Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Homokoppeltje schuimt tal van B&B’s af, maar betaalt rekeningen niet: “Dader wint vertrouwen door zich voor te do...

HLN
Homokoppeltje schuimt tal van B&B's af, maar betaalt rekeningen niet: "Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA"
Alsof B&B's het in deze coronacrisis nog niet moeilijk genoeg hebben, kregen een pak ervan in de ruime regio rond Dendermonde en in het Waasland af te rekenen met oplichting. De voorbije weken en maanden kregen ze stuk voor stuk een homokoppeltje over de vloer. "De grote sier uithangen en nachten bijboeken dat wel, maar de rekeningen betalen gebeurde niet", vertellen uitbaters. Pittig detail: de dader won vertrouwen door te vertellen dat hij lid is van N-VA Sint-Niklaas. Daar zijn ze hem echter al sinds vorig jaar liever kwijt dan rijk. Wegens oplichting...
Lees verder

Koppeltje schuimt tal van B&B's af, maar betaalt rekeningen niet: "Dader wint vertrouwen door zich voor te doen als lid van N-VA"
Alsof B&B's het in deze coronacrisis nog niet moeilijk genoeg hebben, kregen een pak ervan in de ruime regio rond Dendermonde en in het Waasland af te rekenen met oplichting. De voorbije weken en maanden kregen ze stuk voor stuk een homokoppeltje over de vloer. "De grote sier uithangen en nachten bijboeken dat wel, maar de rekeningen betalen gebeurde niet", vertellen uitbaters. Pittig detail: de dader won vertrouwen door te vertellen dat hij lid is van N-VA Sint-Niklaas. Daar zijn ze hem echter al sinds vorig jaar liever kwijt dan rijk. Wegens oplichting...
Lees verder

LIVE VUELTA. Nieuwe bergetappe in Spanje, Dewulf trekt in het offensief
Een nieuwe dag in de Vuelta, een nieuwe bergrit. De achtste etappe voert het peloton van Logroño naar Alto de Moncalvillo. De finish ligt op de top van een helling van eerste categorie. Behoudt Richard Carapaz zijn rode leiderstrui? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Maakt een 'done-lijstje' gelukkiger dan een to-dolijstje? Redactrice Stéphanie test het uit
"Vergeet to-dolijstjes. Neerschrijven wat ik gedaan héb, boost mijn mood", schrijft een journaliste bij de Britse krant The Guardian. Zij is voorstander van het 'done-lijstje', om bij te houden wat je dag per dag verwezenlijkt heb. "Het is een soort selfcare. Een manier om te ontstressen en je kleine successen te vieren." Klinkt mooi – of te mooi om waar te zijn? – en dus ruilt redactrice Stéphanie een week haar to-dolijstje in voor een done-lijstje. Komt dat wel goed, bij iemand met een brein als gatenkaas? "Een done-lijstje bijhouden mag geen extra taak op je to-dolijst worden", zegt de gedragspsychologe.
Lees verder

Biostatisticus Kurt Barbé over nieuwe maatregelen die pas vrijdag ingaan: "Elke dag telt"
De Vlaamse regering kreeg gisteravond al meteen kritiek op de nieuwe maatregelen omdat die pas vrijdagavond om 18 uur ingaan. Vanmorgen zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) nog geagiteerd dat we over "máár twee dagen" spreken. "Elke dag telt", reageert biostatisticus Kurt Barbé van de VUB. "Het aantal hospitalisaties verdubbelt elke week."
Lees verder

Recordcijfers in VS: meer dan half miljoen nieuwe gevallen in week tijd en nu kan ook Trump er niet meer omheen
Ook in de Verenigde Staten gaat het niet de goede kant op met de coronacijfers. Afgelopen week werden meer dan een half miljoen nieuwe gevallen gerapporteerd en dat waren er nooit eerder zo veel. 26 van de 50 staten van het land tekenen recordcijfers op of zitten er niet ver meer af. Hoewel president Trump al herhaaldelijk beweerde dat het einde van de epidemie in de VS in zicht is, gaf hij dinsdagavond tijdens een rally toch toe dat de cijfers omhoog gaan in de Midwest.
Lees verder

Bewaker hield terrorist op concert Ariana Grande niet tegen "uit angst om als racist bestempeld te worden"
"Ik had een slecht voorgevoel, maar ik heb hem niet benaderd uit angst om als racist bestempeld te worden." Dat verklaarde een bewaker die op 22 mei 2017 aanwezig was op het concert van Ariana Grande in Manchester. Terrorist Salman Abedi blies toen zichzelf op aan de uitgang. Tweeëntwintig onschuldige slachtoffers kwamen daarbij om, er vielen ook ruim achthonderd gewonden.
Lees verder

Vrouwen staken massaal tegen strengere abortuswet in Polen
Uit protest tegen de verscherping van het verbod op abortus in Polen zijn werkneemsters in veel steden ingegaan op een oproep van de vrouwenbeweging om het werk neer te leggen. Vooral in stedelijke administraties bleven vrouwen weg van het werk, melden Poolse media.
Lees verder

Dertig huiszoekingen bij medestanders Catalaanse ex-premier Puigdemont
De Spaanse politie is vandaag in actie gekomen tegen mogelijke illegale financiële hulp aan de gevluchte voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont. Enkele honderden politiemensen deden mee aan huiszoekingen bij ongeveer dertig verdachten. Een onbekend aantal mensen werd gearresteerd.
Lees verder

Wint Club ook van Lazio? Mannaert: "Moeilijk te voorspellen wat effect is van ontbreken aantal schakelspelers"
Zou het? Club dat zijn poule in de Champions League start met 6 op 6? Tegen een door corona gedecimeerd Lazio wenkt een unieke kans. Vincent Mannaert is in een interview met Gilles De Bilde hoopvol, net zoals hij met vertrouwen naar de iets verdere toekomst kijkt, maar tempert toch ook de verwachtingen.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken koraalrif groter dan Empire State Building
Goed nieuws vanuit het Groot Barrièrerif: Australische wetenschappers deden er een verrassende ontdekking. Ze vonden er een koraalrif hoger dan 500 meter, dat is dus hoger dan het Empire State Building in New York. Het is de eerste keer in 120 jaar dat er zo'n gigantisch vrijstaand koraalrif in het gebied werd ontdekt.
Lees verder

Agressieve moeder zonder mondmasker in de boeien geslagen aan school
In Schilde is dinsdagnamiddag aan de lagere school Wonderwijzer een moeder geboeid weggevoerd. De vrouw (48) uit Schilde weigerde bij het ophalen van haar kind een mondmasker op te zetten aan de schoolpoort. Ze stelde zich agressief op tegenover een politie-inspectrice. De school betreurt de feiten. "Het is vooral jammer dat jonge kinderen hier getuige van geweest zijn", reageert woordvoerder Frank Jagers.
Lees verder

Schedel met zonnebril op schoorsteen blijkt die van man die al acht jaar vermist is
Een bezorgde inwoner van Morgan County in de Amerikaanse staat Tennessee lichtte vorige week de politie in over een schedel met zonnebril op de schoorsteenmantel van een huis. Na forensisch onderzoek bleek het om een echte schedel te gaan: die van Junior Willie McCann, een 79-jarige man die al acht jaar vermist was. De politie doet nu een oproep naar de bevolking voor meer informatie over dit bizarre verhaal.
Lees verder

Genkenaar (25) die bij wijze van verrassing zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar
Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige stonden in de zomer van 22 augustus 2018 op het punt om te trouwen, toen ze samen op hotel gingen in Hasselt. "Ik heb nog een verrassing voor u", vertelde de man. Hij wekte de indruk de vrouw een halsketting om te doen, maar in plaats daarvan begon hij haar te wurgen. De vrouw liep ernstige bloedingen op. Haar ex-aanstaande krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel.
Lees verder

Zwaargewonde na vechtpartijen met Armeniërs op Franse snelweg
Bij vechtpartijen die zijn ontstaan nadat honderden pro-Armeense betogers een Franse snelweg blokkeerden zijn zeker vier gewonden gevallen onder wie één zeer ernstig. Armeense activisten blokkeerden de autosnelweg A7 in het zuidoostelijke departement Isère in de morgen. Daarna ontstonden botsingen met pro-Turkse en andere boze weggebruikers, meldde de krant Le Dauphiné.
Lees verder

Iedereen test negatief bij Antwerp, Leko kan tegen Tottenham op al z'n spelers rekenen: "Dankbaar dat we tegen Mourinho mogen spelen"
Géén positieve coronatests bij Antwerp, dat het morgen in de groepsfase van de Europa League opneemt tegen Tottenham. Ivan Leko blikt vooruit op het duel. "Het beste team wint niet altijd."
Lees verder

Boeing schrapt nog eens 7.000 banen: in totaal al 30.000 banen minder
De Amerikaanse lucht- en ruimtevaartonderneming Boeing gaat nog 7.000 banen meer schrappen dan tot nu toe aangekondigd. Tegen eind volgend jaar zal het aantal werknemers zo terugvallen tot 130.000, tegen 160.000 begin dit jaar. Dat heeft Boeing aangekondigd bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten.
Lees verder

Hij deed alles wat er streng verboden is: prins Azim van Brunei, zoon van de sultan, op 38-jarige leeftijd overleden
Brunei is in rouw gedompeld door het overlijden van prins Abdul Azim, de oudste zoon van sultan Hassanal Bolkiah (74). De prins werd slechts 38 jaar en vocht volgens zijn familie al enige tijd tegen een auto-immuunziekte. In het wereldje van de royals was de prins al lang berucht om zijn decadente levensstijl, die gekenmerkt werd door exuberante feestjes vol drank en drugs en een vriendenkring die bol stond van de wereldsterren. Tijdens zijn leven deed 'partyprins' Azim zowat alles wat zijn vader strikt heeft verboden in het land. Een portret van één van de rijkste rijkeluiszoontjes ter wereld.
Lees verder

Olivia Newton-John openhartig: "Ik zie mijn kanker niet meer als een ziekte, maar als een zegen"
Olivia Newton-John ziet de kanker waardoor ze werd getroffen niet zozeer als een ziekte waar ze tegen vecht, maar eerder als "een geschenk". De 72-jarige actrice kreeg in 1992 voor het eerst te horen dat ze tegen borstkanker vocht. In 2017 werd bekend dat die naar andere delen in haar lichaam is uitgezaaid.
Lees verder

Deze trekpleisters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: "Hier hangt weer de sfeer van de nineties"
Voor de pandemie kreunden heel wat reisbestemmingen onder het massatoerisme. Maar toen kwam het coronavirus en nu kan het contrast niet groter zijn. Van overvolle attracties naar de troosteloze leegte. Reisverboden, quarantaines en landelijke lockdowns dwingen de toerist om thuis te blijven. Hoe moet het nu verder met deze eens zo bruisende toeristische trekpleisters? Zo zien zij de toekomst.
Lees verder