Doorgaan naar hoofdcontent

LA Lakers op weg naar eerste NBA-titel in tien jaar

LA Lakers op weg naar eerste NBA-titel in tien jaar

De LA Lakers hebben vrijdagavond in de NBA ook de tweede wedstrijd in de finale gewonnen. In Disney World (Orlando), waar sinds de coronabreak alle NBA-matchen plaatsvonden, wonnen de Lakers met 124-114 van Miami Heat. Het staat nu 2-0 in de tussenstand. Zondag volgt het derde duel. Wie het eerst vier keer wint, is kampioen.

Lees verder

Armenië: 'Azerbeidzjaanse leger neemt Nagorno-Karabach in de tang'

Grondtroepen van het Azerbeidzjaanse leger hebben zaterdag een grootschalig offensief van twee kanten op Nagorno-Karabach geopend, meldt de Armeense legerleiding.

Lees verder

Cluster in het Witte Huis: ook entourage Trump besmet

Het aantal mensen rond president Donald Trump die positief testen op het coronavirus neemt alsmaar toe. De Wereldgezondheidsorganisatie dringt aan op een grondig clusteronderzoek om het aantal besmettingen zo snel mogelijk in kaart te brengen.

Lees verder

Tweede moordenaar van agente Kitty mag overdag gevangenis verlaten: 'Dit is heel wrang'

Hassan Iasir, een van de veroordeelden voor de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2007, mag overdag de gevangenis verlaten om werk te zoeken. 's Avonds moet hij zich opnieuw aanmelden. De slachtoffers en nabestaanden reageren ontgoocheld.

Lees verder

Nederlandse ijshockeyteams trekken zich terug uit BeNeLeague

De Nederlandse ijshockeyteams die uitkomen in de BeNeLeague hebben zich voor komend seizoen teruggetrokken. De onzekere situatie rond het coronavirus leidde vrijdagavond tot dit besluit. Het gaat om de clubs uit Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer.

Lees verder

UEFA maakt wedstrijdschema's bekend: Standard begint thuis, Gent en Antwerp uit

De UEFA heeft de speelschema's voor de groepsfase van de Europa League bekendgemaakt. Standard begint op 22 oktober op de eerste speeldag met een thuismatch tegen Rangers (om 18u55). Antwerp (bij Ludogorets) en AA Gent (bij Slovan Liberec) openen met een verplaatsing naar Oost-Europa.

Lees verder

Activisten bezetten terrein van toekomstige Ineos-fabriek in Antwerpen

In het Antwerpse havengebied zijn zowat 150 klimaatactivisten de site van Ineos binnengedrongen om er het terrein te bezetten waar het chemiebedrijf een nieuwe fabriek plant. De actievoerders eisen dat de Vlaamse regering het project niet (langer) steunt en veeleer kiest voor circulaire, klimaatneutrale projecten.

Lees verder

Vier mannen in cel voor witwassen van drugsgeld via restaurants: 'Miljoen euro cash in beslag genomen'

In een onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen zijn deze week vier mannen opgepakt. Ze worden ervan verdacht hun illegale vermogen te hebben witgewassen via bekende brasserieën in Kapellen en Zandhoven.

Lees verder

WHO neemt beschuldigingen van misbruik in Congo 'bloedserieus'

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) neemt de beschuldigingen van misbruik aan het adres van haar hulpverleners in Oost-Congo naar eigen zeggen 'bloedserieus'.

Lees verder

Trainer en sportief directeur van PSG ruziën over (gebrek aan) transfers

Leonardo, de sportief directeur van Paris Saint-Germain, heeft vrijdagavond na afloop van de 6-1 zege van de Parijzenaars in de Ligue 1 tegen Angers tegengas gegeven aan zijn coach Thomas Tuchel, die eerder verklaarde ontevreden te zijn over het uitblijven van inkomende transfers. Tuchel noemde zijn team in de zomermercato "verzwakt".

Lees verder

Aston Martin van koning Boudewijn volgende week geveild in Knokke-Heist

Het Britse veilinghuis Bonhams veilt volgende zondag een BMW 507 Series II Roadster uit 1959 die nog toebehoord heeft aan koning Constantijn II van Griekenland en een Aston Martin DB2/4 3.0-liter Sports Saloon uit 1955 die nog van koning Boudewijn van België geweest is.

