Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 oktober 2020

Koe op wandel houdt zich aan de snelheid

HLN
Koe op wandel houdt zich aan de snelheid
Vrijdagmorgen was er op Schanker in Essen een koe op wandel. Ze keek enigszins wat verbaasd op toen er een automobiliste passeerde. Maar het moet gezegd: de koe hield zich wel keurig aan de snelheid, want de snelheidsmeter gaf een snelheid van 19 kilometer per uur aan. De koe kreeg dan ook een lachend gezichtje van het verkeersbord.
Lees verder

Jean-Marie Dedecker stopt met nationale politiek
Jean-Marie Dedecker (68) wil stoppen met nationale politiek. Dat zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Dedecker, die ook burgemeester van Middelkerke is, werd in 2019 verkozen als onafhankelijke op een N-VA-lijst.
Lees verder

Tien spelers positief bij KV Mechelen, dat gaat vragen om competitieduel tegen Eupen uit te stellen
Ook KV Mechelen zit met flinke coronazorgen. Bij de meest recente testronde bleken nog eens zeven spelers positief. Eerder deze week legden ook Bushiri, Peyre en Togui al een positieve test af, wat de teller op tien brengt. De competitiematch van morgen tegen Eupen is zo flink in gevaar - vanaf zeven besmettingen in de A-kern kan een ploeg uitstel aanvragen bij de Pro League. KV Mechelen is ook van plan om dat te doen.
Lees verder

Tien spelers positief bij KV Mechelen, dat vraagt om competitieduel tegen Eupen uit te stellen
Ook KV Mechelen zit met flinke coronazorgen. Bij de meest recente testronde bleken nog eens zeven spelers positief. Eerder deze week legden ook Bushiri, Peyre en Togui al een positieve test af, wat de teller op tien A-kern-spelers brengt. De competitiematch van morgen tegen Eupen is zo flink in gevaar - Malinwa vraagt dan ook om uitstel. Bij OHL blijft het voorlopig bij één besmetting.
Lees verder

OPROEP. Ziet u uw medische ingreep uitgesteld?
UZ Leuven en UZ Brussel stellen hun niet-dringende medische ingrepen uit, andere ziekenhuizen volgen. Voor de patiënt zijn de gevolgen immens: de streep gaat genadeloos door operaties of behandelingen die maanden geleden al werden vastgelegd. Het Laatste Nieuws zoekt mensen die daar slachtoffer van werden. Had u een ingreep gepland en zegde het ziekenhuis die af? Zit u middenin een behandeling die wordt afgebroken? Gaat die geplande knie-operatie niet door, misschien zelfs al voor de twééde keer? Stuur dan een mailtje naar sabine.vermeiren@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet en vermeld ook even om welke ingreep het gaat.
Lees verder

Premier De Croo roept op tot solidariteit: "Als je zelf sterk genoeg bent, wees dan schouder waarop ander kan steunen"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft op de persconferentie na het Overlegcomité vrijdagmorgen iedereen opgeroepen tot solidariteit. "Bel eens iemand op van wie u weet dat hij of zij het moeilijk heeft, doe eens boodschappen voor een ander: het zijn de kleine dingen die laten zien dat we een ploeg zijn van 11 miljoen Belgen."
Lees verder

Lily Allen brengt eigen seksspeeltje uit
Zangeres Lily Allen (35) brengt een eigen seksspeeltje uit. Dat vertelt de Britse aan Metro UK.
Lees verder

Charleroi–Waasland-Beveren uitgesteld op basis van Covid-19-protocol van Pro League
De competitiewedstrijd van zondagavond tussen Charleroi en Waasland-Beveren gaat niet door, zo bevestigt de Pro League. Waasland-Beveren wordt nog steeds getroffen door een golf coronabesmettingen en vroeg daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan.
Lees verder

Komende weken weer voetballen achter gesloten deuren, amateurwedstrijden opgeschort
Club Brugge vreest voor een ziektegolf. Moeskroen en Waasland-Beveren stellen komend weekend hun wedstrijd zo goed als zeker uit. En nu zijn ook de fans voor minstens één maand niet meer welkom in de Belgische stadions, tot 19 november. Corona grijpt ook Koning Voetbal steeds heviger naar de keel.
Lees verder

