Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Jambon: “Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets”

HLN
Jambon: "Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg na de aankondiging van de nieuwe maatregelen gisteravond meteen kritiek omdat ze pas vrijdagavond zullen ingaan. "Het is ofwel te laat, ofwel te vroeg, het is altijd iets", zei hij daarover geërgerd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Minister Weyts: "Ga niet zo lichtzinnig om met drastische maatregelen"
Virologen schrijven in een rapport aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat het raadzaam zou zijn om na de herfstvakantie over te schakelen naar halftijds afstandsonderwijs voor de scholieren van het derde tot en met het zesde middelbaar. Er zijn nu al verschillende scholen overgeschakeld op het afstandsonderwijs wegens het aantal besmettingen. Minister Weyts zegt in een interview op Radio 1 om niet lichtzinnig om te springen met de drastische maatregelen. "Het is nergens zo streng als op de scholen", luidt het.
Lees verder

De Bruyne regisseert alweer, Guardiola blij met zijn terugkeer: "Kevin speelt altijd goed"
De assistteller bij Manchester City gaat zachtjes aan richting 100. Missie voor eind dit seizoen. Van zijn prestaties op Olympique Marseille onthoudt hij naast die twee assists vooral die blauwe tenen. De onaangename bijzaak.
Lees verder

"De dokter kwam vertellen dat het tijd was om gedag te zeggen": Chrissy Teigen laat hart spreken na verlies van kindje
Na het verlies van haar derde kindje heeft Chrissy Teigen (34) een lang en emotioneel bericht geschreven over de donkere periode waar ze doorheen is gegaan. Op haar eigen website schrijft ze ook dat zij en haar man John Legend (41) "heel dankbaar zijn voor alle steun."
Lees verder

5 trendy zelfhulpboeken voor singles en wat je ervan kan leren
Het valt niet mee om single zijn in corona-tijden. Met een rem op onze sociale contacten en een immer toenemende huidhonger lijkt het soms wel of je gevangen zit in je situatie. Maar je bent niet alleen, in België alleen al zijn er zo'n 2,2 miljoen alleenstaanden. Omdat het nu meer dan ooit belangrijk is om rust te vinden bij jezelf hebben we 5 trendy zelfhulpboeken onder de loep genomen. Het lef vinden om jezelf te zijn of een detox voor je liefdesleven? Met een fluostift in de aanslag vatten we voor je samen wat je van elk boek kan leren.
Lees verder

Waarom Erdogan en Macron elkaar in de haren vliegen
Een deel van de islamitische wereld is erg boos op de Franse president Emmanuel Macron. Opnieuw zorgen de omstreden spotprenten van Mohammed en de islam voor internationale spanningen. Wat speelt er op de achtergrond?
Lees verder

Emmanuel André: "Eerste golf was nog maar voorsmaakje van wat zich nu aan het ontvouwen is"
Volgens microbioloog Emmanuel André was de eerste coronagolf van begin dit jaar nog niets in vergelijking met wat we nu meemaken. Dat zegt hij op Twitter. Daarmee sluit de wetenschapper zich aan bij wat epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE vanmorgen zei over de dramatische coronacijfers in ons land.
Lees verder

Zij wachten vrijdag niet af: Gent en Mechelen voeren nieuwe maatregelen nu al in
De Vlaamse regering besliste dinsdag om een reeks nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in te voeren. Alle evenementen worden afgelast, er komen nieuwe beperkingen voor winkelen en indoor sporten. Vrijdag om 18 uur gaan de maatregelen in, maar steeds meer gemeenten willen hier niet op wachten en kiezen ervoor ze vervroegd in te voeren.
Lees verder

Tom Dumoulin stapt uit Ronde van Spanje: "Jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze"
Tom Dumoulin gaat niet meer van start in de achtste etappe van de Vuelta. Dat deelde zijn team Jumbo-Visma mee. "Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien het volgende seizoen."
Lees verder

ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: "Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken"
In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt z'n getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). "Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. "Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken."
Lees verder

