Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 oktober 2020

Kompany ging heftig te keer bij penalty: “Nadien geëxcuseerd, maar in Engeland krijgen spelers voor zo’n duel ap...

HLN
Kompany ging heftig te keer bij penalty: "Nadien geëxcuseerd, maar in Engeland krijgen spelers voor zo'n duel applaus"
De opluchting bij Vincent Kompany zal groot zijn geweest. Dit keer gaf Anderlecht de voorsprong niet uit handen. "We kwamen naar hier om de drie punten te pakken, maar ook om goed voetbal te brengen. Over onze prestatie kan ik tevreden zijn", vertelde de coach na de 1-3-zege tegen KV Kortrijk aan Eleven Sports. We verdedigden met veel solidariteit. Na rust vond ik het ons iets moeilijker hebben, maar nadien vonden we toch weer de controle en creëerden we nog enkele kansen. Dat we zelf toch ook weer iets te veel mogelijkheden weggaven? Akkoord, maar we zijn nu eenmaal beter als we zélf de bal hebben en zelf in de aanval trekken."
Lees verder

Meer dan 50 burgers gedood bij protesten in Nigeria
Sinds de start van de protesten tegen het politiegeweld in Nigeria zijn al 51 burgers om het leven gekomen. Dat meldde president Muhammadu Buhari gisteren. Het is de eerste keer dat hij erkent dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
Lees verder

Duitse klusjesman ontdekt kisten vol 'oorlogsfriet' en beleeft bijzondere smaakervaring
Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.
Lees verder

Johnson & Johnson hervat weldra klinische proeven met vaccin
Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson bereidt zich voor om de klinische proeven met een mogelijk coronavaccin te hervatten. Dat meldt het bedrijf vrijdag. De testen werden vorige week tijdelijk stilgelegd omdat één van de deelnemers ziek is geworden.
Lees verder

LIVE. 80.000 nieuwe besmettingen in VS. J&J hervat weldra klinische proeven
• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
Lees verder

LIVE. Meer dan 11.000 dagelijkse besmettingen. J&J hervat weldra klinische proeven
• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
Lees verder

LIVE. Biden belooft gratis vaccin voor elke Amerikaan. J&J hervat weldra klinische proeven
• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
Lees verder

Braziliaans bedrijf zal Russisch coronavaccin produceren
Een Braziliaans farmaceutisch bedrijf meldde vrijdag dat het een overeenkomst heeft ondertekend met het Russische Investeringsfonds om het Russische Sputnik V-vaccin tegen Covid-19 te produceren. De productie zou starten in de tweede helft van november.
Lees verder

NASA-sonde verliest deeltjes van asteroïde in de ruimte
De sonde OSIRIS-REx van het Amerikaanse ruimtebedrijf NASA is er eerder deze week in geslaagd om zeer grote hoeveelheden deeltjes van de asteroïde Bennu te verzamelen, maar verliest ook monsters in de ruimte. Dat meldt NASA vandaag. De sonde "verliest een groot deel van de verzamelde massa", verklaarde Dante Lauretta, de chef van de missie, in een telefonische persconferentie.
Lees verder

Alsof corona nog niet genoeg is: dodelijke schimmel verspreidt zich in Hongkong
Naast het coronavirus heeft Hongkong ook last van een uitbraak van een andere ziekmaker, namelijk de schimmel Candida auris, die in veel gevallen dodelijk kan zijn. De schimmel is resistent voor veel schimmeldodende middelen en wordt daarom ook wel een superschimmel genoemd.
Lees verder

Arnold Schwarzenegger voelt zich "fantastisch" na hartoperatie
Acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger maakte vrijdag bekend dat hij een hartoperatie onderging. De Terminator-ster voelt zich nu naar eigen zeggen "fantastisch".
Lees verder

Meer dan 100 olifantenslagtanden in beslag genomen in Kameroen
In totaal zijn 118 slagtanden van olifanten in beslag genomen in Amban, in het zuiden Kameroen, een hotspot voor ivoorhandel nabij de grens met Gabon en Equatoriaal-Guinea. Dat meldt de Kameroense douane.
Lees verder

Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaatste keer?
U kunt vannacht een uurtje langer slapen, want ons land schakelt weer over op het winteruur. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug. Het is misschien wel de laatste keer dat u met de wijzers moet prutsen. Het Europees Parlement stemde vorig jaar voor de afschaffing van de uurwisseling in 2021. Maar of we dan definitief overschakelen op het zomer- dan wel op het winteruur, is nog altijd niet uitgemaakt. De bouwsector pleitte gisteren alvast voor een permanent winteruur.
Lees verder

INTERVIEW. Professor Erika Vlieghe: "Eerste lockdown was een botte bijl, maar hij was tenminste duidelijk"
"We gedragen ons best weer zoveel mogelijk zoals in maart en april", zegt Erika Vlieghe. Voor een totale lockdown pleit de professor infectieziekten niet, maar ze vreest dat de maatregelen die de regering nu genomen heeft nét niet streng genoeg zijn. "Ze zullen alleen werken als we er ons allemaal heel strikt aan houden."
Lees verder

"200 toeschouwers? Daar verdienen we zelfs geen boterham mee": 'goed nieuws' Jambon bezorgt cultuursector kater
200 toeschouwers, zonder uitzondering. Die - zoveelste - harde noot krijgt de cultuursector te kraken. Het is vooral een kaakslag voor de grote spelers, die de afgelopen weken hemel en aarde bewogen om volgens de regels volk te kunnen ontvangen. "Alles was net klaar om coronaproof te werken."
Lees verder

Jeugd mag nog voetballen, maar goesting ebt weg
Woelige tijden voor het jeugdvoetbal: vorig weekend gingen 665 matchen niet door. Heel wat ouders zagen het niet meer zitten om hun kind te laten opdraven: bang voor besmetting, geen kans om te douchen... Nu de richtlijnen zijn verstrengd, regent het allicht nog méér afzeggingen. Er gaan steeds meer stemmen op om ook de jeugdcompetities stil te leggen.
Lees verder

Paulette was 16 tijdens WOII: "Liever de oorlog dan corona, toen was er tenminste nog sociaal contact"
Ze vormen de beide uiteinden van een viergeslacht. Tussen hen ligt bijna een gemiddeld mensenleven. Maar toch delen Paulette Deprez (volgende week 91) en Fran Van Houdenhove (16) hetzelfde momentum. De ene was zestien in WOII, de andere ís zestien in de coronacrisis. Dubbelgesprek tussen overgrootmoeder en achterkleindochter over even verwarrende tienertijden: "Tijdens de oorlog was er tenminste nog sociaal contact", zegt overgrootmoeder Paulette ferm.
Lees verder

Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"
"In maart hadden we geen maskers en geen beschermende pakken. Nu hebben we ze, maar geen mensen genoeg om ze aan te trekken." Het brandt in Luik: de drie grote ziekenhuizen liggen vol, vol, vol. Maar vooral: 20% van het zorgpersoneel is ziek uitgevallen - ze hebben zelf corona gekregen, of zijn compleet uitgeblust na de eerste golf dit voorjaar. "We dreigen het Bergamo aan de Maas te worden, ja. Je kan in Luik maar beter geen ongeluk krijgen en naar het ziekenhuis moeten dezer dagen."
Lees verder

Freddy (57) was al twee keer slachtoffer van uitgestelde ingrepen: "Nog maanden wachten met pijn in heup"
Nu ziekenhuizen zich voorbereiden op het ergste moeten alle niet-dringende ingrepen worden uitgesteld. Voor Freddy Dygardein (57) uit Oostende is dat al de tweede keer. Nadat corona er in maart voor zorgde dat zijn schouderoperatie niet kon doorgaan, overkomt hem nu hetzelfde met een heupingreep. In de plaats van een nieuwe heup, aanstaande dinsdag, wacht hem nu een winter vol pijn.
Lees verder

De zware kost van corona: waarom Champions League zonder fans een zware sportieve én financiële bummer is voor Club Brugge
Het summum zonder fans moeten beleven. Of op tv moéten aanschouwen. Je zal maar speler of supporter van Club zijn. Jan Breydel blijft straks al zeker tegen Lazio en Dortmund léég. Een (extra-)sportieve bummer. Elke Champions League-match voor een leeg stadion kost blauw-zwart een flinke som geld.
Lees verder