Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE GIRO. Sunweb jaagt op kopgroep met De Gendt, nog twee beklimmingen op het menu

HLN
LIVE GIRO. Sunweb jaagt op kopgroep met De Gendt, nog twee beklimmingen op het menu
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Comfort food voor frisse dagen: 3 x heerlijk herfstige bijgerechten
Kortere dagen vragen gewoon om comfortfood. Om schotels die uren staan te pruttelen op het vuur, om stoofpotjes, gratins, hartverwarmende desserts. Wij plukten uit het boek 'Slow' drie verrassende bijgerechten, voor het ultieme herfstgevoel.
Lees verder

Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: "Alle redenen die ik had om te vechten, vielen de voorbije maanden één voor één weg"
Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alledrie strijden ze tegen kanker, en alledrie vertellen ze hoe corona hun vechtlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. "Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen. Op deze manier hoeft het voor ons niet meer." De drie vrouwen staan niet alleen. Hadi Waelkens, diensthoofd psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken door corona. "Hun leven is door de corona-ellende al zodanig beperkt, dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zitten en met hun behandeling stoppen."
Lees verder

LIVE. Antwerp zet op zes minuten tijd scheve situatie recht: Hongla zorgt met afgeweken schot voor 1-2
• Regenboogstadion • 13u30 • Speeldag 9 • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Franse minister wil geldstromen moslimorganisaties onderzoeken
De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, wil meer en betere controle van de financiën van een aantal mogelijk radicale islamitische organisaties. De aanleiding is de brute moord op een 47-jarige leraar, Samuel Paty, in de gemeente Conflans-Sainte-Honorine, circa 20 kilometer ten noordwesten van Parijs. De leraar werd vrijdag de keel doorgesneden door een 18-jarige Tsjetsjeense vluchteling die als jihadist zijn daad in sociale media rechtvaardigde. Hij werd na de moord door de politie doodgeschoten.
Lees verder

Bij Netflix is het de bedoeling dat iedereen zich 'gezien' voelt; het levert veel moois op
Netflix wil dat iedereen zichzelf terugziet in films en series, vandaar dat het aanbod diverser en inclusiever is dan ooit. Vooral het schoolplein blijkt een ideale filmlocatie.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Jens Dendoncker: "Niemand beheerst beter de kunst om met zichzelf te lachen dan jij"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zich tot Jens Dendoncker: "Geen gladgestreken adonis maar een gezellige dikkerd die in geen tijd Vlaanderens favoriete knuffelbeer werd."
Lees verder

Oost-Vlaamse Horebeke niet langer coronavrij
Horebeke is de quasi unieke titel als één van de amper twee coronavrije plekjes in België kwijt.
Lees verder

LIVE GIRO. Dennis rijdt De Gendt uit het wiel op voorlaatste beklimming
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

"Phil Collins werd door ex-vrouw gedumpt via sms"
Zanger en drummer Phil Collins ligt flink overhoop met zijn ex-vrouw Orianne Cevey. De 69-jarige Collins wil zijn 23 jaar jongere ex het huis uit zetten nadat zij in het geheim was getrouwd met een andere man. Nu blijkt dat Cevey met een berichtje had laten weten dat ze Collins zou verlaten voor die andere man.
Lees verder

Alaphilippe knalt op motor en moet opgeven, Remco Evenepoel laat zich uit: "Motard de merde!"
Wat een drama voor Julian Alaphilippe en Elegant-Quick.Step. De Franse wereldkampioen leek samen met Van Aert en Van der Poel voor de overwinning te strijden in de Ronde van Vlaanderen, maar viel op 35 kilometer van de streep letterlijk uit. Zijn ploegmaat Remco Evenepoel reageert verbolgen.
Lees verder

Lichaam van vermiste jogger (32) teruggevonden
In Gent is het lichaam van de verdwenen 32-jarige jogger teruggevonden in de Leie ter hoogte van de Krommehamlaan in Afsnee. De man was sinds donderdagavond vermist nadat hij ging joggen in en rond de Blaarmeersen. Na verschillende zoekacties met speurhonden en een helikopter werd het lichaam van de man zondagmiddag teruggevonden.
Lees verder

