Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Is dit de mogelijke oplossing voor de Brugse stadionkwestie? Stad “meer dan tevreden” met piste van minister Demir

HLN
Is dit de mogelijke oplossing voor de Brugse stadionkwestie? Stad "meer dan tevreden" met piste van minister Demir
Op de Vlaamse ministerraad heeft minister van Omgeving Zuhal Demir een mogelijke oplossing voor het Brugse stadiondossier voorgesteld. Door een aanpassing langs de Blankenbergse Steenweg hoopt de minister een stadion voor Cercle Brugge toch mogelijk te maken, en zo kan ook Club verder.
Lees verder

Is dit dan de oplossing voor de Brugse stadionkwestie? Parkeertoren en waterbuffer langs Blankenbergse Steenweg
Op de Vlaamse ministerraad heeft minister van Omgeving Zuhal Demir een mogelijke oplossing voor het Brugse stadiondossier voorgesteld. Door een aanpassing langs de Blankenbergse Steenweg hoopt de minister een stadion voor Cercle Brugge toch mogelijk te maken, en zo kan ook Club verder. Cruciaal zijn een parkeertoren en zones voor waterbuffering en groen.
Lees verder

INTERVIEW. Papa van ernstig ziek coronapatiëntje Kaïs (4) getuigt: "Pijnlijk om hem zo te zien, maar coma was enige oplossing"
"We huilen elke keer als we hem zien, maar weten: dit is het beste voor hem." De Vilvoordse Grégory Chaudy (37) en zijn vrouw gaan elke dag naar het ziekenhuisbed van hun zoon Kaïs (4). Het jongetje ontwikkelde door een coronabesmetting de zeldzame kinderziekte MIS-C, waarvan kinderen ernstig ziek kunnen worden. Niemand kan voorspellen hoe de ziekte zal verlopen. Grégory wil andere ouders waarschuwen: "Hou je kinderen goed in de gaten. Het is belangrijk dat ook zij zo voorzichtig mogelijk zijn. Om zichzelf en andere kinderen te beschermen."
Lees verder

Op wandel in de herfst: dit zijn de leukste nieuwe wandelroutes die je kan ontdekken met het hele gezin
De afgelopen maanden lanceerden heel wat Vlaamse toeristische diensten nieuwe wandelroutes. Maar door corona werd daar buiten de eigen streek niet altijd de nodige ruchtbaarheid aan gegeven. Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde de mooiste om deze herfst te doen, van bomkraters in Ieper tot wereldhits in Leuven: plezier verzekerd!
Lees verder

Op wandel in de herfst: dit zijn de leukste nieuwe wandelroutes die je kan doen met het hele gezin
De afgelopen maanden lanceerden heel wat Vlaamse toeristische diensten nieuwe wandelroutes. Maar door corona werd daar buiten de eigen streek niet altijd de nodige ruchtbaarheid aan gegeven. Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde de mooiste om deze herfst samen met het hele gezin te ontdekken, van bomkraters in Ieper tot wereldhits in Leuven!
Lees verder

Crisiscentrum waarschuwt: "Maak geen extra plannen dit weekend"
Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. "Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben", klinkt het.
Lees verder

Minstens 18 doden bij zware overstromingen in Cambodja
Bij overstromingen in Cambodja zijn minstens 18 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Onder de doden zijn er acht kinderen, aldus het nationaal comité voor rampebeheer volgens peragentschap Agence Kampucha Press.
Lees verder

Hilde Vandermeeren en Walter Damen, Vlaanderens opmerkelijkste auteursduo heeft derde (en laatste?) thriller uit
Met 'Meedogenloos' hebben auteur Hilde Vandermeeren (50) en strafpleiter Walter Damen (49) hun derde thriller klaar. Het laatste boek van de trilogie is ook het laatste tout court: Vandermeeren stopt ermee. "Het is mooi geweest", zegt zij. "Ze mag niet stoppen. Ze is een meester in haar vak", zegt hij.
Lees verder

"Te veel testen heeft ook impact op het milieu": Brusselse minister van Volksgezondheid kop van Jut na ongelukkige uitspraak
"Het mag niet de bedoeling zijn om het aantal coronatests te verhogen, enkel en alleen om ze te verhogen. Dezelfde persoon meermaals testen zet de testcentra onnodig onder druk. Bovendien is er een impact op het milieu. Denk eens aan die grote berg afval." De Brusselse minister van Volksgezondheid is kop van Jut na de uitspraken die hij eergisteren deed in de gezondheidscommissie. Ook N-VA was er als de kippen bij om Alain Maron (Ecolo) te hekelen. Die verdedigde zich nadien door te stellen dat zijn woorden uit de context gerukt waren.
Lees verder

Albert Heijn roept appelsap terug door teveel aan gif patuline
In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vraagt supermarktketen Albert Heijn haar klanten om het appelsap van het merk Flevosap niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Het product bevat een te hoog gehalte patuline, een gif geproduceerd door schimmels.
Lees verder

