Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

LIVE GIRO. De Gendt met 14 anderen in de aanval op weg naar de Stelvio, Sunweb legt hoog tempo op in peloton

HLN
LIVE GIRO. De Gendt met 14 anderen in de aanval op weg naar de Stelvio, Sunweb legt hoog tempo op in peloton
Vallen de maskers vandaag definitief af? De Ronde van Italië is tussen Pinzolo en de Laghi di Cancano aan de koninginnenrit toe. Het peloton krijgt 208 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor een rit over meer dan 5.000 hoogtemeters. Blikvanger is uiteraard de passage over de Stelvio. U volgt de achttiende rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

LIVE GIRO. De Gendt in het offensief op weg naar de Stelvio, bergtrui Guerreiro in de tegenaanval
Vallen de maskers vandaag definitief af? De Ronde van Italië is tussen Pinzolo en de Laghi di Cancano aan de koninginnenrit toe. Het peloton krijgt 208 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor een rit over meer dan 5.000 hoogtemeters. Blikvanger is uiteraard de passage over de Stelvio. U volgt de achttiende rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

Zeven patiënten van "onvoorzichtige" huisarts uit Kruisem positief getest op corona
Zeven patiënten die tot hoogrisicocontacten behoorden van een huisarts in Ouwegem zijn met het coronavirus besmet. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er waren 95 mensen getest.
Lees verder

Moeten we vegan worst binnenkort "vegetarische vinger" gaan noemen?
Moeten we vegaworst binnenkort "vegetarische vinger" gaan noemen? Het Europees Parlement stemt deze week over een hervorming van het Europese landbouwbeleid. Eén klein onderdeeltje van dat gigantische miljardenpakket zorgt voor hevige controverse: mogen vegetarische producten en vleesvervangers nog wel worst of hamburger genoemd worden?
Lees verder

Vlaamse jongeren vrijwillig uit de kleren op Twitter: "Iedereen in mijn omgeving deed het"
Een foto in slip, met diep uitgesneden decolleté of gewoon twee ontblote borsten: onder het mom van "horny hours" gingen wel wat Vlaamse tieners en twintigers de afgelopen dagen uit de kleren op Twitter. "Maar we geilen niet op elkaar, we boosten elkaars zelfvertrouwen."
Lees verder

Karen wil contact blijven houden met Kathleen: "Dat gevoel dat door mijn lijf ging ... onbeschrijfelijk!"
Al na enkele seconden had een zichtbaar emotionele Karen Damen (45) de stem van Kathleen (42) herkend in 'The Masked Singer'. "Die emoties waren niet gespeeld", zegt ze in Dag Allemaal. "Het was een gevoel dat ik nooit eerder heb gehad."
Lees verder

Zijn bericht over zelfdodingen in zijn omgeving ging viraal. En daar heeft dj Jef Eagl een dubbel gevoel bij
Zijn aangrijpende Instagrampost over de vele zelfdodingen in zijn kennissenkring in deze barre coronatijden heeft ondertussen al ruim 40.000 likes. "Dubbel gevoel", zegt Jef Willem (29), alias dj Jef Eagl, een dag nadat zijn noodkreet viraal ging. "Blij en dankbaar dat mentaal welzijn nu een gespreksonderwerp is, maar ik had dat bericht liever nooit gepost. Vrolijk word ik er alleszins niet van."
Lees verder

Birgit Van Mol zet jarige Dany Verstraeten in de bloemetjes
VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten viert vandaag zijn 65ste verjaardag. Dat betekent natuurlijk dat hij volop in de bloemetjes gezet wordt door zijn collega's.
Lees verder

"Behoorlijk choquerend": onderzoeker Harvard berekent dat Covid-19 in VS al 2,5 miljoen levensjaren eiste
De impact van het nieuwe coronavirus op mensenlevens is enorm. Voor de VS alleen al kostte Covid-19 tot nu toe aan meer dan 200.000 patiënten het leven. Professor Stephen Elledge van Harvard Medical School berekende dat dit neerkomt op een verlies van maar liefst 2,5 miljoen levensjaren. Ongeveer de helft daarvan is te wijten aan overledenen van middelbare leeftijd.
Lees verder

Debuteren bij Club: allesbehalve een garantie op succes
Tien blauw-zwarte jeugdproducten vierden sinds het seizoen 2015-2016 hun vuurdoop in het A-elftal, enkel Charles De Ketelaere bleef aan de oppervlakte. Obbi Oulare werd voor grof geld verkocht, anderen vertrokken via de achterdeur of blijven hangen in de wachtkamer.
Lees verder