Lees verder

Poetin zegt bereid te zijn tot dialoog met Berlijn over zaak-Navalni

De Russische president Vladimir Poetin heeft Duitsland te kennen gegeven bereid te zijn om het gesprek aan te gaan over de vergiftiging van de Russische oppositieleider Aleksej Navalni.

Lees verder

Hulpverleners testen jetpack uit in Britse bergen

In het Britse Nationaal park 'Lake District' werden vorig jaar zo'n 584 ongelukken vastgesteld. Opdat de hulpverleners sneller ter plaatse zouden kunnen zijn testen ze nu jetpacks uit. 'Het is absoluut verbazingwekkend hoe snel we aan iemands zijde zullen staan die ons nodig heeft', zei hulpverlener Andy Mawson.

Lees verder

Lotto Soudal haalt met Adam Malecki en Maxim van Gils twee youngsters aan boord

Lotto Soudal heeft zaterdag de komst van Adam Malecki en Maxim Van Gils bekendgemaakt. Beide renners ondertekenen een contract voor twee seizoenen. De 24-jarige Malecki komt over van CCC, dat op het einde van het seizoen een punt zet achter haar sponsoring. De 20-jarige Van Gils stroomt door van het beloftenteam van Lotto.

Lees verder

Minister Verlinden: 'Staatshervorming kan in beide richtingen'

Kersvers minister van Binnenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) sluit niet uit dat er bij een staatshervorming opnieuw bevoegdheden worden overgeheveld naar het federale niveau.

Lees verder

Britse satirische poppenshow 'Spitting image' keert terug

'Spitting image', de satirische poppenshow die werd uitgebracht in 1984, is vanaf zaterdag 3 oktober weer te zien op de Britse televisie. Een nieuwe generatie publieke figuren, vertaald in karikaturen, zal worden bespot in een reeks van absurdistische sketches. Bekijk de trailer in de video hierboven.

Lees verder

'Eigenlijk is Petra De Sutter mijn eerste rolmodel'

Een stille primeur in Europa deze week: met Petra De Sutter heeft België een eerste transgender minister. Dat dat geen ophef veroorzaakte, geeft lgbt-activisten hoop.

Lees verder

Op de dag dat hij had moeten starten in de Giro: Remco Evenepoel traint voor het eerst op de weg

Remco Evenepoel heeft zaterdag voor het eerst kunnen trainen op de weg. Deceuninck-Quick Step bevestigde het goede nieuws op haar Twitteraccount. Anderhalve maand geleden viel het twintigjarige toptalent nog zwaar in de Ronde van Lombardije. Daarbij liep hij breuken op in zijn bekken.

Lees verder

Verwarring over vaccin: 'Griepspuit nog niet te verkrijgen zonder voorschrift, en zeker niet gratis'

Heel wat mensen zakten al af naar de apotheek met de verwachting dat ze er zonder voorschrift een gratis griepvaccin konden krijgen. 'Maar het Koninklijk Besluit daarover is nog niet gepubliceerd in het staatsblad en bovendien zijn er op dit ogenblik nog onvoldoende vaccins voorhanden', zegt Lieven Zwaenepoel van de Apothekersbond. 'Het vaccin is ook niet gratis, wel is het remgeld gedaald.'

Lees verder

Crystal Palace verliest zonder Batshuayi en Benteke zwaar in Chelsea

Chelsea heeft zaterdagmiddag de opener van de vierde speeldag in de Premier League gewonnen. De Blues haalden het op Stamford Bridge met 4-0 van Crystal Palace. Bij de bezoekers bleef Christian Benteke negentig minuten op de bank, Michy Batshuayi was niet speelgerechtigd tegen de club die hem verhuurt.

Lees verder

Vier miljoen Vlaamse erfgoedpremie voor Boekentoren en Aula UGent

Zaterdag kwam Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele naar Gent om er een erfgoedpremie van 4 miljoen euro aan rector Rik Van de Walle van Universiteit Gent te overhandigen. Het geld moet dienen voor de restauratie van de iconische Boekentoren en de Aula van de unief.