Albert Heijn roept appelsap terug
In overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vraagt supermarktketen Albert Heijn haar klanten om het appelsap van het merk Flevosap niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Het product bevat een te hoog gehalte patuline, een gif geproduceerd door schimmels.
Lees verder

Vrouw (48) in levensgevaar na familiedrama in Deurne
In de Van Heetveldelei in Deurne vond vrijdagochtend een familiedrama plaats. Een 48-jarige vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Helft van de bevolking twijfelt nog over coronavaccin, blijkt uit Sciensano-enquête
Sciensano heeft vandaag de resultaten van de vierde Covid-gezondheidsenquête gepubliceerd. Aan de hand van die bevraging volgt Sciensano de evolutie van het mentale en sociale welzijn van de Belgische bevolking op sinds april 2020. De resultaten van de vierde bevraging, waaraan tussen 24 september en 2 oktober, net voor de nieuwe stijging van het aantal besmettingen, 30.000 mensen hebben deelgenomen, werden voorgesteld tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

WHO waarschuwt: "Als we maatregelen versoepelen, kunnen we in januari sterftecijfer hebben dat vier tot vijf keer zo hoog is als in april"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt het stijgende aantal Covid-19-gevallen in Europa "zeer zorgelijk". Hoewel de situatie nu nog niet zo erg is als begin dit jaar, kan een aanhoudende versoepeling van de maatregelen volgens regionale directeur voor Europa Hans Kluge leiden tot een sterftecijfer dat in januari 2021 vier tot vijf keer zo hoog ligt als in april.
Lees verder

Meghan Markle (39) vergelijkt sociale media met drugs en draagt jurk die haar boodschap ondersteunt
De hertogin van Sussex, Meghan Markle (39), droeg onlangs een kleed van Afro-Amerikaans ontwerpster Tracy Reese. Tracy staat in de modewereld bekend als boegbeeld voor diversiteit en inclusie. Waarom is die jurk zo van belang? En wat heeft Markle's uitspraak 'sociale media zijn even verslavend als drugs' ermee te maken?
Lees verder

KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverdedigster in Ronde
Team Sunweb heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta. Belgisch rondetalent Ilan Van Wilder debuteert in de Spaanse wielerronde, die op dinsdag 20 oktober van start gaat. De 20-jarige Van Wilder wordt geflankeerd door Thymen Arensman (20), Mark Donovan (21), Robert Power (25), Michael Storer (23), Jasha Sütterlin (27) Max Kanter (22) en Martin Salmon (22). Een jonge vrijbuitersploeg.
Lees verder

KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Lotto-Soudal maakt Ronde-selectie bekend
Team Sunweb heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta. Belgisch rondetalent Ilan Van Wilder debuteert in de Spaanse wielerronde, die op dinsdag 20 oktober van start gaat. De 20-jarige Van Wilder wordt geflankeerd door Thymen Arensman (20), Mark Donovan (21), Robert Power (25), Michael Storer (23), Jasha Sütterlin (27) Max Kanter (22) en Martin Salmon (22). Een jonge vrijbuitersploeg.
Lees verder

Greg Van Avermaet verkent laatste keer Ronde van Vlaanderen, straks beslissing over eventuele deelname
Start hij of start hij niet? Greg Van Avermaet beslist straks of hij de Ronde van Vlaanderen rijdt. De 35-jarige renner van CCC verkende vandaag voor een laatste keer 'Vlaanderens Mooiste'. Op bovenstaande video ziet u Greg de Paterberg en Kwaremont bedwingen. Van Avermaet viel zwaar in Luik-Bastenaken-Luik. De benen lijken in orde, maar zijn gebroken ribben en de verrekking aan de ligamenten van zijn schouder bezorgen hem nog veel pijn. De vraag is of hij op zijn leeftijd en met die blessures kan wat hem in zijn topjaren nooit lukte: zijn lievelingskoers winnen.
Lees verder

Corona-uitbraak in kerncentrale van Doel: al minstens 26 personeelsleden besmet
Minstens 26 personeelsleden van de kerncentrale van Doel zijn besmet met het coronavirus. Dat bevestigt Engie Electrabel. Om te vermijden dat de uitbraak te veel kritiek personeel doet uitvallen, moeten medewerkers voortaan thuiswerken als dat mogelijk is. De positief geteste medewerkers worden in quarantaine geplaatst en de kerncentrale doet aan contactopsporing om de corona-uitbraak verder in kaart te brengen.
Lees verder

Football Talk. Meteen speelminuten voor Defour? - Spelen zonder fans: meeste doelpunten in 60 jaar tijd in Engeland
Steven Defour behoort meteen tot de selectie van KV Mechelen voor het thuisduel van morgen tegen KV Kortrijk. De ex-Rode Duivel tekende gisteren een prestatiegericht contract voor één seizoen. De kans op speelminuten is reëel, want Aster Vranckx is op het middenveld out. Hij heeft nog te veel last aan de adductoren.
Lees verder