Spaanse krant gaat uit de bocht en vergelijkt Barça-toptalent Ansu Fati met 'zwarte straatverkoper', Griezmann: "Ansu verdient respect"
De verontwaardiging is groot. In het matchverslag van Barcelona-Ferencvaros vergeleek de Spaanse krant 'ABC' toptalent Ansu Fati (17) met een "zwarte straatverkoper die op de vlucht is voor de politie". De journalist in kwestie bood intussen zijn excuses aan, maar Barça zou overwegen om juridische stappen te zetten. Antoine Griezmann nam het op voor zijn jonge ploegmaat. "Ansu is een fantastische jongen."
Lees verder

Topmodel Naomi Campbell werd ooit hotelkamer geweigerd wegens haar huidskleur
Na de recente ophef over de dood George Floyd, spreekt ook Brits topmodel Naomi Campbell (50) zich uit over de kwestie. In The Times vertelde ze onlangs dat ze in Zuid-Frankrijk een hotelkamer geweigerd werd wegens haar huidskleur: "Deze incidenten maken me woedend. Het is onbeleefd en het wordt stilaan tijd om het probleem frontaal aan te pakken."
Lees verder

Topmodel Naomi Campbell geweigerd voor hotelkamer omwille van haar huidskleur
Na de recente ophef over de dood George Floyd, spreekt ook Brits topmodel Naomi Campbell (50) zich uit over de kwestie. In The Times vertelde ze onlangs dat ze in Zuid-Frankrijk een hotelkamer geweigerd werd omwille van haar huidskleur: "Deze incidenten maken me woedend. Het is onbeleefd en het wordt stilaan tijd om het probleem frontaal aan te pakken."
Lees verder

Oost West Portugal Best! Hayat en haar gezin baten een b&b uit in Portugal: "Financieel een stap achteruit, maar het is de juiste keuze"
Een huis, een job en twee kinderen. Hayat Ait Chaoura en haar man Patrick hadden het mooi voor elkaar in België. Maar de tijd was rijp voor een carrièreswitch, en ondernemen zit hen in het bloed. Ze namen het heft zelf in handen en stampten een B&B uit de grond, aan de westkust in Portugal.
Lees verder

Minder besmettingen dan België, maar wel al corona-alarm in Duitsland: "Situatie is zeer ernstig geworden"
Duitsland geldt als lichtend voorbeeld in de coronacrisis, maar ook daar beginnen steeds meer waarschuwingslampjes op rood te staan. "De situatie is over het algemeen zeer ernstig geworden", sprak Lothar Wieler als voorzitter van het Robert Koch Instituut op een persconferentie.
Lees verder

Belgische vrouwen krijgen minder kinderen (en beginnen er ook later aan)
Vrouwen krijgen in ons land gemiddeld 1,58 kinderen. Dat is een daling met 15 procent in vergelijking met tien jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Statistiek Vlaanderen. Vrouwen kiezen ook steeds later voor kinderen: de gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte van hun eerste kind is gestegen naar 29,1.
Lees verder

Deze internationale pandemie-expert geeft Van Ranst gelijk: "Met softe lockdown blijven we voor altijd in vagevuur van corona hangen"
Een korte lockdown met drastische maatregelen die resulteert in nul gevallen. Daarvoor pleit de gerenommeerde Amerikaanse fysicus Yaneer Bar-Yam, die gespecialiseerd is in epidemieën en volledig achter de nieuwe lockdown in Ierland staat. Daarmee volgt hij dezelfde lijn als viroloog Marc Van Ranst in ons land.
Lees verder

Marc Van Ranst wint carrièreprijs voor wetenschapscommunicatie
Marc Van Ranst heeft de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 gewonnen. Daarmee belonen de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie de hoogleraar virologie aan de KU Leuven voor zijn heldere en brede communicatie over zijn vakgebied, ook in zeer uitdagende omstandigheden.
Lees verder

Wie is die Wolf toch? 'Masked Singer' laat zich alwéér van een heel andere kant zien
Wie zit er verstopt achter het masker van de Wolf? Het is een vraag die tv-kijkend Vlaanderen al wekenlang bezighoudt. Want van alle kandidaten van 'The Masked Singer' is hij veruit de meest mysterieuze. Elke week zijn we een andere kant van de Wolf. Deze week heeft hij zijn sambaballen meegebracht.
Lees verder

LIVE VUELTA. Pinot niet meer van start in Vuelta, derde rit is opnieuw voer voor klassementsmannen
Geen twee zonder drie. Ook vandaag staat in de Vuelta een bergrit op het programma. Na twee ritten krijgt het klassement al flink vorm. Zorgt de aankomst op bergop bij Laguna Negra voor nieuwe verschuivingen? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder