Doorgaan naar hoofdcontent

IJslandse wint Film Composer of the Year Award op World Soundtrack Awards

IJslandse wint Film Composer of the Year Award op World Soundtrack Awards

De IJslandse componiste Hildur Guðnadóttir wint de Film Composer of the Year Award voor de film 'Joker' en de Amerikaan Nicholas Britell pakt de TV Composer of the Year Award voor de muziek voor de serie 'Succession'.

Lees verder

Geen finale voor Sander Gillé en Joran Vliegen op European Open

Sander Gillé en Joran Vliegen zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het dubbelspel op het ATP-tornooi in Antwerpen. Het Belgische duo werd uitgeschakeld door de Indiër Bopanna en de Nederlander Middelkoop. De als vijfde geplaatste Gillé en Vliegen verloren in lege Lotto Arena met 4-6, 6-3 en 10-8 van de Indiër Rohan Bopanna en de Nederlander Matwe Middelkoop.

Lees verder

Gerucht bevestigd: Angèle en Dua Lipa werken samen

Het gerucht deed al even de rond, maar nu hebben beide zangeressen het nieuws bevestigd. Angèle (25) gaat officieel samenwerken met de Brits-Kosovaarse superster Dua Lipa (24), dat kondigden ze aan op sociale media.

Lees verder

Onrustwekkend verdwijning van bekende YouTuber Kastiop

De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski -verdween vrijdagnamiddag 23 oktober in Hasselt. Politie en Child Focus noemen de verdwijning onrustwekkend en verspreidden onmiddellijk een opsporingsbericht.

Lees verder

Erdogan stelt mentale gezondheid Macron in vraag: 'Onaanvaardbaar'

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan plaatste zaterdag vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Marcon, vanwege zijn houding ten opzichte van moslims. Parijs noemt die opmerkingen 'onaanvaardbaar'.

Lees verder

Nikolas Maes stopt met wielrennen: "Verheug me op nieuwe fase in mijn leven"

Nikolas Maes (34) zet na een profcarrière van veertien jaar een punt achter zijn wielercarrière. De voormalige ploegmaat van toppers als Tom Boonen en Philippe Gilbert kreeg van Lotto-Soudal geen nieuw contract meer.

Lees verder

Groen vraagt extra coronamaatregelen in Vlaanderen

Groen wil dat, na Wallonië en Brussel, ook Vlaanderen de coronamaatregelen verstrengt. 'Als we het virus voor willen zijn, moet minister-president Jambon een tand durven bijsteken. Volg daarom de maatregelen van Brussel en Wallonië. Vlaanderen mag deze keer niet achter de feiten lopen', zegt de partij.

Lees verder

Goed nieuws voor Club Brugge voor Champions League-match tegen Lazio: Mignolet, Kossounou en Krmencik testen negatief

Goed nieuws voor Club Brugge voor de Champions League-match tegen Lazio. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik, die een week geleden positief testten op corona, hebben nu negatief getest. Zondagochtend stonden ze alweer op het trainingsveld, waardoor ze in aanmerking komen om te spelen woensdag tegen Lazio.

Lees verder

Meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op strand: 'Nog geen duidelijke doodsoorzaak'

In de Namibische stad Walvisbaai zijn meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op het strand. Non-profitorganisatie Ocean Conservation Namibia telde de dode dieren en zegt dat het voornamelijk jonge dieren zijn. 'Het gaat over hoge cijfers', zegt marien bioloog Naude Dreyer. 'We hebben nog geen duidelijk oorzaak gevonden. Het kan komen door honger, het kan een ziekte zijn of gifstoffen in het water.' De organisatie neemt nu stalen van de dode dieren om de doodsoorzaak te achterhalen.

Lees verder

Julie Allemand leidt Montpellier met buzzer beater naar winst

Jullie Allemand gaat in de Franse LFB op haar elan van in de WNBA door. De Belgian Cat leidde met een knappe prestatie en 15 punten, 7 rebounds en 6 assists Montpellier versus Nantes ook naar de winst: 62-60. De Belgische guard scoorde met een buzzer beater tevens de winnende korf. Bij Montpellier is de Belg Thibaut Petit coach.

Lees verder

Wim De Decker staat met AA Gent voor cruciale week: "Komende duels kunnen bepalend zijn"

Donderdagavond slikten de Buffalo's nog maar eens een pijnlijke nederlaag. Op bezoek bij het Tsjechische Slovan Liberec speelde het team van Wim De Decker vooral zichzelf in de vernieling: "Gek om te zeggen maar daar spelen we misschien wel de perfecte wedstrijd", houdt Wim De Decker evenwel voet bij stuk. Maar nu staan er alweer twee cruciale duels op het programma want op maandag ontvangt AA Gent immers RC Genk en drie dagen later volgt er het Europese thuisduel tegen Hoffenheim.

Lees verder

'Geen huis blussen dat nog niet in brand staat'

'Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt', zo reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de almaar luider klinkende roep om extra coronamaatregelen in Vlaanderen.

Lees verder

Hevig protest tegen verscherpte maatregelen in Italië

Voor de tweede nacht op rij wordt er hevig geprotesteerd in Italië. De voorbije dagen kwamen er honderden mensen op straat om te betogen tegen de aangescherpte coronamaatregelen. Het protest dat begon in Napels, waar vooral horeca-uitbaters hun ongenoegen lieten blijken, waaide over naar de hoofdstad Rome. Daar kwamen zo'n 250 betoger op straat, na een oproep van de extreemrechtse partij Forza Nuova, die de maatregelen van Conte eerder als een schending van de grondwet zien.

Lees verder

Weer eersteklasser getroffen door coronagolf: nu ook zes spelers en één staflid positief bij Cercle Brugge

Bij Cercle Brugge zijn na de positieve test van één speler op vrijdag nu nog eens zes nieuwe gevallen bekendgemaakt. In totaal zit de vereniging nu met zes spelers en één staflid die positief getest hebben op corona. Normaal gezien had Cercle zaterdag tegen Moeskroen moeten spelen, maar die wedstrijd werd uitgesteld… door een coronagolf bij Moeskroen.

Lees verder

Trump in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen: 'Op vier november hoor je niets meer over covid'

Nadat Amerikaanse president Donald Trump zaterdag zijn stem uitbracht op, verrassing, 'een kerel genaamd Trump', is het terug alle hens aan dek. In een laatste rechte lijn naar de verkiezingen is de president druk bezig met campagnevoeren. Tijdens een rally in North Carolina, vertelde Trump tegen zijn supporters dat 'covid, covid, covid' na vier november niet meer te horen zal zijn.

Lees verder

ATP-toernooi van Antwerpen zal ook in 2021 op de kalender staan

De European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen, zal ook in 2021 georganiseerd worden. Dat kondigden Kristoff Puelinckx, CEO van organisator Tennium, en toernooibaas Dick Norman zondag aan op een persconferentie.

Lees verder

Brandstichting bij Duitse tegenhanger Sciensano

Een gebouw met kantoren van het Robert Koch-instituut in Berlijn is vanmorgen het doelwit geworden van een aanval met brandbommen. Een bewaker kon de vlammen snel doven, maar de daders konden ontkomen. Niemand raakte gewond.

Lees verder

Lewis Hamilton gaat door in 2021: "Maar zal geen lange tijd meer zijn voor ik stop"

Lewis Hamilton zal in 2021 nog in de Formule 1 te zien zijn. De zesvoudige wereldkampioen betwijfelt wel of hij ook daarna blijft racen. "Alles wat ik kan zeggen dat ik plan hier volgend jaar nog te zijn", vertelde hij aan Sky Sports UK in aanloop naar de GP van Portugal.

Lees verder

Tienduizenden Wit-Russen weer massaal de straat op tegen Loekasjenko

Zo'n 100.000 betogers trokken zondag opnieuw de straat op in de Wit-Russische hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.