Mister Gay Belgium had na coming-out tijdlang geen contact met z'n ouders: "wij hebben drie jaar lang een fout gemaakt"
Joren Houtevels (20) uit Keerbergen is sinds zondag de nieuwe Mister Gay Belgium. Hij kwam in 2017 uit de kast, maar in de periode erna verzuurde de relatie met zijn ouders. 'Wat zullen de buren denken? Zal hij nog een job vinden?' Een tijdlang was er amper contact. "Dat hij op mannen valt, is nooit een probleem geweest. Maar hem met make-up en hakken zien was moeilijk", klinkt het openhartig bij Pascale Denruyter (56) en Mark Houtevels (54).
Lees verder

Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: "Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen"
Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid, de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. "Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast."
Lees verder

European Open mag wél verder met publiek: "Alle protocols zijn op voorhand goedgekeurd"
De European Open Tennis, het ATP-tennistornooi dat momenteel in Antwerpen loopt, kan verder afgewerkt worden met publiek. "We hebben daarvoor het akkoord van Celeval en de federale autoriteiten", kondigde tornooidirecteur Dick Norman aan in De Ochtend.
Lees verder

Jits Van Belle terug in 'Familie', maar niet voor lang: "Jammer, er zat nog veel méér in mijn personage"
"2020 heeft mij nog niet veel goeds gebracht", zegt Jits Van Belle (44). Nadat eerder haar vader stierf, kreeg ze uitgerekend toen ze voor het eerst sinds lang weer op de set stond, te horen dat de terugkeer van Robyn maar tijdelijk was. "Jammer, want er zat nog veel méér in dat personage. Gelukkig komen er nog enkele pittige verhaallijnen aan."
Lees verder

LIVE GIRO. Langste etappe biedt eindelijk nog eens kans voor sprinters, meteen ook de laatste
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe is zo goed als volledig vlak, maar wel 258 (!) kilometer lang. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder

Sven Ornelis en Anke Buckinx gaan 'On Tour' met Niels Destadsbader, Regi, Natalia, Milow en Bart Kaëll
De tourbussen van Vlaamse artiesten staan al een tijdje stil maar daar brengen Joe-dj's Sven Ornelis (47) en Anke Buckinx (40) vanaf maandag 26 oktober verandering in. In 'Sven & Anke On Tour' tovert het ochtendduo een tourbus om tot een radiostudio op wielen. Ze nemen elke dag tussen 6 en 10 uur de grootste Vlaamse artiesten uit de Top 2000 coronaproof mee op hun muzikale tournee.
Lees verder

Geert Noels: "Ook slecht bestuur is besmettelijk"
Volgens econoom en CEO van Econopolis Geert Noels zorgen de strengere coronamaatregelen voor teleurstelling en frustratie bij een groot deel van de bevolking omdat het beleid niet deugt. "Heel het land sluiten omdat er slecht wordt bestuurd, is voedingsbodem voor frustratie."
Lees verder

De coronabarometer: vooral Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Mechelen zwaar getroffen
In quarantaine: Krmencik, Mignolet, Kossounou (tot zondag)
Lees verder

LIVE GIRO. Etappe ingekort na protest renners, deel wordt met ploegbussen afgewerkt
Na enkele ritten met het nodige klimwerk, komen de sprinters eindelijk nog eens aan hun trekken in de Giro. De 19de etappe is zo goed als volledig vlak, maar wel 258 (!) kilometer lang. Arnaud Démare was in de vorige sprints oppermachtig en zette al vier streepjes achter zijn naam. De Fransman is dan ook de topfavoriet, of heeft Peter Sagan andere plannen? Op deze pagina volgt u de wedstrijd vanop de eerste rij.
Lees verder

Unia en çavaria sluiten officieel samenwerkingsakkoord
Het interfederaal gelijkekanseninstituut Unia heeft voor het eerst een officieel samenwerkingsakkoord gesloten met çavaria, de koepel van meer dan 120 LGBTI-verenigingen in Nederlandstalig België. "Op deze manier kunnen we onze samenwerking beter organiseren en uitbouwen", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Dit akkoord zal çavaria zeker helpen om zijn opdracht nog beter uit te voeren", voegt Lozano Lafertin van çavaria eraan toe.
Lees verder

Hans Bourlon: "Waarom mogen dierentuinen wel openblijven?"
Topman van Studio 100 Hans Bourlon vreest de impact van de nieuwe maatregelen op de hele cultuursector en op Studio 100 zelf. "200 mensen voor onze grote musicals is niet rendabel. We zullen alles opnieuw schrappen", zegt Bourlon aan VTM Nieuws. "Ik zie ook de zin niet van pretparken te sluiten maar het buitengedeelte van dierentuinen open te houden."
Lees verder