Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 oktober 2020

LIVE. Gemiddelde bijna 12.000 besmettingen per dag - Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol

HLN
LIVE. Gemiddelde bijna 12.000 besmettingen per dag - Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol
De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig nog niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Gemiddelde bijna 12.000 besmettingen per dag. Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol
• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
Lees verder

Samsung-voorzitter Lee Kun-hee overleden
De voorzitter van Samsung Electronics, Lee Kun-hee, is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zuid-Koreaanse groep in een mededeling.
Lees verder

COLUMN. Kleine gelukskes
Mijn gelukske? Het Thaise restaurant in de binnenstad, denk ik. Lichtpunt in deze dagen. Nummer 32, de kip met zwarte peper en knoflook, mmmm. De dag nadien ruikt het huis merkwaardig, maar lekker is het wel. Liefst drink ik er een Thais biertje bij, maar sinds kort moet je dan éérst op je horloge kijken: kan het flesje nog mee in de afhaaldoos, of is het na achten en is de drooglegging begonnen? Kleine gelukskes zijn broos, zeker nu.
Lees verder

Bekende fans verwachten Antwerpse derby vol spektakel: "Beerschot gaat zwaar 'op zijn bakkes' krijgen"
De Antwerpse derby leeft. Ook in bekend Vlaanderen. Wij legden ons oor te luister bij elf bekende Vlamingen die een hart hebben voor Antwerp of Beerschot. Van Tom Waes tot Tia Hellebaut. Dit zijn hun pronostieken.
Lees verder

INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"
Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.
Lees verder

Unizo: "1.750 mensen stampten tijdens lockdown een eigen zaak uit de grond"
Ondanks de coronacrisis hebben de afgelopen maanden toch nog duizenden mensen de sprong naar het ondernemerschap gewaagd. Dat blijkt uit cijfers van Unizo, waarover De Zondag bericht.
Lees verder

Vlamingen met gezichtsafwijkingen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"
En als we nu eens 'normaal' zouden doen tegen mensen die er anders uitzien? In een groot-scheepse mediacampagne riepen personen met gezichtsafwijkingen op om te stoppen met staren. Alvast deze vier steken hun nek uit en vertellen over het leven als je 'anders' bent. Over bekeken worden, gefluister achter je rug, buitengesloten worden. "Benieuwd waarom we er zo raar uitzien? Vraag het gewoon."
Lees verder

Inwoners Chili stemmen over nieuwe grondwet in historisch referendum
De inwoners van Chili spreken zich vandaag uit over een nieuwe grondwet tijdens een historisch referendum. De huidige grondwet is nog een overblijfsel uit de dictatuur van Augusto Pinochet. Normaal moest het referendum in april al plaatsvinden, maar omwille van de coronacrisis werd het uitgesteld naar 25 oktober.
Lees verder

Dag start zwaarbewolkt
Vandaag start de dag eerst zwaarbewolkt met perioden van regen, later wordt het in het westen en het centrum wisselvallig met opklaringen en buien. De maxima schommelen van 10 tot 15 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Het Beerschotjaar van Leko: "Met Ivan was er altijd ambiance"
Eerlijk: we waren het al vergeten. Maar ooit, dik tien jaar geleden, speelde huidig Antwerp-trainer Ivan Leko voor... Beerschot, toen nog GBA. Wie dat uiteraard wél nog wist, zijn z'n ploegmaats van toen. "Hij durfde al eens muziek opzetten in de kleedkamer. En ja, dan was dat zijn eigen stijl."
Lees verder

Kleine oogappels worden groot: Zita Wauters viert deze week haar zestiende verjaardag
Zestien kaarsjes mag Zita Wauters deze week, op zondag 25 oktober om precies te zijn, uitblazen, maar dat zullen vooral haar ouders, Koen en Valerie De Booser, amper kunnen geloven. In een mum van tijd groeide hun oogappel uit tot een zelfzekere tiener die een rolmodel is voor haar vele leeftijdsgenoten.
Lees verder

OVERZICHT. Gisteren bijna 600 nieuwe coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis
Tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Gisteren werden 590 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. In één dag bijna 600 nieuwe coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis
Tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Gisteren werden 590 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Ziekenhuis in Mol voert opnamestop in na coronabesmettingen op gewone afdelingen
Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft een opnamestop ingevoerd. Behalve voor pediatrie en materniteit gebeuren er tijdelijk geen dringende opnames. Ziekenwagens worden afgeleid naar andere ziekenhuizen. De beslissing komt er nadat op verscheidene afdelingen patiënten met een coronabesmetting zijn geweest.
Lees verder

Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: "Charlotte had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook"
Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. "Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen." Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. "Een knuffel geven en krijgen, dat missen we."
Lees verder

Treinverkeer weer normaal na aanrijding in Hasselt
Het treinverkeer tussen Hasselt en Diest rijdt vanochtend weer normaal, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Gisteren vond in Hasselt een aanrijding plaats tussen vier goederenwagons en een reizigerstrein.
Lees verder

Mick Schumacher en talent dat sneuvelt voor het grote geld ontketenen stoelendans in Formule 1
Volgend seizoen rijdt de zoon van Michael Schumacher mee in de Formule 1. Er moet dus ergens een plaatsje vrijkomen voor Mick Schumacher (21). Maar er is nog een andere reden voor die nooit geziene stoelendans die eraan komt: geld. En onze Stoffel Vandoorne kan erover meepraten.
Lees verder

Nieuwe Delhaize-'superkaart' niet zo voordelig als ze lijkt: "Pas goedkoper dan Colruyt vanaf 500 euro per maand"
Bij haar lancering begin deze maand leek de SuperPlus-kaart van Delhaize een splinterbom te worden in de prijzenoorlog tussen de supermarkten. Daarbij dreigden zelfs de laagste prijzen van Colruyt te sneuvelen. Goed nieuws voor u als consument? Zo'n vaart loopt het niet, blijkt uit onze vergelijkende test. Kortingsexpert Gunther Devisch geeft uitleg.
Lees verder

Thorup klaar voor terugkeer naar Ghelamco Arena: "Ik vond mijn ontslag niet correct"
"It could have been special." Maar het wordt geen kolkende Ghelamco Arena voor de terugkeer van Jess Thorup naar de Buffalo's. "Ik mag niet te emotioneel worden, er telt maar één ding. De drie punten voor Genk." Over zijn ontslag: "Naar mijn mening was dat niet correct. En de honderden berichten die ik nadien van spelers en fans heb gekregen, hebben mijn overtuiging nog versterkt."
Lees verder