Lees verder

Antwerp Ploeg van 't Stad en leider na zege tegen Beerschot

Antwerp mag zich Ploeg van 't Stad noemen na een zege tegen stadsrivaal Beerschot. Beide teams maakten er zondagmiddag een spektakelstuk van in een lege Bosuil: het werd 3-2. Antwerp springt door de zege ook meteen naar de voorlopige koppositie in de Jupiler Pro League, Beerschot is vierde.

Lees verder

Porsche en Laurens Vanthoor triomferen in 24 Uren van Spa-Francorchamps

De Porsche van Nick Tandy/Earl Bamber/Laurens Vanthoor (GBr/NZe/Bel) heeft zondag de 72e editie van de 24 Uren van Spa-Francorchamps gewonnen. De Audi van Frédéric Vervisch/Patric Niederhauser/Mattia Drudi (Bel/Zwi/Ita) werd tweede op vier seconden.

Lees verder

John Peers en Michael Venus winnen dubbelspel op European Open in Antwerpen

De Australiër John Peers en de Nieuw-Zeelander Michael Venus hebben zondag het dubbelspel gewonnen op de European Open in Antwerpen (hard/394.800 euro).

Lees verder

Onduidelijkheid over strengere maatregelen voor Brusselse studenten

De Nederlandstalige instellingen voor Hoger Onderwijs in Brussel uiten kritiek op de communicatie van de Brusselse regering. De strengere maatregelen in Brussel gaan vanaf morgen in, maar voor de hogescholen en universiteiten zou nog steeds niet duidelijk zijn welke verstrenging ze precies moeten doorvoeren.

Lees verder

Tao Geoghegan Hart wint Giro met miniem verschil, Filippo Ganna pakt vierde ritzege

Tao Geoghegan Hart heeft de Giro d'Italia gewonnen. De 25-jarige Brit werkte de afsluitende tijdrit sneller af dan klassementsleider Jai Hindley, die in dezelfde tijd stond. Uiteindelijk won Geoghegan Hart de Giro met een verschil van amper 39 seconden. Filippo Ganna maakte het feestje compleet voor INEOS Grenadiers: de wereldkampioen tijdrijden werkte het korte parcours al snelste af en pakte zijn vierde ritzege in deze Giro.

Lees verder

Van Ranst begrijpt Jambon niet: 'Ook in Vlaanderen staat huis in brand'

Vlaanderen zal niet dezelfde coronamaatregelen nemen als Wallonië en Brussel. 'Onbegrijpelijk', vindt Marc Van Ranst. Die pleit opnieuw voor een nationale lockdown: 'We gaan niet anders kunnen.'

Lees verder

Victor Campenaerts sluit Giro af met knappe tweede plaats: "Blij dat ik naar huis mag, ben beetje over mijn top heen"

Victor Campenaerts zal de slottijdrit in de Giro niet winnen. Een tijdlang mocht hij plaatsnemen op de hotseat, maar toen Filippo Ganna aan de beurt was, was het voorbij. De Italiaan dook 32 seconden onder de chrono van onze landgenoot.

Lees verder

Wereldkampioen Tim Gajser pakt in Lommel de zege in MXGP

De Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Lommel, de vijftiende manche in het WK motorcross, in de MXGP-categorie op zijn naam geschreven. Hij verstevigde meteen zijn leidersplaats in de WK-stand.

Lees verder

Tao Geoghegan Hart dolgelukkig met eindzege in Giro: "Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht"

Tao Geoghegan Hart heeft de eindwinst in de Giro beet. De Brit van Ineos Grenadiers toonde zich in de slottijdrit veel sneller dan rozetruidrager Jai Hindley en wint de Giro met 39 seconden voorsprong. "Het zal een tijdje duren vooraleer ik goed en wel zal beseffen wat ik gerealiseerd heb."

Lees verder

Borsten op Instagram: aanraken mag, knijpen niet

Plus-size model en influencer Nyome Nicholas-Williams doet Instagram door het stof kruipen. Na beschuldigingen van racisme en fatshaming passen Instagram en moederbedrijf Facebook hun naaktbeleid aan.

Lees verder

Onderzoekers gebruiken levend virus en mondmaskers om te testen of reizen met het vliegtuig veilig kan

Wetenschappers van de universiteit van Arizona hebben een levend virus, dat ongevaarlijk is voor de mens maar dat resistenter is dan corona, losgelaten op een vliegtuig. Met het onderzoek willen ze testen of de geavanceerde schoonmaaktechnieken die worden gebruikt sinds de pandemie, het virus doden en vliegen veilig maakt. 'De processen werken', klinkt het bij vliegtuigmaker Boeing die samenwerkte met de researchers. 'De technologieën verminderen het risico op besmetting.'

Lees verder

Spektakel in Vuelta: Izagirre wint kletsnatte bergrit, Carapaz pakt rode trui

Ion Izagirre (Astana) heeft de zesde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Op de slotklim naar het uitgeregende skistation naar Aramon Formigal effende zijn broer Gorka het pad, waarna Ion het afwerkte. Achter het Spaanse broederpaar kende Roglic een slechte dag en verloor ruim veertig seconden op Carapaz. De Ecudadoriaan is nu de nieuwe leider.

Lees verder

22-jarige Ugo Humbert wint European Open: derde Franse winnaar in Antwerpen

Twaalf maanden geleden vierde Andy Murray in Antwerpen zijn wederopstanding Stan Wawrinka af te troeven. Toen streden twee rijpe dertigers (en voormalige major-winnaars) voor winst in de European Open, nu deden prille twintigers dat. De 22-jarige Ugo Humbert (ATP 38) haalde het in twee sets van de een jaar jongere Alex de Minaur (ATP 29): 6-1, 7-6.

Lees verder

Nieuwe pandoering voor Club NXT in 1B: Union draait beloften door de gehaktmolen

Het blijft wachten op de eerste overwinning voor Club NXT in 1B. Thuis zijn de blauw-zwarte jonkies nog ongeslagen, uit konden ze nog geen enkel punt pakken. Dat lukte ook niet in het lege Joseph Marienstadion, waar ze net als twee weken geleden in Seraing opnieuw een zware 6-0 slikten.

Lees verder

Ook in Italië weer voetbalwedstrijden zonder toeschouwers

De Italiaanse overheid heeft zondag beslist geen toeschouwers meer toe te laten bij sportevenementen. De nieuwe maatregel geldt van maandag tot 24 november. Tot vandaag waren er maximaal 1.000 fans toegelaten.

Lees verder

Oostende maakt het af in zes minuten, 1 op 18 voor Zulte Waregem

KV Oostende heeft zijn indrukwekkende reeks in de Jupiler Pro League verdergezet. De Kustboys wonnen voor de vierde keer in vijf wedstrijden en komen zo mooi in de linkerkolom terecht. In zes minuten tijd maakten Vandendriessche, D'Arpino en Sakala er 3-0 van tegen Zulte Waregem dat nu pas vijftiende staat in het klassement.

Lees verder

Burgemeesters Vlaamse Rand onderzoeken strenger coronabeleid

De 19 burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel komen morgenochtend samen om te onderzoeken of ze extra coronamaatregelen zullen nemen voor de Rand.

Lees verder

Napoli wint op bezoek bij Benevento, Dries Mertens na een uurtje naar de kant

Napoli heeft zondag op de vijfde speeldag van de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Benevento. Dries Mertens (Napels) en Daam Foulon (Benevento) werden rond het uur vervangen.

Lees verder

Nasa komt met 'spannende ontdekking' op de maan

Morgennamiddag zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de resultaten vrijgeven van nieuw onderzoek van maanlicht. Volgens diverse gespecialiseerde nieuwssites heeft de Nasa water gevonden op de maan. Nog maar eens.

Lees verder

Elise Mertens wint in Tsjechië met Aryna Sabalenka het dubbelspel

Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben zondag de eindzege in het dubbelspel veroverd op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar).

Lees verder

Zeven mensen in ziekenhuis met coronabesmetting na etentje OKRA-senioren in Lochristi

De corona-uitbraak in Lochristi is mee in de hand gewerkt door een etentje van de seniorenvereniging OKRA uit deelgemeente Zeveneken. 'Twee besmette personen hebben er hun voeten aan geveegd', zegt de 74-jarige voorzitster die samen met haar echtgenoot en vijf andere deelnemers zaterdag in een Gents ziekenhuis is opgenomen.

Lees verder

Weyts verlengt herfstvakantie tot en met 11 november

Na Wallonië verlengt ook Vlaanderen de herfstvakantie tot en met woensdag 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. 'We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie.'

Lees verder

Zestigtal arrestaties bij niet toegelaten betogingen tegen coronamaatregelen in Brussel

Bij de verschillende betogingen tegen coronamaatregelen die zondag in Brussel plaatsvonden, heeft de Brusselse politie een 71 personen opgepakt. Het gaat om 66 administratieve aanhoudingen en vijf gerechtelijke. Die arrestaties vonden voornamelijk plaats op en rond het Schumanplein, in het Jubelpark en in de straten rond het park. Een betoging aan het Noordstation verliep zonder incidenten.

Lees verder

Regenjack bracht Roglic in de problemen in de Vuelta: "De show gaat verder"

Primoz Roglic kende problemen met z'n regenjack in de zesde etappe van de Vuelta en belandde daardoor achterop in de afdaling. "We moesten volle bak aan de slag om terug te keren voor de slotklim en dat betaal ik uiteindelijk bergop", verklaarde de kopman van Jumbo-Visma na afloop.

Lees verder

Max Verstappen blaast na record van Lewis Hamilton: "Ik zal moeten doorgaan tot mijn 40e of zo"

Max Verstappen vreest dat hij wellicht nog twee decennia in de Formule 1 moet blijven wil hij ooit het record van Lewis Hamilton kunnen afpakken. De 35-jarige Brit boekte in de Grote Prijs van Portugal de 92e zege in zijn carrière en is Michael Schumacher voorbij als recordhouder. "Het is een ongelooflijke prestatie en ik denk niet dat het hier stopt. Hij kan over de 100 gaan", zei de 23-jarige Verstappen, die zelf op negen GP-zeges staat.

Lees verder

Yanina Wickmayer in blijde verwachting: "Maar maak jullie geen zorgen: dit is geen afscheid van het tennis"

Yanina Wickmayer verwacht samen met haar man Jérôme Vanderzijl hun eerste kindje. Dat kondigde de Belgische tennisster, die deze week 31 werd, zelf aan met een openhartig bericht op haar sociale media.

Lees verder

Yanina Wickmayer verwacht kindje: 'Dit is geen afscheid van het tennis'

Yanina Wickmayer verwacht samen met haar man Jérôme Vanderzijl hun eerste kindje. Dat kondigde de Belgische tennisster, die deze week 31 werd, zelf aan met een openhartig bericht op haar sociale media.

Lees verder

Standard verliest op Sint-Truiden en laat leidersplaats liggen

Standard kon leider worden in de Jupiler Pro League, maar heeft die kans laten liggen op het veld van STVV. De Rouches gingen met 2-0 de boot in en blijven zo na de Europese nederlaag tegen Rangers met een nieuwe kater achter. Voor STVV zijn het drie gouden punten: De Kanaries springen over KV Mechelen en Zulte Waregem naar de dertiende plaats, die ze delen met AA Gent.

Lees verder

Leander Dendoncker gooide er zijn kop voor, maar Wolverhampton moet in extremis tevreden zijn met punt

Wolverhampton heeft zondag op de zesde speeldag van de Premier League 1-1 gelijkgespeeld tegen Newcastle. Leander Dendoncker speelde de hele wedstrijd mee.

Lees verder

Commentaar. Een onvermijdelijke en terechte beslissing

Coup de théâtre vanavond. Hoewel Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts nog lang volhield dat er voor het Vlaamse onderwijs geen reden was om de herfstvakantie te verlengen, zoals in Franstalig België wel het geval is, kwam net voor zeven uur het persbericht dat de Vlaamse scholen dan toch de brug maken tot en met woensdag 11 november. Het is een terechte, en eigenlijk ook wel onvermijdelijke beslissing.

Lees verder

3.000 euro aan neuzekes onverkoopbaar omdat dief (53) in neuzenkraam graait

De politie moest zondag uitrukken naar een neuzenkraam op de Groentenmarkt. Niet omdat de neuzekesoorlog opnieuw was uitgebroken, maar voor een diefstal.

Lees verder

Ook Ronaldinho ontsnapt er niet aan in heus pechjaar: positief getest op COVID-19

De voormalige Braziliaanse voetbalster Ronaldinho heeft zondag meegedeeld dat hij positief testte op het coronavirus. De symptomen heeft de ex-speler van Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milaan wel niet.

Lees verder

Seraing opnieuw aan de leiding in 1B na zuinige zege tegen Lommel

Seraing heeft zondag Lommel met 1-0 geklopt op de achtste speeldag in de 1B Pro League. Sami Lahssaini (32.) lukte de enige goal van de wedstrijd, zijn afgeweken schot verraste Lommel-doelman Svedkauskas. Seraing wipt zo opnieuw naar de leiding.

Lees verder

Weyts verlengt herfstvakantie onder druk van scholen en virologen

Na een alarmerend rapport over besmettingen in het onderwijs, en groeiende druk vanuit het veld en de federale regering besloot Vlaanderen alsnog de herfstvakantie met drie dagen te verlengen. 'Het kan de nodige afkoeling brengen.'

Lees verder

Farma- en chemiesector blijft aanwerven, ondanks coronacrisis

Ruim een kwart van de farma- en chemiebedrijven verwacht in 2020 meer aanwervingen te doen dan aanvankelijk gepland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Jobbarometer waarmee sectorfederatie essenscia Vlaanderen peilt naar de tewerkstellingstrends in de sector.

Lees verder

Chilenen kiezen voor nieuwe grondwet

De Chilenen hebben zondag in een referendum massaal voor een nieuwe grondwet gestemd. Uit de eerste resultaten, met zo'n 70 procent van alle stemmen geteld, blijkt dat 78 procent voor gestemd heeft. Dat meldt El País.

Lees verder

Honderdtal arrestaties bij antiregeringsbetogingen in Angola

Een honderdtal mensen is het voorbije weekend in Angola gearresteerd tijdens gewelddadige betogingen tegen de regering in de hoofdstad Luanda. Dat heeft een hoge verantwoordelijke van de regering gemeld.

Lees verder

Geld uitgeven, veel schulden maken: het kan allemaal geen kwaad

Er is iets vreemds aan de hand. We zijn maar geld en nog meer geld aan het uitgeven om sectoren te steunen die het lastig hebben door Corona. De horeca, de luchtvaart, de cultuursector en ga zo maar door. Intussen groeit onze schuldenberg als nooit tevoren. Maar daar ligt nauwelijks iemand wakker van.

Lees verder

Geld uitgeven, veel schulden maken: het kan allemaal geen kwaad

Er is iets vreemds aan de hand. We zijn maar geld en nog meer geld aan het uitgeven om sectoren te steunen die het lastig hebben door Corona. De horeca, de luchtvaart, de cultuursector en ga zo maar door. Intussen groeit onze schuldenberg als nooit tevoren. Maar daar ligt schijnbaar niemand wakker van.

Lees verder

Colombiaanse veiligheidsdiensten doden kopstuk ELN

De Colombiaanse veiligheidsdiensten hebben een kopstuk van de guerrillabeweging ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) gedood. Uriel, zoals zijn schuilnaam luidt, werd gedood tijdens een operatie in de westelijke kustregio Choco, meldde president Ivan Duque zondag.

Lees verder

Amerikaanse Senaat stemt over benoeming Amy Coney Barrett als rechter aan Hooggerechtshof

De Amerikaanse Senaat stemt maandag over de benoeming van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. Na goedkeuring is Barrett de opvolger van de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg.

Lees verder

Bijna 5.000 covid-patiënten in het ziekenhuis, waarvan 757 op intensieve zorgen

Tussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor.

Lees verder