Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Leger redt centrum voor mensen met beperking uit de nood: “Zonder hen zaten we diep in de problemen”

HLN
Leger redt centrum voor mensen met beperking uit de nood: "Zonder hen zaten we diep in de problemen"
Tien militairen helpen het personeel van een Anderlechtse zorginstelling voor mensen met een beperking. De helft van het personeel is er uitgevallen, zeker zeven bewoners hebben corona, en wie wel nog kan werken is doodmoe. "De zorg is door corona veel zwaarder. Bewoners ontwikkelden psychologische problemen die ze eerder niet hadden."
Lees verder

LIVE. Man City en aanvoerder De Bruyne kijken Marseille in de ogen
• Stade de Marseille (21u)
Lees verder

Géén krachtmeting tussen Messi en Ronaldo: Portugees test opnieuw coronapositief
We krijgen morgen géén duel tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Portugese ster van Juventus is nog steeds Covid-19-positief.
Lees verder

LIVE (21u00). Origi staat aan de aftrap, welke Liverpool-speler scoort 10.000ste goal uit clubgeschiedenis?
• Anfield • Aftrap om 21u00 • Divock Origi in de basis bij Liverpool • Liverpool heeft 1 treffer nodig voor 10.000ste goal uit clubgeschiedenis
Lees verder

Frustrerende avond voor Lukaku en co: inefficiënt Inter lijdt tegen Shakhtar nieuw puntenverlies
Twee matchen, twee goals. Twee matchen, twee punten. Romelu Lukaku sloeg ontgoocheld de armen open. Inter heeft zijn start in de Champions League gemist. Zo komen ze er straks niet.
Lees verder

K3-optredens niet uitgesteld, maar meteen geannuleerd: "Tickethouders krijgen hun geld terug"
"We kunnen haast niet wachten. Het kriebelt. We hebben jullie echt gemist." Geen twee weken na de aankondiging van hun 'Dichtbij'-tour, ziet K3 die plannen nu gedwarsboomd. Meer zelfs. Organisator 'House Of Entertainment' kiest niet voor uitstel, wel voor onmiddellijke annulatie van alle geplande optredens.
Lees verder

K3-shows niet uitgesteld, maar meteen geannuleerd: "Tickethouders krijgen hun geld terug"
"We kunnen haast niet wachten. Het kriebelt. We hebben jullie echt gemist." Geen twee weken na de aankondiging van hun 'Dichtbij'-tour, ziet K3 die plannen nu gedwarsboomd. Meer zelfs. Organisator 'House Of Entertainment' kiest niet voor uitstel, wel voor onmiddellijke annulatie van alle geplande shows.
Lees verder

Hooligans Atalanta bekogelen spelersbussen Ajax
Supporters van Atalanta Bergamo hebben de spelersbussen van Ajax vlak voor het stadion bekogeld. Een raam van een bus is kapot. Spelers en trainers van de Nederlandse club kwamen met de schrik vrij.
Lees verder

Corona-uitbraak in 1 op de 4 rusthuizen: "We komen serieus handen tekort"
Het gaat van kwaad naar erger in de rusthuizen. In zowat de helft van de Vlaamse woonzorgcentra zijn opnieuw coronabesmettingen vastgesteld, en één op de vier kampt zelfs met een uitbraak. Ook het aantal overlijdens stijgt fors. Vooral door het uitvallen van personeelsleden is het op sommige plaatsen nog moeilijk te bolwerken. Daarom werd de bezoekregeling aangepast naar één vast knuffelcontact en één ander contact per twee weken.
Lees verder

COLUMN. Hugo Camps over het iconische beeld van Albert, Paola en Delphine: "De harten zijn nog niet helemaal ontdooid"
Onze columnist Hugo Camps keek naar de foto voor de geschiedenisboeken, en zag dat de verzoening tussen vader en dochter nog niet helemaal is voltrokken.
Lees verder

LIVE. Origi staat aan de aftrap, welke Liverpool-speler scoort 10.000ste goal uit clubgeschiedenis?
• Anfield • Aftrap om 21u00 • Divock Origi in de basis bij Liverpool • Liverpool heeft 1 treffer nodig voor 10.000ste goal uit clubgeschiedenis
Lees verder

LIVE. Aftrap gegeven! Eden Hazard start op de bank in duel dat Real moét winnen
• Borussia-Park (21u) • Ref: Orel Grinfeld (ISR) • Real verloor verrassend opener tegen Shakhtar, Gladbach pakte punt bij Inter • Eden Hazard begint op de bank
Lees verder

Kanye West aan de beterhand: "Het is terug koek en ei met Kim Kardashian"
Het lijkt de laatste weken beter te gaan met Kanye West (43). Hij heeft de band met zijn echtgenote, Kim Kardashian, hersteld na een fikse ruzie die werd veroorzaakt door zijn grove uitspraken. Daarnaast gelooft hij nog steeds in zijn presidentscampagne én is hij van plan om de rechten op zijn muziek terug te kopen van Universal.
Lees verder

LIVE. 1-0! Koude douche voor Real: Thuram ramt openingstreffer voorbij Courtois
• Borussia-Park (21u) • Ref: Orel Grinfeld (ISR) • Real verloor verrassend opener tegen Shakhtar, Gladbach pakte punt bij Inter • Eden Hazard begint op de bank
Lees verder

LIVE. Man City leidt tegen Marseille, kapitein De Bruyne deelt assist uit
• Stade de Marseille (21u)
Lees verder

Google blokkeert advertenties voor sites en video's die zwarte Piet verheerlijken
Het Amerikaanse internetbedrijf Google gaat bij websites en Youtube-video's die zwarte Piet verheerlijken de advertenties blokkeren, meldt het Nederlandse RTL Nieuws. Dat betekent dat de websitebeheerder of Youtuber geen geld meer kan verdienen aan advertenties via Google.
Lees verder

Studio 100 en KFD stellen release van '100% Wolf' uit
De release van de nieuwe animatiefilm '100% Wolf' wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Studio 100 en KFD hebben deze beslissing genomen in het licht van de verscherpte maatregelen ten gevolge van de corona-crisis. Waar mogelijk zullen de geplande vertoningen op 28 en 29/10 wel nog doorgaan. Afgelopen zondag pas ging deze nieuwe prent in première in Kinepolis Antwerpen.
Lees verder

Spoedarts Jan Stroobants: "Dit is gewoon 'damage control'. De tanker loopt hoe dan ook op de klippen"
Jan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen, zegt dat de extra coronamaatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond heeft aangekondigd rijkelijk laat komen. De zorgtanker "loopt hoe dan ook tegen de klippen", zo verklaarde hij vanavond in Terzake.
Lees verder

Event Confederatie: "Vandaag is het officieel, sector zit jaar zonder werk"
"Het is vandaag officieel, de sector zit zeker een jaar zonder werk." Zo reageert Bruno Schaubroeck van de Event Confederatie, voorheen Event Alliantie, op de nieuwe Vlaamse coronamaatregelen, waarbij ook evenementen hetmoeten ontgelden. De koepelorganisatie van de evenementensector roept de overheden op tot structurele maatregelen om een relance van de sector te kunnen waarborgen.
Lees verder

CEO's van Google, Facebook en Twitter vrezen "instorting van manier waarop we online communiceren"
De topman van Facebook, Mark Zuckerberg, en zijn evenknie van Twitter, Jack Dorsey, vrezen een uitholling van het internet als sociale media meer aan banden worden gelegd. Zij stellen dit in verklaringen die ze woensdag gaan afleggen in de Amerikaanse Senaat. Ook Google (Alphabet) moet verschijnen en waarschuwt voor negatieve gevolgen. De verklaringen werden dinsdag al naar buiten gebracht.
Lees verder