van den Broek-Blaak (Boels-Dolmans) heeft de zeventiende editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. Lotte Kopecky mocht als eerste landgenote mee op het podium na een derde plaats.
Lees verder

'Crisisenveloppe' van 500 miljoen: wat houdt die precies in?
Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en minister van Zelfstandigen David Clarinval hebben bijkomende maatregelen uitgewerkt om de zware coronafactuur zo veel mogelijk op te vangen. Er is nu een 'crisisenveloppe' van 500 miljoen euro voorzien. Het gaat om de verdubbeling van het overbruggingsrecht, garanties voor de eindejaarspremie en de vrijstelling van de RSZ-bijdragen voor het derde kwartaal.
Lees verder

LIVE. Grote kans voor bezoekers, Vukovic houdt Charleroi van 0-1
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 9 • Aftrap: 18u15
Lees verder

Betogingen in 24 Spaanse steden voor vervolging ex-koning Juan Carlos
Betogers zijn in 24 Spaanse steden de straat opgegaan om de vervolging te eisen van ex-koning Juan Carlos. Zij zwaaiden daarbij met rood-geel-paarse republikeinse vlaggen. De demonstranten willen dat de 82-jarige vader van koning Felipe, uitgeweken naar de Verenigde Arabische Emiraten, wordt vervolgd wegens corruptie.
Lees verder

"Agenten sloegen mijn zoon blauw oog": Vader van Sherif (14) dient klacht in na incident op kermis
Afgelopen zaterdagavond zette Maasmechelaar Rachide El Aqde zijn zoon Sherif (14) af op de kermis in Maasmechelen, waarna hij hem enkele uren later – toegetakeld – weer moest opikken op het politiekantoor van de politiezone LAMA. Zijn zoon zou zich niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden en weggelopen zijn toen gevraagd werd naar zijn identiteit. "Maar dat de politieagenten mijn zoon daarom een blauw oog slaan en op zijn knie gaan staan? Zoiets kan gewoon niet."
Lees verder

Football Talk. Denayer wint met Lyon van Straatsburg - Trossard en Batshuayi delen de punten, Seraing op kop in 1B
Sebastiaan Bornauw en Keulen hebben op de vierde speeldag van de Bundesliga Eintracht Frankfurt op een 1-1 gelijkspel gehouden in eigen huis. Net zoals in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ivoorkust liet Bornauw zich opmerken met een penaltyfout. André Silva zette zich vlak voor de rust achter de bal en bracht Frankfurt op 0-1 (45.+2). Na de pauze wist Ondrej Duda de score terug op gelijke hoogte te brengen voor de thuisploeg (52.). Het gelijkspel betekent het eerste punt voor Keulen, dat zijn eerste drie wedstrijden in de Bundesliga telkens verloor.
Lees verder

Vakbond roept personeel Mega World op om winkels dicht te houden
De christelijke vakbond ACV Puls roept het personeel van Mega World, de doorstart van Blokker België, op om de deuren van de winkels niet meer te openen. Aan de winkelverantwoordelijken wordt gevraagd om geen gelden af te storten aan de moedermaatschappij. De vakbond vreest een leegroof van het bedrijf. Ook zijn er vermoedens van fraude en bestaat volgens ACV Puls de kans dat de lonen van oktober niet betaald zullen worden, zo meldt vakbondssecretaris Marc Jacobs zondagavond in een communiqué.
Lees verder

Cardi B verwijdert Twitter na kritiek op verzoening met echtgenoot
Cardi B (28) heeft haar Twitteraccount verwijderd. De 28-jarige rapper is het medium meer dan zat nadat ze werd neergesabeld omdat ze weer terug is bij haar man Offset.
Lees verder

Herman De Croo groet de Ronde... zonder mondmasker: "Bij het naar buiten sprinten stomweg vergeten, maar ik zal boete betalen"
De slogan "Herman De Croo groet de Ronde", die de Minster van Staat elk jaar afficheert voor de deur van zijn huis in Michelbeke, ging bij de doortocht van Vlaanderens Mooiste gepaard met een valse noot: stond de vader van premier Alexander De Croo daar niet zonder mondmasker langs het parcours?
Lees verder

IN BEELD. Spookeditie van De Ronde door de lens van onze fotografen
Zo mooi de koers en de ontknoping was, zo akelig stil was het zondag langs het parcours van Vlaanderens Mooiste. Door corona mochten er amper toeschouwers aan de kant van de weg staan en dat zorgde bij momenten toch vaak voor beelden die we niet gewoon zijn van de Ronde Van Vlaanderen. Onze fotografen Henk Deleu en Jan De Meuleneir keerden terug met deze sfeerimpressie.
Lees verder

Football Talk. Kort debuut voor Mirallas: uitgesloten na 28 minuten - Seraing op kop in 1B
Een debuut van 28 minuten. Kevin Mirallas mocht bij zijn eerste match voor Gaziantep in Turkije al voor het halfuur gaan douchen. Eerst geel, vervolgens een tweede gele kaart twee minuten later. Twee keer voor licht duw- en trekwerk met zijn tegenstander. Volgend weekend zit hij meteen een schorsingsdag uit. Mirallas (33) tekende pas begin oktober in Turkije. Hij kreeg geen nieuw contract bij Antwerp.
Lees verder

Dashcam filmt toevallig diefstal op Spaanse snelweg: B&B-uitbater zoekt Belg met zwarte Volvo
Een B&B-uitbater uit Meise zoekt via Facebook een landgenoot die in Spanje het slachtoffer geworden is van een diefstal. Zijn dashcam filmde toevallig hoe de dader spullen uit een zwarte Volvo ontvreemdde.
Lees verder

Deze week in 'Familie': kan Jonas de zoveelste aanslag op zijn leven overleven?
Een mooie mix van emoties en goed en kwaad, deze week in VTM-soap 'Familie'. Een paar weken geleden zagen we nog hoe Patrick (Ludo Hellinx) het meest stuntelige huwelijksaanzoek uit de tv-geschiedenis uit de mouw schudde, deze week zien we hoe hij en zijn grote vlam Jenny (Hilde Van Haesendonck) klaar zijn voor het grote 'ja'-woord.
Lees verder

LIVE. Rust! Racing Genk leidt halverwege na treffer Onuachu
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 9 • Aftrap: 18u15
Lees verder

Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca
Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
Lees verder