Benzineprijs zakt naar laagste niveau in bijna 5 maanden
Benzine tanken wordt morgen goedkoper. Dat blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie. De prijs voor benzine zakt zo naar het laagste niveau in bijna vijf maanden.
Lees verder

Heathrow niet langer drukste luchthaven van Europa
De Londense luchthaven Heathrow is als gevolg van de coronapandemie zijn status van drukste luchthaven van Europa kwijtgeraakt. Die komt nu de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle toe, zo maakte Heathrow woensdag zelf bekend.
Lees verder

KMI waarschuwt met code geel voor buien en rukwinden
Het KMI heeft code geel uitgegeven, omdat vanaf deze middag tot het einde van de nacht rukwinden snelheden kunnen halen van 70 tot 80 kilometer per uur, of meer tijdens een (onweers)bui. De code geel geldt voor het hele land. Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd.
Lees verder

Cardi B krijgt racistische verwijten om peperdure handtas (maar dat laat ze niet zomaar gebeuren)
Cardi B (28) heeft via sociale media gereageerd op de racistische opmerkingen over haar tassencollectie. De 'WAP'-zangeres liet haar grote verzameling Hermès-tassen zien, waar een volger vervolgens op reageerde dat de tassen "exclusief horen te zijn" en "hun waarde hebben verloren" omdat zwarte vrouwelijke rappers er nu mee om de arm lopen.
Lees verder

Bevestigd: géén topspits Immobile tegen Club Brugge, Braziliaanse Belg Pereira wordt wél nog overgevlogen
Club Brugge ontmoet vanavond een B-team van Lazio in het Jan Breydelstadion. Ook de tweede coronatest van Immobile, Lazzari en Luis Alberto bleek immers positief, zij zijn in geen geval van de partij. Achter de naam van de Braziliaanse Belg Andreas Pereira staat nog een vraagteken.
Lees verder

Commotie in Spanje: ministers en andere toplui vieren een dag na afkondiging noodtoestand alweer feest
In Spanje is heel wat verontwaardiging ontstaan over een drukbezochte bijeenkomst in een restaurant in Madrid. Daarbij waren tientallen politici, topbestuurders en sportdirecteurs aanwezig. Dat gebeurde een dag nadat premier Pedro Sánchez de noodtoestand voor het land afkondigde. Op foto's die op sociale media circuleren, valt te zien dat een deel van de bezoekers zelfs geen mondmasker draagt.
Lees verder

Prachtig moment in 'Een Echte Job': Marcel wordt na 3 maanden herenigd met zijn hond
In de laatste aflevering van 'Een Echte Job' mag Laura Tesoro haar stage afsluiten met een mooie verrassing: Marcel, die al drie maanden op de geriatrische afdeling ligt, wordt eindelijk herenigd met zijn hond. No, you're crying!
Lees verder

"Foto's van mijn naakte buurvrouw? Ik wilde Mars op beeld zetten": voyeur riskeert 12 maanden cel
Toen speurders bij een huiszoeking in Diepenbeek foto's aantroffen van de naakte buurvrouw, had de eigenaar een wel erg opmerkelijke uitleg. Hij was bij de feiten in 2018 op zijn golfplaten dak gekropen met als doel de planeet Mars op beeld te zetten. Het slachtoffer wil dat de man betaalt voor een verduisterend venster, zodat ze zorgeloos in haar badkamer kan komen.
Lees verder

IN KAART. Brusselse ziekenhuizen nu boven piek van april, sterkste stijgingen besmettingen in Vlaanderen. Bekijk hier de coronasituatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Welke maatregelen hebben het meest effect? Nieuw onderzoek toont verband tussen scholen en covid-uitbraak
Een onderzoek in The Lancet toont de impact van maatregelen op de verspreiding van het virus in 131 landen. Volgens de studie heeft onder meer het heropenen van scholen een significant effect gehad. Is dit de studie die de scholen weer gaat sluiten?
Lees verder