Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 oktober 2020

Jeugd mag nog voetballen, maar goesting ebt weg

HLN
Jeugd mag nog voetballen, maar goesting ebt weg
Woelige tijden voor het jeugdvoetbal: vorig weekend gingen 665 matchen niet door. Heel wat ouders zagen het niet meer zitten om hun kind te laten opdraven: bang voor besmetting, geen kans om te douchen... Nu de richtlijnen zijn verstrengd, regent het allicht nog méér afzeggingen. Er gaan steeds meer stemmen op om ook de jeugdcompetities stil te leggen.
Lees verder

Raid op z'n Hollywoods: gangsters overvallen twee geldtransporten in volle avondspits, kogelregen verlamde onschuldige Melissa (10) voor het leven
Op een koude winteravond in 1995 is de oprit van de Brusselse Ring in Dilbeek het decor van een waar oorlogstafereel. Zwaarbewapende gangsters openen in volle avondspits het vuur op twee geldtransporten. De kogelregen raakt de tienjarige Melissa die in de wagen van haar mama zit. Ze zal voor het leven verlamd zijn. "Die dinsdagavond in Dilbeek heeft Melissa's leven verwoest", vertelt moeder Ghislaine later. Het commando was goed voorbereid en ontzag niemand bij de drieste aanval. Verschillende verdachten worden opgepakt maar tot een proces komt het nooit. Lees meer over de strafste misdaadverhalen van de voorbije 50 jaar in dit dossier.
Lees verder

Raid op z'n Hollywoods: Gangsters overvallen twee geldtransporten in volle avondspits, kogelregen verlamt onschuldige Melissa (10) voor het leven
Op een koude winteravond in 1995 is de oprit van de Brusselse Ring in Dilbeek het decor van een waar oorlogstafereel. Zwaarbewapende gangsters openen in volle avondspits het vuur op twee geldtransporten. De kogelregen raakt de tienjarige Melissa die in de wagen van haar mama zit. Ze zal voor het leven verlamd zijn. "Die dinsdagavond in Dilbeek heeft Melissa's leven verwoest", vertelt moeder Ghislaine later. Het commando was goed voorbereid en ontzag niemand bij de drieste aanval. Verschillende verdachten worden opgepakt maar tot een proces komt het nooit.
Lees verder

Carl Devos: "De opeenstapeling van allerlei beperkingen voelt al aan als een lockdown"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Greet De Keyser telt af: "Bezoeken aan staten van Trump en Biden tellen meer dan dubbel tijdens laatste sprint"
De laatste rechtstreekse confrontatie tussen beide kandidaten is achter de rug, nu start de rechte weg naar verkiezingsdag. Voor mij betekent het de laatste lange nacht met rechtstreekse verslaggeving tot 3 november. Terwijl ik dit schrijf, zit ik in een Uber naar de luchthaven van Nashville. Het zal in de late avond zijn voor ik terug thuis ben. Ondertussen zijn de kandidaten alweer op campagne. President Trump heeft, opvallend, de staat Florida gekozen. Het is en blijft een strijdstaat waar beide kandidaten nek aan nek strijden. Joe Biden kiest het coronaveilige pad en zal een toespraak over de stijgende coronabesmettingen houden in zijn thuisbasis Delaware. Als ik Nashville verlaat, worden in verschillende gemeenten hier de maatregelen verstrengd en wordt het dragen van een mondmasker er verplicht. Met de uitbreiding van de coronacrisis op de achtergrond wordt dit onderwerp zeker belangrijker vooraleer de verkiezingen achter de rug zijn. Dat is geen goed nieuws voor president Trump. Daarom is de invloed van het debat belangrijk.
Lees verder

Help de horeca. HLN bundelt alle takeaway in jouw buurt
Sinds maandag houden alle horecazaken een maand verplicht de deuren dicht. Voor alle brasseries, cafés en restaurants die een tweede keer getroffen worden door de coronacrisis, wil 'Het Laatste Nieuws' iets terugdoen: met 'Help de Horeca' geven we een gratis platform aan horecazaken die overschakelen op takeaway, zowel in de krant als op HLN.be.
Lees verder

Vliegtuig Amerikaanse marine stort neer in woonwijk: twee doden
In de Amerikaanse staat Alabama is een trainingsvliegtuig van de marine neergestort. Het toestel crashte in een woning in het plaatsje Foley, in de buurt van de havenstad Mobile aan de Golf van Mexico. Beide inzittenden van het trainingstoestel van het type T-6B Texan II kwamen om het leven, zo heeft de marine bevestigd.
Lees verder

Wolken, wind en kans op regen
Vandaag wordt het geleidelijk winderig en eerder bewolkt met kans op wat neerslag. In de loop van de nacht bereikt een regenzone het land. Ook morgen kan het veel regenen. Na het weekend wordt het frisser, zo verwacht het KMI.
Lees verder

Eerste eigen vrouwencollectie van Raf Simons is hype waard: kledij waarvan je je afvraagt: 'Wat is dit nu?'
Een kwarteeuw na zijn debuut in de modewereld komt Raf Simons (52) nog eens met een primeur. De Belgische ontwerper stelde zijn allereerste vrouwencollectie onder zijn eigen naam voor. Die is vintage Simons: hij blijft de mode in vraag stellen en soms vraag je je af wat de modellen eigenlijk dragen. Het eerste model was overigens... een man.
Lees verder