Lees verder

Duitsland viert hereniging met kleinschalig evenement

De 30e verjaardag van de Duitse hereniging is zaterdag gevierd in de Petrus en Pauluskerk in de Berlijnse voorstad Potsdam. Bondskanselier Angela Merkel, president Frank-Walter Steinmeier en Bondsdagvoorzitter Wolfgang Schaüble namen deel aan de officiële plechtigheid.

Lees verder

Duitse waarschuwing voor Rusland: 'Er is geen ontkomen aan sancties'

De Europese Unie heeft geen andere optie dan sancties te nemen tegen Rusland als bevestigd wordt dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalni vergiftigd werd met het novitsjok-zenuwgif. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zaterdag gezegd.

Lees verder

Schoonmaker ontdekt mogelijk springtuig in Duitse trein

De politie heeft een mogelijk springtuig aangetroffen in een geparkeerde trein in Keulen, zo berichte verschillende Duitse media zaterdag. Volgens de politie gaat het om een verdacht item, gevuld met nagels, schroeven en zwart poeder.

Lees verder

Regering-De Croo krijgt het vertrouwen van het parlement

De kersverse federale regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft zaterdagnamiddag in de Kamer het vertrouwen gekregen van de parlementsleden.

Lees verder

Miljoenentoilet onderweg naar ISS

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de ruimtecargo Cygnus naar het Internationaal Ruimtestation ISS gestuurd. Aan boord: een nieuw ruimtetoilet ter waarde van liefst 23 miljoen dollar.

Lees verder

Maggie De Block wordt Kamerfractieleider Open VLD

Voormalig minister Maggie De Block wordt fractieleider van Open VLD in de Kamer. Dat kondigde Kamervoorzitter Patrick Dewael zaterdag aan na de vertrouwensstemming voor de nieuwe regering.

Lees verder

Experts willen dringend strengere coronamaatregelen: 'Huisartsen verzuipen, en ook ziekenhuizen geraken overbelast'

Het aantal bevestigde coronabesmettingen dreigt boven de 3.000 gevallen per dag uit te komen, zo waarschuwen experts. Zij roepen de nieuwe regering-De Croo op om dringend extra preventiemaatregelen te nemen. 'Huisartsen verzuipen en in de Brusselse ziekenhuizen wordt de situatie erg nijpend', waarschuwt professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB).

Lees verder

Onduidelijkheid over gezondheidstoestand Donald Trump

Zaterdag gaven de artsen van de Amerikaanse president een update over zijn gezondheidstoestand. 'Hij is er goed aan toe en wordt niet beademd', klonk het. Maar de persconferentie riep toch ook heel wat vragen op.

Lees verder

Spanningen bij MR over positie voorzitter Bouchez houden aan

De spanningen bij de Franstalige liberale partij MR leken zaterdag niet af te nemen. Verschillende verkozenen zijn erg boos op voorzitter Georges-Louis Bouchez sinds de aankondiging donderdag van de ministeriële casting.

Lees verder

Auto rijdt in kanaal: passagier overleden

In Vilvoorde is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat melden de hulpdiensten.

Lees verder

Gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen per dag nadert 2.000

Tussen 24 en 30 september zijn in België dagelijks gemiddeld 1.913,6 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt zondag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn er 20 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen.

Lees verder

Donald Trump in videoboodschap: 'Komende dagen worden de echte test'

In een nieuwe videoboodschap heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd dat hij zich goed begint te voelen. 'De komende dagen worden de echte test', denkt hij.

Lees verder

Winderige dag, donderslag niet uitgesloten

Het wordt een winderige zondag, met mogelijk rukwinden tot 65 km/uur of lokaal iets meer. Plaatselijk is een donderslag niet uitgesloten, zegt het KMI.

Lees verder

Grote ravage na zware storm in Frankrijk en Italië: 'Van heel het huis blijft misschien nog één kamer over'

Storm Alex heeft een spoor van vernieling achter zich gelaten in Frankrijk en Italië. Huizen zijn beschadigd of zelfs volledig weggespoeld, dorpen zijn volledig afgesneden van de wereld en het leger werd ingezet om op zoek te gaan naar vermisten. In Italië overleden zaterdag twee mensen. 'Ik maak me zorgen over de uiteindelijke balans', zei de premier van Frankrijk, Jean Castex, zaterdag.

Lees verder