Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

IN BEELD. Wereldkampioen Alaphilippe en Van Avermaet verkennen Ronde van Vlaanderen

HLN
IN BEELD. Wereldkampioen Alaphilippe en Van Avermaet verkennen Ronde van Vlaanderen
Zondag is het eindelijk zover. Dan gaat in Antwerpen de Ronde van Vlaanderen van start. Wereldkampioen Julian Alaphilippe doet voor het eerst mee en ging vandaag alvast op verkenning door de Vlaamse Ardennen. Ook Greg Van Avermaet ging eens testen hoe het zit met de gevolgen van zijn val tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Bekijk hieronder de beelden.
Lees verder

Deense spits Nicklas Bendtner openhartig in biografie: "Ik vind het niet vreemd dat voetballers betalen voor seks"
"Er is het licht. De perfecte kopbal die 60.000 fans in vervoering brengt. Niets kan je raken... Maar dan is er ook het zwarte gat." In zijn biografie 'Both Sides' praat Nicklas Bendtner (32) over glorie maar is hij vooral openhartig over zijn diepe dalen. Van beloftevolle spits voor Arsenal naar verwaande Premier League-voetballer. Gokken en vrouwen incluis.
Lees verder

In Big Rom we trust: het zal in IJsland weer van Lukaku moeten komen
Nooit was-ie 'bigger'. Romelu Lukaku (27): het roofdier van onze Rode Duivels – je achternaam zal maar op -son eindigen… Zonder Eden, De Bruyne en Mertens moet híj ons in IJsland eens te meer verblijden. Als hij speelt natuurlijk, daar beslist Martínez over.
Lees verder

Werknemer van Boudewijn Seapark overleden bij werken aan elektriciteitskast
Een werknemer van het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels, bij Brugge, is dinsdagnamiddag om het leven gekomen bij een tragisch arbeidsongeval. De 26-jarige man uit Zedelgem was werken aan het uitvoeren aan een elektriciteitskast en werd wellicht geëlektrocuteerd. "Wij zijn in diepe rouw", reageert de directie van het pretpark.
Lees verder

Johanna hoort pas na de crematie dat haar moeder is overleden: "Waarom heeft niemand mij gebeld?"
Haar moeder is al gecremeerd voordat Johanna Tiziana Drarvik ontdekt dat ze is overleden. Wouterina Hendrika Verboon (76) stierf alleen, in haar woning in het Nederlandse Middelburg (Zeeland). Boven het verdriet en de rouw hangt voor Johanna vooral die ene vraag: "Waarom hebben ze niet alles gedaan om mij te vinden?"
Lees verder

Ed Sheeran gaat nu ook zijn eigen bos aanplanten op landgoed van 5 miljoen
Het beruchte Sheeranville, dat momenteel 5 miljoen van Ed Sheerans vastgoedimperium van 67 miljoen omvat, staat op het punt om nog groter te worden. De Britse zanger heeft namelijk plannen om zijn eigen bos aan te leggen.
Lees verder

Leider van Gouden Dageraad veroordeeld tot dertien jaar cel
De leider van de Griekse neonazipartij Gouden Dageraad, Nikos Michaloliakos, is veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar. De rechtbank is van oordeel dat Michaloliakos een "criminele organisatie" leidde. Michaloliakos staat bekend als een Holocaustontkenner en bewonderaar van het nationaal-socialisme. Ook europarlementslid Ioannis Lagos moet voor dertien jaar de gevangenis in. Behalve Michaloliakos en Lagos stonden nog vijf andere kaderleden van de partij terecht. Vier van hen moeten ook voor dertien jaar de cel in.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Mark Cavendish relativeert uitspraken over pensioen: "Wil nog niet stoppen"
In Gent-Wevelgem kwamen de sprinters Ewan, Bennett en Ackermann door het zware koersverloop niet uit de verf. Niet getreurd, want vandaag krijgen ze in de Scheldeprijs een nieuwe kans. De afgelopen twee jaar duldde Fabio Jakobsen geen tegenstand in Schoten, maar de Nederlander is er dit jaar niet bij na zijn zware val in de Ronde van Polen. Wie volgt hem op de erelijst op? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Minister van Energie Van der Straeten: "Steunmechanisme wordt geen subsidiekanon en is niet alleen op gascentrales gericht"
Het steunmechanisme voor investeringen in energiebronnen dat de uitstap uit de kernenergie mogelijk moet maken, zal niet enkel gericht worden op gascentrales. Dat heeft de nieuwe minister van Energie, Tinne Van der Straeten (Groen), verklaard in de Kamer. Ze benadrukte ook dat het "geen subsidiekanon" wordt.
Lees verder

Helft Vlamingen niet vertrouwd met verkeersregels rond speedpedelecs en elektrische steps
Eén op de twee Vlamingen is onvoldoende vertrouwd met de regels rond nieuwe vervoersmiddelen zoals speedpedelecs en elektrische steps. Dat blijkt uit een verkeersenquête van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Om die lacunes te verhelpen, is er vanaf morgen de elfde editie van de Grote Verkeersquiz, waarmee iedereen op een laagdrempelige manier zijn verkeerskennis kan bijspijkeren.
Lees verder