Met welke bonen maak je de lekkerste koffie? Koffiekenner keurt 14 soorten uit de supermarkt
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Vandaag op het menu: koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, heeft immers een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen 'latte art', neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep en legt uit hoe je 'de goeie' herkent. "Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn."
Lees verder

Als match van Club, Antwerp, Gent of Standard uitgesteld wordt, dreigen verregaande gevolgen voor kalender
Vier wedstrijden uit 1A zijn tot nu toe uitgesteld door een coronagolf bij de clubs. Voorlopig is dat geen probleem. Maar wanneer ook Europees spelende clubs getroffen worden, dreigen de play-offs niet gespeeld te worden. In het worstecasescenario kan zelfs de reguliere competitie niet helemaal afgewerkt worden.
Lees verder

Sven Nys: "Crossers staan vandaag bijna gratis aan de start"
Renners zijn de grootste sponsors van de cross. Dat zegt Sven Nys (44), tweevoudig wereldkampioen en nu zelf de manager van een veldritteam. De tijd van de hoge startgelden is voorbij, aldus Nys. "Crossers rijden nu voor de helft of een tiende van dat geld." Maar beter zo, dan helemaal niet meer crossen.
Lees verder

Clubarts Luc Vanden Bossche ruilt Buffalo's voor Anderlecht
De onderhandelingen waren al even aan de gang, de kogel is nu door de kerk: Luc Vanden Bossche ruilt AA Gent als clubarts voor Anderlecht.
Lees verder

Meer dan 9.000 mensen kochten ticket voor online theater van James Cooke: "Een opsteker voor ons personeel na zes maanden zonder inkomsten"
De test is geslaagd. Meer dan 9.000 mensen kochten een ticket voor de onlineversie van James Cooke (35) zijn bekende 'Assisen'-theaterreeks. Genoeg voor zijn productiehuis om uit de kosten te geraken én opnieuw te investeren in een vervolg - in de kerstperiode start een tweede online assisenverhaal. "Een opsteker na zes maanden zonder inkomsten."
Lees verder

Vandaag nieuwe test voor Mignolet en co
Na één week quarantaine worden Simon Mignolet, Michael Krmencik en Odilon Kossounou vandaag opnieuw getest. Zij moeten hopen op een negatieve uitslag én dat de 'viral load', de kans dat iemand het virus doorgeeft aan andere personen, voldoende laag is. Dat is anders dan bij Mechele en Okereke eerder dit seizoen - zij dienden sowieso twee weken aan de kant te blijven. Is de test gunstig, dan mag het drietal opnieuw aansluiten bij de groep. Verwacht wordt evenwel dat Mignolet en co pas vanavond of zondagochtend hun resultaat zullen kennen... en bijgevolg dus niet inzetbaar zijn in Leuven: "In theorie zouden ze nog meekunnen naar Leuven, ja. Ik heb er een idee over, maar het is weinig zinvol om op die feiten vooruit te lopen", liet Clement zijn beslissing in het midden. (TTV/NP)
Lees verder

OVERZICHT. Dramatische cijfers stijgen verder: vrijdag 585 ziekenhuisopnames, dinsdag meer dan 15.400 besmettingen
Afgelopen dinsdag is bij 15.432 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen fors verder door blijft stijgen en nu boven de 11.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 585 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.
Lees verder

INTERVIEW. Politiechef reageert voor het eerst op schorsing na pepperspray-incident: "Ik blijf vechten voor mijn job"
De bekende politiechef Pierre Vandersmissen (54) reageert in een interview voor het eerst op zijn schorsing. De commissaris, die het commando heeft over betogingen in de hoofdstad, is uit zijn functie gezet nadat een fotograaf tijdens een manifestatie pepperspray op een actievoerder spoot. De commissaris zou daarop niet adequaat gereageerd hebben. "Ze zoeken al jaren een stok om mee te slaan. Die hebben ze nu gevonden."
Lees verder

Jelle Van Damme zit zondag met een bloedend (rood) hart voor tv: "Als ik geen ploeg meer vind, ga ik Lefevere eens bellen, denk ik"
Antwerp & Beerschot: 't is een circkel voor Jelle Van Damme (37). Als 18-jarige, 't is november 2001, maakt hij op het Kiel zijn debuut op het hoogste niveau. Bijna 18 jaar later, mei 2019, speelt hij voor Antwerp zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Voorlopig of definitief? Van Damme twijfelt.
Lees verder

Spectaculaire tak van mountainbiken strijkt met WK neer in Leuven
Snelheid, spektakel en een regenboogtrui. Het zijn de ingrediënten van het wereldkampioenschap Mountainbike Eliminator, dat nu zondag plaatsvindt in Leuven. De sprintvariant van het mountainbiken strijkt voor het tweede jaar op rij neer in België. De hele wedstrijd is live te volgen op HLN.be.
Lees verder

Aap wordt ontmaskerd in 'The Masked Singer': "Zo blij dat ik de mensen niets meer moet wijsmaken"
En toen kwam de aap uit de mouw. In 'The Masked Singer' is Ruth Beeckmans (38) gisteravond ontmaskerd als Aap en mocht ze eindelijk uit haar warme pak kruipen. "Je wilt niet weten hoe hard ik daarin heb gezweet. En dan koos ik er ook nog voor om Aap heel beweeglijk te maken, dus dat maakte het nog erger", lacht de actrice.
Lees verder