Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Hond bijt 83-jarig baasje dood nadat beest ontsnapt in natuurgebied

HLN
Hond bijt 83-jarig baasje dood nadat beest ontsnapt in natuurgebied
In natuurgebied Bolloheide in Tremelo, tussen de Grootlosestraat en de Van Maelelaan, werd donderdagnamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van de 83-jarige F.R. De tachtiger overleefde de aanval van zijn hond, ras cane corso, niet. Hij had het beest nog maar enkele maanden in huis genomen.
Lees verder

"Blij dat ze weg zijn uit die traumatische omgeving": Hans Bonte reageert op terugkeer Vilvoordse Syriëstrijdster en haar drie kinderen
De Vilvoordse Syriëstrijdster Noura Firoud (24) is met haar haar drie kinderen vanuit Turkije teruggekeerd naar België. Het parket Halle-Vilvoorde zal zich nu ontfermen over de drie minderjarige kinderen van de vrouw.
Lees verder

De 5 conclusies van Marc Degryse na het drieluik van de Rode Duivels: "De Bruyne had mogen zeggen: 'Coach, ik ben moe, ik kom niet'"
Een gelijkspelletje tegen Ivoorkust. Een nederlaag op Wembley. En een zuinige zege in IJsland. En wat hebben we vandaag geleerd, Marc?
Lees verder

Moeten de cafés dicht? Is het een goed idee om de herfstvakantie langer te maken? Marc Van Ranst antwoordt op jouw vragen
De coronacijfers blijven in ons land toenemen. Het Overlegcomité van de verschillende regeringen vergadert morgen over de verder corona-aanpak. Moeten cafés volledig dicht? En is op reis gaan nog verantwoord? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt in VTM NIEUWS al uw vragen over het coronavirus.
Lees verder

Royaltywatcher Mario Danneels over bijzondere ontmoeting tussen koning Filip en Delphine: "Zeker voor Paola zal dit een harde dobber zijn"
Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van het Belgische koningshuis. Zo noemt royaltywatcher Mario Danneels (39) de bijzondere ontmoeting tussen koning Filip (60) en prinses Delphine (52) op vrijdag 9 oktober. "Ze hebben allebei een gebrek aan vaderliefde gehad. Ze zullen dus wel genoeg stof gehad hebben om over te babbelen."
Lees verder

Staan de dijken op breken in de woonzorgcentra? "We moeten vijf dagen wachten om te weten of bewoners besmet zijn"
Steeds meer woonzorgcentra melden dat ze erg lang moeten wachten op testresultaten van bewoners en personeel. "Sommigen weten pas vijf dagen later of ze besmettingen hebben." Bovendien heerst er onrust over een dreigend tekort aan testen. Staan de dijken op breken?
Lees verder

De terugkeer is een feit: Steven Defour (32) tekent een contract bij KV Mechelen
De langverwachte terugkeer is een feit. Steven Defour (32) heeft een prestatiegericht contract van één jaar getekend bij KV Mechelen. De ex-Rode Duivel maakt zo een comeback bij de club waar hij tussen 1997 en 2004 bij de jeugd speelde.
Lees verder

Mustafa (51) waarschuwt vanuit UZ Gent: "Neem corona serieus, als ik hoest worden mijn longen eruit gerukt"
Het Universitair Ziekenhuis van Gent plant vanaf maandag geen niet-dringende ingrepen meer. De directie heeft geen andere keuze: extra verplegers, artsen en bedden zijn nodig om de Covid-patiënten te verzorgen. VTM Nieuws mocht uitzonderlijk filmen in een van de twee afdelingen die intussen voor hen geopend zijn.
Lees verder

Op haar 55ste is Liz Hurley fitter dan ooit: "Ik heb maar van één ding in mijn leven spijt: dat ik Damian geen broer of zus heb gegeven"
Actrice Elizabeth 'Liz' Hurley (55) ziet er fantastisch uit en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Op Instagram trakteert ze haar volgers op de ene stomende bikinifoto na de andere om haar modelijn te promoten. En om haar fans te laten zien dat het goed met haar gaat. Dat ze gelukkig is. Want ook voor bloedmooie modellen gaat het leven niet altijd over rozen: "Ik waan me soms in mijn eigen soap."
Lees verder

