Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Khaila (21) uit Poperinge raadt Het Geluid van Qmusic en wint 44.100 euro: “Het dringt nog niet helemaal door”

HLN
Khaila (21) uit Poperinge raadt Het Geluid van Qmusic en wint 44.100 euro: "Het dringt nog niet helemaal door"
Op maandag 14 september startte radiozender Qmusic met Het Geluid. Na 441 pogingen was het uiteindelijk Khaila uit Poperinge die kon achterhalen waarover het ging: het openen van een plooimeter. Ze wint maar liefst 44.100 euro. "Dit is een enorm mooie bonus. Een deel zet ik aan de kant voor m'n dochtertje Féline van 10 maanden oud", zegt Khaila.
Lees verder

Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers: gaat mijn reis nog door? Kan ik mijn voucher nog inruilen?
Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers. De eerste coronagolf bracht de touroperator in woelig water. Een zomervakantie waarin de Belg heel even opnieuw mocht reizen, bracht geen soelaas. De 59 reiswinkels sluiten volgende week hun deuren, 180 werknemers zijn tijdelijk werkloos. En wat betekent dit voor de reiziger?
Lees verder

Ziekenhuizen zien extreme toestroom, met dramatische gevolgen: "Vanochtend overleed patiënt die we niet meer aan machine konden leggen"
De ziekenhuizen krijgen het harder te verduren dan in de eerste golf. Nu al botsen ze tegen hun grenzen aan, blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij 50 Vlaamse ziekenhuizen. "De toestroom is dubbel zo groot en het gaat dubbel zo snel." En tegen midden november wordt nog een verdubbeling van de opnames voorspeld. Als we de kaap van 2.000 coronapatiënten op intensieve overschrijden, gaan we over het absolute maximum. Daar komt bij: gemiddeld 15% van het zorgpersoneel is al uitgevallen.
Lees verder

Football Talk. Geen extra besmettingen bij Cercle en KVM - FIFA-voorzitter Gianni Infantino test positief op COVID-19
Cercle Brugge had vandaag goed nieuws te melden. De coronatests van afgelopen maandag bij de Vereniging leverden geen extra positieve coronagevallen op. De spelers die vorige week positief testten, namen nog niet deel aan de test en blijven voorlopig in quarantaine. Woensdag, 72 uur voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Charleroi, vindt een nieuw testmoment plaats.
Lees verder

LIVE. Openingstreffer Inter hangt in de lucht: Barella treft de lat, Lukaku kopt nét naast
• NSK Olimpiyskiy, Kiev (18u55) • Ref: Georgi Kabakov (BUL) • Inter speelde eerder gelijk tegen Gladbach, Shakhtar klopte Real • Scoort Romelu Lukaku in zijn tiende Europese wedstrijd op rij?
Lees verder

Zwembaden en fitnesscentra sluiten, sporten enkel outdoor toegelaten met maximaal 4 personen: "Uitzondering voor profsporten"
De Vlaamse regering heeft de coronamaatregelen verstrengd. Op een persconferentie kondigde Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) aan dat sporten enkel nog outdoor met vier personen toegelaten is én dat onder meer fitnesscentra sluiten.
Lees verder

Bruce Springsteen looft etalage van Tony's Muziekhuis op Twitter: "Een prachtig handgeschilderd raam in België"
Op Twitter opgemerkt worden door niemand minder dan Bruce 'The Boss' Springsteen: het overkwam dinsdag Tony's Muziekhuis uit Geel. De legendarische Amerikaanse rockzanger deelde op het sociaal medium een foto van de etalage van de muziekwinkel, die beschilderd is met de titel van zijn nieuwste album. Springsteen stak in de tweet zijn appreciatie voor de "beautifully hand-painted window in Belgium" niet onder stoelen of banken.
Lees verder

Hoe sterk zal onthoofd Lazio nog zijn? Met of zonder Immobile, 't is een wereld van verschil
'Con o senza Immobile?' Een wereld van verschil! 'La Lazio' moet het morgenavond zonder de prijsschutter stellen – veruit de belangrijkste van de maar liefst acht nieuwe coronaslachtoffers.
Lees verder

Hebt u nog vragen over de nieuwe Vlaamse coronamaatregelen? Stel ze hier
De Vlaamse regering komt met strengere maatregelen, nu de coronacijfers ook in Vlaanderen dramatische proporties aannemen. Er komt geen uitbreiding van de avondklok, zoals in Wallonië en Brussel, maar wel een resem andere maatregelen die u hier kan terugvinden. Heb jij nog vragen over de nieuwe maatregelen? Stel ze in het formulier hieronder, dan beantwoorden wij de belangrijkste vragen.
Lees verder