LIVE GIRO. Armée in groepje vluchters, sprintersploegen houden controle in peloton
Een dag na de renaissance van Peter Sagan krijgen de sprinters in de Giro de voorlopig laatste kans. Het peloton trekt van Porto Sant'Elpidio naar Rimini, goed voor een etappe van 182 kilometer. Onderweg liggen enkele heuveltjes, maar normaal gezien krijgen we een nieuwe massasprint. Schiet Arnaud Démare voor de vierde keer raak of geeft de zege van gisteren Sagan een boost? Op deze pagina zit u op de eerste rij.
Lees verder

IN BEELD. Chinese stad test 7,5 miljoen mensen in drie dagen
In de Chinese havenstad Qingdao zijn in drie dagen tijd nu al meer dan 7,5 miljoen mensen getest op het coronavirus. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale autoriteiten.
Lees verder

Hoofdinspecteur Mathieu (29) uit 'Niveau 4 Gent': "Een verslaving aan cocaïne of heroïne verdwijnt niet door corona, he"
Brusselse wijken worden geplaagd door ontspoorde jongeren, en in Antwerpen ontploffen granaten. Maar ook in die andere grootstad, Gent, is er verrassend veel criminaliteit. Dat blijkt wel in 'Niveau 4 Gent' op VIER. Voor hoofdinspecteur Mathieu voelt het soms aan als vechten tegen de bierkaai. "Het grootste gevaar is routine: iédere interventie moet je serieus nemen."
Lees verder

Nicky (27) liet preventief haar borsten amputeren: "Een defect gen dat kanker vrije toegang geeft, daar wil je toch iets aan doen?"
Wat doe je als je ontdekt dat er in je lichaam een sluipmoordenaar schuilt die op elk moment kan toeslaan? Toen Nicky (27) enkele jaren geleden positief testte op een afwijking in het BRCA1-gen ondernam ze actie en liet beide borsten amputeren. "Toen ik me de eerste keer zelf waste, dacht ik: bah! Mijn lichaam voelde niet meer van mij."
Lees verder

Als het coronavaccin er is, moet het ook nog verdeeld geraken: dit is waarom dat lastig kan worden
De zoektocht naar een efficiënt Covid-19-vaccin verloopt sneller dan ooit bij eender welke andere aandoening in het verleden. Farmaceut Moderna bijvoorbeeld ging in een record van 63 dagen van de sequencing (het bepalen van de volgorde van de verschillende bouwstenen van het coronavirus) naar de eerste prik. Maar tegenover de indrukwekkende snelheid van enkele vergevorderde kandidaat-vaccins staat ook hun fysieke fragiliteit. En dat laatste stelt overheden voor enorme logistieke uitdagingen om de vaccins vlot tot bij de bevolking te krijgen. Vooral in de VS is er vrees voor chaos. Dat is in ons land op dit moment nog eerder voorbarig. "Maar we zijn er hier ook al wel mee bezig", zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
Lees verder

Als vaccin er is, moet het ook nog verdeeld geraken: dit is waarom dat lastig kan worden
De zoektocht naar een efficiënt Covid-19-vaccin verloopt sneller dan ooit bij eender welke andere aandoening in het verleden. Maar tegenover de indrukwekkende snelheid van enkele vergevorderde kandidaat-vaccins - Moderna ging in een record van 63 dagen van de sequencing van het coronavirus naar de eerste prik - staat ook hun fysieke fragiliteit. En dat laatste stelt overheden voor enorme logistieke uitdagingen om de vaccins vlot tot bij de bevolking te krijgen. Vooral in de VS is er vrees voor chaos. Dat is in ons land op dit moment nog eerder voorbarig. "Maar we zijn er hier ook al wel mee bezig", zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Cavendish, die uitspraken over pensioen nuanceert, zit in kopgroep van acht
In Gent-Wevelgem kwamen de sprinters Ewan, Bennett en Ackermann door het zware koersverloop niet uit de verf. Niet getreurd, want vandaag krijgen ze in de Scheldeprijs een nieuwe kans. De afgelopen twee jaar duldde Fabio Jakobsen geen tegenstand in Schoten, maar de Nederlander is er dit jaar niet bij na zijn zware val in de Ronde van Polen. Wie volgt hem op de erelijst op? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Onderwijs blijft bij code geel: scholen voltijds open
Het verplichte onderwijs in Vlaanderen blijft in code geel en dus voltijds open. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) na overleg. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan. Er verandert voorlopig dus niets.
Lees verder

BV's reageren emotioneel op overlijden Gerty Christoffels: "We hebben het zien aankomen, maar het blijft dramatisch"
Ex-collega's reageren verslagen op het overlijden van Gerty Christoffels. De Vlaamse presentatrice, vooral bekend van 'Boeketje Vlaanderen' en 'De Drie Wijzen', stierf afgelopen maandag op 62-jarige leeftijd. Volgens intimi vocht ze al twee jaar tegen longkanker.
Lees verder

Dierenbeul slaat paard dood met hamer
Een 17-jarige jongeman heeft in een weide in de provincie Luik een macabere ontdekking gedaan. Toen hij ging kijken hoe het met zijn paard gesteld was, vond hij het dier dood op de grond. Het bleek gruwelijk mishandeld te zijn. Volgens de dierenarts zou het doodgeslagen zijn met een hamer.
Lees verder