Gedeeltelijke lockdown in Polen: afstandsonderwijs in middelbare scholen, cafés en restaurants dicht om 21 uur
Polen heeft een reeks strenge maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Premier Mateusz Morawiecki riep inwoners op om zo veel mogelijk thuis te blijven.
Lees verder

Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. "We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven", zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
Lees verder

Franse chirurg in verdenking gesteld voor aanranding en verkrachting: 265 slachtoffers waren jonger dan 15 jaar
De gepensioneerde chirurg Joël Le Scouarnec (68) is officieel in verdenking gesteld voor de verkrachting en aanranding van 312 slachtoffers. Dat heeft Stéphane Kellenberger, de procureur van het Bretoense Lorient, bekendgemaakt. Zijn slachtoffers waren meestal minderjarig.
Lees verder

Ook Waalse regering misnoegd over stadstol: "Brussel speelt factuur door aan andere gewesten"
De Waalse minister van Economie Willy Borsus (MR) is niet te spreken over de Brusselse plannen om een stadstol in te voeren. "Een unilaterale demarche die de factuur doorspeelt aan de pendelaars, kmo's en zelfstandigen in de andere gewesten. Dat is gedoemd om te mislukken", klinkt het.
Lees verder

Duitse politie neemt wapens en Wehrmacht-uitrusting in beslag
De politie in de Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg heeft vandaag invallen gedaan in zeventien huizen na een tip over een groep mensen die oorlogsspelletjes speelde met Wehrmacht-uniformen en -uitrusting en verboden wapens.
Lees verder

Football Talk. Ook Bushiri (Mechelen) test positief - Positieve test bij Zulte Waregem - Juventus lijdt 90 miljoen euro verlies
Juventus heeft in het seizoen 2019-2020 een verlies geleden van 89,7 miljoen euro. De club die de voorbije negen seizoenen telkens de landstitel veroverde, liet in het seizoen 2018-2019 ook al een verlies van 39,9 miljoen euro noteren.
Lees verder

Italiaanse minister van Sport: "Cristiano Ronaldo heeft mogelijk COVID-19-protocol geschonden"
Cristiano Ronaldo heeft mogelijk de gezondheidsregels rond COVID-19 geschonden door naar Portugal af te reizen, toen de selectie van Juventus nog in quarantaine zat, en na zijn positieve test terug te keren naar Turijn om zijn quarantaineperiode uit te zitten. Dat heeft de Italiaanse minister van Sport donderdag verklaard.
Lees verder

Jodelconcert in Zwitsers kanton leidt tot honderden besmettingen: "Helft van de tests is positief"
Een jodelconcert in het Zwitserse kanton Schwyz lijkt het aantal coronabesmettingen in de regio flink te hebben opgedreven. Zeshonderd mensen woonden het concert in de bergvallei eind september bij, mondmaskers waren niet verplicht. De aanwezigen dienden wel afstand van elkaar te houden, maar dat volstond dus niet om er een 'superspreader event' van te maken. Er is sprake van honderden besmettingen bij de aanwezigen en hun omgeving.
Lees verder

Cardi B opnieuw herenigd met man Offset: "Ik miste de seks"
Rapper Cardi B (28) en haar man Offset (28) hebben hun ruzie bijgelegd. De 'WAP'-artieste vroeg in september nog de scheiding aan, maar ze is inmiddels teruggekomen op haar beslissing.
Lees verder

Football Talk. Ook Bushiri (Mechelen) test positief - Positieve test bij Zulte Waregem - Moses naar Spartak Moskou
Juventus heeft in het seizoen 2019-2020 een verlies geleden van 89,7 miljoen euro. De club die de voorbije negen seizoenen telkens de landstitel veroverde, liet in het seizoen 2018-2019 ook al een verlies van 39,9 miljoen euro noteren.
Lees verder

Een Indische versie van 'Loft' en "de vechtpartij" van Erik Van Looy: acteur Frank Lammers steelt de show in spannende 'Slimste Mens'-aflevering
We zijn nog maar één week ver in 'De Slimste mens ter Wereld' en de VIER-quiz heeft al een eerste kandidaat voor de finaleweken, die in december zullen betwist worden. Met een tweede klinkende overwinning op rij eigende Ella Leyers (32) zich dat eerste ticket toe. Toch was het vooral Nederlander Frank Lammers (48) die de show stal met z'n gevatte en scherpe humor. Helaas betekende één geniaal moment van Hans Vanaken (28) de ondergang voor de 'Undercover'-acteur.
Lees verder