LIVE (21u). Man City en aanvoerder De Bruyne kijken Marseille in de ogen
• Stade de Marseille (21u)
Lees verder

0-9! Red Flames blikken Litouwen in, thuismatch tegen Zwitserland wordt grote finale om rechtstreeks EK-ticket
Nul-negen. Zoals verwacht werd Litouwen de speelbal van onze Red Flames. Tine De Caigny en Tessa Wullaert scoorden beiden een hattrick. Op naar 1 december: de grote finale tegen Zwitserland voor groepswinst en een rechtstreeks ticket voor het Europees kampioenschap van 2022.
Lees verder

LIVE. Vindt Lukaku na rust de weg naar de netten tegen Shakhtar?
• NSK Olimpiyskiy, Kiev (18u55) • Ref: Georgi Kabakov (BUL) • Inter speelde eerder gelijk tegen Gladbach, Shakhtar klopte Real • Scoort Romelu Lukaku in zijn tiende Europese wedstrijd op rij?
Lees verder

LIVE. Géén 0-1! Monumentale misser van Lautaro, Shakhtar ontsnapt andermaal
• NSK Olimpiyskiy, Kiev (18u55) • Ref: Georgi Kabakov (BUL) • Inter speelde eerder gelijk tegen Gladbach, Shakhtar klopte Real • Scoort Romelu Lukaku in zijn tiende Europese wedstrijd op rij?
Lees verder

LIVE (21u). Eden Hazard start op de bank in duel dat Real moét winnen
• Borussia-Park (21u) • Ref: Orel Grinfeld (ISR) • Real verloor verrassend opener tegen Shakhtar, Gladbach pakte punt bij Inter • Eden Hazard begint op de bank
Lees verder

Bartomeu houdt de eer aan zichzelf en treedt af als voorzitter FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu (57) is niet langer voorzitter van FC Barcelona. Dat schrijven verscheidene Spaanse media. Hij houdt de eer aan zichzelf en treedt, samen met het hele bestuur, af.
Lees verder

76 vermiste kinderen gered tijdens grootschalige operatie tegen mensensmokkel in Ohio
Meer dan honderd slachtoffers van mensensmokkel, waaronder verscheidene vermiste kinderen, zijn gered tijdens een grootschalige operatie in de Amerikaanse staat Ohio. Dat deelt het kabinet van de openbare aanklager van de staat mee in een verklaring.
Lees verder

Biostatisticus Geert Molenberghs: "Elk contact dat we kunnen vermijden, moeten we effectief vermijden"
De Vlaamse regering heeft zeker een belangrijk pakket nieuwe maatregelen getroffen in de strijd tegen het coronavirus. Maar het belangrijkste is nu dat we alle contacten moeten vermijden die we kunnen vermijden. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs dinsdagavond gezegd op VRT NWS.
Lees verder

Overspelig koppel staat terecht voor poging tot gifmoord op echtgenoot: minnaar kon via webcam volgen hoe liefdesrivaal vergiftigd werd
Ze was haar man liever kwijt dan rijk. Maar in plaats van gewoon de scheiding aan te vragen, bedisselde Veerle (36) samen met haar minnaar Olivier (28) een plan om haar echtgenoot uit de weg te ruimen. Op een avond draaide ze zaadjes van de giftige Engelentrompet-plant in zijn soep. Daarna liet ze haar minnaar via de webcam meekijken hoe haar man op de zetel lag te creperen. In de rechtbank van Leuven werd gisteren twaalf jaar cel geëist voor de vrouw en tien jaar voor haar minnaar.
Lees verder

Lazio betwist besmetting van sterkhouders: Immobile en co ondergaan tweede coronatest
Ontmoet Club Brugge morgenavond een B-team van Lazio in het Jan Breydelstadion? In principe wel. Onder meer Immobile, Luis Alberto, Anderson en Pereira testten positief op corona. Al liet de Italiaanse club intussen wel een tweede coronatest uitvoeren...
Lees verder

Charlie Hebdo zet karikatuur Erdogan op de cover
Een karikatuur van de Turkse president Erdogan siert de voorpagina van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo deze week. Onder de titel "privé is hij heel grappig" is Erdogan zittend in een stoel te zien terwijl hij de rok van een gesluierde vrouw omhoog houdt met de woorden: "Oh, de profeet."
Lees verder