Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Leerling zwaargewond nadat broek vuur vat door alcoholgel

HLN
Leerling zwaargewond nadat broek vuur vat door alcoholgel
Een leerling van het Atlas College in Genk is deze voormiddag zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De jongen zijn broek vatte vuur nadat er alcoholgel op terecht kwam. Hoe het incident precies is kunnen gebeuren, blijft voorlopig nog een vraagteken. "We zijn echt geschrokken."
Lees verder

Hoe een obscuur spel na twee jaar plots dé gamehit van het moment werd
Begin dit jaar had nog niemand van 'Among Us' gehoord. Tot vorige maand, toen het spel plots viraal ging. Nu is de game alomtegenwoordig op sociale media en streamingplatformen zoals Twitch en YouTube, en loggen er per dag gemiddeld 60 miljoen spelers in. Dit is hoe 'Among Us' uitgroeide tot hét partyspel van de coronaperiode.
Lees verder

Expert berekent: "Over 20 dagen liggen diensten intensieve zorgen helemaal vol"
Als de huidige trends zich doorzetten, zullen de diensten intensieve zorgen in ons land over ongeveer 20 dagen helemaal vol liggen. Dat zegt fysicaprofessor Nicolas Vandewalle van de Universiteit van Luik, die met zijn SEIR-rekenmodel coronacurves in kaart brengt.
Lees verder

Hij die ooit de 'nieuwe Pelé' werd genoemd, breit er dan toch nog een vervolg aan: Zweedse derdeklasser wordt al zijn vijftiende werkgever
Doet de naam Freddy Adu nog een belletje rinkelen? De Ghanese Amerikaan ondertekende net geen 17 jaar geleden als jongste voetballer ooit een profcontract. 'De nieuwe Pelé', werd hij zelfs genoemd. 't Bleken hoge verwachtingen die hij nooit zou inlossen. Twee jaar terug leek hij het bestaan als voetballer te hebben ingeruild voor dat van (jeugd)coach, maar 't is op die manier dat het opnieuw begon te kriebelen. Met een nieuw avontuur bij Österlen FF, in de Zweedse derde klasse, als gevolg.
Lees verder

Coronacijfers pieken tot recordniveaus: dit zijn de belangrijkste conclusies
Morgen komt het Overlegcomité van verschillende regeringen in ons land samen om allicht nieuwe maatregelen te treffen tegen de verspreiding van het coronavirus. De cijfers pieken en lijken steeds meer uit de hand te lopen. We pikken de belangrijkste parameters er uit.
Lees verder

Kenny De Ketele en Jasper De Buyst over schrapping Gentse zesdaagse: "Dit volksfeest kan niet zonder publiek"
Corona bant dit jaar volkse feesten. Dus is het geen verrassing dat de stad Gent, Golazo en Christophe Sercu beslisten de Gentse zesdaagse te schrappen. Kenny De Ketele en Jasper De Buyst, in een zinderend Kuipke met Iljo Keisse de hoofdrolspelers, zagen de afgelasting aankomen.
Lees verder

"Tot 15 procent van ziekenhuispersoneel dreigt komende weken uit te vallen"
In sommige ziekenhuizen in ons land dreigt de komende weken tot 15 procent van de personeelsleden uit te vallen. Dat meldt Marc Geboers, directeur algemene ziekenhuizen bij Zorgnet-Icuro. De koepelorganisatie had daarover donderdag overleg met een werkgroep van de federale overheid.
Lees verder

Jürgen Roelandts (35) houdt het voor bekeken: "Dat podium in Sanremo? Dat knaagt toch een beetje"
'Nounours', gaf Philippe Gilbert hem als bijnaam. Teddybeer. 'The Hulk', luidde de krachtigere variant. Jürgen Roelandts (35) was het allebei. 24 jaar lang maakte wielrennen deel uit van zijn leven. "Tijd nu voor iets anders."
Lees verder

Miguel-shirts van Anderlecht brengen 6.381 euro op voor strijd tegen leukemie
De truitjes die de spelers van RSC Anderlecht droegen tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge op zondag 4 oktober hebben in totaal 6.381 euro opgebracht. Dat bedrag gaat naar de Stichting Me To You, die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Miguel Van Damme, de Cercle Brugge-doelman die enkele weken geleden opnieuw meldde dat hij door de ziekte getroffen was, koos het goede doel uit.
Lees verder

Narvaez zorgt voor tweede Ecuadoriaanse ritzege in de Giro na spannend duel met medevluchter Padun
Tweede ritzege voor Ecuador in de Giro. Aanvaller Jhonatan Narvaez van Ineos Grenadiers won de twaalfde etappe met aankomst in Cesenatico. De 23-jarige renner haalde het na een spannend duel met medevluchter Mark Padun. Bij de favorieten nam Team NTT de koers in handen, maar dat leidde niet tot aardverschuivingen in het klassement.
Lees verder

Football Talk. Voetbalclubs lanceren mediacampagne voor tracingapp Coronalert - Ook Bushiri (Mechelen) test positief
Rocky Bushiri is positief getest op COVID-19, dat meldt KV Mechelen op de clubwebsite. De verdediger is meteen in quarantaine gegaan en zal volgende week opnieuw getest worden. "Rocky heeft op dit moment geen ziektesymptomen, maar zoals het protocol het voorschrijft wordt de rest van de A-kern na vijf dagen, maandag dus, opnieuw getest", klinkt het ook nog. Eerder testte ook hulpcoach Fred Vanderbiest al positief.
Lees verder

Football Talk. Ook Bushiri (Mechelen) test positief - Elitejeugdcompetities stil tot 8 november
Rocky Bushiri is positief getest op Covid-19, dat meldt KV Mechelen op de clubwebsite. De verdediger is meteen in quarantaine gegaan en zal volgende week opnieuw getest worden. "Rocky heeft op dit moment geen ziektesymptomen, maar zoals het protocol het voorschrijft wordt de rest van de A-kern na vijf dagen, maandag dus, opnieuw getest", klinkt het ook nog. Eerder testte ook hulpcoach Fred Vanderbiest al positief.
Lees verder

Omstreden leverancier e-sigaretten Juul weg uit België
De Amerikaanse leverancier van elektronische sigaretten Juul levert niet meer in België. Dat staat op de website van het bedrijf. De omstreden e-sigaretten lagen nog maar sinds september 2019 in Belgische winkels.
Lees verder

VRT-personeel verwerpt frauduleuze praktijken: "En dit terwijl interne medewerkers jarenlang telkens nieuwe besparingen opgelegd kregen"
Het personeelsfront van de VRT reageert donderdag woedend op de recente onthullingen over de openbare omroep. De VRT maakte vorige week bekend dat een rapport van Audit Vlaanderen over mogelijke onregelmatigheden in het toenmalige directiecollege pijnpunten heeft blootgelegd in de werking van enkele afdelingen. Het citeert voorbeelden waarin de voorbije jaren procedures en regels zijn omzeild of niet gerespecteerd. Het personeel verwerpt stellig de frauduleuze praktijken aan de Reyerslaan en vraagt juridische stappen tegen de verantwoordelijken.
Lees verder

Royaltykenners verbaasd, maar vol lof over ontmoeting koning Filip en Delphine: "Een heel groots gebaar"
Koning Filip (60) heeft voor het eerst zijn halfzus Delphine ontmoet. De koning en de buitenechtelijke dochter van koning Albert hadden vorige week vrijdag een "warm gesprek", zo laten ze weten in een verklaring. De koning en Delphine, die zich na jaren van tegenwerking door Albert sinds begin deze maand prinses mag noemen, spraken elkaar "over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses." Royaltykenners reageren verbaasd, maar vol lof op de ontmoeting.
Lees verder

Koffer met drie kilo marihuana achtergelaten op perron in Bremen
De Duitse politie heeft een koffer met drie kilo marihuana gevonden die door een onbekende man was achtergelaten op een perron in het station van het Duitse Bremen. Beelden van bewakingsvideo's lieten zien hoe de man de blauwe koffer had neergezet en na ongeveer tien minuten het station had verlaten.
Lees verder

Vijfjarig meisje sterft tijdens klinische studie in VS
Het vijfjarige meisje nam deel aan een onderzoek van het Franse biotechbedrijf Lysogene dat een nieuwe gentherapie ontwikkeld voor een zeldzame neurologische aandoening. Na de behandeling in een testlabo keerde het kind weer naar huis en stierf. Volgens het bedrijf is de doodsoorzaak "onduidelijk".
Lees verder

"Tijd om te veranderen. Anders is het misschien gedaan met het olympisch gewichtheffen"
Hangt het olympische lot van het gewichtheffen aan een zijden draadje? Het lijkt erop nu het Internationaal Olympisch Comité (IOC) er na een nieuw incident bij de Internationale Gewichtheffederatie (IWF) mee dreigt haar olympisch statuut te herbekijken voor de Spelen van Parijs in 2024. Ex-atleet Tom Goegebuer, die nu onder meer gewichthefster Nina Sterckx traint, is er niet gerust in: "Er zijn veel slechte scenario's denkbaar."
Lees verder

INTERVIEW. Versuz-eigenaar Yves Smolders over de oneerlijkheid van de coronacrisis: "Discotheken krijgen evenveel steun als een cafeetje, terwijl wij 50 cafés vertegenwoordigen"
Wanneer volwassenen plots niet langer samen in een kleedkamer van de sportclub mogen, zal de winterslaap voor megadiscotheken nog lang duren. Yves Smolders (44) - eigenaar van Versuz - denkt dat de boxen zullen zwijgen in de grootste dancing van België tot er een vaccin is. "In het begin dacht ik na al die jaren in het nachtleven: 'wat pauze is eens welkom'. Maar, verdorie, wat mis ik het nu."
Lees verder

Een vaccin of 135.000 extra doden? Hoe corona op de presidentsstrijd weegt
Als Donald Trump zijn biezen moet pakken, dan zal hij dat aan de "Chinese plaag" te wijten hebben. Zijn aanpak van corona is met voorsprong de belangrijkste reden waarom aanhangers van vier jaar geleden niet meer willen stemmen voor hem. En terwijl het virus weer om zich heen grijpt in de VS, is het nu een even doorslaggevend thema als de economie.
Lees verder