Lichaam van vermiste jogger (32) teruggevonden. "Tragisch ongeval tijdens het joggen aan de Leie"
Het lichaam van de verdwenen 32-jarige jogger is zondagmiddag teruggevonden in de Leie ter hoogte van de Krommehamlaan in Sint-Denijs-Westrem. De man was sinds donderdagavond vermist nadat hij ging joggen in en rond de Blaarmeersen. Na verschillende zoekacties met speurhonden en een helikopter werd het lichaam van de man uiteindelijk teruggevonden.
Lees verder

Football Talk. Denayer wint met Lyon van Straatsburg - STVV fans zijn razend en willen tabula rasa
Olympique Lyon, met Jason Denayer 90 minuten op het veld, heeft met 2-3 gewonnen bij Straatsburg op de zevende speeldag in de Ligue 1. Tino Kadewere opende de score voor de bezoekers in de 12e minuut. Dankzij twee treffers van Karl Toko Ekambi (25., 42.) liep Lyon uit tot 0-3. Bij de drie goals van Lyon was Memphis Depay telkens de aangever. Vlak voor rust milderde Habib Diallo (44.) voor de thuisploeg, die in de tweede helft nog raak trof via Jean-Eudes Aholou (55.). Bij Straatsburg ontbreekt Matz Sels nog steeds, nadat hij afgelopen zomer zijn linkerachillespees afscheurde. Dankzij de zege klimt Lyon voorlopig naar de zevende stek met tien punten, op vijf punten van leider Paris Saint-Germain. Straatsburg blijft 18e met drie punten.
Lees verder

Antwerp buigt scheve situatie om tegen Zulte Waregem en ruikt top vier
Antwerp veroverde drie belangrijke punten aan de Gaverbeek. Na een 13 op 15 blijft het team van Ivan Leko in de rangschikking op plaats vijf, maar het schuift wel twee punten dichter bij Standard en Club Brugge. Voor Zulte Waregem (1 op 15) dreigt na dit nieuwe verlies steeds meer de degradatiestrijd. Arme Francky Dury.
Lees verder

Opnieuw duizenden Thai op straat tegen de regering
In Thailand zijn zondag in 20 steden voor de vijfde dag op rij duizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van de regering te vragen en een hervorming van de monarchie.
Lees verder

Corona teistert nu ook Club Brugge: Mignolet, Kossounou, Krmencik en Mannaert leggen positieve test af
Het coronavirus heeft ook Club Brugge zwaar getroffen. Doelman Simon Mignolet, verdediger Odilon Kossounou en aanvaller Michael Krmencik hebben een positieve test afgelegd en ook CEO Vincent Mannaert testte positief. Dat heeft blauw-zwart bekendgemaakt. Het viertal reist niet mee af naar Rusland. Dinsdag om 18u55 spelen de troepen van Philippe Clement een uitmatch tegen Zenit Sint-Petersburg op de eerste speeldag in Champions League-groep F.
Lees verder

Xanthe (11), Eline (9), Zacharia (10) en Alicia (11) zijn getekend door het leven: "Onze littekens? Die horen er gewoon bij"
Geboren met een open rug. Of met een haperend hartje. Een hete pot soep over je lijf. Een ladder pal op je gezicht. In Tekens van Leven op Ketnet vertellen kinderen over wat hen overkomen is. Ook NINA laat vier dappere getuigen aan het woord. Over ongeluk en ongemak. En over de pracht van zoveel veerkracht. "Ik heb wel aan mama gevraagd of ik later nog kindjes kan krijgen. Gelukkig kan dat, ik wil er heel graag."
Lees verder

Emotionele Van der Poel valt in armen van vriendin Roxanne: "Moest sprint van mijn leven rijden om Wout te kloppen"
Mathieu van der Poel klopte zijn grote rivaal Wout van Aert in een prangend sprintduel in de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb er geen woorden voor. Ik ben echt sprakeloos", klonk het in het flashinterview bij de winnaar.
Lees verder

TV TIPS. Junior Planckaert in de lappenmand en wie kraakt de nieuwe code van Coppens?
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder