Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Is een nieuwe lockdown noodzakelijk? Experten reageren verdeeld

HLN
Is een nieuwe lockdown noodzakelijk? Experten reageren verdeeld
De pijlsnelle stijging van het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is zorgwekkend. "Nieuwe maatregelen zijn nodig, tot een lockdown toe", stelt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. Al zijn niet alle virologen daar voorstander van.
Lees verder

Dries Mertens en Napoli pijnlijk onderuit tegen zwaar gehavend AZ Alkmaar, Vertonghen wint met Benfica
Een beetje troost voor het verliezende Standard in groep D van de Europa League, biedt het verlies van Lech Poznan in eigen huis tegen Benfica. De Portugezen, geacht om als ploeg uit pot 1 de poule te winnen, hadden het niet onder de markt in Polen maar trokken uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. De Zweedse spits Mikael Ishak maakte tot twee keer toe een bezoekende voorsprong ongedaan. Darwin Núñez, Uruguayaanse aanvaller, kroonde zich tot de gevierde man met een hattrick voor Benfica. Vertonghen, nog steeds met beschermend masker na een breuk aan het jukbeen, speelde de hele match centraal achterin naast Otamendi.
Lees verder

LIVE. 1-0! Koude douche voor AA Gent: Yusuf brengt Slovan Liberec op voorsprong
• Europa League • Speeldag 1 • Stadion U Nisy • Groep L
Lees verder

Twee mannen uit België opgepakt na politie-inval in groot Nederlands drugslab
De Nederlandse politie heeft inmiddels vijf mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Noord-Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab werd volgens de politie op grote, professionele schaal crystal meth gemaakt.
Lees verder

Elton John krijgt eigen Barbiepop: "Om iedereen te inspireren hun dromen na te jagen"
Elton John (73) is een samenwerking met speelgoedfabrikant Mattel aangegaan om een nieuwe Barbiepop op de markt te brengen. Dat meldt Rolling Stone. De pop heeft niet de gelijkenis van de zanger, maar is wel gekleed naar Eltons iconische stijl.
Lees verder

Magistraal: ex-Anderlechtspits Roofe doet met verste goal ooit in Europa League licht uit op Sclessin (en krijgt het nadien aan de stok)
Toen Standard in blessuretijd vocht om een punt, deed Kemar Roofe met een magistrale goal de boeken toe op Sclessin. De ex-spits van Anderlecht was de diepste man bij een afgeslagen aanval van de Rouches, zette Gavory knap in de wind en schoot nog vóór de middenlijn over Bodart in doel. Mooier komen ze niet. Volgens het gespecialiseerde statistiekenbureau Opta trapte Roofe vanop 49,9 meter - meteen de verste goal ooit in de geschiedenis van de Europa League.
Lees verder

LIVE. Opdoffer voor Antwerp! Eerste bal tussen de palen van Loedogorets is meteen raak
• Europa League • Groep J • Speeldag 1 • Huvepharma Arena
Lees verder

Groot-Moefti van Damascus sterft door autobom
De soennitische Groot-Moefti van de provincie Damascus is bij een bomaanslag om het leven gekomen, melden staatsmedia. Sjeikh Mohammed Adnan Afyoeni gold als een vertrouweling van de sjiitische Syrische president Bashar al-Assad.
Lees verder

LIVE. Gelijkmaker AA Gent hangt in de lucht, Nurio trapt net over
• Europa League • Speeldag 1 • Stadion U Nisy • Groep L
Lees verder

LIVE. Gent meteen dicht bij 1-1, Kleindienst laat gelijkmaker liggen
• Europa League • Speeldag 1 • Stadion U Nisy • Groep L
Lees verder

Dit duo moet 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' als eerste verlaten
De kogel is door de kerk: vriendinnen Mira en Anne-Sophie moeten 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' verlaten. Donderdagavond besloten Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem unaniem dat hun restaurant Vuur in Aalst als eerste de deuren moet sluiten. Sofie Dumont had plus- en minpunten over het voorgerecht en Piet Huysentruyt vond de zeebaars perfect gebakken, maar de jus was "precies garnalenwater."
Lees verder

LIVE. Antwerp verdiend op en over Ludogorets! Gerkens en Refaelov zetten scheve situatie recht
• Europa League • Groep J • Speeldag 1 • Huvepharma Arena
Lees verder

Zo sterk als een kever: zelfs een auto krijgt dit gevleugelde insect niet klein
Zo sterk als een paard, een beer of zelfs een leeuw? Een kever blijkt sterker dan hen allemaal samen: hem kan je makkelijk overrijden met een auto zonder dat hij er ook maar iets van merkt. We hebben het hier overigens niet over een normale zwarte kever, maar wel over de Phloeodes diabolicus of de duivelse ijzeren kever – van een bijpassende naam gesproken.
Lees verder

KOERS KORT. Positieve dopingtest in Giro - Vuelta-peloton trekt zondag niét naar Tourmalet
Matteo Spreafico (27) van Vini Zabù-KTM heeft tijdens de 12de en 13de rit van de Giro een positieve dopingtest afgelegd op Enobosarm, zo laat de UCI weten. De Italiaans is uit de Ronde van Italië gezet en voorlopig geschorst.
Lees verder

Al jaren spoorloze Nederlandse sekteleider nu ineens in Duitse cel voor tal van misbruikzaken
Een Nederlandse sekteleider die gisteren in het Duitse Goch is opgepakt, wordt verdacht van tien ernstige gevallen van seksueel misbruik van kinderen in het Nederlandse Hoeven , twee verkrachtingen in Goch, vrijheidsberoving van een ander sektelid en het toebrengen van lichamelijk letsel aan een ander lid.
Lees verder

Zeger uit 'Kamp Waes' stottert al hele leven lang: "Ik dacht écht dat ik de enige was"
Donderdag 22 oktober is Wereldstotterdag. Vooral voor jongeren die stotteren is bewustzijn rond het thema nog altijd broodnodig. Zeger Van Noten is na zijn deelname aan 'Kamp Waes' uitgegroeid tot een rolmodel. En dat terwijl hij lange tijd dacht dat hij de enige op de wereldbol was die stotterde. "Ik had nog nooit iemand ontmoet, en de meeste steken het ook weg", vertelde Zeger.
Lees verder

Antwerp is helemaal terug, ook in Europa: Gerkens en Refaelov zetten scheve situatie recht in Bulgarije
Antwerp heeft zijn herintrede in Europa na 26 jaar niet gemist. Zijn eerste match in de Europa League gewonnen: 1-2 bij Ludogorets. Dankzij goals van Gerkens en Refaelov werd een scheve situatie rechtgezet. Leko scoorde opnieuw punten, Antwerp voelt zich steeds beter in zijn vel. Zelfs zonder Mbokani en met corona. Op naar de derby tegen Beerschot en een Europese clash met Tottenham.
Lees verder

Nieuwe opdoffer voor AA Gent: Buffalo's in Europa League onderuit tegen 'zwak broertje' Slovan Liberec
Een nieuwe dreun voor de Buffalo's. AA Gent is de Europa League-campagne begonnen met een 1-0-nederlaag tegen Slovan Liberec, de op papier zwakste tegenstander in de poule.
Lees verder

Ella dacht dat "het gebeurd was" en Riadh Bahri werd gesandwicht: de hoogtepunten van de achtste 'Slimste Mens'-aflevering
"Ik dacht écht dat het gebeurd was", zuchtte Ella Leyers, volmondig bijgestaan door presentator Erik Leyers, na een spannende finale tegen nieuwkomer Kim Meylemans. Nadat Riadh Bahri een tweede forse overwinning boekte, speelde Ella haar vierde finale op acht deelnames. Tegen een topatlete een een felle speelster. Bij een 52-53 stand kreeg Meylemans dé kans om Ella Leyers naar huis te spelen. Ze miste echter compleet haar vraag en werd daarop zelf weggespeeld. Maandag stapt topper Ben Crabbé in het spel.
Lees verder

Goffin meteen uitgeschakeld in Antwerpen na tweesetter tegen Amerikaanse kwalificatiespeler
David Goffin (ATP 14) is meteen uitgeschakeld op de European Open. De 29-jarige Luikenaar verloor in de tweede ronde van de Amerikaanse kwalificatiespeler Marcos Giron (ATP 94): 3-6 en 5-7. Goffin kwam uit een quarantaineperiode waarin hij strikt genomen niets gedaan heeft en dat was er aan te zien. Het ging met ups, maar vooral met veel downs.
Lees verder